Har börjat mina senaste dagar med smoothiebowls, life. Varför inte unna sig en lyxig och estetiskt smickrande frukost när det är så enkelt? Ska småmysa lite till med youtube och inredningsshopping, eller iallafall önskeshopping till när vi flyttar i december. ÄLSKAR inredning och att få ett nytt rum att gå bananas över gör mig så exalterad. Ska även dra iväg och dansa lite zumba tänkte jag. Det är få saker som får mig att känna att jag lever lika mycket som att dansa ensam med hög musik och släppa loss och varför ska jag inte göra det då? Hoppas ni har en fin dag hörrni!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Måste bara tipsa om den här ansiktsmasken från bodyshop. Den är rätt ny tror jag(?) och vegansk! Jag är inte den som är speciellt insatt i hudvård, men denna ska vara bra mot orenheter som kommer med luftföroreningar i städerna osv. Jag tycker den är himla bra, luktar fräscht och den är väldigt dryg. Jag tar endast ett tunt lager och jag känner att det räcker för mig. Rekommenderar starkt!

Som sagt, tunt lager. Den har även små "bitar" av något ( ingen aning om vad ) som gör att det blir lite peeling när man tar bort den! Tiptop. Hittar den inte på hemsidan, men den kostar runt 200-lappen och finns troligtvis i butik!

Ett annat tips jag har är deras "Oils of life" som är LIFE. Jag har generellt väldigt torr hy och får mycket problem med det på vinterhalvåret, eller när temperaturen skiftar från 0-100 typ. Har inte haft den här så länge, men är förälskad. Min hy känns så återfuktad och mjuk av oljan. Jag brukar applicera 2-3 droppar och sedan arbeta in det tillsammans med min ansiktskräm! Hur bra som helst. Den kostar liite, men den är otroligt dryg och jag köpte den när det var medlemsdagar hehe. Ni hittar den här!

Likes

Comments

Jag har tänkt mycket det senaste på det här med sömn och börjar tycka mer och mer att det är ett slöseri med tid. Det sägs att idealantalet timmar sömn per natt för en vuxen människa är mellan 6-8h/per natt. Känns ju inte så himla länge, eller? Under sommaren och generellt sätt under hela mitt liv, har jag alltid haft lite ångest och stressat lite över att jag inte ska komma hem försent, eller kolla för många avsnitt av favoritserien för då kanske jag inte hinner få mina 8 timmars sömn. För 8 timmar är ju vad jag behöver, eller? Ska jag vara helt ärlig tycker jag att sömn är lite av ett slöseri med tid om man ska lägga 8+ timmar på det, varje dag. Det känns liksom inte riktigt som att man lever ut till sin fulla potential om man slösar så många timmar per dygn genom att bara ligga halvdöd och andas.

Självklart är det viktigt med återhämtning för kroppen och man måste ju vila, men jag vill att det ska räcka med 6 timmar. Då kan man somna vid 12 och gå upp vid 6 på morgonen. Vore inte det helt fantastiskt? Det känns som att man skulle hinna med så mycket mer och ta vara på dagen mycket mer om man var vaken fler timmar, tänker jag i alla fall. Därför har jag kommit till insikt efter att ha läst lite om hur mycket sömn man behöver och varför. Det sägs att endast 5% av befolkningen kan klara sig på 6 timmars sömn och hur ska jag veta att jag inte är en av de 5% om jag inte testar. Så det ska jag göra. Man vet ju inte om man inte provar och skulle det vara så att jag blir för trött och inte orkar med, ja men då är det ju bara att börja sova mer helt enkelt. Jag vet i alla fall att om jag sover mer än 8 timmar, då blir jag övertrött. Sover jag 7-7.5 så är det lugnt, men kanske ändå inte optimalt? Det vet jag ju inte än då jag inte riktigt har jämfört med att regelbundet sova 6 timmar per natt. Därav ska jag nu ge mig på att testa det i en vecka kanske, möjligtvis lite mer. Är lite osäker på hur lång tid det tar för min kropp att ställa om sin sömnklocka. Men ju mindre sömn jag kan fungera optimalt på, desto bättre. Man skulle väl kunna se det som att jag har lite ångest över att sova då man är så himla oproduktiv.

Har även med detta sömntest letat upp lite "meditationsövningar" som ska vara bra innan man går och lägger sig för att skapa ett inre lugn. Skadar ju inte att testa det heller. Hur tänker ni? Är sömn ett slöseri med tid och hur många timmar behöver ni för att klara er?

Likes

Comments

Contains affiliate links

kruka här // filt här // korg här // kuddar här // hängande vas här // ljuslykta här // elefant här //

Måndag morgon och jag drömmer mig bort till när man skaffar egen lägenhet/hus/hem. Jag och min pojkvän planerar att söka högskola snart och om vi kommer in vill vi ju såklart bo tillsammans i en mysig liten lägenhet. Längtar sååå mycket efter att få inreda allt. Favoritfärgerna är för tillfället indigoblå(?), grön, guld och charcoalgrå. Ahhhhh vill ha en simpel grund och massa mysig bohemisk inredning. LOVE. Drömma får man ju ellerhur. Och indiska är den perfekta affären för detta!

Likes

Comments

kontakt : julia.m.franzen@hotmail.com

Hej,

Julia här, 19årig tjej från Lidköping som älskar att fota & går mediainriktning på samhällsprogrammet och H

här skriver jag om allt det som kan tänkas dyka upp innanför pannbenet på mig. Foto, mat för det mesta.

instagram@franzen.j