Header

Igår kväll åkte min vfamilj in till downtown och till University of Minnesota för att kolla på deras 55th Annual Marching Band indoor concert. Båda min värdföräldrar gick själva på det universitet och min vpappa var själv med i bandet. Så de båda hade många bra minnen från den konserten. Det var ungefär 350 stycken personer med i bandet så det var väldigt mäktigt och de var verkligen så duktiga. Det är dock kanske inte riktigt min typ av musik så blev rätt långtråkigt efter ett tag men coolt att se och inte något vi har i Sverige direkt.

 • USA
 • 744 readers

Likes

Comments

Idag hade jag min första träning med laget på snö. Jag var så extremt nervös igårkväll för hur det skulle gå och att jag inte skulle vara bra nog men när jag väll var där var det bara hur kul som helst att åka skidor igen.
Backen där vi i vanliga fall kommer träna har inte öppnat än så de kan inte sätta ut portar än. Jag tror att de kommande veckorna mest kommer vara teknik på skidåkning utan portar och så vilket är bra för mig då jag har mycket att lära. Vi tränade idag mellan 8:45-11:15 och solen sken större delen av tiden så en perfekt morgon.

Allt lutar mot att detta kommer bli en sjukt rolig vinter.

 • USA, Slalom
 • 758 readers

Likes

Comments

Igår var det Black Friday och här vilket innebär mycket rea och bra erbjudanden! Var 50% på allt i många butiker eller köp 1 och få 1 grattis ;) Butikerna har typ öppet hela natten också så jag och Natalja bestämde oss för att åka till Mall of America klockan 6 på morgonen. Det blev en fulldag shopping tillsammans med 10 000 andra personer där, men vad gör man inte för lite shopping..

Måste dock söga att det är ett väldigt konstigt koncept som de har och speciellt dagen efter Thankgiving som går ut på att vara tacksam för det man har. Sen åker man ut några timmar senare och köar i timmar för att köpa nytt! Men något typiskt Ameriksnskt som jag är väldigt glad att jag verkligen fick uppleva på "riktigt" i en storstad och USAs största Mall!

 • USA
 • 758 readers

Likes

Comments

Idag har det vart Thankgiving Day här i USA och jag har spenderat dagen med vfamilj och lite släkt till dom. Vi åt typisk Amerikansk Thanksgiving mat med Turkey, mash potatoes och en massa pajer. Mina förväntningar som jag byggt upp för Thankgiving kommer från alla tv-shower och filmer och det var inte direkt som i Gossip Girl men en väldigt mysig högtid som mestadels kretsar kring mat.

Jag hoppas att ni där hemma i Sverige som inte firar Thankgiving ändå tar en stund att vara tacksamma och glada för allt ni har. Jag är så extremt tacksam för att jag har två helt fantastiska familjer och så många fina vänner. Att jag har möjligheten att få resa världen och spendera ett helt år i USA är helt sjukt och jag är så galet tacksam över att jag har möjligheten att få uppleva allt det för jag vet att alla inte har dessa möjligheter. Jag är extremt lyckligt lottad!

 • USA
 • 790 readers

Likes

Comments

Idag hade jag min första dag på mitt första och sista Thanksgiving break! Jag spenderade dagen med Natalja och hade en helt underbar dag. Vi bestämde oss för att göra en liten brunch liknande frukost med våfflor och bär. Största delen av dagen spenderade vi sedan i ett av Mall:en för lite Pre-Black Friday shopping. Vilket innebär mycket rea och bra erbjudanden. Köpte en hel del presenter som jag ska fixa och skicka hem till Sverige. Imorgon väntas min första Thanksgiving!

 • USA
 • 808 readers

Likes

Comments

Lite Sverige i USA nu när det börjar närma sig juletider!

 • 823 readers

Likes

Comments

Idag åkte jag Natalja & Guilia till SkyZone mellan 8pm-11pm vilket var hur kul som helst! Mina ben är dock helt döda efter en full vecka av barmark med skidlaget och tre timmars trampolin hoppande men känns bra att börjar träna och röra på mig igen.

Mellan 8am-5pm var jag även på en ski clinic med slalom laget som gick ut på att lära känns varandra lite mer och få information inför kommande säsong. Är så taggad, nu väntas bara mer snö innan vi kan börja på riktigt. Första snön kom faktiskt igår så nu har det även börjat bli kallt här i Minnesota.

 • USA
 • 859 readers

Likes

Comments

Varje år fixar YFU organiserade resor till olika ställen för utbytesstudenter. Jag har så länge jag kan komma ihåg drömt om att åka till Hawaii så direkt när informationen kom ut så var jag snabb med att boka då jag verkligen inte ville missa min kanske ända chans att få åka dit. Så den 28 januari bär det av och jag är så sjukt taggad. Nedräkningen har redan börjat! 

 • USA, Resa
 • 1007 readers

Likes

Comments

Precis kommit hem från en väldigt lång men rolig dag!
Alarmet stod på 6.30pm även att jag faktist egentligen inte hade skola idag! Natalja och hennes pappa kom och hämtade upp mig lite innan 8 för att åka till skolan då hon skulle göra upp ett prov hon missat då hon var sjuk i onsdags. Lite över nio gick vi till våran dans lärare för att åka på en frivillig Field trip som han hade fixat ihop. Vi åkte till Intermedia Art för att kolla på en föreställning om depression, olika masker som vi sätter på och svart vs vita. Föreställningen hade ett väldigt starkt budskap och var väldigt känslomässig men väldigt bra!
Efter föreställningen följde jag med Natalja hem och har hängt där resten av kvällen. Vi åkte ut en stund under eftermiddagen, gjorde lite snabb shopping och åt frozen yoghurt. Vi kollade igenom några avsnitt av Gossip Girl och bara umgicks. Nu på kvällen hade de bjudit över en massa familjevänner så de bjöd in mig att stanna och min kväll blev helt klart den bästa jag haft under min tid här i USA. Har inte skrattat så mycket eller känt mig så glad och avslappnad sen jag var i Sverige, denna dagen var verkligen så behövlig!

 • Skola, USA
 • 1048 readers

Likes

Comments

Idag var vi lediga från skolan då quarter 1 precis tagit slut och jag antar att lärarna behöver några dagar att sätta betyg på! Så iallafall åkte jag Natalja och Anna till Uptown för lite shopping och lunch. Några mysiga timmar.
Jag hade även min första slalom träning idag. Självklart så åkte vi ju faktiskt inte skidor men det var mer en typ av lära känna laget träning så det var jättekul. Jag hoppas verkligen att skidåkning kommer bli bra nu :)

 • USA
 • 1061 readers

Likes

Comments