Header

Hej bloggisen!

Det var jättelänge sedan jag skrev här, och jag har fått sommarlov. Mitt livs allra sista sommarlov, hjälp. Är ärligt inte super taggad kanske, men så skönt att slippa plugget iallafall. Dom senaste dagarna har jag gått på utspring för studenter, student mottagningar och studentfester. Best time<3333 alltsåååå vad fint allt är, på riktigt. Jag blir verkligen så glad och genuint lycklig för att alla mina fina vänner som kämpat sig igenom alla åren i skolan, dom är bäst. Jag själv har bara ett år kvar i skolan, och det är jag nog mest lycklig för. Hade inte kunnat ta studenten i år, är inte redo för att bli så vuxen än.

Jag var i stallet vid sju imorse och red, för klockan nio hade lille v massage tid. Men nu ska jag åka in mot stan för att övningsköra för körkort, vilket är ett mål under denna sommaren. Puss och kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag är trött att inte känna mig trygg när jag är påväg hem en sen kväll.

Jag är trött att vara ett objekt exakt hela tiden.

Jag är trött på att bli dömd över min personlighet och utseende, och bli respekterad uifrån det.

Jag är trött på att idrottslärare frågar om vi tjejer vågar spela med killarna.

Jag är trött på när ordet girlpower används när en tjej står upp för exakt samma rättigheter som killarna besitter.

Jag är trött att jag flyger i luften så fort en manlig arbetskollega rör vid mig.

Jag är trött att inte känna mig trygg bland mina vänner.

Jag är trött på att jag inte kan bli redlöst full som mina killkompisar utan att det ska bli farligt för mig som individ.

Jag är trött att killar skämtar och gör narr över mitt kön.

Jag är trött på att elever endast får läsa om en kvinnlig person ur Sveriges historia, drottning Kristina. Som historia böckerna beskrev som en pojkflicka.

Jag är trött på förlåta killar för oacceptabla handlingar.

Jag är trött på att se mina vänner gråta.

Jag är trött att min mamma ber mig sätta på mig mer kläder.

Jag är trött på att vara en "killflicka" anses coolt pågrund av en uppgradering av sitt kön, medan en "flickpojke" anses som nedvärdering av det maskulina könet.

Jag är trött på att lärare lär barn i tidig ålder att ens killes dumma beteende är okej och endast ett sätt att visa kärlek.

Jag är trött på att min handlingar anses vara för killars, och inte för mig själv.

Jag är så jävla trött över att känna mig liten, svag, rädd och sårbar pågrund över att jag är tjej. Jag orkar inte gråta och jag orkar inte vara i bitar mer.


Likes

Comments

Hej bloggisen!

Idag har jag sovmorgon till hela 12:45, weyyy. Äntligen börjar tiden när hälften av lektionerna är inställda

Jag har dock varit uppe sen jag egentligen skulle gått upp för jag inte insåg min sovmorgon förens jag typ var redo att gå. Så det var ju seeegt. Men eftersom jag redan var färdig har jag kollat youtube i typ fyra timmar.

Nu ska jag dock gå till bussen, idag har jag bokrecension och opponering av vårat mini-GA. Sen har jag bara EN INLÄMNING kvar!!! Och det är historia, vilket jag älskar ändå så jag tycker inte det är speciellt jobbigt att skriva. Tack gode gud för sommarlov, mitt hår och jag behöver det. Jag har nämligen tappat hälften av mitt hår demsenaste två veckorna :( Nu har jag ändå tjockt hår så det gör inte jättemycket kanske, men ändå sorgligt</3.

Hoppas ni får en fin dag! puss och kram

Likes

Comments

Hej bloggisen!

Det var jättelänge sedan jag blogga nu och jag har saknat det faktiskt. Men på senaste tid har det varit så mycket :( har pluggat KONSTANT och utöver det har jag haft både jobb och stall som ett måste att göra. Vilket har resulterat till väldigt många tårar för världens svagaste individ. Men nu har det börjat lugna ner sig lite iallafall. Har bara fyra stora saker kvar att göra i skolan innan jag får sommarlov, och skolan är just nu den största anledningen till varför jag mår dåligt. Så det ska bli såååå skönt med l-o-v.

Idag har jag jobbat hela dagen, vilket jag ska göra imon också. Så det var lite segt eftersom det har varit bästa vädret, men men. Nu ska jag försöka plugga filosofi tills maten är klar. Puss och kram

Likes

Comments

Hej bloggisen!

Snart har ännu en helg till gått, som innebar jobb, plugg och hästar som vanligt. Dock har min äldsta syster varit hemma med hennes två hundar var med, och miihhh sådana sötisar. Så igår efter jag jobbat var jag, mammsen och min syster i stallet och jag red vallizen i paddocken. Så fint väder <3 Sen har vi bara pratat och tagit promenader resten av helgen. Men nu har dom åkt hem igen och jag och mamma ska åka upp till stallet. Därefter måste jag plugga no, heeeela dagen. yeahhh, hatämne. puss och kram


Likes

Comments

jacka - zara // tröja - weekday // skor - vans // väska - beyonce // solisar - ray-ban

13/4-17

Likes

Comments


"Ni tjejer måste sluta tycka så synd om er själva hela tiden, det är jobbigt att vara kille med"

Har du någon gång blivit tagen på utan att du vill? Har en tjej någonsin gått förbi dig när du varit ute, snabbt greppat nånstans på din kropp och sen gått.

Har tjejerna i din klass skrivit listor där dom rankar dig och dina killkompisar. Efter vem som har störst kön, snyggast mage, bäst i sängen eller tar tyngst tyngder på gymmet?

Har du nånsin fått höra att du får skylla dig själv? Att du som man har ett ansvar att inte dricka dig redlös på en fest som resten kan, för nått kan hända dig? Att aldrig gå utan dina killkompisar, för annars blir ni ett objekt. Att din skjorta som sitter lite för snyggt över dina muskler skickade fel signaler? Att din rumpa blev skitsnygg i dina jeans så tjejerna inte kunde hålla sig, och tog lite på dig utan att du ville det.

Har du nånsin blivit utskälld som tråkig för du inte vill göra något med en kvinna?

Har dina 4 närmsta vänner ätstörningar, eller du själv?

Har dina föräldrar sagt till dig att du kanske borde ta på dig en till tröja, för tjejer har svårt att hantera sig?

Har en kvinna två gånger din egna storlek någonsin gjort övergrepp på dig? Skyllde hon då våldtäkten på att du inte sa nej? Även fast du försökte men hon höll sin hand över din mun så det inte hördes, eller du var för full eller ja lika full som alla andra på festen.

Har du någonsin blivit kallad hora när du har sex?

Känner du spy lukten som finns på killarnas toaletter i skolan, den som alltid är värst efter lunchrasten?

Har en kvinnlig taxichaufför sneglat på dig i backspegeln påväg hem en kväll. Sen sagt att betalning kunde lösas på annat sätt, bara lite hud och lite taffsande så får du det gratis.

Har du fått skulden när någon annan inte kunde hantera sig och förstörde hela ditt liv, självförtroende och framtid.

Inte? För det har vi, vi tjejer.Likes

Comments

17 / 4 - 17
G - morning

Hej bloggisen <3

Idag är sista dagen på lovet, och jag som älskar skolan har en ångest jag aldrig haft innan. Jag är inte redo att gå tillbaka, för skolan och stressen som den innebär kväver mig innifrån. Jag vet inte vad jag ska göra för att klara dom sista månader nu. Jag försöker hitta det fina i vardagen, men det är svårt när det ända man tänker på är skolan. Idag har jag rensat och städat i mitt rum, vilket jag tycker är skönt att göra när jag inte mår bra. Antar att jag gillar ordningen, den ordningen jag inte har i mitt huvud. Ska gå till stallet snart också, vilket också får mig lugn och glad. för där är lille v <3.

Detta är en dålig dag, men ändå en dag jag inte vill ska ta slut. Hoppas ni får en fin dag. puss och kram.

Likes

Comments