Header

We teach girls to shrink themselves
To make themselves smaller
We say to girls


"You can have ambition. But not too much. You should aim to be successful. But not too successful Otherwise you will threaten the man"


Because I am female
I am expected to aspire to marriage
I am expected to make my life choices
Always keeping in mind that
Marriage is the most important
Now marriage can be a source of
Joy and love and mutual support
But why do we teach girls to aspire to marriage
And we don't teach boys the same?
We raise girls to each other as competitors
Not for jobs or for accomplishments
Which I think can be a good thing
But for the attention of men
We teach girls that they cannot be sexual beings
In the way that boys are


Feminist: the person who believes in the social
Political, and economic equality of the sexes

Likes

Comments

Hej bloggisen <3

Jag har stressat runt så mycket det senaste och detta är första kvällen på jag vet inte hur länge som jag kan faktiskt gå och lägga mig i tid.

Den senaste veckan har jag övningskört massa (vilket till ovanligheternas skull gått bra) , pluggat tills tårar på riktigt runnit ner pga stress över allt skolarbete, haft sömnproblem värre än vanligt, tränat en massor och tävlat vilket även det gått bra. Jag och lille V slog person (eller säger man ekipagebästa?) förra helgen i ena klassen. Men det största som hänt är att i onsdags gick min nya häst igenom besiktningen!! Så nu står jag med två fantastiska tjejer i min ägo, eller ja inte i min kanske men min familjs.

Hon heter Belinda, och är enligt mig perfekt, såklart. Det finns inte så många hästägare som inte anser sina hästar som perfekta individer. Jag är jättetaggad på att få börja träna och hoppa igen!

Imon är det fredag.. Jag ska gå i skolan, skicka in en inlämning och sedan åker jag och mammsen och pappa ner till Skåne. Min syster ska gifta sig, så jag ska få gå på bröllop för tredje gången i mitt liv.

Nu ska jag duscha och sedan sova. Puss och kram

Likes

Comments

Hej bloggisen!

Måndag kväll och jag har precis skickat in en inlämning i stress. Vilket börjar bli en vana nu. Igår kväll kom vi hem till Göteborg igen vid 2 tiden på natten, och det var väldigt skönt att komma bort även fast det bara var en natt. Det tog dock verkligen hela dagen att få ut och in alla saker i lägenheterna, men det blev så fint <3 konstigt ändå att det är min syster nya hem, att hennes hem inte är det stället jag kallar hem längre.

Idag var det tillbaka till skolan och nu på kvällen hade jag sofia-träning med lille v, och tack livet för att jag har en sport att få koppla bort mina tankar på. Jag kan vara hur stressad som helst över allt och inget, men så fort jag kommer dit försvinner allt. Fantastiskt. Dessutom gick det väldigt bra. Mer än träning, skola och plugg har jag inte gjort idag.

Nu ska jag fortsätta plugga tills jag inte orkar mer. Godnatt.

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej bloggisen!

Det var jättelänge sedan jag skrev sist och jag vet inte varför. Annat har kommit emellan, eller ja nått sånt. Dom senaste veckorna har jag pluggat, ridit och varit med vänner. Ja det va det. Inget mer har hänt egentligen.

Saknar bloggisen lite så vill börja skriva lite igen, får se hur länge det håller denna gången dock. Just nu sitter jag på ett tåg påväg till Stockholm, för min syster flyttar nämligen in i en ny lägenhet denna helgen. Så jag och några andra ska hjälpa henne. Men resten kommer inte förens imon, men eftersom jag saknar Lisen så man får ont i hjärtat åker jag upp dagen innan för att mysa och ha en extra kväll tillsammans med henne.

Annars i mitt lilla liv då, min andra syster ska gifta sig snart. Spännande, fint, kärleksfullt men alltsÅ vad ångest jag besitter va. Ena flyttar in i en ny lägenhet och andra gifter sig inom loppet på tre veckor. Och jag? Vad har jag gjort? Jag har precis kollat klart hela The O.C för tredje gången, det var det enda jag åstadkommit. Man har ju olika prioriteringar här i livet, helt klart.

Nu ska jag försöka plugga lite innan jag kommit fram, sista året <3. kämpa kämpa. Puss och kram

Likes

Comments

Hej bloggisen!

Det var jättelänge sedan jag skrev här, och jag har fått sommarlov. Mitt livs allra sista sommarlov, hjälp. Är ärligt inte super taggad kanske, men så skönt att slippa plugget iallafall. Dom senaste dagarna har jag gått på utspring för studenter, student mottagningar och studentfester. Best time<3333 alltsåååå vad fint allt är, på riktigt. Jag blir verkligen så glad och genuint lycklig för att alla mina fina vänner som kämpat sig igenom alla åren i skolan, dom är bäst. Jag själv har bara ett år kvar i skolan, och det är jag nog mest lycklig för. Hade inte kunnat ta studenten i år, är inte redo för att bli så vuxen än.

Jag var i stallet vid sju imorse och red, för klockan nio hade lille v massage tid. Men nu ska jag åka in mot stan för att övningsköra för körkort, vilket är ett mål under denna sommaren. Puss och kram

Likes

Comments

Jag är trött att inte känna mig trygg när jag är påväg hem en sen kväll.

Jag är trött att vara ett objekt exakt hela tiden.

Jag är trött på att bli dömd över mitt utseende, och bli respekterad uifrån det.

Jag är trött på att idrottslärare frågar om vi tjejer vågar spela med killarna. 

Jag är trött på när ordet girlpower används när en tjej står upp för exakt samma rättigheter som killarna redan besitter.

Jag är trött att jag flyger i luften så fort en manlig arbetskollega rör vid mig.

Jag är trött att inte känna mig trygg bland mina vänner.

Jag är trött på att jag inte kan bli redlöst full som mina killkompisar utan att det ska bli farligt för mig som individ.

Jag är trött att killar skämtar och gör narr över mitt kön.

Jag är trött på att elever endast får läsa om en kvinnlig person ur Sveriges historia, drottning Kristina. Som historia böckerna beskrev som en pojkflicka.

Jag är trött på förlåta killar för oacceptabla handlingar.

Jag är trött på att se mina vänner gråta.

Jag är trött att min mamma ber mig sätta på mig mer kläder.

Jag är trött på att vara en "killflicka" anses coolt pågrund av en uppgradering av sitt kön, medan en "flickpojke" anses som nedvärdering av det maskulina könet.

Jag är trött på att lärare lär barn i tidig ålder att ens killes dumma beteende är okej och endast ett sätt att visa kärlek.

Jag är trött på att min handlingar anses vara för killars, och inte för mig själv.

Jag är så jävla trött över att känna mig liten, svag, rädd och sårbar pågrund över att jag är tjej. Jag orkar inte gråta och jag orkar inte vara i bitar mer.


Likes

Comments

Hej bloggisen!

Idag har jag sovmorgon till hela 12:45, weyyy. Äntligen börjar tiden när hälften av lektionerna är inställda

Jag har dock varit uppe sen jag egentligen skulle gått upp för jag inte insåg min sovmorgon förens jag typ var redo att gå. Så det var ju seeegt. Men eftersom jag redan var färdig har jag kollat youtube i typ fyra timmar.

Nu ska jag dock gå till bussen, idag har jag bokrecension och opponering av vårat mini-GA. Sen har jag bara EN INLÄMNING kvar!!! Och det är historia, vilket jag älskar ändå så jag tycker inte det är speciellt jobbigt att skriva. Tack gode gud för sommarlov, mitt hår och jag behöver det. Jag har nämligen tappat hälften av mitt hår demsenaste två veckorna :( Nu har jag ändå tjockt hår så det gör inte jättemycket kanske, men ändå sorgligt</3.

Hoppas ni får en fin dag! puss och kram

Likes

Comments

Hej bloggisen!

Det var jättelänge sedan jag blogga nu och jag har saknat det faktiskt. Men på senaste tid har det varit så mycket :( har pluggat KONSTANT och utöver det har jag haft både jobb och stall som ett måste att göra. Vilket har resulterat till väldigt många tårar för världens svagaste individ. Men nu har det börjat lugna ner sig lite iallafall. Har bara fyra stora saker kvar att göra i skolan innan jag får sommarlov, och skolan är just nu den största anledningen till varför jag mår dåligt. Så det ska bli såååå skönt med l-o-v.

Idag har jag jobbat hela dagen, vilket jag ska göra imon också. Så det var lite segt eftersom det har varit bästa vädret, men men. Nu ska jag försöka plugga filosofi tills maten är klar. Puss och kram

Likes

Comments