Tillbaka efter helgens tävlingar. Har behövt smälta detta och tänka igenom starterna. För det första kan jag meddela att vi är SM KVALADE!!!

Är så fantastiskt glad.

Dag 1, Lördag, FEI lagtävlansprogrammet:

Hade min tränares hjälp denna dagen och känslan på framridningen var fantastisk, hon var uppe med manken och luftade ordentligt i stegen. Väl inne på banan blev det en seg känsla, travdelen var relativt bra men efter halva galoppen la hon tungan över bettet vilket resulterade i att det inte gick att styra dvs bara sexor rakt igenom på de delarna, Slutade på 63,8%

Dag 2, Söndag, FEI ponny kür

Detta var alltså vår debut i kür, Återigen väldigt fin på framridningen, Hade en ovanligt bra galopp och fick till väldigt bra övergångar och hon lyssnade ordentligt i tempoväxlingarna. Väl på banan var hon spänd, mycket publik och hög musik som hon inte är van vid. Överlag är jag super nöjd med ritten trots att det var spänt. Blev iaf 63,8% här också

Dag 3, Måndag, FEI Mästerskap

Ytterligare en dag med en bra framtidning. Satte mycket tryck och var på henne från början. Hon blev ganska laddad kan man säga, inne på banan fortsatte jag att sätta ordentligt tryck. Väl inne på programmet, ja asså jag ska man säga, så jäkla fin var hon. Kan inte klaga på mycket. Avslutade ritten med ett leende. Belönades med hela 6 st 7,5, bla på Baukjes gångarter och får första åtta på nationell nivå kom också, på en travökning. Åhh så fin var hon. Slutade på 66,9% varav två domare hade mig på nästan 68%.

Så avslutade helgen med vara kvalad till SM och en tredje placering



Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har glömt bort att blogga helt idag.

Var uppe relativt tidigt för att titta på GHS hoppning, juniorer och 7-åriga hästar. Mellan hoppningen och dressyren red jag Baukje.

Red bara ett kort pass på ca 30 min. Stretchade sidorna i alla gångarterna och tog några språng på ett kryss och avslutade med att trava av på långa tyglar och stretcha sidorna även då. Hade en låg form hela tiden och ja i princip bara joggade, inga konstigheter.

Därefter fick hon lite massage och mys. Senare ikväll så ska jag ut igen och tvätta henne samt putsa alla saker.

Är otroligt taggad inför helgen. Känns som om vi har i väldigt bra form i nuläget och det är såååå kul att sitta på henne..


Likes

Comments

Motivationen flödar. Pluggandet flyter på och som jag längtar efter att få hopptävla igen. När man kollar på alla duktiga ryttare i Skandinavium blir man otroligt sugen på både storhäst och hopptävlandet...

Snart så...

Likes

Comments

blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag. Valde att bara slänga på täcket, skydd och hacket och skritta ut barbacka.

Tog några meters trav också men vågade inte riskera livet mer än så HAHAH. Hon var minst sagt på tårna.

Vi var ute i nästan en timme. Hoppade av sista biten och gick för min rumpa gjorde minst sagt ont, hon är inte den bekvämaste att sitta på direkt.

Haha, hon såg minst sagt trött ut när jag gick med henne. Hon blir nog lite psykiskt trött av att alla intryck och sitt uppstirrande.

Dock är hon en pärla ute i naturen. Sticker inte, blir inte rädd eller reagerar på något. Bara ångar på, dock som en ferrari.

Likes

Comments

Planerar att gå ut till stallet nu. Bara en uteritt med massa galopp vilket Baukje älskar. Hon tar verkligen fram sin inre kapplöpningshäst, fast det är inte så konstig, hon har rätt så mycket fullblod i sig, både arabiskt och engelsk.

Iallafall ska vi bara ha mysigt idag och ladda upp inför Hästhagen. Usch är så sugen på att tävla NU.


Likes

Comments

Så hemma en snabb sväng innan jag åker iväg till Lund.

Ridning gick hyfsat, hon var super laddad så det var svårt att komma rätt till musiken. Som tur är känner jag musiken rätt bra och vet var mina övergångar är. Jaja, vi tar starten på söndag som de kommer. Vi har ju trots allt inte hunnit träna så mycket.

Men jag är ändå nöjd idag, hon var pigg och stark så vi fick lite problem med enkla bytena, då blev bra men inte perfekta.

Det finns inte direkt något att säga om passet i sig. Jag värmde upp, gjorde öppnor och slutor längs spåret i galopp samt öka och samla på volten innan vi körde igenom küren 3 ggr.


Likes

Comments

Dagen ser ut såhär att jag förmodligen hinner med lite plugg nu på morgonen.

Om ca 1 h åker jag och mamma till min tränares bana med Baukje, lite kür träning står på schemat. Kommer även rida igenom dom andra två fei programmen nu när vi ändå har korrekta mått på banan. Har faktiskt aldrig ridit igenom küren med musik hahaha det känns stabilt eftersom vi ska tävla med den på söndag. Men aja detta fixar vi.

Efter det åker jag in till Lund för klippning och senare kommer kvällen bestå av plugg och filmmys haha. Ungefär en standard kväll för mig....


Likes

Comments

Okej, hittills har vi hunnit med två starter iår.

Började säsongen med en LA:P1 i Malmö. Var inte allas nöjd med känslan, hon sega och släppte i kontakten väl på banan. Iallafall blev det 67% och en tredjeplats, en poäng från vinst. Vilket känns surt eftersom vi hade så många missar. aja. resultatet var bättre än känslan.

Helgen efter red jag FEI Mästerskap i Lillhagen. Hon var väldigt fin på framridningen. Väl på banan var hon lite seg och lite spänd vilket medförde lite kommunikations missar. För övrigt var hästen fin men ryttaren red slarvigt, lite för stora volter mm vilket gav 6:or bla. Det blev iaf 65,3%, en femteplacering och ett SM KVAL!!. Fina Baukje, hon har verkligen en hög lägsta nivå när man tänker på alla missar.

Med rätt ryttare till nästa säsong finns inga begränsningar. Hon är bara i början på sin karriär <3


Likes

Comments

Mmmmm, var en sväng på Emporia i lördags. Vårtider och behövde verkligen köpa både vår jacka och skor. Köpte enligt mig dom snyggaste skorna jag sett, det var ren materiel lycka.

Adidas sneakers med orm mönster. 1000 kr. Det sved i plånboken måste jag säga men sååååå värt det.

Likes

Comments

Träning idag alltså. Var så otroligt nöjd även fast där är små saker att jobba på.

De senaste passen här hemma har jag verkligen lagt otroligt mycket fokus på galoppjobbet för att förbättra galopp kvalitén och resultatet märktes verkligen av idag, Mycket luftigare språng och rejäl framåtbjudning. Istället blev dock enkla bytena lite svårare att få till perfekt men vi ska bara hitta rätt läge där så sitter det med denna galoppen också.

Annars jobba vi med att öka rejält i den förvända för att hon verkligen ska ta för sig, där är lite jobb också men det kändes bra efter några ökningar, jag har dessutom mycket lättare för att få tillbaka henne i samling nu än tidigare.

Vi jobbade också lite öppnor i galopp, öppna halva långsidan sen ställde jag om i öppna läget, som stretching och sedan gjorde vi diagonal skänkelvikning till mitten för att sen rakrikta och rida rakt fram på medellinjen, Nyttig övning för Baukje som gärna vinglar lite.

Travarbetet gjorde vi linjerna som är i FEI programmen, dvs, volt, öppna, sluta till sargen, sluta till mitten. Slutorna är verkligen bra nu, jämt flyt, dock måste jag alltid passa bakdelen i höger slutan.

Nämen är faktiskt nöjd med dagens träning. Vi är verkligen på gång.


​Usch, har verkligen inga nya ridbilder, ber pappa knäppa några under Öresundspelen. 

Likes

Comments