Header

I samarbete med Djurpaketet.se


Djurpaketet.se firar 2 år och just nu får Franks läsare 30% på första boxen om ni beställer den nu i november. Använde KODEN: franksadventure30. Beställ er box redan idag och överaska din fyrbenta vän där hemma. Frank hoppade av glädje när han förstod att allt i boxen var till honom. Djurpaketet.se har boxar för både hund, katt och kanin. Novembers hundbox innehåll ser ni ovan på bilderna. Franks favorit var definitivt knutråttan, han har inte släppt ögonen på den sedan han fick den och ligger nu och myser med den i soffan. Han längtar alltså redan till nästa box...


Använde KODEN: franksadventure30 och beställ er box (HÄR!)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Frank har börjat att bita på precis allting. Han biter främst på våra händer om han får men ibland blir det lite för hårt och även om vi försöker avleda honom med leksaker och annat så funkar det inte. Vi förstår att han är en valp och kliar i tänderna och alla säger att det kommer gå över men idag när jag såg på mina händer fick det mig att inse att dem tagit del bett nu. Jag hoppas att hans nya bitleksak kommer hjälpa honom och nya tuggben är nu införskaffade.

Har ni kanske några tips så dela gärna med er.

Likes

Comments

16 veckor gammal idag och firar med ett hundben framför brasan i Varberg med matte och husse. Eftersom att hela Göteborg är avstängt pga av Toppmötet så flydde vi hit och nu hr vi precis varit på långpromenad på Stranden. Husse jobbar hemifrån och Matte och jag ligger framför brasan. Matte tog en bild men jag var inte riktigt bredd.

Likes

Comments

Det har blivit en ny veckohobby att hitta bra platser för oss att utforska. Frank är nu bekväm i sitt område och vi försöker vänja honom vid olika miljöer. Idag har vi gått längs delsjö vägen på och upptäckt en hundgård och ett hunddagis vid delsjön. Frank kommer så småningom om några månader få börja på hunddagis och med tanke på hur han trivs på valpskolan så tror jag att det kommer gå helt fint. Vi måste bara hitta det där dagiset som vi tycker passar oss bäst, ni får gärna komma med förslag och tips om ni vet något bra i Göteborgsområdet. Tyvärr så missade vi valpskolan denna veckan pga av att vi var sjuka här hemma men nu på måndag är det dags igen. Hemläxan sist var följande övningar:

1. Gå i koppel ( Arbeta på kontakt med hunden)

2. Ursvängen. ( Få hunden att sätta sig vid den vänstra sida när du kallar "Hit")

3. Kontakt vid belöning och att be om lov.

Frank har haft det lite svårt med just att kunna vänta och att förstå att han ska söka sig till ögonkontakt och blir lätt ivrig så fort han förstår att det är en godsak inblandad. Men vi övar varje dag och det går bättre och bättre. Vi insåg ganska snabbt att vi måste dumpa flex kopplet vi först trott var så bra om han ska lära sig att gå i koppel ordentligt och nu går det bättre och bättre. Imorgon skall vi till stugan i Varberg och där ska vi leka, träna och på utflykt i naturen.

Likes

Comments

Frank älskar hösten, när löven faller och små högar bildas på gräsmattan viftas han på svansen och njuter av att få vara ute. Dock har det varit en utmaning när vinden ligger på eller när regnet faller så vi införskaffade honom en vindoverall. Han fullkomligt älskar den och springer nu med glädje ut även när det regnar. Vi har även inhandlat ett värmande hundtäcke men kommer nog införskaffa honom en vinter jacka när minusgraderna kommer. Vi tog några bilder ute på promenaden och Frank poserar stolt så fort kameran åker fram. Har ni också problem med att få ut era vovvar i regnet?

Likes

Comments

Contains affiliate links

Här kommer ett aktiverings tips till alla er som vill aktivera er hundar mer mentalt.

Nu när Frank blivit trygg i sig själv här hemma börjar han bli rastlöst och jag förstod att han behövde fler mentala utmaningar i sin vardag. För några veckor sedan köpte vi ett aktiverings spel i olika nivåer men då bitarna var i plast och små så slutade det tyvärr i att vi fick åka in till veterinären. Därför letade vi länge innan vi hittade en aktiverings matta från Buster. Som ni ser på bilden är Frank super nöjd med sin nya matta och vi började med att köpa ett start kit för att testa. I kittet fanns det en matta med samt tre olika mentala utmaningar för hunden. Det hela går ut på att man gömmer godis i fickorna och låter hunden få fundera ut hur han ska komma åt dem. Det finns flera olika nivåer för att följa din hunds utveckling. Frank klarar 1 och 2 galant men nivå 3 tycker han fortfarande är svårt. Ett super bra tips för er som önskar att aktivera eran hund metalt mer hemma.


Franks betyg: 10 av 10 korvar & Matte & husses betyg: 5 av 5 toasts


Likes

Comments


Frank kom till oss i september när han var åtta veckor gammal. Jag åkte ner till Höör i Skåne från Göteborg för att möta denna valp som vi så länge sett fram emot att träffa. När vi kommer in i huset så kommer han springandes, först i flocken av valpar rakt emot mig. Det var kärlek vid första ögonkastet. Han busade med sina syskon och det var helt klart att han var ledaren i flocken men också att han var den som tog hand om de allra minsta. Att separera honom från hans syskon och föräldrar gjorde så otroligt ont i mitt hjärta. Även om jag visste att han skulle få oändligt med kärlek i sitt nya hem. På vägen hem i bilen låg han i mitt knä ihopkrupen i bilen och grät. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna, jag tröstade honom med all kärlek jag kunde ge och det kändes som om vi där och då skapade ett band starkare än vad jag själv förstår. Efter en timme slutade han gråta men lämnade inte min sida sedan den resan. Trots det så kändes det förfärligt och i flera dagar önskade jag att jag köpt en utav hans bröder också men då var det redan försent.

Väl hemma fick han möta husse, Philip redan ute på parkeringen och med en viftade svans hoppade han upp för att undersöka honom noga innan han kröp in i hans famn. Sedan dess har Frank förgyllt vårt liv varje dag, jag kan knappt förstå att vi kunnat vara lyckliga utan honom. Jag är nu sjukskriven för PSTD och paniksyndrom men sedan Frank kom in i vårt liv har dagarna blivit ljusare och lättare. Jag börjar hitta tillbaka till den jag är och genom hans energi och hans kärlek så känns det som jag fått en ny mening med livet. Vi har precis börjat valpskolan på Kvibergs hundskola och om dagarna övar vi nu på att jobba med ögonkontakt och tillit. Mer om det i nästa inlägg.

Likes

Comments

Hej och välkomna till våran blogg. Jag heter Frank och är en dvärgpinscher valp på fyra månader. Jag är född i Höör, Skåne men flyttade till härliga Göteborg för att leva ihop med min matte och husse. Här på bloggen kommer ni få följa min resa där jag sätter mina människor på prov, tränar, busar, testar nya produkter och delar med mig av mina tips.

Vi hoppas att kunna dela med oss av våra erfarenheter och  utvecklas tillsammans med er.

Likes

Comments

Instagram@franks.adventure