​Hon sitter och stirrar på mobilen för han har inte hört av sig trots att det var lovat. Irriterad på sig själv för att hon sitter där utan att blinka och med svårigheter för att andas. Men det är väll inte hennes egna fel att han gett falska förhoppningar?

Femtiotre minuter senare plingar det till i mobilen och det är han. Pojken ursäktar sig, berättar om planen han lagt upp för dem att dela eftermiddagen. Det låter som det roligaste förslaget på aktiviteter hon hört på länge. Men känslan av att han var sen kryper kvar under skinnet, trots att han påstod att han skyndat sig från jobbet som han var tvungen att stanna över på för att kollegan i kassan bredvid var ett ass och dumpat allt ansvar på honom.

Det får hennes mungipor att dra lite uppåt när hon föreställer honom sitta halv stressad men tvingad att slå in rätt siffror för kilopriset på körsbärstomaterna och samtidigt fundera ut en plan, som han lovat henne att göra sist de sågs. Då de kyssts och avbrutits av att de båda log mitt i. Det var där och då han fick en del av hennes hjärta att göra vad han vill med. Kan det vara det som skrämmer? Rädslan av att bli lämnad ensam kvar med tvåtredjedels hjärta?

Men hon väljer att tro på hans ursäkt även om hennes hjärta hoppar över var femte slag som slår. Tanken av att vara kvar ensam hemma, ta ett glas vin och se på det nya avsnittet lockar. När hon står framför spegeln för att trä på de urtvättade jeansen lockar tanken av att stanna hemma i tryggheten ännu mer. För varför skulle det bli bra den här gången bara för att det gick okej under den förra?

Med ena byxbenet påklätt och det andra nakna kommer det upp ännu en notis från honom och hon märker att hon inte svarat på hans meddelande, det med ursäkterna och dunder planen.

Hej, du! Jag har blivit magsjuk och kan inte ses idag, hoppas du förstår.” svarar hon och stänger av mobilen och rör den inte försen två dagar senare då hon måste svara henens mamma för att hon ska veta att dottern lever. 

​Anna 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Halllååå!
Söndagen är kommen, lika så 3e advent. Solen var längtad & promenaden var helande.

​Anna 

Likes

Comments

Heallååå!
Idag har vi firat den årliga "lilla julafton" vilket innebär att jag & mina släktingar på min fars sida samlas. Schemat är rätt likt varje år som det brukar bli med traditioner. Fika, promenad, mat, snack, sång osv osv...

Jag vaknade upp idag som om jag vore bakis trots att jag fått en god nattsömn & inte fått i mig en ända droppe alloholhaltigdryck. Det gjorde väl lite att dagens stämning hos mig var allmänt låg. Men jag hade riktigt trevligt & uppskattade dagen väldigt mycket ändå, kul att få träffa gänget igen & se hur olika generationer samlas under samma tak.

Bildtolkning: se pepparkaka Eiffeltornet!!! Den sockrade saffransbullen, en mini chokladboll & en vanlig hembakad bulle. Dunder!

​Anna 

  • Filed under: smask

Likes

Comments

Hoppas du får en dunder kväll!

​Anna 

Likes

Comments

Idag är det FREEEEDAG!
Sååå skönt.
Igår var det torsdag så jag å Tea drog torsdags-svängen! Det var trevligt, lite risssler & bääärtz (ugh). Hon är riktigt bra!!

Idag har jag varit i skolan. Fikat med Maria, Asta & Sofia & nu nalkas det barnpassning. EPIC!

Ha det skoj!

<3

​Anna 

Likes

Comments

13/12-2017

LUCIA!
Bättre idag än förra året.

​Anna 

Likes

Comments

Under de senaste 48h har jag grubblat som vanligt, kommit fram till att jag ofta sätter krokben för mig själv. För att jag är rädd att göra fel. Antingen fel som rent moraliskt eller fel för mig själv. Att det alltid finns bättre som jag missar om jag gör något som känns bra för stunden men inte långsiktigt. Det blir tillslut väldigt ironiskt. Jag vill inte vara rädd, det är för energikrävande för att det ska vara värt det. Jag är så rädd att leva mitt liv fel att jag inte lever alls.

Dags att sluta snacka börja agera, som jag brukar tänka. & inte gör utefter. Nöjer mig nästan vid att tanken slagit mig. Men det känns inte heller riktigt värt det heller, att bara tänka massor och kanske börja smått på projekt utan att orka avsluta dem. Antar att det är rastlösheten som är motorn i det hela på gott och ont. Det gör att jag har tusen tankar på saker jag vill testa på samtidigt, sen kommer rädslan av att jag fokuserar på "fel" sak och kastar bort min värdefulla tid på något meningslöst. Det leder till att jag kanske startar något projekt men mitt i hittar nästa. Inget blir klart. Typiskt.


'

Jag vill öva på att kunna nöja mig med att fokusera på en sak samtidigt. Att kunna lita på att inget är bortkastad tid. & att klarar av att slutföra detta något oavsett vad det är. Att våga ge mig in helhjärtat i något, stärka självkänslan så jag inte tror att jag kommer bli lämnad, misslyckas på vägen eller ta fel väg.


​För er som inte sett utanför fönstret eller tagit några steg i kramsnön så meddelar jag att det är fantastiskt.

​Anna 

  • Filed under: BLAJ

Likes

Comments

Tjo! Det påstås behöva ta 10000h för att man ska bli bra på något, jag tror det räcker med att följa denna blogg. Tillsammans ska vi gräva efter guld & hitta lösningar på alla världens problem.
Det är fredag, normalt dagen som spenderas med sina vänner, familj eller käraste och livet blir lite lättare. Den här fredagen blir istället tillägnad grubbeL. Jag grubblade och tänkte på den tid då jag ägdes av kärleken, då jag hade hopp och tro kring att kärleken skulle hitta mig och jag den, samtidigt. Jag funderade på om min tid för att drömma var förbi, eftersom att jag inte längre ser poängen. Funderingar kring vad förklaringen kan vara att jag tappat det totalt? Är det för att jag lämnat mitt hjärta krossat utan att låta tiden läka det? Eller handlar det om rädslan att bli sårad, att när jag "hittat rätt" att det ändå kommer vara fel?

Funderingar kring om jag redan är förstörd i mina tidiga år, jag som levt totalt orädd med drömmar om att kunna flyga, som lyckats flyga med en vinge, högt. Plötsligt förändras du, efter flertal kraschlandningar förändras mentaliteten. Plötsligt räcker inte en fungerande vinge och du går igenom riskerna, hur du ska sätta på sig säkerhetsbältet innan du lyft från marken, innan du tagit chansen att börja flyga. Hur du ser till så att kudden under stolen finns där, hur syrgasmasken är på plats om du skulle behöva andningshjälp. Att du är redo för nödlandning, utifall att.

Jag går från Mariatorget förbi Slussen förbi slottet, förbi allt som påminner om dig. Jag tänker på hur det skulle vara om du plötsligt stod där. Om jag skulle stöta in i dig. Om du skulle dra i ditt hår som du alltid gjorde eller garva och lägga en snitsig kommentar som svar på tal. Fast egentligen spelar det ingen roll. För jag vill inte möta dig. Förmodligen skulle jag därför titta bort, ta en annan väg för att slippa. Istället leva kvar bekvämt. Inte behöva riskera otrygghet. För det bidrar bara till besvikelse. & vad jag längtar att kunna följa min hjärna och inte mitt hjärta, för en stund bara.

Jag ägdes länge naivt av kärleken, nu ägs jag av en cynisk bitterhet. Det handlar om att jag rustar upp mig själv. För att inte bli huggen igen. Hugger det till så når den vassa spetsen inte mig, utan bara rustningen. Besvikelsen gör inte ont det bara känns lite. Den rustning skiner och är stark. Som är omöjlig att krossa för går den sönder har man ändå inte nått in.

Jag lever hellre som en person jag alltid har föraktat, en sådan som väljer bekvämlighet före drömmar, visioner och risker. En som inte flyger alls, även om man vet att man kan. Det är enklast så, iallafall just nu.​Men jag vet och önskar att jag ska ynka att det är värt att flaxa med en vinge någon dag, att riskera allt. KANSKE handlar det inte om att klara sig med en vinge och att flyga högt utan att få sträcka ut båda vingarna och komma högre.

​Anna 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hallå där!

Idag har jag varit bedrövlig, trött med huvud och tandvärk. Det är verkligen märkligt men för mig hänger de två värkarna ihop, i vilket fall så suger det.

Var hos Ebba efter skolan där hon bjöd på pasta & julfika!!! Gott är bara förnamnet. Vi såg på SUNES JUL på SVTs öppna arkiv. Tips för extra känsla. Vi såg även på ett avsnitt med Morgan Freeman när han predikade om exestensiella frågor. Var tyvärr en surig ragata men annars var det episkt. Nu har jag stängt in mig i grottan & ska bara få invänta bättre tider.

För att inte åka djupare in i en bitterhets spiral tänkte jag lista:

3 saker som var bra idag:

• Fick skjuts till skolan!

• Fick äta god julfika!!

• Har införskaffat min första julklapp!!!

​Anna 

Likes

Comments

Hej!

Ikväll har jag varit på Norra Brunn, med Konfa gänget. Mycket trevligt. Dock aningen besviken på komikerna denna gång, såg verkligen fram emot att se på Nour, dumt nog har jag googlat sönder henne och garvat hemma under ett år, vilket gjorde att jag kände igen alla skämt. Stort plus var att jag drack Cola med citronskiva i & damerna slog på stort med vin & bärtz! Tjoho!

​Anna 

Likes

Comments

Förstår du hur värdefull du är? Av 7 miljarder människor finns det nog många som liknar dig, det måste det ju göra... men den som är du är unik.

Du unika sandkorn på stranden, på långt avstånd smälter du in i de runt om dig. Man ser inte ens skillnad för du är så liten och omringad av alla som är i din närhet. Men kollar man nära, så nära och fokuserat som när man ska dra ut en sticka som fastnat under tummetån på sommaren. Kollar man så noga så ser man allt, hur du glänser, du skiner som kattguld.

För du är katt, du har sju liv! Eller det tror du. Kanske stämmer det eftersom cellerna förnyar sig efter sju år? Ny hud, ny epok, ny livskris?

Du glänser iallafall, mitt på stranden är det du som glänser. Du skiner och det gör att andra tycker att du är vacker. För du är annorlunda från de andra gråa, ibland bruna sandkornen.

Men att vara vacker är farligt när omgivningen är så ful. För alla vill ha det som är vackert. Så när någon tar dig för att du skimrar så fint är det viktigt att den minns att det aldrig var äkta guld utan bara kattguld. Skillnaden är enorm. Äkta guld går inte att framställa, aldrig. Men man kan hitta det.  Kattguld däremot kan man framställa. Kanske är det problemet, att någon framställt dig, för att den vill ha något som liknar dig men inte hittat det.

Det farliga är att luras av fröjden för ögat och mista faktumet att kattguld är ömtåligt och går lätt sönder, men kanske är fejkguldet det optimala för den som funnit det, för den är nöjd nu, nöjd av att leva i ovisshet av att det finns äkta guld därute, något starkare och mer värdefullt, spelar ingen roll. För du sandkorn är most finest på hela stranden. Ironiskt är att din strand är en sandlåda. 

​Anna 

Likes

Comments

Du är ett moln. Du flyger högt och kan vara både fin & praktisk. Du ser ovan alla andra, eller rättare sagt, du ser ner på din omgivning. För du flyger uppe bland molen kompis.

En solig dag är du både fin & praktisk. Man nästan längtar efter dig. Men du är oförutsägbar. Den mest oförutsägbara jag någonsin stött på. Vissa anser att du är oförskämd, värst på fest. För du dyker alltid upp på festen utan att OSA innan, trots att det stod på inbjudan. Du tar ibland alla du känner som också flyger däruppe bland molnen, då ser man inte solen längre och för oss, resten, blir allt väldigt grått. Kanske är det därför du ballar ur totalt, för att du plötsligt är ovälkommen. Du är uppmärksamhetskåt, du brusar upp dig utan att någon förstår varför. & du lägger ett mörker och skuggor var du än går. När du brusar upp släcks allt ner. Men nån kan förlåta dig, för när du ser ner på marken så står nån där och ser upp till dig. För att du släpper på alla känslor du har. Du har för mycket tyngd på dina axlar och dumpar allt ditt mörker på någon där nere. Ibland dödar du även, när du sett det mörker du skapat vill du lysa upp, men det går sådär. För när ljuset når mörkret smäller det, högt. Det är farligt och någon som står där nere brinner upp. Och då skriker du i panik. Det var ju aldrig meningen att skada någon. Tvärtom.


​Anna 

Likes

Comments

Innan jag släcker ner för dagen vill jag även redovisa & berätta om vad jag tyckte om NOCCO SKUMTOMTE! Jag antar att du redan testat, men det kan aldrig skada att höra en annan synvinkel på upplevelsen.

Köpt i skolans över prisade cafeteria för att klara av dagen (kaffe skulle vara ett alternativ om jag hunnit lära mig dricka det).

Med nyfikenhet öppnas burken med det där underbara ljudet som alla burkar i aluminium öppnas med. Bomull för öronen! Jag stoppar i det röda sugröret som jag valt ut med omsorg. Sedan inväntas reaktionen av första klunken med slutna ögonlock, allt för ett så ärligt smak resultat som möjligt.

Chockartat smakar jag av drycken för att sedan ha lyckats slurpat i mig hela till sista droppe. Det var en otroligt märklig upplevelse. Dels för att jag normalt hatar att äta saker i rinnande form som man kan äta normalt egentligen ex smoothie eller puré?? Spännande att jag trodde på SKUMTOMTE i kolsyrad konstlad form. Det var underligt att dricka något i samma smak som man normalt äter i. Trots det drack jag upp hela? Så äcklig var den nog inte. TIPS: NOCCO PÄRON om man vill dricka koffein hattig dryck om man har smaklökar som inte klarar av kreddigt kaffe...

Det är även intressant varför de särskrivit skumtomte på burken. Det står nämligen SKUM TOMTE???? Är det för att majoriteten tycker att den smakar skumt? Höhöhö

Sov sött

​Anna 

Likes

Comments

Hej!
Idag var jag på standup show på Rival som ligger i närheten av Mariatorget! Showen spelades av tre stjärnor nämligen Måns Möller, Özz & Patrik Larsson! Jag älskar stand-up i sin rena enkla form men dessa olika shower jag har fått privilegiet att se har det där lilla extra.

Showen bestod av musik, genomtänkta mellan nummer & ren stand up. Det var maskerad med utklädnad till olika stereotyper. Vissa skämt var rätt billiga & andra var briljanta. En del skönt var verkligen på gränsen då man nästan ville kika sig omkring innan man lät mungiporna lyfta i taket och andra var solklara familjära skämt. De trivdes på scenen & de fick med och peppade igång publiken bra vilket bidrar till bättre humor och en bättre underhållning.

PS: ska man gå på detta finns det en tapas resturang i närheten som vi besökte. (( minns inte vad den heter men skriver in om jag kommer på det senare hihi) Rimliga priser för god mat! Tips är att boka bord innan!!

PSS: min lur dog redan i bilen påväg in vilket gjorde att det blev 0 bilder. Tyvärr.

​Anna 

Likes

Comments

Iförgårmorse vaknade jag redan vid klockan sju, med en högpuls då jag drömt att jag missat tåget till min mormor. Att jag gått ut och glömt bort. Det var så obehagligt så jag bestämde mig direkt för att ställa klockan så jag inte skulle missa att gå upp i tid. Jag hade även drömt att jag sprätt alla mina pengar på nöjen så att det inte fanns något kvar att investera julklappar i. Det gav också ifrån sig en fruktansvärd känsla av att jag var en oansvarig, egoistisk snorunge. Märkligt eftersom allt bara var en dröm. MEN att missa tåget & låta mitt sötsug stoppa mig från att köpa julklappar ligger som en tunn oro. Det finns så mycket jag vill göra i december, tex bjuda Tyra på hennes födelsedags brunch som blivit försenad, gå på musikalen som Alva ska medverka i, se Solsidan på bio, jag vill kunna dra ut, köpa konsert biljetter till Tom Misch, kunna ha minijulmiddag, köpa ett par nya byxor och främst investera i julklappar till min familj! Förstår att det låter som att jag är en liten brat och att det bara är att prioritera moget, ska försöka göra det så kanske jag kan sova bättre om natten då det iallafall är en mindre sak att oroa mig över.

Efter min orosmorgon somnade jag om, vaknade upp, lugn. Så skönt! Gick upp till färdiglagade pannkakor och åt med min far. Det var väldigt mysigt! & jag garvade som tusan.

Sedan följde jag med & såg min yngre broder lira lite plast. Något jag inte brukar göra alls, men jag vet att hans lag nästintill alltid brukar vinna iallafall vad min bror vill påstå. Igår mötte de ett tufft motstånd. Så det var en riktigt underhållande match med ett slutresultat med 6-6

I lördags käkade vi pizza & shiushi som vi varvade Cola med Sprite och med vin innan vi tog oss ut i Stockholms UNDERBARA nattliv!!

Igår spenderade jag dagen i Gävle där min mormor bor med hennes kille som vi kallar för morfen höhö. Det var riktigt mysigt! Det blev julmarknad & invigning av den berömda julbocken. Det är riktigt trevligt att få komma bort över en dag och bara fokusera på nuet & bli väl omhändertagen.

​Anna 

Likes

Comments

Hej du!
Det är fredag ÄNTLIGEN. Någonting jag vill tacka gudarna för!


Idag har jag hunnit få en sovmorgon, varit i skolan, kört stenhårt. Allt för att sedan hinna käka en tidig middag med Sofia & Maria, innan jag åt ännu en middag hemma med min far & bror. Dubbel the fun så att säga!

Vi damer åt på Phil's burger & deras halloumi-burgare (Tips!) är något att hänga i granen! Den har nämligen ett riktigt bra pålägg, guacamole, soltorkadetomater & rosalök bara för att nämna något.
4/5

Igår var det bästa torsdag igen. Utan någon vidare anledning var jag på riktigt gott humör, det var episkt. Jag, Tea & Astrid anslöt oss på rödalinjen som tog oss till Tekniska Högskolan, där våra ben fick agera maskiner istället, för att  slutligen parkera oss på Norra Brunn. & där bjöds det på riktig show kan jag lova!!! Alltsååå!! Det var inte vara EN extra komiker utan TVÅ överraskningar som klev på. & en var ingen mindre än legenden Björn Gustafsson! Så kul!

Efter att ha startat en slags tradition att få bli bjuden på skrattfest kan man bli aningen bortskämd i vissa skämt. Att man blir mer kritisk och verkligen uppskattar någon som man ser njuter av att vara där. Därlfr vill jag ge Ami Hallberg en riktig eloge, hon fick mig att garva så att jag nästan vek mig. Funderade efteråt om jag helst ville bli hennes maka, adoptivbarn eller bästa vän? Vet inte om min hyllning skulle vara ömsesidig men man kan alltid drömma lite...

Mina helg planer är hitils:

Lördag - Ska försöka antingen ta en promis, köra någonform av Yoga övning eller hoppa med mitt sprillans nya hopprep! Tagg. Sen ska jag försöka hinna köra GYA med mina kära gruppmedlemmar för att senare kunna avnjuta en riktig dunder AW. 


Söndag - Åka med morgon tåget & hälsa på min kära mormor! För dig som har koll på stadsvetenskap så ska jag tillplatsen där de reser den årliga julbocken. Ska bli riktigt mysigt, tror på söndagen!

​Anna 

Likes

Comments