Motivation, Viktiga ämnen, Inspiration, Intressen, Listor

Hej mina fina! Hur mår ni? Jag hoppas att ni mår bra:) Idag kommer ett peppande inlägg som handlar om skolan, nämligen mina tips på hur man kan göra pluggandet lättare och hur lektionerna kan bli mer intressanta! Jag är en pluggis och skäms inte över det längre som jag gjorde när jag var mindre. Det kan ju vara otroligt svårt och jobbigt när man har massor att plugga in och göra klart. Tiden kan kännas otillräcklig. Och ja, vissa ämnen kan vara galet tråkiga att läsa om och man undrar ständigt, varför är det nödvändigt att vi lär oss det här? Men allt har en mening på ett eller annat vis och här är mina tips på att få en bättre studieteknik när du ska plugga och också hur lektionerna kan bli mer intressanta.

* Låtsas som att du är proffs på det du gör! Vi tar ett exempel, att du som läser det här ska gå på ett dubbelt pass i biologi och du tycker att det är sååå ointressant. Helst vill du bara vara hemma under en filt och kolla på ett nytt avsnitt från din favoritserie som släppts idag. Men då, min kära vän, är ju du pristagare i naturvetenskap och har mängder av titlar inom biologin. Du är ju proffs! Om du går in på lektionen med inställningen att du tar anteckningar på det läraren pratar om och låtsas engagera dig i ämnet som om det vore ditt bästa så kommer det vara roligare och gå bättre! Låtsas som att du är på en kurs och du är ett stort proffs inom ämnet. Lura hjärnan att du är väldigt nyfiken på ämnet, så kommer det efter några gånger att bli roligare!

* Att planera ditt pluggande kan göra att det känns som en mindre massa. Kalendrar är väldigt användbart och mitt absolut bästa tips inom alla kategorier typ! Skriv upp när du har dina prov, när något ska vara inlämnat och så vidare. Då kommer inte huvudet kännas lika förvirrat om du får struktur på det!

* Mitt bästa tips inom inlärning är att skriva instuderingsfrågor! Det är det absolut bästa sättet för mig att lära mig något som jag ska kunna länge. Låt säga att du ska lära dig om judendomen på religionen. Det är prov om en vecka och du vet inte hur du ska börja plugga för att lära dig så mycket som möjligt. Då brukar jag skriva frågor på det man ska kunna, typ som det kommer kunna stå i ett prov, och så förhör jag mig själv. Som, vad heter judendomens heliga skrift? Då kan du liksom fråga dig själv den frågan och om du inte kan få får du kika på svaret.

* Lyssna på musik brukar kunna skärpa min koncentration när jag ska lära mig något eller fokusera ordentligt. Det är ju individuellt som allt annat hur vida det passar dig som person eller inte, men att prova skadar ju inte ;)

* Även om jag har erfarenhet av att allt bara blir trams, så kan det hjälpa att plugga med en kompis! Ni kan förhöra varandra och hjälpa varandra om något känns krångligt. Ur mitt egna liv blev och blir det alltid kaos och flams om jag ska plugga med kompisar och särskilt inför prov. Grupparbeten brukar funka lättare😂

* Lägg undan mobilen!! Hur distraherande är det inte när skärmen blinkar och blinkar och man helst av allt vill kolla vem som snapar? Mitt tips är då att lägga telefonen på ljudlöst i ett annat rum så att du/ni kan koppla bort helt från allt vad sociala medier heter.

* Belöna dig själv! Att ha motivation är något som kan underlätta när det är något jobbigt som du måste göra! Tänk att, efter att jag lämnat in uppsatsen i engelska så får jag unna mig att vara med mina kompisar ikväll, äta något som jag tycker mycket om eller lägga pengar på något som jag länge velat göra eller ha! Då har du något att se fram emot efter många långa timmar i skolbänken!

Hoppas att mina tips kan vara till lite hjälp! Och lycka till alla ni som är tillbaks i skolan eller ska börja skolan framöver! Jag tror på er och finns om det skulle vara något! Och en extra påminnelse, var snälla mot varandra och mobba inte! Puss och kram<3


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Fotografier, Inspiration, Jämställdhet, Drömmar

Hej mina fina! Hur mår ni idag? Vad har ni för er? Jag har planer på att ta mig en springtur, gå på möte, läsa bloggar samt att måla! En lite ledigare dag!

Något som jag älskar att vara, är att vara produktiv. Känslan av att skriva upp punkter på en lista som man ska göra under dagen och sedan få bocka av sysslorna, en och en är underbar. Det är en enorm tillfredställelse för mig! Jag vet att det ofta är otroligt lätt att skjuta upp saker här i livet. "Äsch, jag gör det senare idag." "Det där kan jag lika gärna göra imorgon". Men nu har jag hittat ett av världens bästa citat som får mig att ta tummen ur varje dag. Jag har det som bakgrund på låsskärmen på telefonen och det är bland det bästa jag fixat denna vecka! Att en bild kan ge så mycket motivation?

På bilden står det "Life is to short, don't be lazy". Jag ser bilden varje gång jag låser upp mobilen och påminns då om viktigare saker jag borde göra än att kolla igenom snapchat var femte minut. Som bakgrund på hemskärmen har jag en text där det står "No excuses". Det kan ju låta väldigt hårt och elak mot mig själv men det är en sådan bild jag behöver för att komma framåt. Dessa två tillsammans ger mig en perfekt kombination av jävlarannamma varje gång jag kollar på telefonen en gång för mycket. Jag tänkte lägga in bilderna under texten.

Och att en text kan få en att bli så motiverad och nästan otålig för att man ger sig fan på att göra bra grejer, är ganska sjukt. För mig funkar citat och musik otroligt bra om jag vill vara produktiv. Såklart hjälper även mina miljoner listor enormt! Citaten säger till mig, att jag bara har ett liv. Det livet pågår just nu. Jag har inte tid att slösa bort mina dyrbara timmar i livet på att slött skrolla igenom mitt feed på instagram eller skjuta upp viktiga saker som jag borde göra men är för lat för att ta tag i. Bilderna säger till mig att jag måste skärpa mig och att jag har tjugofyra timmar på mig att göra något fantastiskt av detta dygn. Ingen vet ju hur morgondagen ser ut! Livet är, enligt mig, för kort för att vara lat och inte orka göra de saker som kan leda en vidare i sin personliga utveckling. Det säger till mig att det är bättre att jag slutar lata mig och postar mitt blogginlägg bland det första jag gör idag. Då kommer det att bli postat i bra tid och jag behöver inte stress-skriva det ikväll efter träning, möte och andra grejer. Jag vill ta vara på min tid som jag faktiskt får på jorden.

Puss och kram! <3

Likes

Comments

Fotografier, Motivation, Vardagliga tankar, Viktiga ämnen, Inspiration, Årstiden sommar

Hej mina fina! Hur har dagen varit? Måndagens inlägg postas som vanligt sent. För sent enligt mig och det har blivit till en dålig vana. Tänkte som snabbat bara peppa igång dig som läser då många av oss är tillbaka i vardagen igen. Jag såg på IMS att många känner ångest över att börja jobba och gå i skolan igen. Jag förstår er till 110%.

Förstår också att många säkert har haft eller har det svårt på jobb eller skola med mobbning och så vidare. Egentligen ska det här inte behöva sägas då det ska vara en självklarhet: DET ÄR INTE OKEJ ATT MOBBAS. Ta hand om varandra istället! Man behöver inte vara bästa kompisar med alla, det räcker med att vara trevlig och sedan låta varandra vara. Blicken framåt, aldrig bakåt. The past is the past. Nu kickstartar vi hösten med tjockt stickade tröjor, mysiga filmkvällar och MASSOR med te och varm choklad! En dag i taget, ett prov i taget. Tillsammans är vi starka och då klarar vi allt och lite till❤️❤️

På fredag tänkte jag kika in med ett annat skolrelaterat blogginlägg som ni gärna får läsa, annars e jag tillbaks på onsdag! Puss o kram❤️

Likes

Comments

Fotografier, Vardagliga tankar, Övrigt

Hej mina fina! Hur är det med er denna söndagskväll? Jag sitter och försöker peppa igång för kommande vecka. Sitter även och funderar på vad detta blogginlägg ska handla om och efter lite feedback från en vän tänkte jag skriva om hur det är att bli äldre och hur jag skulle vilja bli när jag blir äldre, tillexempel pensionär.

Jag är osäker på om jag tagit upp detta här eller inte men nu vill jag skriva om det ändå, hihi. Det mesta som jag reflekterat över är dels bitterheten och rastlösheten. Med det här menar jag inte att dra alla över en kam, som ni säkert förstår. Något som jag skulle vilja motarbeta när jag blir i de äldre åren och pensionerad är rastlösheten. Jag har märkt av på äldre i min närhet hur lite de har att göra och hur de ändå är stressade hela tiden. Till exempel en person i min närhet. Den personen har koll på vilken tid postbilen kommer varje gång, hur ofta dess grannar går på affären och vilka fåglar som rör sig i närheten av huset. Och är det ens intressen så är det helt okej! Men när det går överstyr.. Nej tack. Eller när en äldre människa drar klassikern "det var bättre förr". Där håller jag ABSOLUT inte med. Kan vi take a moment och diskutera det? För hundra år sedan var sjukvården oändligt mycket sämre. Då var sättet att leva och se på andra människor enligt mig, mycket mer trångsynt. Tekniken hade inte heller kommit lika långt som idag. Och visst fanns inte nätmobbning och kräkningar på nätet då. Och inte fanns heller olämpliga innehåll postade på internet, bedrägeri och dålig sekretess. Men då fanns inte heller möjligheten att hålla kontakten med släktingar och vänner som inte bodde i samma land. Det fanns inte möjlighet till att sprida ett budskap, information eller söka hjälp på samma sätt. Du kunde inte annonsera om en bortsprungen katt, en villa du vill sälja eller lyssna på musik som du kan idag. Du kunde inte se vad som hände i grannlandet och hänga med i utvecklingen på bara 10 sekunder. Och du kunde absolut inte besitta alla världens kunskaper genom att bära en mobil, innehållandes internet i din ficka. Men det kan du idag. Jag är verkligen glad att jag lever på 2000-talet.

Efter att nu ratat "det var bättre för" så måste jag bara säga att det finns mängder av urtrevliga äldre människor som är förstående och jättesnälla. Det finns faktiskt äldre människor som inte ger en dödarblick när man tar en selfie😂. Vill verkligen inte hänga ut någon eller dra en viss åldersgrupp över en kam. Jag tar bara med mig, från vuxenlivet och synen på äldre nu, att det finns saker som jag vill utveckla. Jag skulle vilja hänga med i utvecklingen på ett sätt som jag upplever inte är något som många gör där jag bor. Jag skrev till en vän att, "snälla lyssna på Fix you-Coldplay", den e ju så himla fin! Det hör ju till allmänbildningen att man har hört den, svarade han, och det håller jag med om, samt att man aldrig kan lyssna på den låten en gång för mycket. Den är alltid lika fin. Och det är ett perfekt exempel på hur jag vill hänga med i utvecklingen när jag blir äldre. För skulle jag fråga mina äldre grannar skulle de inte förstå vad "Fix you" är för tramslåt.

Hihi imorgon är jag tillbaks med ett peppinlägg tänkte jag! God natt, puss och kram💗


Likes

Comments

Fotografier, Vardagliga tankar, Intressen

Hej mina fina! Hur är läget? Här där jag är har det faktiskt varit strålande sol hela dagen! Så galet underbart😍 Åh vet ni hur jag som bäst tar vara på solen? Genom att sitta på en stol i solskenet och plöja igenom en kriminalroman av Mons Kallentoft. På tre veckor har jag snart läst ut tre av hans böcker, alltså typ en bok i veckan! Det är ganska bra enligt mig!

Jag tänkte infoga bilder jag tagit på de här tre böckerna som jag läst nu. Och jag är verkligen inte ordningssam i mitt läsande. Jag har läst tre böcker som nog ingår i två eller tre olika serier men åtminstone är av samma författare. Mons Kallentofts böcker är mina absoluta favoriter just nu👍🏼

Jag är verkligen inne i ett humör för läsande just nu och ska försöka plöja så många som möjligt innan jobbet tar över mig helt.. HAR NI NÅGRA TIPS PÅ BÖCKER ELLER FÖRFATTARE? Kommentera det gärna!❤️ Nu ropar boken "Den femte årstiden" på mig så jag ska rymma från verkligheten ett tag. Puss o kram❤️❤️

Likes

Comments

Vardagliga tankar, Viktiga ämnen, Nattliga tankar, Psykisk ohälsa

Hej mina fina! Hur är läget?

Jag ligger i skrivande stund i sängen och försöker mota bort ångesten som rinner över mig. Jag känner rädsla för kommande år då det kommer ske mycket förändringar för mig på många plan. Beslut som ska fattas, massor av jobb som ska göras, träningspass som ska klaras av, bekanta som ska träffas, vardagen som ska rulla på felfritt. Jag är inte redo.

Jag tänkte dela med mig av några tips på hur jag håller min ångest borta under stunder som denna, till exempel. Det allra första som jag gillar att göra är att starta musik. Även om jag helst vill lyssna på depp-musik och bara ligga i sängen hela dagarna så har jag samlat på mig ett gäng med låtar som ger energi och kämparglöd. Dessa låtar går på repeat just nu! Att distrahera mig med saker brukar också funka fint. Som att läsa böcker, kolla på filmer, umgås med vänner o nära, träna och att städa. Städning e något som funkar utmärkt mot min ångest och nedstämdhet! Det är verkligen ett av mina bästa tips! Att dammsuga o putsa ytor tills huvudet har lugnat sig är verkligen härlig!

Något annat som brukar funka bra är att sova, precis som jag behöver göra nu. Sov gott mina fina änglar så ska jag läsa era bloggar imorgon, torsdag. Puss o kram❤️

Likes

Comments

Motivation, Viktiga ämnen, Drömmar, Jämställdhet

(Försenat inlägg sen i söndags)

Hej mina fina! Hur mås det idag? Jag mår ganska bra tack!

Här om dagen fick jag höra av en vän att jag uppfattats av andra som en feministisk manshatare... Jag vet att jag utåt sett kanske inte är alldeles rak med att jag är feminist, men det är jag. Och det står jag för! Men manshatare... Nej. Förstår fortfarande inte varför manshat och feminism ska kopplas samman? Jag tror på ett jämställt samhälle där alla får rätten att vara sig själva och inte bli dömda hur som helst. Jag tror på ett samhälle där alla är välkomna att leva ut till 100%. Jag tror på ett samhälle där kvinnornas tidigare och fortfarande bestående förtryck inte finns. Där vi kvinnor får lika mycket lön som männen. Där såklart även ickebinära räknas in. Det är självklart också okej! Jag tror på ett samhälle där det inte finns några skillnader eller klyftor mellan människor. Där alla får samma rättigheter och skyldigheter.

Så varför ska då manshat kopplas till min uppfattning av vad jag tror på? Jag hatar inte män. Bara för att jag kan uttrycka mig med "girl power" och "tjejer är bäst" så betyder det inte att andra kön är sämre. Jag vill bara backa oss kvinnor som länge varit mindre värda. Det är dags för oss att ta plats nu! Här är vi i och vi backar inte!

Vi är alla lika mycket värda. Lika betydelsefulla och viktiga. Puss o kram!

Likes

Comments

Vardagliga tankar, Nattliga tankar

Hej min underbara läsare. Hur mår du just nu? Jag hoppas att ditt svar blir att du mår toppen och att allt är hur bra som helst. Men ditt svar får också vara att du inte mår bra. För det är okej. Det är okej att vara osäker på hur man mår och hur man ska gå vidare från stället en befinner sig på just för stunden. Det är inte fel att vara ledsen, arg eller nedstämd. Ingen förväntar sig av dig att du ska leverera hela tiden och vara glad och positiv. Ingen har krav på att du ska vara uppmuntrande och alltid se allt från den ljusa sidan. Du får vara den som ber om hjälp. Idag visade jag för första gången på länge utåt inför andra människor att jag var ledsen. Jag orkade inte bry mig längre. Ska jag förändra och visa att man får må dåligt må ju jag först och främst kunna göra det själv. Och nu är det gjort för första gången på länge. Låt oss släppa oss fria. Nu släpper du och jag oss fria. Let's be real för en sekund. Ingen kan ständigt ha humöret uppe. Ingen behöver ha det, för vi finns som stöd för varandra här på jorden.

Nu vill jag sammanfatta. Du får må hur du vill. Mår du bra så är det hur fantastiskt som helst! Mår du dåligt så finns jag som hjälp att tillgå om du vill. It's okay, att inte alltid vara okej. Du är precis lika bra ändå! Puss och kram<3

Likes

Comments

Viktiga ämnen, Jämställdhet, Motivation, Inspiration

Hej mina fina! Hur mår ni? Jag mår ganska bra tack:) Den här veckan är det Prideveckan och jag känner att jag vill rikta uppmärksamhet till det under ett inlägg här på bloggen.
Prideveckan är en vecka där samkönade relationer uppmärksammas och också att man ska få älska vem man vill oavsett vilket kön hen väljer att ha. Ibland kanske man inte ens känner för att vara det ena eller det andra. Man ska helt enkelt bara få vara sig själv och det vill Prideveckan uppmärksamma. Åtminstone är det min tolkning.
För mig känns Prideveckan lite som internationella kvinnodagen. Jag förstår att Prideveckan skapats pga alla förtryck mot samkönade äktenskap. Precis på samma sätt uppmärksammas kvinnor en gång om året för att vi ska påminnas om vilka hemska förtryck kvinnorna levt och vissa fortfarande lever under. Men för mig är kvinnornas dag ALLA dagar och de samkönades älktenskap ALLA dagar. Visst kan vi behöva ett utsatt datum då det tas upp ännu mer, men ni ska veta att det alltid är okej att vara sig själv!

Om det är något som jag brinner för, bortsett från musik och frågor gällande anorexia, så är det människors rättigheter och jämställdhet! Det är okej att vara den personen man känner att man vill vara. Det kanske inte följer de här töntiga "normerna" som vi har skapat. Och det är HELT okej! Det är, enligt mig coolt! Ingen har rätt att säga till dig att du måste vara på ett visst vis, för du e bra som du är. Du duger! Ingen ska vara elak mot dig ifall du gillar en tjej, kille eller ickebinär. Ingen ska vara elak ifall din hy är som allra ljusast eller allra mörkast och alla nyanser där emellan. Du har rätt till att leva lika som alla andra för du e good enough!

Ta hand om er, snälla ni. Och glöm aldrig bort att just du är värdefull, puss o kram❤️💛💚💙💜LOVE IS LOVE

Likes

Comments