​Idag är jag ledig och har en städardag. Jag ska även hinna med ett gympass och att baka någon god kaka hade jag tänkt. Ikväll är det after work med jobbet som gäller. När man jobbar inom vården så har man väldigt oregelbundna arbetstider vilket gör att man ibland är hemma när de flesta andra är på jobb. Idag är en sådan dag och grannarna i lägenheten bredvid är på jobbet. Grannarna har en liten hund som är otroligt ledsen när den är ensam. Idag har jag från att jag vaknade hört ett konstant skällande och hjärtskärande ylande från denna hund. Det känns så jobbigt i hjärtat att höra på detta. Om jag hade varit vaken tidigt så hade jag sagt till grannarna att de kunde lämna över hunden här under dagen då min hund Saga är hos sin extrafamilj just nu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Just nu bor jag i centrala Karlstad i en lägenhet som mer liknar ett radhus. Jag trivs toppenbra och har det härligt nära till jobbet. Jag är uppvuxen några mil utanför Karlstad i en liten by ute på landet. Jag känner mer och mer längtan att flytta tillbaka dit eller till ett liknande ställe. Vi, jag och min sambo har kollat på några hus i höstas, men hittade inget som verkligen tilltalade oss. Det fanns ett hus som vi skulle velat ha om det inte låg för långt bort från Karlstad. Nu har vi lagt husletandet på hyllan ett tag då vi sparar lite mer pengar till en insats. Drömmen är att ha ett stort hus ute på landet med en stor trädgård och närhet till en sjö. 

Hur underbart ser det inte ut hemma i min by på sommaren?

Likes

Comments

På vinterhalvåret har jag cravings på citrusfrukter. Det börjar alltid med satsumas på hösten, när de är sådär omoget sura. Sedan övergår det till apelsiner närmare jul och då kan även någon söt mandarin få slinka ned i magen. Efter jul i januari så kommer blodapelsinerna och tar över. Jag älskar när frukterna är sura och köper ofta de små blodapelsinerna. Nu och sedan februaris början har min craving övergått till den beska blodgrapen. Jag äter ca 1 per dag och inbillar mig att det håller förkylningarna borta.

Ursäkta för dåliga mobilkamerabilder, men ska snart införskaffa ny kamera.

Likes

Comments

Länge har jag tänkt att skaffa mig en fin servis men jag har inte kunnat bestämma mig för vilken. Nu har jag beslutat mig för att spara på Rörstrand swedish grace snö. Jag tycker den är fin utan att sticka ut för mycket. Jag fick tipset från min syster att man kan kolla om det är någon tidning som har porslinet som premie när man beställer några nummer. Jag hittade två tidningar med just mitt favoritporslin Här får man tallrikar som premie och Här får man skålar. Ett prisvärt sätt att få porslin om man samtidigt gillar tidningarna.

Likes

Comments

Jag och min sambo har sedan länge planerat att åka till USA i sommar. Han har sin pappas släkt utspridd över de förenta staterna. Tanken var att vi skulle ta några dagar i New York sen åka vidare till Boston och spendera ca en vecka där och till sist åka ner till Los Angeles. Nu har vi kommit på lite andra tankar som gör mig så längtansfull, jag vill ha juni nu. Jag kommer berätta mer detaljerat om våra planer när vi bestämt oss lite mer om hur det ska gå till. Vi har också lyckats lura med min sambos bror, det kommer bli så roligt. Jag har tidigare bara rest i Europa. Det är inte dåligt det, men nu är jag sugen på att åka lite längre bort och under en längre tid. Resan är planerad att vara nästan 3 veckor lång. Det krävs mycket planering framöver för att få ihop det.


Likes

Comments

Jag vet inte om jag är lite smygpessimist eller om jag bara är en vanlig realist, men jag laddar för en regnfylld sommar och höst. Något jag saknar om det skulle bli en regnig sommar och höst är en regnjacka. Jag började beklaga mig för sambon redan i höstas att jag inte har någon bra och framförallt snygg regnjacka. Nu har jag kikat runt lite och har hittat några snygga. De som jag fastnade mest för är dessa 2 nedan. Jag älskar den klassiska gula regnjackan samtidigt som den rosa, mer feminina regnjackan är såå söt.

Klicka på bilderna för att komma till butik.

Likes

Comments

​Jag sitter och letar efter en bra kamera att ha med på resan i sommar (ska berätta mer om våra planer i ett senare inlägg) som både kan filma bra och ta kort. Har funderat många gånger på att skaffa en GoPro, men av någon anledning så känns det inte helt rätt. Jag tror att en kompaktkamera passar mig bättre. Jag har kikat lite på Sony DSC-RX100 iii. Den har fått fina recensioner från både experter och "vanliga" användare. Jag har sedan tidigare en systemkamera men har märkt att den tar så mycket plats att jag många gånger struntar i att ta med den. Jag får forska lite mer i kameramarknaden och se vad det kan bli för nytt tillskott.

Likes

Comments

Jag tänkte att jag ska skriva ett kort inlägg om vem jag är. Det är svårt att beskriva sig själv utan att det blir förskolenivå på det hela men jag ska ge det ett försök. Jag är 23 år gammal. Jag visste tidigt i livet vad jag ville bli (karriärmässigt) och fokuserade på att nå det målet så fort som möjligt. Så när det var dags för gymnasieval så började jag resan mot mitt kärriärmässiga mål och gick omvårdnadsprogrammet. Direkt efteråt så påbörjade jag mina studier för att bli sjuksköterska och i juni 2015 var jag färdigutbildad. Jag jobbar nu på Centralsjukhuset här i Karlstad (Där jag för övrigt bor) på barnavdelningen. Jag trivs toppenbra med mitt jobb och att jobba med barn har alltid varit ett av mina mål. Jag har en tanke långt bak i hjärnan om att jag vill bli läkare eller rättare sagt barnläkare, men trivs så bra med min nuvarande arbetssituation att jag inte vet om det är värt att läsa vidare. Jag är ung och har förhoppningsvis tiden på min sida så jag hinner nog komma fram till vilket yrke som egentligen passar mig bäst.

Jag bor som sagt i Karlstad. För er som inte varit här så är det en väldigt vacker mellanstor stad som är omringad av Klarälven och Vänern. En lagom stor stad för mig som vuxit upp på landet. Jag bor här med min Sambo Gustav och min samojedhund Saga. Träning är något som tar upp ganska mycket av min tid och den träningen sker främst på gymmet.

Jag som person kan vid första kontakt verka blyg och tystlåten, men de som känner mig vet att jag har humorn nära till hands och barnasinnet kvar. Jag är en person som observerar och lyssnar och avväger noga om det jag har att säga är värt att sägas. Jag lägger stor vikt på karriären. Inte att jag ska lyckas och bli rik utan att jag ska ha ett jobb där jag känner mening och att jag trivs.

Det var några rader om mig. Nu ska jag spela bingolotto. Just det ja, jag glömde nämna att jag är lite lillgammal också. Jag uppskattar att sitta och läsa en bok, lösa lite korsord och att spela bingolotto. Haha! Här nedan har ni en bild på min fina hund.

Likes

Comments

​Hej!

Välkomna till min blogg. Jag tänkte skriva några rader här om varför jag startade min blogg och vad jag vill få ut med den och förmedla till er som läsare. 

Jag har tidigare haft bloggar, men aldrig haft ett riktigt syfte med dem så de har sakta men säkert dött ut. Nu hoppas jag att det kommer gå bättre. Idén att skapa en blogg denna gång föddes av min sambo. Vi planerar en resa till sommaren som vi tror och hoppas kommer bli fantastisk. Vi planerar för fullt inför denna resa nu och i planerna ingår också att dokumentera resan. Min sambo sa då att en blogg kan vara bra för att våra familjer och vänner ska kunna följa oss under resans gång. 

Så nu är mitt mål med bloggen att genom bilder och text dokumentera resor, vardagsliv och allt annat som kommer däremellan. Bloggnamnet, Från A till B kommer från att allt man gör här i livet har en början och ett slut. Hur långt det är mellan a och b kan man aldrig riktigt veta och det är det som gör det så spännande. 

Jag ska jobba med designen på bloggen och få in lite bilder. 


Likes

Comments