Som rubriken är så har Theodore börjat sova 6 h i tre nätter nu. Han får mat vid 23.00 och sover till ca 05.00. Helt fantastiskt men istället så har jag blivit extra trött på morgonen. Kroppen har varit van vid att vakna efter tre timmar och nu först efter 6 timmar.

Första natten han sov så länge, trodde jag att ena bröstet skulle explodera. Bh-n var genomblöt och en stor fläck på täcket också. Samtidigt var bröstet stenhårt. Väldigt ovant för dem också, haha! Men de två nätterna efteråt blev det lite bättre.

Om ca en vecka är han 2 månader också. Han har verkligen blivit en helt annan bebis nu. Han ler och skrattar mer för varje dag. Det är helt underbart. Det var nog för en vecka sedan han log som en reaktion till mig för första gången. Hjärtat fylldes med värme direkt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det har inte blivit så mycket bloggande här då vi varit sjuk här hemma. Theodore har hållit sig frisk! På sin 6 veckors kontroll i måndags vägde han 5,26 kg och var 60.5 cm lång. Så han växer helt perfekt!
Dessa dagar har vi varit väldigt mycket med familjen också så vi har knappt varit hemma. Jag har planerat att blogga lite mer nu men vi får se om det håller.

Att vara mamma är helt underbart, jag älskar det mer än allt annat. Men det finns något som gör det väldigt jobbigt ibland och det är när folk ska säga vad som är "bäst". Till exempel, ta inte upp honom så fort han gråter, låt honom vara. Han kommer bli bortskämd.

DET GÖR MIG SÅ UPPRÖRD!!!

När mitt barn gråter så tänker jag gå och plocka upp honom. Han är ledsen pga en anledning, han är en bebis. Jag tänker inte låta honom ligga där ensam och ledsen. Han är mitt hjärta, hur ska jag kunna det? Ska jag bara sitta i rummet bredvid och ignorera honom? NEJ, det skulle jag aldrig göra. Jag tröstar MIN son när han är ledsen. Oavsett hur gammal han kommer att vara, han ska alltid känna sig välkommen till min famn när han känner sig otrygg eller har ont.
Att bli tröstad när man är ledsen, gör ingen bortskämd, det gör en älskad. ❣️

Få mig inte att känna mig som en dålig förälder, tala inte om för mig om vad som är "bäst". Det är de absolut värsta ni kan göra.

Theodore, mitt vackra vackra barn. Kärleken är oändlig. Den 5 maj var den bästa dagen i mitt liv, tack för att du är just du. Min charmiga kille. Min lilleman 💗

Likes

Comments

Här hemma har det varit en sjukstuga ganska länge nu. Förra veckan fick jag feber för en natt och sedan blev förkylningen ganska lugn. Men denna vecka kom den ikapp. Jag har varit/är extremt förkyld och Alex har haft någon sorts härlig magsjuka. Stackars Theodore som fått varit i mellan allt detta. 😩 Vi har tillbringat för det mesta av tiden i sovrummet då jag varit så orkeslös. Vi har myst i pyjamas och Theodore har varit snäll och sovit mycket med mig. Han är fortfarande väldigt mammig och gnällig och vill gärna ligga på bröstet eller bli buren på det viset.

Theodore vaknade för en stund sedan för mat (ja, jag bloggar 4 på morgonen) och lät väldigt rosslig i näsan.. SÅ nu kom vår Näsfrida nässug till användning för första gången. Jag trodde det skulle vara obehagligt då man är lite avig utifall man skulle få snor i munnen, MEN det får man ju självklart inte av den och det verkade som att den fungerade. Han fick äta efteråt och sen somnade han fort i sin säng igen. Jag ​rekommenderar ​verkligen en näsfrida till er som inte har en, jätte bra grej som hjälper också!! Det är ett rör som stoppas in lite grann i barnets näsa och sedan en slang från den till en sug. Där är det ett filter i mellan så snoret inte når oss, så att säga. 👍🏼 Snoret släpper inte på en gång men det ger med sig och åker ut/in där det ska. Sen beror det ju på om de är täppta eller bara snorig, man får nog suga till en extra gång i varje näsborre om de är täppta. 👶🏼 Visst är det mysigt att vara småbarns förälder ibland 😉 

Häromdagen beställde vi en bärsele. Jag tror att den kommer vara bra till hands och underlätta för mig väldigt mycket på dagarna. Vi har justnu inget ställe att ha vagnen på så den ligger i bilen när den inte används vilket gör att jag måste hämta den om vi ska på promenad eller bära honom dit med packning. Om vi måste tvätta, så ligger tvättstugan i huset mitt emot och de bästa tiderna är 12-17 men då är inte Alexander hemma till att hjälpa. Jag vill ju inte lämna Theodore ensam och lämna själva huset. Så för min del tror jag bärselen är värd det, den kostar ju lite om man säger så. Förhoppningsvis kommer den idag och jag hoppas Lill grabben gillar den. 👶🏼

Likes

Comments

Här hemma har mamma Felicia gått och fått sig en förkylning. Eller ja.. det började med lite stick i halsen sen inatt gick det över till feber. Theodore vaknade kl 4 och då var jag verkligen inte kry. Öm och en massa värk i kroppen så jag blev tvungen att ta en Ipren. Theodore fick lägga sig med mig i sängen efteråt då jag inte skulle orka kliva upp och hämta honom för mat nästa gång. Annars har spjälsängen fungerat bra för honom. Han får somna i vår säng och sen lägger vi över honom där.

Idag har vi haft våra pyjamaser på och myst i sängen hela dagen. Vi båda har fått en massa sömn och jag mådde bättre på eftermiddagen. Det är som sagt alltid värst på kvällen/natten och morgonen. Vi får se hur denna natt blir. Theo har precis ätit och somnat på mitt bröst så nu blir det natten för oss.

Likes

Comments

Som rubriken lyder så tror jag att vår lilla kille har kommit in i den första utvecklingsfasen. Han är strax 5 veckor och det är runt den tiden det kan börja för de små. Han har blivit en helt annan bebis just nu. Han var så lugn och grät nästan aldrig innan. Men förra veckan började han få magont och då köpte vi hem Sempers magdroppar åt honom och de hjälpte väldigt bra.

Sen dess var han lugn igen, men nu... oj vad han skriker. Det är inte riktigt gråt heller utan bara rent skrik rakt ut så fort han ligger själv. I två dagar nu har vi haft det lite kämpigt då det endast går att vara i vår famn. Så fort vi lägger ned honom blir hans ögon klarvakna och skrik börjar igen. Han är justnu i ett stort behov av närhet annars är han inte nöjd. Han somnar inte "djupt" på dagarna längre utan lyckas vi få honom att somna så vaknar han efter 10 minuter. Så han är helt slut på nätterna när vi vaggat honom i sängs. Stackarn!

Nu och i 18 år framåt så kommer det ju komma massvis med faser som han kommer gå in i... det är bara att börja förbereda sig. Haha!

Här kommer lite "info" om utvecklingsfas 1

Likes

Comments

Även fast man är mammaledig och är hemma på dagarna så hinner man ändå inte blogga. Den tiden jag får går antingen åt till att städa, duscha eller vila.

Idag har Theodore varit i ett extra behov av närhet. Han har endast sovit på mitt bröst och det har varit de enda som fungerat för honom också. Inga händer fria idag! Likaså nu på kvällskvisten, både jag och Alex har fått gått runt med honom.. MEN inget slår mammas bröst som sagt. Alex lyckades vagga honom till sömns och nu ligger han i spjälsängen.

Planerna är att Theo ska få sova där inatt då jag har fått lite hosta. Vi får se hur det går då det är första gången spjälsängen används. Det har varit lättast och bäst för mig att ha honom bredvid mig i sängen då han ätit på så olika tider och väldigt ofta. Sen är det väldigt mysigt också.🌝 Men nu vill man ju såklart inte störa eller smitta i värsta fall.😩

Han har även fått utslag, det ser för det mesta ut som värmeplitor, hormonplitor. Men det är SÅ mycket, stackarn.. dock verkar det inte vara något som stör honom, mer oss som föräldrar!
Det svåraste hittills som nyblivna föräldrar det är enligt mig hur man ska klä honom. För Theodore är som ett levande element, riktigt varm kille, precis som sin pappa. Det är ganska svårt hur man ska jämna ut det nu när det börjar bli så varmt och kvavt ute.

Likes

Comments