Bebis, Vardags

Tjoho, idag gick vi in i vecka 30. 10 veckor kvar alltså.. Men om jag får gissa så tror jag bebis kommer när vi är i v 37-38. Jag själv var för tidigt född och föddes i vecka 36 med fötterna först, sen så är det många i familjen som var tidiga!

Hur som helst så börjar jag känna mig tung.. Jag och Alexander gick ned en sväng på stan idag för lite ärenden och puuh, tacksam för min Alex som släpar på mig. Jag var helt slut när vi kom hem och helt orkeslös. Men ändå slängde jag in lite tvätt i maskinen och plockade lite.
Imorgon har jag prov i samhälle kursen som jag tar och jag borde läsa på lite där.... men hur skönt är det inte att bara ligga i sängen och titta på Greys? 😩 Vissa dagar så orkar min kropp ingenting och det känns som att magen väger 30 kg extra.. andra dagar så kan jag inte vara still för fem öre.

Jag börjar gruva mig lite inför flytt som ska ske nästa vecka också. Jag och Alex flyttar till Forsa som ligger lite utanför Hudiksvall. Super skönt med eget och att äntligen få pyssla med bebis möblerna. Har längtat efter att få göra fint i spjälsängen, vaggan och skötbordet.. men det har ju inte varit någon idé förens flytten. Sen att jag själv kommer vara en liten bricka i flytten är ju en annan sak, att bära och lyfta är lite svårare nu så jag kommer bara att känna mig i vägen. Jag får vara chaufför! När alla grejer är inne i lägenheten kommer jag troligen att gå lös med att dona och göra fint på en gång. Jag älskar att inreda och planera!

Jag har ingen ny bild på magen men det har inte hänt en sån stor skillnad från förra veckan😉 Lill killen sparkar för fullt och är super aktiv varje dag. Det känns som att han "nyper" mig ofta också, lite obehagligt men det går. Magen går som vågor varje kväll!

Bebis denna vecka :
Bebis är ca 36 cm från huvud till fot och väger ca 1.58 kg vid veckans slut. Skelettet börjar hårdna mer och bebis kroppsbehåring = lanugohåren börjar försvinna.

Som mamma denna vecka :
All extra vikt som jag bär på är slitsamt för ryggen och att jag ska försöka vara så snäll på kroppen så gott det går. Jag får även inte glömma bort mina mellanmål ✌🏼

Likes

Comments

Bebis, Vardags

Jag har som tidigare sagt att jag lider av halsbränna. Men för mig så är det nog bröstbränna/heartburn termen som stämmer in mest. Enorm smärta i brösten så fort jag lutar mig, inte sitter eller står helt rakt. Jag provade Novalucol tuggtabletter, vilket inte hjälpte ett smack. Testade även omeprazol, en tablett som man sväljer, men efter en timme så ville jag gärna kräkas upp den.. och den gjorde inte speciellt mycket heller mer än att jag fick ont i magen.

MEN så köpte jag Gaviscon tuggtabletter igår och tuggade ned 2 st innan läggdags. Ingen heartburn på hela natten, SUPER SKÖNT! Äntligen!
Jag kan inte förklara smaken, lite syrlig, fruktig kanske och sen skummar det upp i munnen medan man tuggar. Bara det gjorde att det kändes som "the real deal" och det var de också. Åtminstone för mig!

Från mig till er rekommenderar jag GAVISCON. 👍🏼(Barnmorskan rekommenderar också)

Likes

Comments

Bebis, Vardags

Woho! Nu börjar det hända grejer!
Idag har jag gjort 7 månader och gått in i den 8 månaden! Vecka 29 idag, även den tredje och sista trimestern. 🌺 Vi åkte till barnmorskan idag och lyssnade på bebbens hjärta och mätte magen. Jag följde kurvan alldeles perfekt! Vi fick med oss lite info papper hem som vanligt och lite tips åt min halsbränna. Man är alltid så glad när man går därifrån!

Efter barnmorskan åkte vi och tankade, sedan hem och titta på Greys. Jag är väldigt trött på dagarna nu då halsbrännan håller mig vaken på nätterna.. sen halsont på det också. Jag är väldigt svag i rösten och det är jobbigt att prata, det måste gå över snart!!

🌺Om bebis denna vecka :
Han är ca 35 cm från huvud till fot, väger ca 1.26 i början av veckan och 1.4 i slutet av veckan! Bebis lägger på sig mer vikt och fortsätter att sträcka på sig och sparka, men har inte lika mycket plats längre!

🌺Om mig som mamma :
Jag har gått in i graviditetens tredje och sista trimester. Jag kan känna mig helt slut eller helt fantastisk, det varierar. Jag kan känna obehag från de organ som trängs undan av magen och barnet. Benen kan börja kännas tunga och trötta!

Likes

Comments

Bebis

I måndags fick vi en tid på förlossningen för en koll då jag får så mycket sammandragningar på dagarna. Jag får väldigt många och de gör lite små ont också, så jag ville vara säker på att det inte var något tok. Både jag och bebis hade hög puls men det gjorde ingenting och livmodern var sluten och fin. Det fanns alltså ingen risk för tidig födsel än så länge. Skönt! Nog för att jag längtar ihjäl mig efter den lilla men jag hoppas han tänker stanna i magen lite till!!

Denna vecka så står det såhär om bebis :

Bebis är ca 34 cm från huvud till fot och väger ca 1.1 kg i början av veckan och ca 1.23 kg i slutet av veckan. Skulle han födas nu så har han stora chanser att klara sig.

Om mig som mamma står det att det är en kraftig tillväxtperiod mellan vecka 28-32. Livmodern fortsätter växa och jag kan börja känna tryck mot bröstkorgen. Och att bebis är livlig i magen, vilket stämmer ganska väl!

Min smärta i ländryggen är på en hyfsad nivå så jag klarar av att röra mig mer nu. Men däremot har jag fått ilande smärta bak på mitten av ryggen. Jag tror det är musklerna på varsin sida av ryggraden. Magen börjar bli så pass tung nu att det sliter där bak antar jag. Och det känns när jag ligger ned, helst måste jag sitta rakryggad för att det inte ska göra ont.
Sedan har jag de resterande härligheterna som hör till graviditeten, enorm halsbränna innan sovdags och kramper i benen om nätterna.

Likes

Comments

Vardags, Bebis

Jag kan med stor glädje säga att idag tog jag mitt körkort. Jag har varit "lat" ganska länge innan men detta år så ville jag få det gjort. Det har varit rå plugg och körning i januari månad, och jag har inte gjort något annat än det. Ingen fritid alls! I torsdags klarade jag kunskapsprovet och idag klarade jag körprovet. Vilken lättnad, och allt på första försöket. Det är tack vare bebis i magen som allt gått så bra, tacksam för min pojke då han bär på min tur! ❤

Här kommer en bild från min gravid app och på min mage!

Likes

Comments

Bebis, Vardags

I måndags gick jag in i vecka 25 (24+0), då blev det dags för kontroll hos bm! Jag fick mitt mamma intyg, papper om sparkar och en liten bok om amning. Sen fick vi höra lillens hjärta för första gången. Helt underbart. Dock fick barnmorskan trycka för fullt för att han skulle flytta sig så vi fick höra ett riktigt hjärtljud.
Ligger vår kille bekvämt så vill han absolut inte flytta sig, men till slut fick han ge med sig.
Det lilla hjärtat slog 139 slag i minuten! 💙

Idag har jag inte mått lika bra som jag brukar göra, följde med mormor till Ica maxi för att handla och helt plötsligt världens illamående. Blev alldeles skakig och slö. Jag fick sätta mig i kiosken där inne för att vila innan vi åkte vidare. Det var nästan så att jag började fundera ut alternativ till vad jag kunde kräkas i.. om så behövdes! Efteråt åkte vi till dollar en sväng och sedan fick jag skjuts hem.

Nu ligger jag nyduschad i sängen med yrsel och lite illamående.. hoppas ni andra fått en bättre dag än mig! 😘

Likes

Comments

Bebis, Vardags

Senaste veckan har magen växt så det knakat, har växtvärk och spänning varje dag. Vilket är super roligt med ibland blir det sådant tryck upp mot lungorna och jag får hjärtklappning. Halsbrännan har gått över för stunden och jag kan somna lättare! Däremot vänder jag mig 15 gånger på natten och vaknar varje gång, det börjar bli lite omständigt och trångt i sängen. Måste även ha en kudde mellan benen för foglossningen så den flyger också fram och tillbaka under natten.

Men killen i magen är go och glad verkar det som, vi brukar köra lite dans varje dag till våran favvo låt! 👏🏼 Sen brukar jag lägga mig en stund och då kickar han igång. Så det är våran umgängestid❤️

Likes

Comments

Bebis

Idag hittade vi ett riktigt kap och passade på att köpa en duovagn. Alltså, med både liggdel och sittdel. Det är en BRIO och den är begagnad, vilket inte syns alls!

650 kr för de båda delarna och med regnskydd, paraply och myggnät. Vi kände att vi inte skulle hitta någon bättre och för ett sådant bra pris, så vi slog till direkt!! Den är super skön och lätt att köra. Nu har vi tvättat det som går att tvätta och satt dit vår lilla nalle. Vi är så nöjda och längtan blir bara större❤️

Likes

Comments

Bebis

Alla vet att en graviditet förändrar en kvinnas kropp och det är alltid mycket känslor kring det. Jag har bara gått upp 0.5 kg än så länge, det är bara magen som väger så att säga. Jag har alltid varit smal och aldrig gått upp i vikt till en större siffra. Men jag känner ändå hur kroppen är förändrad och vissa dagar är man sååå onöjd över det.
Ni som är eller varit gravida känner nog igen er känslan när era bröst börjar väga bly och helt plötsligt börjar hänga någon millimeter.. Dom är mycket mörkare och ser helt annorlunda ut. Vilket är super normalt.. men ni vet känslan. Samtidigt som magen börjar bli riktigt utåt och rund så sätter tuttarna sig fast i magen (utan bh). Man känner sig som en riktig padda när man sitter ibland!😂 Sometimes you just don't feel sexy!

MEN det är viktigt att påminna sig själv om att en kvinnas kropp är otroligt stark som klarar av att utveckla ett litet liv. Och att vi gravida är super snygga!! Det är mycket vackert att bära ett barn, även fast vi känner oss som paddor lite då och då. Vi alla är unika och fina, oavsett om vi går upp 500 kg eller är likbleka i ansiktet av illamående och trötthet. Oavsett om vi får rulla oss upp ur sängen eller går med breda ben. Vi är grym. Jag älskar mitt lilla hjärta som finns i min mage. Jag är super stolt över att få bli mamma. Keep your head up! ❤️

Likes

Comments

Vardags

En väldigt kall och trist fredag idag men vad gör väl det när man själv är sängliggandes. Jag har varit igång alldeles för mycket denna vecka för att min rygg ska orka, så jag har lovat mig själv och Alexander att jag ska vila. Endast därför har jag mer spring i benen än vanligt.. Så vilken tur att den tredje säsongen av SKAM har blivit släppt, blir mycket lättare att hålla sig i säng då.😉

Jag har fått den där kända halsbrännan nu också, men den kommer bara och hälsar på kvällarna. Jag överlever den men det är lite smått jobbigt. Jag somnar som skönast på magen men det fungerar inte så bra längre och det är på sidan som får mig att somna bäst.
Dock så tycker varken bebis eller min halsbränna om det. Bebis sparkar för fullt (mer än vanligt) när jag ligger på sidan och kan omöjligt somna då. Sen halsbrännan blir som ett tryck i bröstet. Att somna på rygg är det de enda som fungerar och det gillas inte utav mig😐

Likes

Comments