Ska hålla det kort för måste verkligen sova. Kom hem och jobbar klart det sista som jag inte hann med igår. sen blev det en snabb pannkaksmiddag sen bar det av till gymmet. Körde tillsammans med Amanda. Först pass alltså bodycombat i 1 tim. Vilket jag bara tycker är roligare för varje gång. grejen med de är att man tänker in på att man tränar på samma sätt och har insätt att det är min typ av träning. Mycket för att jag älskar att sporta och tycker då att det är roligare att träna. Efter det passet blev det övriga övningar i gymmet. vi körde typ hela kroppen; bänkpress, squats med stång, lätta hantlar och några andra mage och ben övningar som jag inte har så jätte bra koll på.sen bar det hemåt tog en snabbdusch och gjorde mig en pastasallad. Gick även ut lite snabbt bara på gatan för att ta lite fina bilder i regnet som ni kan se nedan.

See you soon!

​Bodycomat bilden är tagen ifrån hemsidan http://www.lesmills.com

Likes

Comments

Bara jag som var svin trött idag? orkade knappt sminka mig eller någonting idag.. Aja drog mig till skolan iaf och så sog jag att första lektionen var inställd... Så kunde lika gärna kommit hit halv 10 ist för halv 9 hahaha

Bara jag som är helt taggad på den nya säsongen av orange is the new black?!! Så jävla taggad!! Jag gick jag in och sökte upp när nästa säsongen ens ska börja, så stod det den 7 juni... Asså det är typ om 5 månader om inte mer kvar... aja kan knappt vänta iaf så här kommer en blid från det as well. Har ni någon favokaraktär i serien? och kan vi ta ett momment för Rose Rubys utseende, omg

See you soon!

Likes

Comments

Efter att ha slutat vid 4 möte jag upp Amanda och vi gick och åt kinamat. Hade fan creevings från de hela dan så tvingade med henne. Men det var ju ändå kul och ses som man kunde catch up. Efter det tog jag en buss hem vid 5 och vände typ direkt i dörren för var tvungen att gå ut med Alekurilen. För att underhålla mig brukar jag alltid lysta på poddar. Jag lyssnade på Fridapoddens senaste avsnitt "sluta tafsa". Där tog dom bland annat upp händelsen förra året som skedde på någon sorts festival, då det hade anmälts 36 anmälningar av sexbrott. Detta var då på flickor mellan 13 och 18... Det läskiga är ju även att jag inte ens hade hört om det här och vilket dom själva också säger. Tydligen har man hållit väldigt tyst om detta vilket är helt sjukt! Like really? Sen tog dom ju även upp detta med allt annat tafsande som killar håller på med gentemot tjejer. Mycket som att killar bara gör det utan att fråga, liksom tror du att den tjejen vill att du ska gå fram och slå henne på rumpan? eller detta med att "vissa" (alltså inte alla) tar detta som en komplimang som ett sorts sätt att flirta på. Vilket jag delvis känner mig in i. Dock är det ju inte så att om tjejen vill de så fine. Men till alla grabbar där ute, fråga innan för fan, oftast får ni ändå svaret nej. Och detta kan ju även tas som något bra från oss tjejer. Liksom really fan va schysst ändå, när vi ksk egentligen ska ta det som en självklarhet?

Iaf kom hem igen drog till fotbolls träningen och hade jävligt kul. Dock spöregnade det och var bara knappt några plusgrader och som målvakt frös jag en del. Så det fick bli snabbt in i duschen igen när jag kom hem. Efter det fixade jag mig en ass go mellanmål typ, toast och äpple o allt. Men så klantig som jag är ramlade jag i trappan på väg upp och spiller ut hela juice glaset ner på andra våningen och slog i benet rätt så rejält hahaha.. Aja det var allt för mig sov nu så gott

See you soon!

Likes

Comments

​Dagen började bra, go frukost och inte mycket stress. Dock blir det en lång dag slutar vid 4, jobb och sedan fotbollsträning vid 7. Men vi får se hur dagen blir... 

See you soon!

Likes

Comments

Fick inställd sista lektion så slutade halv 2 idag ist, så jävla skönt. Som tur va gick det en buss hem så jag slapp gå. Annars har dagen varit rätt så seg för att bara ha haft 2 lektioner. Under dagen tog jag och gjorde jag ett beslut som tagit på mig lite det sista. Men kommer la nog på bättre humör när jag ska iväg och gå på bodycombaten. Skit kul träning att ha utefter fotbollen och man tänker inte så mycket att man faktiskt tränar. Plus att instruktörerna är såpass peppande. Nu ska jag ta och åter gå till min lilla mellis och fortsätta kolla på avsnitt 9 av keeping up with the kardashians. Har ni någon favorit serie? Det är helt klart min utan tveckan. 

See you soon!

Likes

Comments

Jag satt och gick igenom gamla arbeten och uppsatser som jag skrivit under hösten 2015 och kom an min uppsats som jag nyligen skrivit om just feminism. Meningen vara att vi skulle skriva en krönika om någon som vi är kanske mest insatt i så jag valde just feminism. Detta något jag brinner för och skulle gärna vilja dela den med er. Så nu ska jag sluta babbla så enyo!

Feminism

Ordet feminism ses nu för tiden som ett dåligt ord?Folk som uttalar sig vara feminister blir klankade på och förtryckta. Men vadär egentligen feminism och vad står man för som feminist? Kan alla varafeminister?

ZaraLarsson driver en podd tillsammans med sin kompis Noel Flicke. I denna poddenfår man höra mycket om deras tankar och mycket om just feminism, vilket är vad manofta kan läsa om på Zaras andra sociala medier. I ett av avsnitten läser Zaraupp en kommentar som hon fått efter att har lagt upp en bild på sig själv, utantopp på Instagram. Dock håller hon för så att man inte kan se hennes bröst.Kommentaren lödd så här: ”Om Zara Larsson får visa sina bröst får väl jag visamin pung.”

Väntalite, du jämför då din svettiga pung med något som ska mata små barn. Först ochfrämst så är inte bröst ett kön. Jag menar män har också bröst. Män utvecklasju som kvinnor i magen tills den bestämmer sig för att växa fram en liten snopp.Så varför ska man förknippa bröst som något sexuellt? Visst man kan tycka attnågot är snyggt, men om någon tycker att vader är sexiga ska då ingen person fålägga upp en bild där det syns lite vader? Zara Larsson uttalar sig även ipodden vara manshatare och detta är hennes statement: ”Män i grupp är fan svin”,och jag håller med henne till hundra procent. Folk börjar då säga: ”Ja men omjag och mina killkompisar sitter hemma och spelar FIFA tillsammans är vi skräpdå?” Svaret är då nej, självklart inte! Utan män i grupp som förtrycker, hotaroch som sedan skrattar åt det, är svin. Med detta får Zara dagligen mycket kritikoch hat, efter att ha uttalat sig i sociala medier. ”De säger att de ska våldtamig, misshandla mig och oftast till och med mörda mig.”

Jagtycker det är vidrigt att folk sitter hemma och skriver om att de vill våldta ochmörda en 17 årig tjej. I denna typ av inläggning kan man se att minoriteten ärmän och att dessa män är upp mot 30 år i ålder. Detta visar på vilket samhällevi lever i idag. Det som jag personligen tycker är så jävla bra och imponerande,är att hon använder sitt kändisskap som ett sätt att utrycka sig och vilja göraskillnad. Därför står jag bakom henne med hashtagen #backazara.

Närdet gäller feminism, finns det mycket folk som bara blundar för problemen. Närvi talar om kvinnohatet, låter folk det rent utsagt gå in i ena örat och ut urdet andra. De låtsas som att det inte ens existerar. Samma sak som det somhände med judarna, gällande att vissa fortfarande intalar sig att inget av det någonsinhar hänt. De vill helt enkelt inte ”face the reality”. Kvinnor som jobbar inomsamma yrke som män, tjänar mindre p.g.a. att de är kvinnor, trots att de jobbarlika hårt och har samma utbildning och erfarenhet. Ett annat problem: hur mångaflickor är inte rädda varje gång de är ute på kvällen, då de kan ha tankar överatt nästa man de möter kanske kommer våldta dem? Uttrycken som att ”Kvinnor hörhemma i köket”, eller ”Du kastar som en tjej” och ”Du slår som en tjej”, ärmeningar som trycker ner kvinnor. Även rent sexuellt så är kvinnor nertryckta.Om en kille har legat med massa tjejer betraktas han som kung, medan en tjejsom legat med massa killar betraktas som en hora och slampa. Saker som ” Du ären jävla pussy” och ”din jävla fitta” är uttryck som används dagligen av en delmänniskor. Ordet pussy och fitta är ju andra ord som förknippas med vårtkvinnliga könsorgan. Men det är inte något man kanske tänker på. Ordet pussyanvänder vi för att säga att någon är feg och att säga din jävla fitta är jusjälvklart något nedlåtande av de kvinnliga könet. Så varför förknippar manmassa dåliga saker med kvinnans kön? Något svar på detta kommer vi nog aldrigfå, men en önskan skulle vara att dessa uttalanden ska sluta att användas heltoch hållet.

Våldtäkterförknippas främst med kvinnor, p.g.a. att de som är mest utsatta. Dagligenanmäls 46 sexualbrott mot kvinnor. Hälften av dessa rör våldtäkt eller antingenvåldtäktsförsök. Den värsta frågan som ofta kommer upp är: ”Vad hade du pådig?”. Som att det skulle ha en betydelse. Jag tycker själv att man ska kunnagå runt helt naken, utan att behöva känna sig mer utsatt än om jag skulle haftpå mig en vinteroverall. Det ska helt enkelt inte ha någon betydelse!

Ramenom hur en tjej ska se ut utgår ju oftast från att man ska vara smal, vara vit, hastora bröst och raka sig mm. Därför har många feminister valt att skita i ochmotsäga idealen. Om man tänker efter, varför ska bara tjejer raka benen ocharmhålorna? Jag skulle personligen inte välja att sluta raka mig, men jag görju det p.g.a. hygien. Detta tycker jag både inkluderar män och kvinnor. Dessa ärnågra saker som ofta förknippas med feminister om att de inte rakar sig ellersminkar sig. Men det är ju så att inte alla gör det, eftersom att vi alla ärindivider och det är nog också en anledning till att vissa människor inteväljer att kalla sig själva för feminister. Främst nog för att de inte villförknippas med att de då t.ex. inte rakar sig. Så jag tycker inte vi ska stoppadem som väljer att gå den vägen, men heller inte sätta ramar för hur en typiskkvinna ska se ut, utan visa att man kan vara feminist, men ändå se ut och göraprecis som man vill. Numera har ordet feminism betraktats som ett fult ord ochdetta har att göra med att människor varken är pålästa eller helt enkelt bara tyckeratt kvinnor är mindre värda. Det är flera kändisar som uttalat sig för att varaicke feministiska och en av dem är Shailene Woodley. Hon säger att hon inte ärfeminist, för att hon älskar män? Ursäkta, men feminister hatar inte män, devill bara ha en jämställdhet mellan könen, inget annat. Feminist en person som tror på det sociala, politiska och ekonomiskajämlikheten mellan könen.

Så efteratt ha läst denna texten skulle du kalla dig själv en feminist?

​Bilden är tagen ifrån twitter med hashtagen #freethenipple

Likes

Comments

​Ska hålla det kort och enkelt. Första blogg inlägget blablabla... Fotbolls träning om 20 min och stressad.  Dagen fylld med trötthet, poddar och lathet.  Mobilen för tillfälligt på 20% så den kommer nog hinna dö innan jag ens kommit fram till träningen. Hjärnknas i bakgrunden kredd till Nathalie och My. Började nyligen lyssna på dom och är redan hooked. Har 5 min på mig nu på att byta om innan jag måste dra men en comeback blir det. Kommer inte lämna ursäkter för hela inlägget är det i säg. Gud va deppig jag låter hahahaha! 

See you soon

Likes

Comments