Skärmen på min iPhone lyser upp och avslöjar ett nytt facebookmeddelande. Det är från en av mina närmaste vänner och hon skriver att det inte känns som att hon kan nå mig längre, att jag inte släpper in henne. Jag sluter ögonlocken lite för länge för att det ska räknas som en blinkning, för jag vet ju vad det är hon menar.

Jag vill säga att jag inte känner igen mig själv men det vore en lögn för jag vet precis vad det är som händer. Inget fundamentalt har förändrats, den enda skillnaden är en inre maktförskjutning. Precis som det alltid blir när livet är för svårt. Världens sämsta överlevnadsstrategi men den enda jag har kvar sedan jag var tvungen att flytta från behandlingshemmet.

Så jag låter orkeslösheten, kylan och isoleringen bli en del av min vardag igen. Inte för att jag tycker det är roande, men det är bättre än fullständig kollaps. Jag har verkligen ingen lust att spendera ytterligare veckor och månader i slutenvården.

Just nu finns det ingen mening med att leva, förutom det desperata hoppet att det ska bli bättre. Så jag lever på det, överlever för det. Släcker alla lampor i den tysta lägenheten, kryper ned under kedjetäcket och låter tårarna bilda små våta cirklar på de vita lakanen. Jag ligger där och väntar på. sömntabletterna ska kicka in. Ensamheten hade varit outhärdlig om det inte vore för att jag inte är ensam. Jag har ju henne.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag stänger dörren och låser den i en och samma rörelse. Lungorna värker som om någon hällt syra i dem och hjärtat slår dubbelt så snabbt som det borde. Det är som att jag blivit jagad och allt för sent inser att jag nu låst in mig själv med rovdjuret jag försökt fly från, mig själv i min egna lägenhet.

Jag står där ett tag, precis innanför dörren med ytterkläderna på och sportbagen med helgens packning över axeln, utan en aning om vad jag nu ska ta mig till. Tillslut låter jag väskan falla ned på golvet med en dov duns och beger mig inåt i lägenheten, fortfarande fullt påklädd. I en låda gömda under några handdukar hittar jag skamfilat cigarettpaketet och med det i handen öppnar jag balkgongdörren. Balkongen är i riktigt uselt skick med iskall betong, rostigt staket och trasiga plaststolar. Toppat med den fantastiska utsikten över Nynäsvägen. Det är faktiskt första gången jag sitter där ute och flera gånger rycker jag till när ljuset förändras i ett blinkande i och med att Globens neonskyltar släcks och tänds på andra sidan vägen.

Jag sitter där i tystnad, drar röken så djupt ned i lungorna att det svider till innan jag slutligen släpper ut den igen i ett vitt moln. Bistert betraktar jag hur glöden äter sig nedåt mot filtret och fasar för ögonblicket när jag måste fimpa och fatta ett nytt beslut om vad som ska göras.

Men oavsett hur mycket jag fasar gör den stunden kommer den. Jag kväver glöden precis när den når det beigbruna filtret samtidigt som jag fattar ett beslut som jag vet är fel men jag vet verkligen inte hur jag ska överleva kvällen annars.

Så jag klättrar upp på en köksstol och öppnar luckan till min hemliga gömma. Kastar ned vinterkläderna på golvet, flyttar på några kartonger och öppnar den plastpåse som är gömd längst bak. En sekund tvekar jag framför valet men väljer sedan att börja med ett glas vin.

Ett glas vin som blir två glas vin och nästan en deciliter ljus rom utblandat med lika delar Sprite Zero. Nästa gång jag går ut på balkongen ter sig allt så mycket vackrare. Jag röker ännu en cigarett, den här gången lutad över räcket medan bilarna svischar förbi nedanför. När jag fimpar är jag nästintill på gott humör och tar glatt tag i disken som hopat sig i köket. Med den förhöjda promillehalten i blodet gungar världen behagligt och de ångestskapande tankarna når inte in bakom alkoholens barriär.

Framför dosetten tvekar jag en sekund men väljer sedan att ta Lyrican. Jag föredrar den lilla risken att få ett hjärtstopp framför den oundvikliga konsekvensen att drabbas av abstinens. Jag väljer också att hoppa över kvällsmellanmålet för att kompensera kalorierna från alkoholen och avslutar kvällen med att dricka ett glas vätskeersättning innan jag somnar utan att ens ha ångest över att när jag vaknar imorgon kommer allt vara precis som vanligt.

Likes

Comments

Jag står framför spegeln och betraktar mitt ansikte där det reflekteras i den slipade glasskivan, bara några centimeter från min nästipp. Pannan pryds av tre minimala finnar, på näsan är huden så torr att den bildat foundationdränkta skinnflagor. Under lagren av smink går det att skymta fräknarna och de gröna ögonen stirrar bistert tillbaka på mig när jag lyfter blicken, studerar mina pupiller. Sedan vrider jag huvudet några grader. Granskar näsan, ansiktets proportioner, mitt hårfäste och hakan medan känslan av misslyckande bränner allt starkare i bröstet. För aldrig har väl något så avskyvärt skådat dagens ljus? Jag försöker desperat klamra mig fast vid komplimanger som jag, när jag fått dem, faktiskt trodde på, men allt överröstas av det malande hatet.

Jag är trött på att överleva, jag vill börja leva igen. Jag är trött på att klaga, på att avsky varenda millimeter av mig själv. Jag är trött på att sitta lutad över toaletten, skakandes av panikångest medan världen snurrar bort i syrebrist. Jag är trött på att vara ledsen hela tiden, på att inte kunna känna glädje i vardagen. Jag som för mindre än tre månader kunde skriva att jag inte längre var deprimerad och det var faktiskt sant. Visst mådde jag förjävligt vissa dagar men jag levde i allra högsta grad, pendlade mellan glädjerus och förtvivlan och även om det var otroligt påfrestande var det bättre än det här konstanta mörkret.

Mitt enda sätt att få livet att fungera just nu är att ta en stund i taget. Det tär något enormt men jag har inget att välja emellan för jag ser inte fram emot något trots att jag har så mycket att se fram emot. Att kliva ur sängen blir allt svårare, inte bara för att jag är så galet trött utan framför allt för att jag vet att dagen kommer bjuda på fortsatt ångest och hopplöshet. Ändå tvingar jag upp mig själv varje morgon för det sitter i ryggmärgen på varje duktig flicka. Att missa skola är inget alternativ. Det är väl den inställningen som gör att jag kör mig själv in i väggen, I guess.

Likes

Comments

Toalettgolvet är dammigt och använda pappershanddukar är nonchalant slängda bredvid papperskorgen. Jag ligger ihopkrupen i ett hörn, kinden mot det kalla kaklet - min sista kontakt med verkligheten. Efter en stund släcks de rörelsekänsliga lamporna och den enda ljusskällan är springan som bildas mellan dörren och tröskeln. Ångesten är så intensiv att varje rörelse tycks omöjlig så jag ligger helt stilla, låter lektionstiden passera utanför handikappstoaletten på plan 2 i den stora skolbyggnaden.

Hur kan det göra så ont att leva? Vad finns det för evolutionär fördel med att det känns som att någon gång på gång på gång sparkar mig i bröstet med sina brännheta, stålhettade kängor? Förmodligen ingen alls, jag är bara en misslyckad mutatition. En mutation som för sitt liv inte kan förstå hur hon ska kunna resa sig från det där toalettgolvet. En mutatition som undrar hur fan det ska vara möjligt att stå ut med den här ångesten utan att skada sig.

Ändå tar jag mig samman. I mörkret på toalettgolvet räknar jag upp de resurser jag har. De är skrämmande få nu när behandlingshemmet inte finns till hands längre och det får ångesten att stegras ytterligare en grad. Tillslut lyckas jag förmå mig själv att nudda några gånger vid skärmen på min iPhone och ringsignalerna går iväg.

Jag orkar inte med det här och ändå har jag inget annat väl än just det, att orka. Hade det inte varit för skolan och att jag bestämt mig för att mot alla odds ta studenten tillsammans med mina jämnåriga klasskamrater så hade jag lagt mig ned för längesen för att kämpa såhär mycket är inte rimligt. Gång på gång faller jag och likt förbannat reser jag mig igen, varenda gång. Flera i personalen på behandlingshemmet sa till mig att de aldrig tidigare haft en ungdom där som kämpat så mycket som jag gjort. Jag tror inte att man kan jämföra lidande på det sättet men det säger ändå en del. Jag fattar själv inte hur jag orkar och egentligen gör jag väl inte det heller. Samtidigt har jag verkligen ett liv värt att leva, jag älskar skolan, har lätt för alla ämnen, otroligt många fantastiska kompisar, en familj som älskar mig och flera fritidsintressen samt ett stort engagemang i diverse organisationer och politiska strider. Det enda som inte är som det ska är mitt mående vilket är o t r o l i g t frustrerande just för att jag verkligen gör allt jag kan och ändå slutar jag likt förbannat på det där toalettgolvet. Som om det inte gått en dag sedan jag var tretton.

Men jag har inget att välja på. Det är bara att fortsätta. Ta sömnmedicin och ställa klockan på kvart i sju. Invänta sömnen som för mig till en ny dag som likväl kan bli rätt så bra som en fortsättning på det senaste dygnets helvete.

Likes

Comments

Tomhet. Inte bra, inte dåligt, bara... ingenting. Jag vet inte vad det beror på, det är som att någon vridit av kranen till mina känslor. För tillfället är det rätt skönt för jag orkar inte känna mer. Det är otroligt påfrestande med ångest som sliter, biter och river i mitt bröst så jag är tacksam bara jag får slippa det för en stund. Kanske är det ett skydd mot mig själv, för att jag ska klara av att sova ensam i lägenheten. Planen var först att jag skulle ha kompisar som sover över för att jag ska slippa vara ensam men jag har insett att det inte spelar någon roll för trots att J ligger en halvmeter ifrån mig är jag ensam så fort ljuset släcks. Det enda som lyckats bita på den ensamheten är att ligga tätt tryckt in till hans kropp men det kan jag ju inte göra nu för det finns inte längre någon Han.

Just nu sitter jag i väntrummet till min första DBT-grupp. Hade jag känt något hade jag varit nervös, nu är det bara ingenting. Men det kanske kommer. Förr eller senare är känslorna tillbaka och då kommer jag sakna det här tillståndet, även om det också innebär att jag inte känner någon glädje. Som sagt. Ingenting.

Likes

Comments

Det är underligt det här med kent. Hur en melodi med tillhörande text plötsligt kan göra allt så uppenbart. Tankar och känslor som fyra års intensiv terapi inte kunnat frammana känns plötsligt som en självklarhet. För när jag står där tätt tryckt mot kravallstaket, upplyst av strålkastarljus och musiken så hög att den liksom genomsyrar hela min kropp. Då känns det så uppenbart att jag behöver mig själv.

Den insikten slår mig under Utan Dina Andetag (av alla låtar). Bredvid mig vid kravallstaketet står ett par som under låten kärleksfullt kramar om varandra. Min första känsla är bitterhet, önskan om att det skulle vara jag som fick stå där med Honom. Att få dela något så vackert med en person som jag älskar och som älskar mig.

Men det är något annat som pockar på min uppmärksamhet för Jocke sjunger "Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor" och jag inser, inser att nej. Jag kan inte gå utan min luft i mina lungor. Jag kan inte ens stå när jag inte ser på. Färglös som en tår blir jag utan mina andetag.

Jag har ingen annan än mig själv att lita på. Jag kan inte leva utan mig själv för jag är fången i min egen kropp med mina egna tankar och det kommer aldrig gå att ändra på. Det går inte att ändra på hur gärna jag än vill det så därför måste jag börja acceptera att så är fallet. Jag kan inte fly från mig själv längre.

Likes

Comments

Det är en av de första regniga dagarna den här månaden trots att September nu lider mot sitt slut. Ännu en gång packar jag ihop mina grejer, slänger skräp och de numera skrumpnade ballonger min vän gav mig när hon var här på besök. Jag får flera kramar av personalen innan avdelningsdörren slutligen går igen bakom mig. Sex timmar senare sitter jag ensam på ett tåg till Göteborg och min personliga turnéstart.

Egentligen borde jag vänta åtminstone en vecka till men den tiden finns inte. Ska jag leva så ska jag leva mitt liv och i mitt liv hinns inte fler avdelningsdagar med. Det får bära eller brista, jag har svårt att bry mig. Det är liksom tomt, men det är ett framsteg jämfört med den hysteriska ångesten som skrev in mig på avdelningen. Jag har bestämt mig för att försöka och jag tror faktiskt att det kommer att hålla. Det här är ju trots allt bara den första av de sammanlagt 8 kentkonserterna jag ska gå på i höst och hittills har inget stoppat mig från att se mitt favoritband. Vad som händer efter den sjuttonde december vet jag inte, men det är långt dit.

Likes

Comments

​Jag sa att jag skulle skriva om hur det var på PIVA men det är extremt svårt för hela min vistelse där var jag för neddrogad för att kunna gå rakt, prata och framför allt tänka. Det var väl lite det som var syftet med "medicineringen", att jag skulle vara så borta att jag inte kunda skada mig själv.


Jag minns mitt rum. Ett alldeles för stort enkelrum med vita, kala väggar och grått linoleumgolv. I rummet fanns en sjukhussäng, justerbar med spakar på sidorna. That's it. För att dra ned persiennerna var man tvungen att ha en fjärrkontroll. Jag blundar och minns hur jag på BUP-kliniken strypt mig med snöret som användes för att justera likande persienner, så jag förstår.

Jag har också ett badrum i anslutning till rummet. Kaklat golv och kaklade väggar. Tvålpumpen satt fast. Papperskorgen satt fast. Toapappret minns jag inte men jag en god gissning är att även detta satt fast. Det här i enlighet med allt annat på avdelningen, allt satt fast. 

That's it. Jag fick inte ha några andra kläder än landstingets byxor, tröja, underbyxor och kofta. Jag har ingen aning om hur jag fick på mig de kläderna. Var det någon som bytte mina kläder? Som hjälpte mig på med de enorma trosorna? Jag minns att jag hade samma kläder på mig men att jag inte förstod att så var fallet förrän efter flera dygn. Ingen BH hade jag heller, den var liksom alla mina andra ägodelar konfiskerade och inlåsta. 

Jag har inte det minsta uns av tidsuppfattning därifrån. Allt är som en dimma av enskilda minnen. Allra tydligast minns jag de andra patienterna. Män, minst tio år äldre än jag, psykotiska och aggressiva. Så fort jag satte mig någonstans så satte sig en av männen, bortemot 50 med stripigt, långt hår bara någon meter från mig brett leendes  och stirrade på mitt ansikte.. Personalen gjorde inget åt saken och jag minns inte vad jag själv gjorde men jag antar att jag gick in på mitt rum igen, med vaket hack i häl. Som en allt för materiell skugga. 

Sedan minns jag fragment av bältningarna. På PIVA bältades jag i mitt eget rum. Jag antar att det var därför jag fick ett så stort enkelrum, väldigt förutseende av läkaren... Men framför allt minns jag att jag hade haft en ångestattack pågående i två minuter innan de slog på överfallsalarmet. Två minuter. Den första har jag ingen aning om vad som hände, den andra hade något med en plastsked att göra. Och sen hade jag en enorm bula i pannan efteråt, hur den uppkom vet jag inte men jag gissar att jag bankade huvudet i kakelgolvet på toaletten. Om det var kakelgolv, inte ens det kan jag säga säkert.

Så minns jag injektionerna. Hur de rullar över mig på sidan i bältessängen och en skötare lägger sig på min kropp för att hålla fast mig i den ställningen medan en sjuksköterska stoppar den långa vassa nålen rakt in i sätesmuskeln. En, två, tre stycken. Jag vet fortfarande inte exakt var det var jag fick. Jag fick tre olika injektioner varav en var Stesolid och en någon form av neuroleptika. Den tredje har jag ingen aning om vad det var, trots att jag bett om medicinlistan vid ett flertal tillfällen för att veta vad de stoppade i mig. 

Jag också en svart tablett, det är ett väldigt starkt minne. Just att den var svart. Jag har ingen aning om ifall jag fick den på PIVA eller St Göran men jag vet att jag svalde den villigt utan vetskapen att den tabletten var ämnad att söva mig i 48 timmar. 

Eftersom jag minns så lite googlade jag på PIVA och många av beskrivningarna (men defintivt inte alla) var otroligt träffande. Det här är hämtat från forumet familjeliv. 

"Ligger i min säng på psyket...nozinanen är som bomull mellan öronen...väggarna anfaller mig när ångesttärningarna rullar minnen... Skrik från oroliga själar...överfallslarmen tjuter...vill skrika högt och länge... Snart nattmedicin...ännu en natt med knepiga drömmar...svett... Och imorgon börjar vi om igen.............!!!

Får ha min surfplatta...utan sladd... Jag är en gammal flummare...rökt hasch i 35 år...varit ren nu en 5-6 år...men alla dessa jäkla piller...petar i mig 7-8000 om året. Men det som gör mig mest ont är alla dom unga tjejerna...sönderskurna...ätstörningar...och alla som vill bli inlagda, platsbrist inte tillräckligt sjuka...med andra ord krävs det självmordsförsök...något hårddraget... Ligger i ett rum som är avsett för två...men här är fyra sängar....hu blir mörkrädd..."

En annan person i forumet svarar:

"Har också legat på PIVA, kala väggar - en säng, mitt i rummet. Man får be om precis allting, sitt shampo, sin tandborste, ..det enda som händer är att personalen delar ut mat och mediciner..har man inte blivit helt galen så får man en släng av galenskap där. Människor som gick i korridorerna på nätterna, skrikande, sparkande och slående på väggarna. Larm, titt som tätt...

Så mycket bättre på en 'vanlig' avdelning. Trots att man är inlåst och fråntagen det mesta.

Hoppas du slipper PIVA snart. Det är då man börjar må lite bättre, enligt min erfarenhet. "

Det första inlägget tycker jag beskriver de båda olika patientklientelen väldigt bra. Dels män likt han som skrev texten med alla punkter, dels den sortens patient jag var. 


Det känns så absurt. Hur är det möjligt att det är samma person som låg där i sjukhussängen för tre veckor sedan som hon som sitter på tunnelbanan på väg från skolan och skriver det här på sin iPhone? Det går inte ihop, inte ens för mig och det är ändå mig det handlar om. 


Likes

Comments

Första pirret i magen på en månads tid. Små impulser att glädje som skjuter upp genom bröstet, skingrar ångesten för några sekunder. Om allt går som det ska (vilket det kommer att göra) skriver läkaren av min tvångsvård på torsdag och då är jag free to go!! Som alltid inför en utskrivning är det blandade känslor men jag vet också att det känns bättre efter några dagar, det är ju inte direkt första gången jag gör det här.

Fattar ni hur fett att kunna använda datorn samtidigt som den laddar, slippa sjukhusmaten, få gå ut precis nör jag vill med vem jag vill, kunna gå till skolan varje dag och framför allt - slippa vara rädd för att en ångestattack ska sluta i bälte med injektioner. Att bara få fungera relativt normalt. Jag vet att jag kommer att må skit men det gör jag innanför dubbla låsta dörrar också.

Nu väntar första nattpermissionen till boendet och min bästa vän ska sova över med mig för att jag ska slippa vara ensam. Jag har så otroligt mycket bra folk runtomkring mig, jag måste bara våga använda mig av dem.

Jag har fortfarande väldigt mycket ångest men den känslan delar åtminstone just nu plats med motivationen att fortsätta leva. Hitta de där verktygen för att göra vardagen dräglig. Wish me good luck.

Likes

Comments

Ett brev till Dig.

Jag önskar att jag någon gång kommer att träffa en människa som är villig att lyssna. En stabil person som jag alltid kommer kunna berätta saker för. Som jag kan kunna luta mig mot, både fysiskt och psykiskt. En människa i vars armar jag kan gråta hur länge som helst utan att det blir obekvämt. Någon som bryr sig om mig utöver sina 8 timmars arbetsdagar.

För den personen vill jag kunna berätta allt, om nätterna med mardrömmar, om den isande ensamheten. Jag vill berätta hur mycket jag förstod redan på dagis samtidigt som inget gick att sortera eftersom jag bara hade ett fåtal års livserfarenhet att vila på. Jag vill berätta om tvångsritualerna och rädslan för att Gud skulle straffa mig för minsta felsteg, trots att religion aldrig varit aktuellt i mitt hem.

Jag vill kunna berätta om strecken jag drog över benen när jag var nio för att veta vad som skulle bort. Då jag stod framför spegeln och granskade varje millimeter av min kropp. Jag vill berätta om hur jag haft komplex för varenda liten kroppsdel. Från tånaglarna, till ögonbrynen, öronen, hårfästet, underarmarna, överarmarna och så vidare i all oändlighet.

Jag vill berätta om varje gång jag åkte hem med bussen från skolan i sexan och vi passerade en skylt med reklam för McDonald's. Om hur jag föreställde mig att det skulle vara att ta en tugga av hamburgaren. Värmen, smakerna, fettet. Jag vill berätta om att jag var så låst av anorexin att jag var tvungen att straffa mig för att ens ha fått fantasiera om att äta den där hamburgaren. Jag vill berätta om när jag kom hem efter att ha sprungit en mil och föll ihop på golvet i mitt rum, förtvivlat gråtande och att jag då insåg att jag grät för att jag var så lättad att det var slut. Slut för den här dagen. Jag vill berätta om smärtorna i magen som jag föreställde mig var ett litet monster som åt upp mitt fett. Hur den tanken fick mig att ta ytterligare steg fastän kroppen inte hade ett uns energi kvar.

Jag vill berätta om hur jag satt i biblioteket och läste c-uppsatser från universitetet för att vara helt säker på att jag skulle skriva A på mitt prov i sjuan. Hur jag satt där och stirrade på skärmen medan fingrarna värkte av köld då de knappade på tangenterna. Jag vill berätta om hur jag förställde mig att det skulle komma någon och lägga sina stora, varma händer på mina axlar. Hur intensiv min önskan var att någon skulle ge mig en kram, svepa in mig i värme och kärlek. Istället tryckte jag mig mot elementet och fortsatte att läsa.

Jag vill berätta för någon om dagen då jag ringde det där telefonsamtalet och ångrade mig i samma stund någon svarade i andra änden. Hur jag bannade mig själv för att jag trodde att jag mådde dåligt. Hur jag i sista stund la till orden "jag har lite svårt att äta" men när hon responderade med ett "jaha" ångrade jag mig genast och sa att det inte var något. Jag vill berätta om när jag tog bussen in till Gullmarsplan och var tvungen att luta mig mot en vägg för att inte falla ihop eftersom benen inte längre bar. Hur en läkare mötte mig i dörren med bekymrad blick, bad mig kliva upp på vågen. Jag vill berätta om hur mitt hjärta rusade men ändå bara slog 60 slag i minuten.

Jag vill berätta för någon om rakbladen. Att varenda märke på min hud är ett hugg av förtvivlan, ett desperat försök att kunna överleva. Jag vill berätta om blodfläckade lakan, underkläder, pyjamasar, om hur världen svartnade när jag skar lite för djupt och att jag aldrig någonsin använde ett plåster eftersom jag då inte kunde skylla på mens.

Jag vill berätta om hur det var att aldrig få sitta ned. Berätta om maten som gömts i trosor och BH, situpsen i sängen och de otaliga kräkningsförsöken.

Jag vill berätta om hur det är att ligga på en bår på Karolinska Universitetssjukhuset och se sin egen vita sena i en uppskuren handled. Berätta om dödsångesten samtidigt som jag var tvungen att säga att jag ville dö och att de inte fick sy såret.

Jag vill berätta för någon om när jag stod vid ett räcke, fasthållen av personal från behandlinshemmet. Berätta om hur jag skrek och försökte komma loss när polisvanen kom med blåljus. Hur de bar mig till psykakuten medan jag skrek att de skulle släppa mig och att jag ville dö. Jag vill berätta om hur livrädd jag var för att de skulle släppa mig.

Jag vill berätta om bältesremmar så hårt spända att händer och fötter blånat av blodbrist. Om injektionerna i sätesmuskeln som slutligen fått min mun att sluta skriva. Jag vill berätta om hur det är att ligga där och stirra upp i taket, hitta mönster i ventilationsaggregatet, medveten om att tröjan halkat ned så att BH:n blivit synlig och lika medveten om att jag inte kan göra något åt det.

Jag vill berätta för någon om när fönstret stod på glänt till den låsta avdelningen, hur det egentligen inte skulle gå att öppna men att jag lista ut hur man gjorde. Jag vill berätta om hur hjärtat bankade när jag tänkte på stupet nedanför. Hur det inte spelade någon roll vad jag kände för jag var tvungen. Jag vill berätta om hur det 110 kilo tunga fönstret med okrossbartglas faller över mig och bryter ett revben. Jag vill berätta om hur det är att veta att om jag inte hade svimmat så hade jag hoppat och dött. Inte för att jag ville, utan för att jag var tvungen. Jag vill berätta om sladdar runt halsen, krossade glödlampor och tallrikar som slagits i golvet. Jag vill berätta om hur är de tär att gå in i ett rum och det första man tänker på vad man har för möjligheter att skada sig eller ta sitt liv.

Jag vill också berätta hur det är att fylla 18 år och fortfarande räkna varenda kalori. Jag vill berätta om hur det är att efter tre års intensivt jobb på behandlingshem ändå hitta sig själv i bältessängen på PIVA med en personal som har i uppdrag att bevaka en dygnet runt. 

Slutligen vill jag också berätta om hur det är att trots allt detta ha ett till synes välfungerande liv. Att ha fler vänner än det finns tid till, bäst betyg i årskursen och en egen lägenhet. 

Jag vill berätta om detta för någon och jag vill att den personen kramar mig hårt och viskar i mitt öra att han älskar mig. Att han är så så så ledsen men att det är över nu. Att jag aldrig någonsin får skada mig igen. 

Jag vill att vi ska vakna nästa morgon och att jag är precis samma person för honom som innan han fick veta. Det sista jag vill är att någon ska tycka synd om mig samtidigt som jag är så otroligt trött på att ljuga. Jag vet att det är svåra saker att höra, det är därför jag inte berättar dem. Men kanske att jag läser upp det här för någon i verkligheten en dag. Är det Du ska du veta att du är jävligt speciell (och att jag förmodligen är ganska full, jag ber om ursäkt å mina egna vägnar ifall så är fallet).  


Likes

Comments