Här inne är jag tydligen inte ofta! idag tänkte jag mest bara säga en liten sak. Att efter regn kommer solsken, både vad det gäller små och stora saker.

Igår va en dålig dag, sån dag man bara ser allt negativt, som ett filter för ögonen som gör allt till små dävular. Idag är filtret borta, hjärtat klappar lite extra för alla bra saker och livet känns kul och utmaningarna bra. Det är idag jag ska kasta extra mkt boll till Vegaz och vars extra snäll mot Johannes, sakna alla mina icke emmigrerade nollåttor lite mer och bara ha en bra dag!

Ibland är det så lätt, ibland är det så svårt!Likes

Comments

Idag är en såndär undetbart bra dag! Långpromenad på två timmar med anna och tilda, sen skridskor och bus på isen, god lunch på gårdagens rester, lunchlåfe mat lagning för veckan och vegaz mat. Nu är det bara kvällsmyset kvar!

Igår införsökaffafe vi oss en gran, shopade pynt till den och julklappar åt johannes småsyskon.

Så otroligt välbehövligt att få hinna ta det lugnt och göra roliga saker på helgen. Nu är det iofs inte långt kvar till praktiken är slut och ett halvår har slukats upp i ett svart hål typ.. I jul måste jah hinna berätta allt, det är trotts allt en del som hänt ;)
Likes

Comments

Det förmodligen viktigaste här i livet är att uppskatta allt man har, och inte sörja det man inte har!

På helgerna hinner jag iaf uppskatta de två som bor under samma tak lite extra :D


Likes

Comments

Har lunch på jobbet och kom något jag såg tidigare idag på aftonbladet. En artikel som handlar om det fruktansvärda sätt vi människor avlar på hundar. Många hundraser är sönderavlade i den utsträckning att hundarna föds med problem, andning, dövhet, blindhet, hudproblem, problem skellet, leder och muskulatur med mera. De föds med en kropp som anses som fin i utställarvärlden men som orskar hunden stora bekymmer! Man avlar alltså på individer som från början hade "häftiga" defekter, eller var extrema åt något håll.

Folk som gör detta, handlar det om pengar, okunskap eller bara idioti?

Jag hoppas att den som vill köpa en valp dels kollar upp rasen, och väljer bort att en hund som inte längre är sund! Att man köper en hund som inte är sönderavlad och att man väljer en bra och seriös uppfödare om man köper sin hund på så vis!

För skulle man översätta hur vi avlar våra djur till människorna, skulle ett exempel vara att vi börjar avla på de allra längsta människorna. De som är riktigt riktigt långa har ju ofta bekymmer med kroppen. Visst hade det kanske varit coolt med befolkning med medellängd på 2.30 men det vorde ju rätt ocoolt om också halvabefolkningen inte kunde arbeta ordentligt pga smärta och skador?

Så snälla tänk er för, för djurens skull!

bilden visar ursprungshunden till vänster, dagens till höger (samma ras). Den till vänster ser betydligt med sund ut i mina ögon!

Likes

Comments

Hösten för mig är den tid då jag funderar på livet, då, nu och sen. Vad som är gjort och hur idag skilljer sig från igår, hur framtiden förhoppningsvis blir och hur jag ska kunna göra det bästa av den!

Ensam hemma en söndagkväll ger lite extra tid till tankar och funderingar, ikväll känner jag mig nog mest tacksam! Tacksam för allt fint jag har i livet, att vegaz har varit super lycklig för snön, att jag J har så kul tillsammans och att vi har allt och lite till!

Fler av oss bore försöka tänka på allt positivt runt oss, det blir ju så mycket roligare då :)

Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder som är tagna det senaste, mest för att jag inte bloggat på en evighet ;)


(Sista bilden, ja hunden har tok damp! Han har jagat snöflingor hela dagen)
Likes

Comments

När man behöver en dator tar man oftast den som är närmast, och det är ju inte alltid att det är ens egen. Man ser oftast när jag och Johannes har lånat varandras datorer. Han läser op.se (östersundsposten) och kollar videoklipp på min, jag läser gaybloggen och andra mer eller mindre kända bloggar.

Jag bara väntar på den dagen en kompis lånar hans dator i skolan eller något och ska ut på internet och får förslag till blondinbella, gaybloggen och kissies ;) haha!

Likes

Comments

Val och valvaka, jag älskar det!

Lite bitter är jag för det ser inte ut som att resultatet blir som jag önskar, men jag har såklart röstat och försökt övertala alla jag känner att rösta!

Under nästan hela helgen har Ida varit här, och vi har med Johannes såklart snackat en massa massa politik. Kul! Vad jag tänkte säga va egentligen bara att jag är så glad att jag och Johannes har ´ganska lika åsikter i vad vi anser vara de viktigaste frågorna. Jag är den av oss med väldigt starka och bestämda åsikter, och Johannes lite mer "obrydd" överlag men vi är eniga om vad vi vill och inte vill ha. Och det skulle vara väldigt svårt och framförallt tråkigt om vi hade haft extrem olika åsikter, på riktigt, hur löser man det? Oftast är man rätt lik sin partner så chansen är väl rätt stor att man också har liknande åsikter och värderingar, men det är såklart inte säkert och man frågar ju knappast partitillhörighet på första dejten? Många är kanske inte bryr sig alls, men jag är ju en person som älskar att debattera så det hade varit svårt att leva nära med någon som hade helt motsatta åsikter"

Nu ska jag fortsätta att lyssna på vad de säger på valvakan. Jag tycker btw att politik-killen som alltid är med på nyhetsmorgon är riktigt grym, han känns alltid opartisk (sjukt viktigt) och presenterar och förenklar politiken på ett rätt kul sätt!

Likes

Comments

Idag är det en vecka kvar tills det är dags att gå till vallokalen om man inte redan förtidsröstat. Jag är riktigt spänd på resultatet faktiskt, och har själv inte riktigt bestämt mig vad jag ska rösta faktiskt! Jag väljer mellan några olika partier, inom samma block dock, men jag är helt 100 på vilka partier jag inte kommer rösta på!

F! är ett av dessa partier, mycket för hur mkt publicitet de har fått både i vanlig media och sociala medier. De vill lyfta fram en viktig fråga vilket de gör men till en enorm överdrift. Jag kan förstå att folk röstar på dom för att lyfta fram problemet med det ojämställda i samhället men det finns så mkt ren skit i deras politik utöver deras huvudfråga samt de flesta av deras idéer för hur de ska nå sina mål. Men jag förstår dom i denna fråga. Det jag absolut hatar med många av dessa F! sympatisörer är hur de idiotförklarar alla SD sympatisörer på Facebook med mera. Många av de som röstar på SD tror jag tänker på samma sätt som många av de som röstar på F!, att man vill belysa ett stort problem i samhället men inte stödjer allt i ett partis politik! Varför känns det då okej att belysa feministisktinitiativs politik som något positivt och bra men Sverigedemokraternas politik som något negativt och fult? För ska man dra det långt påstår många att F! är manshatare och SD "invandrare hatare", är något av dessa okej? Självklart inte och jag tror inte att något av partierna vill utrota varken män eller invandrare, även om kanske vissa av varje partis politiker kastar glåpord och deltar i aktiviteter som absolut inte är okej.

Att folk röstar på dessa partier, fine! Jag kommer inte rösta på något av de men jag hoppas med detta att man kanske funderar en extra gång om det är okej att offentligt dra alla som röstar på SD eller F! över en och samma kant? Sen ska man såklart få diskutera olika partiers politik, men man måste försöka förstå andra människors åsikter och lyssna på vad de säger!

Likes

Comments

Ensam hemma!

För första gången på hur länge som helst (typ någonsin) är jag helt ensam hemma. Johannes har tagit med sig vovven till Östersund för att jaga. Vegaz ska inte vara med i själva jakten men kunde inte vara hemma med mig då jag måste till jobbet på måndag och tisdag och Johannes skulle inte tillbaka förrän tisdag kväll. Så detta fick alltså bli lösningen, medan J jagar får vegaz vara ensam någon timma i bilen eller jaktstugan :)


Så med andra ord är jag helt själv hemma. Tanken var att jag kanske skulle tagit mig till stan idag men jag ska vara hemma och vila ist. De senaste veckorna har jag haft migrän i en omgång, varit ovanligt trött och törstig, har urinvägsinfektion som vägrar ge med sig ordentligt sedan drygt en vecka tillbaka och i natt hade jag jätte ont i vad jag gissar va njuren. Så jag är ju inte sjuk, men nu måste jag nog vila så att allt går över! Försöker ju undvika läkaren så gott det går eftersom jag inte har tid att gå dit så nu ska jag försöka kurera mig :)

I veckan fick jag iaf hem den nya boken erövraren som är senaste boken i serien om en nästan vanlig man, så den ska jag nog sysselsätta mig med. Ni som känner mig vet ju dock att jag har myror i brallan så att vara inne en hel dag blir väl största bekymret! Och vara helt ensam är ju super mega tråkigt!


Jag saknar dom här två små lurarna!Likes

Comments