I söndags fyllde vår älskade Atle 1 år! Han firades med paket och en stor mumsig frukost på morgonen och sedan vid 12 kom alla gäster.

Atle fick
många fina saker, kläder, kulbana, bilbana, ryggsäck, vattenflaska, pussel, leksaksbil, pengar och paketsnören att leka med.
Vi bjöd på brunch och tårta och som vanligt gör man alltid för mycket mat och fika, slängde det sista igår.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår trotsade jag min förkylning och drog in till stan och träffade mina tjejkompisar för vår månatliga AW. Tog bilen så jag var nykter, dumt att dricka när jag är förkyld och så var det skönt att komma hem i tid med. Men var supertrevligt i alla fall och vi har nu bokat att vi ska åka till Skottland om 18 månader och spara pengar (3-400kr/mån) till ett gemensamt reskonto.

Ja vi ser ju att en av oss är bättre fotograf än andra. Eller ja bedömer korten bättre iaf. Linda utbrast till hennes foto att wow alla ser bra ut men hon missade att jag blundar. 😂 Jag undrar hur tjejerna mår idag, då de var på gång när jag åkte hem vid 19 och fortsatte sedan kvällen. 🙈


Nu ligger jag i soffan och tittar på Barnkanalen, Patrik fick sovmorgon idag och jag gick upp med Atle vid 6. Ska gå upp och vila en stund snart och hoppas på att den här förkylningen går över fort.

Likes

Comments

Igår var det farsdag och självklart så firades vår
papp här hemma. Patrik fick en egetritat kort av Freja och en långärmad tröja av barnen. Vi gav pappa sovmorgon och framdukad frukost när han kom ner. Vi fikade även på munkar med strössel på och en Almondy-tårta under dagen.

Tack min älskade sambo för att du är pappa till våra älskade barn och att du får mig att skratta även när jag är sur på dig. ❤️

Likes

Comments

Igår var vi till BVC för Atles 1-årskontroll och vaccination. Atle fyller ju inte 1 förrän 10/12, men skönt att ha den här kontrollen gjord. Atle är nu 77,5 cm lång och väger 9,5 kg. Han har vuxit 3 cm och gått upp 400 gram sedan 28/9 då vi hade 10-månaderskontroll. Tror att Atle kommer att vara runt 78-78,5 vid födelsedagen.

Vaccinationen gick bra den med, Atle grät när de stack honom men det gick över fort. Läkaren som undersökte honom sa att Atles kulor har åkt upp och att vi ska få en remiss till barnkliniken för att kolla upp det. ❤️ Hoppas de åker ner av sig själv så vi slipper operation.

Atle är bra mycket busigare än vad storasyster var vid 11-månader och han har listat ut hur man öppnar toalettlocket, så nu måste toalettdörren vara stängd. Han säger även mamma, titta, nejnej och där. Han älskar att dra i mitt och Frejas hår och ska ta mina glasögon så fort jag har honom i famnen. Han är på gång att gå men är ännu lite feg. Mamma lilla pojke.

Likes

Comments

Idag på förmiddagen har den här familjen varit till Hemlingby och grillat korv och haft upptäcktsfärd tillsammans med Malin och henne barn. Var ju minusgrader när vi vaknade så barnen fick ha vinterkläder på sig. Atle stackarn var iskall om fötterna trots ullstrumpor och raggisar. Eftersom han inte kan gå än så har han inte börjat använda vinterskor än, men ska köpa fodrade tossor att ha på fötterna så länge, så han ändå kan ställa sig upp utomhus och inte bli blöt/fuktig om fötterna.

En mysig förmiddag helt enkelt och nu är det mysigt att sitta i soffan med filt och tända ljus. ❤️

Likes

Comments

Nu börjar frosten och kylan komma och därför börjar det bli dags att ta fram barnens ullunderställ. Freja kan ha sitt underställ från förra året men igår beställde jag ett nytt set till Atle då hand gamla var i stl 50/56 och 62/68. 🙈

Atle fick detta fina set från Polarn O. pyret och
passade på nu när de har erbjudande på just underställ.

Tänkte först ta ljusgrått till Atle så han och Freja in matcha men insåg att jag kommer nog att ångra mig då jag tycker att det här mönstret är så fint. När jag får höstens bonuscheck från PoP ska jag köpa nya ullstrumpor till Freja. Atle kan ärva Frejas men han behöver ett par lite tjockare ullstrumpor att ha i vinterskorna.

Funderar på att köpa ett till ullset till Freja så vi har två att varva med, men får se om det blir ett till från PoP eller ett annat märke. PoPs rosa ullset är ju bara såå fint. 😍 Nu har hon ett set i detta mönster.

Likes

Comments

Vilket härligt väder det var igår, soligt och varmt.
r Atle låg och sov sin eftermiddagslur passade jag och Freja på att vara ute. Freja ville hoppa i vattenpölar och så ritade vi även en hoppa-hage. Jag hann även göra en snabbrätt av köksfönstren utvändigt. 😀

Idag är det tyvärr inte alls lika fint väder,
men solen ska komma tillbaka imorgon och på torsdag. Vi får passa på att vara ute efter förskolan.

Likes

Comments

De som känner mig väl vet att jag gärna är ute i god tid när det gäller inköp av ytterkläder till barnen, så nu är det dags att göra köpa vinterkläder.
Jag är ju ett stort fan av Polarn O. Pyrets kläder, så därför blir det deras ytterkläder den här vintern med. Atle ska få den mörkblåa babyoverallen och Freja ska få nya täckbyxor. Jag har redan vinterskor till båda, Freja fått nya och Atle ärver ev Frejas gamla, men Freja behöver ett till par fodrade stövlar i en större storlek och jag är sugen på vinterstövlarna Voxna till Atle då de är lätta och inte lika klumpiga som Frejas gamla Yxhult (båda Kavat).

Vi har turen att Freja kan ha sin vinterjacka från förra året, men hon vill gärna ha en rosa jacka, så hoppas på att kunna fynda den här rosa jackan eller en annan på rea sen. Anledningen till att Freja ska ha tvådelat och inte vinteroverall, är att hon helt enkelt vägrade overall förra vintern och hon är väldigt bestämd vår lilla dam. Men hon kan ha förra årets overall nu med ifall hon ändrar sig.

Alla bilder är lånade från Kavat.se och polarnopyret.se.

Likes

Comments

Inget värmer mitt mammahjärta mer än när jag ser barnen leka tillsammans. Eller ja, tillsammans och tillsammans, med bredvid varandra.

Vissa dagar får Atle inte vara i närheten av Freja när hon leker, och är man 8,5 månader gammal så förstår man inte riktigt det. Men på morgnarna är de glada och mysiga med varandra. ❤️

Igår kväll busade de i soffan att jag trodde att de skulle storkna, men är så roligt att se syskonkärleken växa mer och mer för varje dag. Mina små älsklingar.

Igår när vi skulle gå hem från förskolan så var Freja supertrött och hade tänkt ta syskonvagnen, men eftersom Atle sov i enkelvagnen så skulle Freja få gå hem, men det fick bli en annan lösning, nämligen denna;

Likes

Comments

Idag fyller jag 34 år, eller ja i 3 timmar och 20 minuter till. Idag skulle jag egentligen haft kalas
Men eftersom det var många som skulle iväg idag så hade jag kalaset igår. Fick precis det jag önskade mig, och det var bidrag till en Michael Kors-väska, och nu är den beställd. 😀

Hade hoppats på att Patrik och barnen skulle fira mig mer, men tydligen inte. Har inte fått en riktigt present eller blivit bortskämd under dagen, så är lite ledsen över det... Alla tidigare år har jag fått blommor, men idag fick jag bara en trött mening från Patrik om att han kan väl betala det som fattas på väskan... Men nej, då kan han behålla pengarna själv och ge mig en riktigt present, för nu räcker pengarna precis då jag fick en rabattkupong från Zalando där jag beställde väskan.

Likes

Comments