Det har suttit en lapp om höstblåsor på förskolans ytterdörr, och jag har inte tänkt nå mer på det förrän i fredags när de första blåsorna hade dykt upp. Nu är Freja mer eller mindre täckt av blåsor och hon blir hemma hela den här veckan.

Är lite orolig över att Atle kommer att få blåsor med, själva blåsorna är ofarliga, men får han feber så måste vi åka in. Jag hoppas att han klarar sig.

Likes

Comments

Jag tror aldrig vi har haft det så stökigt här hemma som vi har just nu... Ren tvätt som ska sorteras och vikas uppe i sovrummet, leksaker överallt och köksstolar (överblivna men perfekt att ha vid kalas) lite varstans och julgardinerna är kvar i köket.
I och med att jag har bestämt mig för att sluta pumpa så får jag mer tid över och kan hålla efter här hemma. Idag ska gardinerna bytas och de som är tvättade ska strykas och hängas upp och sedan ska jag försöka flytta köksbordet så vi får mer plats i köket. Tvätten får fixas när Patrik är hemma om jag inte hinner rensa ur för små kläder först.

Det finns att göra den här veckan så att säga. 🙈

Likes

Comments

Idag är den här lilla killen hela 7 veckor gammal och veckorna rasar bara förbi. Sömnen börjar stabilisera sig och jag snittar runt 5-6 timmar per natt, då vi går i skift. Jag har Atle fram till 3-4 och sedan tar Patrik över om det behövs till klockan 6. Är glad att vi har delat upp det så här för annars hade jag gått under. Men annars går det bra att vara tvåbarnsmamma även om Freja testar sina gränser varje dag. Det är ju en stor omställning för henne med att få ett syskon och behöva dela med sig av mamma och pappa.

Vi har ju turen att ha en till glad bebis och han har börjat "prata" allt mer med oss och ler allt oftare. Jag försöker få in lite mer rutiner men det blir lätt stressigt på morgnarna när Freja ska iväg till förskolan, då amningen inte har kommit igång så bra (tränar varje dag) och jag behöver pumpa efter natten. Men förhoppningsvis får vi till amningen så jag kan amma på morgonen innan vi ska iväg och inte stressa över pumpningen.

Likes

Comments

Många har sagt att Atle är jättelik Freja, men jag har inte sett det förrän nu. Nu börjar Atle likna sin syster allt mer och det syns att de är syskon.
Freja var mer pratig än Atle vid 1,5 månads ålder medan Atle är mindre gnällig och otröstlig på kvällarna. Dock var Freja mer nöjd att ligga i babygymmet än vad Atle är.

Det ska bli intressant att se hur Atle kommer att utvecklas och hur han kommer att se ut om några månader. 💕

Freja på översta bilden och Atle på den undre. Mina små hjärtan. 💕

Likes

Comments

Vanligtvis brukar jag somna om i soffan med lillebror, medan Freja tittar på Barnkanalen eller paddan, och oftast blir det stressigt till förskolan sen. Men idag bestämde jag mig för att dricka kaffe och komma igång istället och jag har hunnit äta frukost, dricka kaffe, bygga pussel med Freja samtidigt som jag pumpar ut den lilla mjölk jag har kvar (försöka öka produktionen igen) och nu är det dags att göra oss klar för förskolan. Vilken tur att Atle sover, annars hade inte det här fungerat. Får se om han vill sova mer sen när vi är hemma så jag kan fortsätta pumpa. 💕

Likes

Comments

Jag hade helt glömt bort hur låst man blir med en liten bebis. Atle vill gärna vara i famnen och är inte så lätt att plocka undan och fixa då. Just nu är han i en utvecklingsfas med och vill inte sova själv alls utan bara i famnen eller väldigt nära mig i sängen. Enligt appen The wonder weeks så är det 4 dagar kvar på denna fas, får se om det stämmer. Hoppas på det i alla fall.

Det vore skönt om Atle är mer nöjd i babygymmet efter denna fas så jag hinner med Freja, städa, duscha och andra saker som dyker upp. Även om det är som jobbigast nu så smälter jag när han pratar med mig eller när han ler. 💙 Tänk att han blir 5 veckor imorgon, tiden går fort samtidigt som dagarna kan gå långsamt, speciellt när Freja är på dåligt humör...

Det är både underbart och kämpigt att vara tvåbarnsmamma och hjärtat värker när de båda är ledsna, men det blir förhoppningvis lättare att rodda runt med dem när Atle är äldre och vi har fått in rutiner. ❤️

Likes

Comments

Idag var första dagen jag har varit själv med båda barnen och det har faktiskt gått bra. Hade gärna fått lite mer sömn på natten men får vara glad att Atle sov mellan 00:30-7 med tre matningar och att Freja vaknade 7:30.

Största utmaningen var att hinna med båda två, men det för ju faktiskt ingenting om Atle får ligga och gnälla lite medan jag byter blöja eller fixar frukost/välling till Freja. Atle gallskrek när jag duschade, var den snabbaste 3-minutersduschen jag gjort kan jag säga, men så fort nappen åkte in så somnade han.

Att klä på två barn och ta sig iväg tar sin tid med... Atle gick snabbt då han sov och det bara var att lägga ner honom i overallen. Freja däremot var en annan femma, hon skulle inte klä på sig fastän jag sa att vi skulle hem till William och leka. Efter mycket spring fram och tillbaka till soffan så kom vi iväg. Lite mer träning med syskonvagnen så kommer vi nog komma iväg fortare.

Jag tog en omväg hem till Malin och William i förhoppning om att Freja skulle somna i vagnen men tji fick jag...

Blev lite svettig när Freja råkade hälla ut alla pärlor på golvet imorse men vi hjälptes åt att plocka ihop dem. Vi måste fixa ett bra förvaringsskåp där vi har alla pysselgrejer så detta inte händer igen.

Att gå hem från William med en övertrött Freja var en annan utmaning, men det gick det med.
Nu ligger jag i soffan och har precis pumpat, ska försöka pumpa vänster bröst igen och se om det går bättre den här gången. Atle sover just nu så måste diska nappflaskan så den är ren när det blir dags för första matningen för den här natten. Får se om jag får somna tidigare än 00:30 eller om det är en ihållande trend just nu.

Likes

Comments

Igår blev vår lillskrutt en vecka gammal och första veckan i hans liv var inte den bästa. Jag har mått skit, haft ont i kroppen, kräkts, varit däckad mer eller mindre och det har påverkat mjölkproduktionen och försöken till att amma. Sitter nu och pumpar för fullt för att öka på mjölken och får försöka amma mellan pumpningarna med amningsnapp och se var det leder hän.

Patrik och Freja är iväg och badar på badhuset och i eftermiddag får vi besök av farbror Erik, morbror Jocke, svägerskan Elin och kusinerna Lilly och Alfred. ❤️

Likes

Comments

I lördags kl 06:38 föddes vår älskade son och Frejas lillebror Atle. Även denna gång var latensfasen lång men när förlossningen väl drog igång gick det fort och de sista 5 öppnade jag mig på 20 minuter och efter 6 minuter med krystvärkar var han ute. Atle var väldigt medtagen av förlossningen och att han hade navelsträngen lindad tre varv runt halsen, så de försvann ganska fort med honom efter han kommit upp på mitt bröst. Enligt Patrik var han helt lila och det var på tal om neo ett tag men precis när barnläkarna från neontalen kom så hade Atlas värden blivit bättre och även hans hudfärg hade gått till det normala. Vi blev lite skärrade men lyckligtvis så gick allt bra och vi fick in fika och vägde och mätte Atle som vägde 3006 gram och var 50 cm lång. Han gick ner till 2936 gram men har nu gått upp till 3000 gram igen. Jag hoppas att bröstmjölken rinner till imorgon så vi kan använda amningsnappen och förhoppningvis få igång amningen. ❤️

Likes

Comments

Just nu är vi inne på förlossningen och tanken var först att jag skulle få en sovdos och få sova kvar och bli igångsatt på morgonen, få jag var endast öppen 2 cm och hade 1 cm kvar av tappen. Men när jag hade tagit mina tabletter, inte bricanyl, så avtog inte värkarna utan intensifierades och jag kunde inte somna alls. Ringde efter barnmorskan som beslutade att vi skulle gå in direkt till förlossningssalen där jag skulle få EDA och ta hål på hinnorna.

Just nu är jag öppen 4 cm och har tydligen många värkar men jag känner ingenting tack och lov! ❤️ Ska försöka vila lite till innan det är min tur att ta i vid krystningsvärkarna.

Likes

Comments