Idag firar jag och Patrik fem år tillsammans. Tänk att det redan har gått fem år sedan vi träffades för första gången och tog en promenad tillsammans i Boulognern. ❤️

Vi hade turen att Sofia och Johan kunde komma och vara barnvakt åt barnen, så vi kunde gå ut och äta. Vi måste få till fler dejtkvällar och umgås mer på tu man hand, även om vi gärna är hemma med barnen. Vi får annars mysa till det hemma med trerätters när barnen har somnat. Tänk att vi har två fantastiska barn, ett fint hus som vi fixar och renoverar smått med och ett härligt Svenssonliv med katter och Volvo.

Nu väntar jag bara på ett frieri. 😉

Jag hoppas vi får många fler år tillsammans oj jag ser fram emot vad framtiden har för oss. Nu ska jag borsta tänderna, fixa ersättning för natten till Atle och sedan krypa ner bredvid Patrik i sängen. ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag glömmer bort bloggen mer och mer och det är synd på ett vis men ändå rätt så skönt. Har ju ändå hållit igång i 10 år och har inte så mycket att skriva som är intressant.

Men vad som har hänt sedan sist är att jag har fått ett nytt jobb. I januari 2018 kommer jag att värk jobba heltid på Lillhagsskolan som SO-lärare och det ska bli väldigt roligt. Kommer såklart att sakna kollegorna och vännerna på Murgårdsskolan men nu startar ett nytt kapitel i mitt liv.

Vår lilla godbit Atle har blivit hela sex månader gammal, helt galet vad tiden går fort och det står inte på förrän han är 1 år. ❤️ Men först ska vi njuta av den här sommaren tillsammans och fira många födelsedagar, speciellt Frejas 3-årsdag (!). Freja har två inskolningsdagar kvar till storbarnssidan innan vi går på långt sommarlov och jag hoppas att vädret visar sig från sin bästa sida så vi kan vara ute mycket.

Nu ska jag krypa ner bredvid mina barn och förhoppningvis sova gott inatt.

Likes

Comments

Igår fick jag äntligen lämna sjukhuset och isoleringen jag haft under helgen, då jag har gjort om min radiojodbehandling, men ska vara försiktig runt barnen. Så därför bor jag nu hos mamma två nätter innan jag åker hem till familjen.

Under den närmaste veckan ska jag undvika att ha barn i närheten av halsen, och det är inte det lättaste med en bebis. Men mina värden igår var perfekta och låga, så det bör inte vara någon fara på torsdag.

Ska dock träffa Patrik och barnen utomhus idag och fira nationaldagen i Boulognern, vill ju ha dem nära men även på säkert avstånd. Nu ska jag kliva upp och äta frukost med mamma innan hon går och jobbar.

Likes

Comments

Efter lunch idag, åkte jag och Atle iväg till Flügger för att köpa färg och sedan till Plantagen för att köpa lite nya blommor till rabatten. Så nu har vi vit målarfärg till all vit träpanel och nya fräscha blommor i rabatten.

Sist svärmor var här så klippte hon ner rosbuskarna, så idag köpte jag även rosgödsel, så nu har rosbuskarna fått näring och ny rosjord. Börjar känna att jag kan allt mer om blommor och blomrabatter. Bytte även ut påskliljorna till nya sommarblommor.

Likes

Comments

Igår packade vi in oss i Volvon och åkte till till Furuviksparken. Parken öppnade för en vecka sedan och igår var första besöket denna säsong för oss. Vi hade med oss saft och baguetter till lunch som vi mumsade på efter vi tittat på djuren, och efter lunchen begav vi oss till nöjesområdet för glass och lite karusellåkning. Vi tänkte innan gårdagen att det skulle räcka med vanliga säsongskort till oss vuxna, men efter ha gjort av med ett åkhäfte på 20 minuter, insåg vi att vi behövde uppgradera vår kort till guldkort.
Frej älskar att åka karuseller och är ju perfekt att kunna ta ut åkband med guldkorten då Freja åker gratis med betalande vuxen (har åkband) och nästa år får vi köpa ett guldkort till Freja med (sista året att gå in gratis).

Atle i sin tur sov bort sitt allra första besök på Furuviksparken, var endast vaken en stund i början, och det var rätt så skönt, för då kunde Freja få all uppmärksamhet och när Atle blir äldre och stadigare att sitta i en sittdel blir det roligare för honom att vara vaken och kunna titta på allt runtomkring. 💕

Idag blir det en hemmadag med målning av paneler på huset och jag ska köpa nya blommor att plantera i rabatten.

Likes

Comments

Igår fick jag både min present för de fyra dagarna jag var själv med barnen samt morsdagspresenten. Presenten från Patrik var nya solglasögon, ett par RayBan aviator, och morsdagspresenten var att få fixa håret hos frisören då mina egna försök till att fixa håret misslyckats...

Är så nöjd med håret och mina nya solglasögon, så just nu är livet helt underbart. 😀

Likes

Comments

Vilket underbart väder vi har idag! Sitter ute på baksidan medan Atle sover. Har precis druckit kaffe och mumsar på äppelklyftor. ☀️

Har en tekniker här från Varmt & skönt som fixar med ventilationen, så känns som om vi får hålla oss utomhus idag till det är klart. Men vad gör väl det? 😉

Hoppas på att få lite färg i ansiktet så man ser lite fräschare ut och inte behöver lika mycket smink på fredag när jag ska träffa mina tjejkompisar för en after work. Ska bli roligt att fixa till mig och känna mig snygg för en gångs skulle och inte som en trött 2-barnsmamma. 😂 Men just nu njuter jag för fullt av denna härliga sol och att vara mammaledig. Lite typiskt är det att det här är andra våren jag är mammaledig och det har varit tråkigt väder typ hela tiden. Hade hoppats på sol och få vara ute medan barnen sover men tji fick jag, så nu ska jag njuta! Skönt att slippa ljudet från ventilationsdammsugaren med, eller ja minska ljudet i alla fall.

Likes

Comments

Morgonstund har guld i mun heter det ju, och jag bara älskar måndagar med barnen. Vi får liksom en till "helgdag" och behöver inte passa någon tid på morgonen. Annat är det imorgon då vi får hit en ventilationsfirma som ska blåsa ur ventilationen i huset (behöva verkligen), och de kommer kl 8 imorgon bitti. Sedan ska Freja lämnas på förskolan kl 9, så får kliva upp senast 6:30 om vi ska hinna med allt.

Men tillbaka till idag. Vi har haft en mysig frukost tillsammans, även om Freja tittade på paddan. Atle åt lite gröt med päronpure. Är så roligt att se att han gillar gröt allt mer och vi kan öka mängden smått varje vecka.
Freja däremot är inte så glad i frukost, hon vill helst ha välling, men vi försöker ge annat först (ibland fungerar gröt) så hon vänjer av vällingen lite.

Nu sover Atle i vagnen och jag och Freja tittar på Barnkanalen. Vädret ute gör ju en deprimerad men vi får klä på oss och gå ut en stund snart. I eftermiddag får vi åka och köpa kattmat, ersättning och toalettpapper.

Ha en härlig måndag! ❤️

Likes

Comments

Det här med sandaler till Freja är inte det lättaste. Det finns ju hur många fina som helst, men man vill ju även att de ska vara funktionella och fungera i lek fullt ut. Förra året hade vi Kavats vita Blombacka XC och de är en klar favorit hos mig. Men funderar på att testa Superfit i år då de känns mer lekvänliga.

Freja är inne i en period nu där allt ska vara i rosa och jag har hittat dessa fina rosa på Lekmer.se, men Freja ville hellre ha de helvita. Så ja, svårt val och sedan ska vi ta rätt storlek med. 😅 Mätte Frejas fötter till att vara 15,5 cm långa nu, vuxit nästan 1 cm sedan i mars, och de kommer kanske inte växa så mycket under sommaren men man vet ju aldrig.

Tror vi får åka in till stan och prova Superfits sandaler som finns på Berglunds skor. Blir inte att åka in idag iaf, har åkt på förkylning och är inte den piggaste, men i helgen kanske.

Bilder lånade från Lekmer.se och Kavat.se

Om det inte blir Superfit så köper jag nog de gammelrosa Blombacka XC- sandalerna från Kavat.

Nä ta och vila lite i soffan innan Atle vaknar. Ska kolla om Freja har feber med. Nu får denna sjukstuga ta slut!

Likes

Comments

Idag är det 1 år sedan vi såg Atle i magen för första gången. Det var det första ultraljudet av tre och jag var i graviditetens 10e vecka (9+2). Vem hade anat att 7 månader senare skulle Atle komma till oss? 💙 Det är inte ofta som man får samma datum enligt sista mens och ultraljud (både första och rul) samt att Atle dessutom kom på bf 10/12. Min barnmorska var väldigt förvånad. 😂

Och nu är vår älskade lillebror 5 månader gammal. Tiden går alldeles för fort och senaste månaden bara rasade förbi. Vi har dessutom varit på bvc idag och vägt, mätt och fått den andra dosen med vaccin. Atle är nu 67 cm lång och väger 6735 gram. Han har vuxit 3 cm och gått upp 300 gram på 20 dagar. Ska bli spännande att se hur stor han kommer att vara vid 1-års ålder. Freja vägde 8,3 kg och var 75 cm lång. Vikten kommer han nog att passera men längden får vi se. 💙

Likes

Comments