Idag blev vår lilla prinsessa 3 månader, och detta firades med ett besök på BVC för att få sitt första vaccin. Hon blev lite ledsen, men det gick snabbt att trösta henne. Hon var så duktig! Nu får vi hålla tummarna för att hon slipper bli påverkad med feber och att gråta hela kvällen. Hon är glad nu alla fall, hehe.

​Den fina mobilen som hängde i taket var också bra på att trösta när man var ledsen. Hon skrattar åt den varje gång vi kommer dit och hon får syn på den.
Idag vägde hon 7,1 kg och var 61 cm lång. Hon växer så det knakar och sköterskan sa; "Du får mat i alla fall, det ser jag det. En riktigt välmående tjej." Mhm, kallade du just min bebis tjock? ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Just nu är Leona inne i utvecklingsfas 3, och det märks. Hon är superledsen och grinig om dagarna och man känner inte alls igen henne. Bara mamma duger stundtals också, vilket blir ganska påfrestande. Men fasen ska nog inte vara så länge till förhoppningsvis.

Det är hopplöst dock. Jag är så trött på dagarna att jag knappt kan stå på benen. Känner mig som en svag zombie.. Detta beror bland annat på att Leona plötsligt blivit "osjälvständig" igen och att man får mycket störd sömn. Men ändå nu när alla somnat för natten så ligger jag själv vaken och kan inte somna alls. Känner knappt att jag kan slappna av. Bäddat för sömnproblem?

Likes

Comments

I helgen var jag, sambon och Leona i stan och tog oss en fika och lite shopping. Hur mysigt som helst! Fick mig min efterlängtade islatte samt fick köpt ett par nya pyjamasar åt lilltjejen. Hennes gamla hade blivit väldigt mycket försmå och trånga.

Fick också tag i ett par strumpor till henne, en mjukis-giraff och en pokemonrelaterad spelprodukt till mamman, hehe. Den där giraffen var för övrigt en superbra invertering. Hon ligger just nu i babygymmet med giraffen bredvid sig och skrattar hur högt som helst. Lyckligare bebis får man leta efter!

Likes

Comments

Idag var vi äntligen och skrev på papper om faderskap hos familjerätten, så nu har Leona äntligen en pappa (officiellt, haha)! Det är ganska knäppt ändå att man inte kan göra detta i förväg innan barnet föds. Jag menar, tänk om det hade hänt mig någonting under den här tiden? Men nu är det gjort alla fall, så man slipper tänka på det!

Igår var vi hos BVC igen och hon väger nu 6120 gram och är 59 cm lång! Hon växer verkligen så det knakar och man riktigt känner hur tung hon börjar bli när man bär runt på henne. Och hon är bara 2 månader än så länge.
Nästa besök hos BVC är när hon fyller 3 månade och då ska hon vaccineras för första gången! Hoppas att hon inte kommer tycka det är allt för jobbigt.

Nu är alla fall alla inbjudningarna till hennes namngivning utskickade, och jag hoppas att så många som möjligt kan komma! Vi gjorde inbjudningar med en bild på henne, och den bilden var inte helt lätt att ta. Allt förutom mamma och pappa var intressant! Gardiner, hunden som ville vara med och bokhyllan för att nämna några, hehe.

Likes

Comments

Man blir så less! Lägenhets-letandet fortsätter. Var på en visning igår till en lägenhet som vi gillade. Den var inte speciellt renoverad men hade mycket potential. Vi lade ett bud till mäklaren innan vi lämnade visningen.
I morse hade vi blivit överbudade och vi lade ett bud till. Sedan ledde vi budgivningen och var högst budande hela dagen. När vi senare under dagen tyckt att det verkade väldigt lugnt ringde vi mäklaren, men han svarade inte. En stund senare fick vi ett sms om att lägenheten var såld.

Vi ringde mäklaren och tydligen hade någon lagt ett bud lite högre än vårt och sedan skrivit kontrakt direkt?! Vi hade dock mycket mer vi var beredda att ge! Vi blev inte kontaktade och säljaren sålde helt klart för underpris. Sedan hade han mage och fråga: "Jaha, var ni intresserade?". Ja, vi budade ju!
Vi blev alla lurade helt enkelt.
Blir så uppgiven.. Men skam den som ger sig!

Vi fick dock chansen att promenera lite i området, och det var mysigt! Får hålla ögonen öppna för fler lägenheter i området.

Likes

Comments

Har legat i förkylning sedan i söndags kväll, och det blev bara värre och värre men igår försvann febern alla fall. Jag hade som mest 39.5 graders feber och hade ont i varje muskel i hela kroppen. Kunde inte sova på nätterna eller vila på dagarna eftersom jag bara låg och frös och hade ont.
Men! Även om man är sjuk måste bebis ammas, få nya kläder och byta blöjor samt att hunden måste ut på promenader under dagarna. Eftersom sambon jobbar på dagarna så är det bara att göra detta trots feber. Småbarnsföräldrar är verkligen superhjältar.

Jag märkte dock att glass, alvedon, hemmagjord pizza, te samt juice gör susen när man är sjuk! Glassen drog den temperaturen på kroppen, te var skönt för halsen och resten är bara gott, hehe. Nu är det bara nästäppa, hosta och lock för öronen kvar!

Idag tog vi dock oss iväg till BVC för kontroll! Leona är nu 7 veckor och 1 dag och väger 5600 g samt är 56 cm lång. Hon växer verkligen så den knakar! Förstår inte var tiden tar vägen.

Likes

Comments

Vi bor i nuläget i en etta på 39 kvm, och här har vi bott i 4 år nu. Det har fungerat med 2 vuxna och en hund hittills eftersom vi båda har jobb och studerat, så man har inte känt att det varit så instängt. Men nu efter Leona föddes så känner vi att det inte fungerar längre. Jag vill kunna lägga mig i ett sovrum, ha ett separat vardagsrum och kunna inreda Leonas söta barnrum! Vi är i stort behov av större nu!

Vi var på en visning för 2 dagar sedan till en bostad vi gärna ville ha. Tyvärr drog budgivningen iväg som galet på den, och vi bestämde oss för att lägga oss. Men det är bara att kolla vidare! Någon gång måste ju det vara vår tur, eller?
Leona vad med på visningen och satt i bärsjal och kollade runt under hela tiden. Hon ville väl också vara med på beslutet antar jag, hehe.

Bärsjal är för övrigt hur praktiskt som helst! Bebisarna känner sig trygga i dem och man får händerna fria. Dessutom sover de länge i dem!

Likes

Comments

I morse hade vi tid på sjukhuset för Leonas hörselscreening. Vi åkte spårvagn och jag såg till att vara där ca 30 minuter innan så att vi skulle kunna hinna byta blöjor och eventuellt amma. Men hon sov som en stock i barnvagnen så vi kunde lugnt sitta i väntrummet och glo på TV.

Själva besöket tog kanske 3 minuter eftersom hon sov och var så lugn i vagnen. Barnmorskan var väldigt glad och gav Leona mycket beröm för detta! Sedan kunde vi bege oss hemåt igen! Väldigt smidigt besök, även om det hade varit smidigare med bil såklart.

Nog för att Leona är en lugn ängel för det mesta, men hennes sugbehov har ökat något fruktansvärt. Napp duger aldrig längre, utan det skall ammas! Men hon har ju ingen plats i magen så hon äter, spyr, äter och spyr. Hela nätterna agerar jag levande napp och på dagarna är det varannan timme hon vill äta och snutta. Vet inte riktigt hur jag ska hantera det och att amma känns inte alls lika roligt längre, tyvärr. Men vad kan man göra åt det? Har beställt en rund napp som ska vara mer lik en bröstvårta. Får se om den duger att snutta på istället.

Likes

Comments

Idag tog vi oss en tur ned till vattnet och promenerade (och jagade pokemons, hehe). Det var väldigt soligt och fint väder, och jag måste säga att jag är en väldigt nöjd mamma! Leona accepterade att ligga i vagnen trots att vi åkte spårvagn och gick i några timmar. Vi fick ju såklart stanna för mat och blöjbyte, men annars gick det så bra som man bara kunde önskat!

Nu kommer kvällen vara fortsatt lugn alla fall. Den här mamman är helt slut! Jag är inte van att gå ut såhär längre. Men det är lika bra att jag vänjer mig, för gravidkilona måste bort!

Likes

Comments

Det här med sömn är inte helt enkelt har jag märkt, varken när det gäller sig själv eller bebisen. Hon sover och vaknar som hon ska på dagarna och blir alltid nöjd efter ett mål mat, men på kvällarna däremot.. Det börjar ca klockan 19 varje kväll med att ingenting man gör är bra och det håller i sig till ca 12 eller 1 på natten. Hon vill då enbart snutta men nappen duger inte, utan det ska vara bröstet men ändå blir hon arg för att det kommer mat ur dem. Det värsta är att man ser hur trött hon är, men ändå kan hon inte komma till ro. Tur att sånt går över!

Nu är hon nöjd alla fall!

Likes

Comments