View tracker

Nu har det gått långt tid sen sist.  Förr levde jag för bloggen men nu har nog min integritet blivit något större.  Har en låst blogg också som jag heller aldrig skriver i så ni missar inget viktigt direkt :)

Tänkte skriva om någonting som värmer mitt hjärta enormt,  nämligen ursäkter.  Jag tycker inte man ska ge ursäkter till höger och vänster hela tiden för till sist har inte ursäkterna någon betydelse längre.  En ursäkt ska vara äkta och komma från hjärtat.  Jag är inte den som inte förlåter.  Ibland kan jag förlåta och sen gå i samma fälla igen.  Men ber någon om ursäkt och visar en förändring så tycker jag det är riktigt modigt.  Det visar på mognad och att dom ser ett större värde i mig än vad dom gjort tidigare.
Dom ursäkter jag främst syftar på är de ursäkter jag fått nu som vuxen efter att jag hade blivit mobbad i 9 år.  Det var många som varje dag utsatte mig för kränkningar av olika slag och dom som bett mig om ursäkt är inte så många men dom är några stycken och jag uppskattar det verkligen.  Att komma till insikt med vad man gjort och be om ursäkt för det är stort och modigt i mina ögon och det är ett tecken på mognad.  Bara hoppas jag är lika bra på det :)
Det jag känner när jag tänker tillbaka på den tiden är att barnen gjorde det är en sak men vad som skrämmer mig mer är att dom vuxna inte visste bättre. Vuxna människor beter sig värre än barn för man förväntar sig mer av vuxna. Dock ska tilläggas att jag gått vidare från det dom hände på grundskolan.  Jag lider inte av det och tänker nästan aldrig på det.  Men när jag gick utbildningen upptäckte jag att jag fortfarande är påverkad av det.  Sen kan det helt klart bero på att jag inte trivdes och inte hade det så lätt på utbildningen heller trots att vi utbildade oss till att jobba med människor.  Sorgligt egentligen.

Nåja,  körkortet går riktigt bra nu.  Känns så skönt att det har lossnat en del . Skulle egentligen köra idag men vaknade i natt och mådde inte så bra.  Pizzan jag åt igår och godispåse big size kanske inte var så smart :) Ska försöka sova lite till,  hoppas jag mår bättre under dagen.

Ciao!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Asså jag bloggar som jag tränar ungefär.  Jag tränar ganska regelbundet,  dvs ca 1 gång vartannat år. Bloggar väl något mer regelbundet,  1 gång i månaden eller så :)
Jag har haft en riktigt jobbig period på många plan men nu är jag på banan igen.  Mitt i all fick jag urinvägsinfektion. Går aldrig haft det tidigare.  Det var ICKE så skönt. Men efter en kort penicillinkur så gav den med sig.  Jag var jätteorolig över att börja med antibiotika på grund av min tarmsjukdomar, men fick ta omeprazol samtidigt och det gjorde susen för kände ingenting i magen. Inte mer än det som känns av urinvägsinfektionen och det räckte gott och väl.  Brände som eld i magen när jag kissade.

Jag har shoppat en del både igår och idag.  väldigt välbehövligt och jag är nöjd.  Flyttar på måndag också men bara till trappuppgången bredvid :) Längtar som en tok.
Är hos sis nu fram till flytten. Pallar inte röran hemma hos mig.  Flyttkaos öf inte min grej riktigt.  Jag skulle lätt kunna deligera över allt,  åka på semester och sen komma tillbaka när allt är klart.  Är sjukskriven just nu men hoppas att jag kan avbryta den om ca 1 vecka.

Detta är vad jag shoppat :)

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon!
Jag är i Västervik och i natt har jag knappt sovit någonting.  Nada!  Hoppet är det sista som överger en sägs det så jag hoppas fortfarande på att somna fast kl.  är 05.35. Bor hos sis nu som fyller hela 28 år imorgon.  Har köpt lite till henne men kanske går ut idag för att se om jag kan hitta mer. Älskar presenter,  både att ge och att få.  Har redan planerat skitbra julklappar till morsan.  Hon vill alltid ha grejer med sin Jävla katt på. Men i år ska vi (jag och sis) reta henne och ge henne grejer med mig,  sis och farsan på :) Som tröst och för att undvika ett psykbryt så ska vi ge henne grejer med katten på också :) Hon läser inga bloggar,  har inte facebook osv så det känns ganska vattentätt att skriva det här,  så länge ingen skvallrar 😉

Idag ska sis och jag handla efter hennes jobb och sen blir det födelsedagsbakning med kakor och tårta.  Jag älskar ju att baka tårta men gjorde det mer förr.  Är kanske inte så duktig men det är kul :)

Jag är inte riktigt mig själv för tillfället men än hänger jag i.  Är inte så öppen i den här bloggen.  Är i Västervik till torsdag,  sen tillbaka på måndag igen.  ibland är det ett evigt åkande fram och tillbaka och om jag ska vara ärlig så är jag något trött på att åka buss. Annars har jag tyckt att det varit skönt och avkopplande men nu har jag tröttnat på det och skulle tycka det vore skönt med körkort och egen bil.  Men så småningom så.  Har inte kört på 2 veckor nu men har en körning på fredag.  Hoppas bara inte jag glömt allt.  Risken är väl inte så stor men ändå blir man lika rädd varje gång när man inte kört på ett tag.  Ska se om jag kan sova nu,  fast kanske lika bra att äta frukost först :)

Ha en bra dag!!! 🌞🌞🌞

Likes

Comments

Igår när jag skulle sova så hade jag helvetisk kramp i magen.  Jag har haft kramper i flera år men sällan som det var igår.  Strax efter att jag lagt mig så började skiten.  Jag verkligen vred mig i smärta.  Det kändes som att tarmarna slog knut på sig själv. Gick upp ur sängen för kunde inte ligga ner.  Det släppte så gjorde ett försök att lägga mig ner igen. Hade legat någon minut eller två så började det kämpa igen så fick gå upp än en gång.  Denna procedur upprepades några gånger innan jag äntligen kunde somna ovaggad.  Idag känns det bättre men något illamående när jag vaknade i morse.  Hinken har stått bredvid sängen i några dagar och den får nog stå kvar där :)

Har inte så mycket mer att rapportera :)

Likes

Comments

Den här bloggen kommer det snart växa mossa på.  vet seriöst inte vad jag ska skriva om. Har inget vidare intressant liv.  Har inga barn,  gillar inte mode,  inge vidare på smink,  är ingen bra fotograf,  jag tränar relativt regelbundet dvs ca 1 gång vartannat år.  Seriöst så här jag inget intressant att skriva om.
Kör med körskolan en hel del nu.  Inte heller så intressant men väldigt nyttigt.  Vad skriver man om om man har ett sånt här ointressant och tråkigt liv?
Idag ska jag i alla fall ut en sväng och sen försöka hinna (läs orka/ha lust)  plugga lite teori och städa. Mer intressant än så blir det inte för tillfället.

Likes

Comments

Varit hemma från jobb 1 vecka.  Var hos läkaren i onsdag och blev sjukskriven ännu en vecka. Läkaren på vårdcentralen skulle skicka akutremiss till sjukhuset.  Dom ringde mig redan dagen efter och gav mig en tid i fredags.  Läkaren på vc hade sina misstankar om vad besvären beror på (dock vill jag inte dela med mig av det)  men på sjukhuset hittade dom inget som kunde bekräfta dom misstankarna.  Har telefontid med sjukhuset på onsdag så får vi se vart detta tar vägen. Surt!  Men tack vare OS så överlever jag detta.  Sover riktigt dåligt på nätterna nu.  OS är sänds från Brasilien denna gång och när det är natt här så är det dag/kväll där vilket innebär att det är OS hela nätterna här i Sverige.
Har fått sån huvudvärk också.
Om man ska se detta från den ljusa sidan så kan man säga att jag fick den "semester" som jag aldrig fick under sommaren men jag hade hellre mått bra givetvis. 

Ska även flytta 1 november.  Ska flytta väldigt långt bort,  nämligen till huset bredvid 😂 En etta på 45 kvadratmeter på bottenvåningen.  Himla fin var den.  Ett ordentligt kök äntligen och en annan hyresvärd.  Årets bästa!  👌 Tror jag kommer trivas bra där.

Likes

Comments

Jag har varit på väg många gånger och ska uppdatera bloggen men ändrat mig i sista stund, ingen motivation alls. Jag har jobbat så sjukt mycket och sommaren är inte över än. Letar annat jobb under tiden så får se vad jag hittar eller OM jag hittar nåt. Har också att göra med körkortet. Kör en del med körskolan, teorin går det sämre med. Har kommit en bit så klart men nu var det ett tag sedan jag satt med det. Denna vecka är jag fullbokad, dock ledig helgen så jag får se om jag orkar sitta med det då. Tycker bara teori är så sjukt tråkigt så jag vill kräkas på det men det är något man måste ta sig igenom också om jag ska få  kortet.

Jag har fått såna extrema utslag över hela kroppen. Seriöst så ser det för jävligt ut. Ända stället jag inte har det är ansiktet men är bara en tidsfråga innan det kommer dit också. Då vågar jag inte ens gå ut :) Vet inte om det kan vara värmeutslag. Har börjat smörja med en salva som jag haft tidigare mot andra utslag. Får ge det den här veckan, annars ringer jag hälsocentralen på måndag om det inte blivit bättre tills dess. Onödigt att ringa denna vecka då jag ändå inte kan komma den här veckan ändå så ringer när jag vet att jag har lite mera tid. Vet i och för sig inte hur nästa vecka ser ut än men borde ha lite mer luckor. Den här veckan är dock sista vecka på sommarvikariatet men har fått jobbtiden hela augusti ut.

På tal om jobb. Jag jobbade MASSOR i juni och räknade ju med att få en del och visst fick jag det men dom drog MASSOR i skatt. 10 papp försvann i skatt. Helt vansinnigt. Tydligen så dras det mer skatt när man kommer över en viss gräns. I normala fall kanske dom drar runt 30% och kommer man över en viss summa så drar dom typ 32% eller nåt sånt. Så egentligen tjänade jag inte kopiöst på att jobba så mycket dom dom som jobbar 100% får nästan det jag fick nu och då jobbade jag mer än heltid förra månaden. Jaja hoppas på att få tillbaka det nästa år när det är skatteåterbäring :) Detta gav mig ändå en viss lärdom, att inte få dåligt samvete för att jag tackar nej till jobb. I vissa lägen kan det till och med vara lönsamt att tacka nej.

Har jobbat både fredag, lördag och söndag kl. 8 - 19.30. Gissa om jag känner mig rätt sliten nu. Är ledig idag men jobbar imorgon igen samma tid. Skulle egentligen varit ledig imorgon och jobba på onsdag och torsdag men då jag ska till Västervik på onsdag så bytte jag så jobbar imorgon och fredag och ledig onsdag och torsdag. Dock visar det sig nu att jag inte hade behövt anstränga mig och pussla och fixa och dona med schemat och mina övriga kollegor. Men alltid lär man sig nåt. Var inte för snäll för det är inte en jävel som tackar en för det sen :)

Ska snart iväg på stan och unna mig själv lite, tvätta också och sen köra i eftermiddag, Ber till högre makter att det bli lite svalare idag men det är tveksamt :)

Min låsta blogg är uppdaterad men har bytt lösen

Adiós :)

Likes

Comments

​Igår natt sov jag inte alls mycket och sen kom en smygande huvudvärk. Ringde till jobbet och sa att jag inte kunde komma. I vanliga fall brukar jag ta ett par panodil och åka iväg till jobbet ändå men nu har jag jobbat så kopiöst mycket så kände att jag dock kunde unna mig att stanna hemma och vara lite sjuk. Tur var väl det för sen började magen krångla och då förstod jag att huvudvärken hade talat om att ett skov var på väg. Ont i magen och illamående var det som följde. Den trötthet jag känner under ett skov går inte att beskriva med ord. Så extremt trött och orkeslös. Dock har jag väldigt svårt att sova på dagarna, kan liksom inte somna. Så jag var vaken hela dagen igår och bara kände mig så kopiöst trött och mådde piss. En stund i förmiddags mådde jag lite bättre, bokade in en körning kl. 16.05 och skrev till jobbet att jag kommer imorgon. Nästa gång får jag vara försiktig med att vara så optimistisk för det braiga måendet varade inte så länge. Det är för sent att avboka körningen och har inte mage att kontakta jobbet igen för att ändra mig angående morgondagen så bara bita i det sura äpplet och hoppas på att högre makter kan hjälpa mig.
Jag har knappt tid för mitt körkort eftersom jag jobbar hela tiden. Förra veckan lyckades jag jobba 40 timmar på 3 dagar. Så länge jag är igång så känner jag inte mycket av det utan det kommer efteråt, när jag är ledig. Många "hobbyexperter" på IBS brukar säga att man inte ska jobba och stressa för mycket för det påverkar magen. Kan så vara med det som jag får mer ont i magen av är att inte kunna betala mina räkningar i slutet av månaden för att jag inte jobbat tillräckligt. Så jag jobbar hellre så jag slipper den stressen :) Nu ska jag jobba 4 helger på raken. På lördag kommer sis och stannar till onsdag. Tyvärr lyckades jag få jobb 2 av dom dagarna hon är här men hon klarar sig nog förhoppningsvis :)

Det känns som att körningen inte kommer gå så vidare bra idag men hoppas dom känslorna är fel.

Ska ut n sväng i värmen innan körningen. C U!!

Likes

Comments

​Jag jobbar så extremt mycket nu. Är mer på jobbet än hemma men det är kul. Bra kollegor betyder allt :) Dom är också väldigt måna om att man ska ha det bra och känna sig trygg så då är det både lättare och roligare att åka till jobbet. Har ju en del väldigt långa pass, dvs 13-14 timmars pass. Så dom lite mer normallånga passen uppskattar man väldigt mycket. Fast jag har inget emot att jobba långa pass heller. Så länge jag är igång så känner jag inte så mycket trötthet men dagen efter brukar jag ha svårt att ta mig upp ur sängen. Idag ska jag jobba också men jobbar kväll. Det är inte ofta jag jobbar enbart kväll utan när jag är där kvällstid så brukar mitt pass börja kl. 7 och hålla på till 19.30-21

Under en tid nu har jag haft konstiga symtom och igår kände jag att det kan ha ett samband med min IBS. Dock har jag aldrig hört talas om detta symtom hos IBS-patienter men när man har IBS så kan man få dom mest konstiga symtomen. I alla fall så ibland när jag lägger mig på kvällen och ska sova så kan jag ha svårt att somna. Efter att ha legat under täcket i sisådär 20 minuter så börjar jag frysa nåt så kopiöst. Jag verkligen ligger och skakar och hackar tänder (även nu den här årstiden då det inte är kallt). Jag går upp, tar på mig massa kläder, lägger mig i sängen igen, tar på mig en fleecepläd och täcket och sen somnar jag på två röda. Helmärkligt. 
I förrgår var en sån kväll och igår vaknade jag med ont i magen, det var då jag kom på att det kanske är kroppen som försöker tala om för mig att jag är på väg in i ett skov eller liknande.  Någon som känner igen sig? Det händer inte varje kväll, inte ens varje vecka (har inte skov varje vecka) men det händer ibland. Nästa gång det händer ska jag försöka komma ihåg att uppmärksamma hur magen känns dagen efter.

Jag trodde jag skulle vara ledig kommande vecka men har fått massa jobb. Nästa helg är jag ledig vad jag vet nu så då ska jag ta vara på helgen för sen jobbar jag 4 (FYRA!!) helger på raken. Jag åker till Västervik på fredag för att träffa en kompis. Vet inte om jag ska stanna kvar eller åka hem. Den som lever får se :) Ska försöka vila upp mig så jag har lite krafter till jobbveckan efter. Nu har jag fått avboka både körningar och blodgivning kommande vecka. Har dock bokat in en körning imorgon istället då jag är ledig. Bara dom inte vill jag ska jobba för det är för sent att avboka körningen och jag vill inte betala för en körlektion som jag inte utnyttjar, samtidigt vill jag inte säga nej till jobb heller. Vilket dilemma. Men när jag har mitt körkort så kan jag enbart koncentrera mig på jobb :) Körkortet känns dock rätt långt borta och det kommer bli extremt kostsamt men så är det när inte föräldrarna vill övningsköra med en. Så jag måste jobba väldigt mycket om jag ska ha råd med denna investering :)

Nu ska jag göra mig i ordning för kvällsjobb.

Ha det bäst folks! ❤

Likes

Comments

​Idag känner jag mig slut som artist. Jobbade kl. 7-19.30 igår och dagen efter ett sånt långpass brukar jag ha väldigt svårt att komma upp ur sängen och komma igång med dagen. Men upp kom jag till sist och kom in i duschen också. Ska köra kl. 13 men i fortsättningen ska jag nog se till att vara "körfri" dagen efter ett långpass för jag är helt slut, ofokuserad och omotiverad. Imorgon har jag ett ännu längre pass då jag jobbar 7-21. Har en körning på onsdag kl. 11.15 men funderar på att avboka den då jag säkert kommer vara helt lost. Ska även träffa en kompis på onsdag och till tandläkaren så ut kommer jag ändå och upp ur sängen måste jag, men körlektioner kräver en del hjärnkapacitet och den saknas dagen efter ett långpass. 
I morse hade jobbet ringt kl. 05.45 men jag sov så klart då och har alltid telefonen på ljudlös på nätterna, eller jag har på ljudlös typ dygnet runt. Eftersom dom ringde så tidigt så antar jag att dom ville jag skulle jobba från kl. 7 och jag vaknade och såg detta 07.30 så ringde inte tillbaka. Hade jag fått veta det igår så hade jag lätt tagit det passet, OM jag inte hade haft körning så klart. Ska jag avboka körningen så måste jag göra det senast kl. 13 vardagen innan jag ska köra så tyvärr behövs det lite framförhållning.

Hur som helst...skallebank har jag nu också men har tagit panodil och det blir nog bättre när jag kommer ut i friska luften.

Jag trivs verkligen skitbra på jobbet, även att det kanske inte är just det som jag vill jobba med i långa loppet. Men alla kollegor är så supertrevliga och hjälpsamma (dom jag har fått äran att jobba med. Igår åkte jag med en kollega till jobbet. Tyvärr så går bussarna lite sämre på söndagar så kan aldrig jobba till prick kl. 7 på söndagarna men igår sa kollegan "Företaget älskar dig så det tar dom". Känns underbart att få den responsen. Jag är inte så van vid att kollegor visar sin uppskattning och ger en positiv feedback så det känns ju toppen och det blir både lättare och roligare att åka till jobbet :)

Nu ska jag göra mig i ordning för körlektion. Har börjat med parkering och det är ju lite scary, framför allt när man den första parkeringslektionen ska parkera mellan 2 privata bilar på en parkering vars förare inte har en aning om att en elev utsätter deras bilar för stora risker. Men jag litar fullt på min körskolelärare så förhoppningsvis kommer ingen bil till skada :)

Likes

Comments