Ledtråd: MYSTISK TRIANGEL

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Veckobrev

Hej på er alla!

Hoppas alla haft en härlig vecka och en skön helg!

Nästa vecka ser ut att bli en ganska vanlig vecka, förutom att vi tillsammans på skolan ska ha en Vänskapskonsert tillsammans med musikskolan! De elever som är med i musikskolan, ska ha med sig instrument och noter på torsdag!

Vill även tacka er alla för ett stort engagemang kring barnens nya läsläxa. Vi läser även mycket i skolan, och jag ser stora framsteg och läsglädje hos många. Låt läsningen bli en härlig stund tillsammans!

Förra veckan körde jag igång med några utvecklingssamtal och fortsätter denna veckan. Är ni osäkra på er tider så hör av er.

Bifogar även lite fotografier från förra veckans besök av Wanåspedagogerna. Eleverna fick bygga konstverk och sedan göra skuggfigurer av dem.

Mvh Linda

Likes

Comments

Rektorn, Catharina Rooth, bjuder in alla föräldrarådsrepresentanter till föräldraråd den 4/12.

Har ni något ni vill förmedla eller ta upp går det bra att höra av er direkt till mig, eller till Daniels pappa Jonas, som är representant för klass 2c.

Mvh Linda

Likes

Comments

Veckobrev

Hej på er alla!

Nu har vi hunnit med en hel vecka i skolan efter lovet, tiden springer iväg... mot julen!

Under veckan har nästan alla elever fått sin vaccinationsspruta, vilket alla fixade med bravur och Sofi delade ut guldstjärnor!

En påminnelse till er alla: När ni sjukanmäler/friskanmäler, gör det via SMS till 0709 53 63 80. (Använd inte telefonsvararen.)

Nästa vecka börjar jag med utvecklingssamtal, hoppas alla har hittat inbjudan och kommer i håg era tider. Låt även barnen fylla i ”glada/ledsna-gubbar-pappret” och ta med till samtalet.

På tisdag kommer pedagoger från Wanås Konst hit till oss på skolan för att hålla i en workshop.

På fredag har vi inte bad, eftersom att Snapphaneskolan har extra tider i simhallen.

Som jag skrev i förra veckobrevet, så kommer eleverna nu att få en ny typ av läsläxa. Mer info ser ni här nedan.

LÄSLÄXA

Ditt barn har nu fått hem en ny typ av läsläxa. En del elever i klassen har fått samma läxa, andra inte. Allt för att jag ska kunna individanpassad läxan.

Jag har nu valt att eleverna ska koncentrera sig på EN bok under veckan. (De får självklart läsa andra böcker ändå om de vill, men ändå mer koncentrad läsning i en bok.) Alla behöver träna på sin läshastighet och sin läsförståelse. Det är därför bra om veckans bok läses mer än en gång!

Några elever har fått med sig hem små ordkort. Dessa ord kallas för ”högfrekventa ord” och förekommer ofta i texter. Kan man läsa dessa ord ”snabbt” ökar man därmed sin läshastighet. Fler ordkort skickas hem efterhand som de får ny läsläxa.

Några har fått med sig hem lite längre kapitel där man även ska svara skriftligt på några frågor till texten. Ni har inte fått några ordkort.

TREVLIG HELG!!

Likes

Comments

Konstnärerna i klassrummet är på gång och Edward Munch är inspiratören!

Likes

Comments

Veckobrev

Hej!

Hoppas alla njutit av ett lugnt lov med mycket lek, bus och kanske en och annan sovmorgon!

Nästa vecka är en ganska vanlig vecka (se veckoschema här ovanför) men som inleds med vaccination. Jag har inte full koll på exakt när era barn ska vaccineras, men jag vet om att det är vaccinationsdatum både måndag och tisdag. (Men, utav det jag hört, så verkar de flesta fått tid på måndagen.)

Innan lovet fick eleverna drömma sig bort om vad de önskade skulle finnas i vårt samhälle, Knislinge! Denna veckan kör vi igång med ett litet tema där vi ska successivt ”bygga upp ett samhälle” och diskutera om vad som måste finnas och vad vi kan önska oss.

Varannan fredag har vi läsgrupper tillsammans med de andra eleverna som också går i årskurs 2. Lyckade stunder där barnen får möjligheter att läsa tillsammans! För någon vecka sedan gjorde Anna-Lena, som är specialpedagog, ett läsförståelsetest, med alla tvåorna. Det visade sig att en del behöver träna upp sin läshastighet och även sin läsförståelse. Detta kommer vi bl a jobba med under detta pass. Vi börjar nu även varje morgon med en liten stunds tyst läsning och jag kommer eventuellt att ändra lite på läsläxan och göra den mer individuell för varje barn. Även en liten ”läsförståelse-del” kommer då att ingå i läsläxan. Mer om detta på bloggen vid ett senare tillfälle.

I matematiken kommer vi under veckan att avsluta och runda av kapitel 3. De barn som varit sjuka eller inte riktigt hunnit med i skolan, kommer eventuellt att få med sig matteboken hem i slutet av veckan.

Vi ses imorgon! Hälsningar Linda

PS. Glöm inte bort idrottskläderna imorgon!

Likes

Comments

Veckan avslutades med en massa utklädda barn, pyssel och videosamtal med ”fröken Frida” i New York!!

Veckobrev för vecka 45 kommer i slutet av nästa vecka, nu håller även fröken Linda lov några dagar!

Önskar er alla ett härligt höstlov!! 🎃🍂🍁

Likes

Comments

I dag har barnen fått med sig hem lite papper:

# Inbjudan och tid till utvecklingssamtal. Glöm inte att fylla i ”glada/ledsna gubbar” och ta med till samtalet.

# Information om olika höstlovsaktiviteter.

# Läslovsbingo. Det är viktigt att barnen blir goda läsare, läs gärna på bilden här nedan om hur viktigt det är att vi även läser för våra barn!

Likes

Comments

I dag har vi varit på invigning av vår fina matsal och restaurang! Detta firades med sång och tårta! Vi fick gå in i köket och kolla hur det såg ut! I ugnen låg det 700 hamburgare till dagens lunch!!

Likes

Comments

I november kommer vi tillsammans på hela skolan att ha en musiktemadag där alla klasser sjunger olika sånger. I dag fick vi ”vår” låt och provade att sjunga tillsammans med Mirjam från musikskolan.

Jag lovade barnen att lägga ut texten här på bloggen!

Likes

Comments