Hoppas att alla haft en härlig studiedag idag! Vi lärare har haft en härlig dag då vi fått möjligheten att lyssna till många trevliga och lärorika föreläsningar och seminarier!

Glöm inte bort att det är friluftsdag imorgon och att barnen är idrottsklädda för en dag utomhus!

Veckobrev får ni i helgen här på bloggen. Ikväll & imorgon tar jag ett djupt andetag och tänker på de vi inte har ibland oss längre då jag ska på begravning. Monica Johansson är vikarie för mig och möter eleverna i klassrummet imorgon bitti!

Ta hand om varandra och hoppas alla får en härlig helg! Mvh Linda

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Veckorna går fort!! Halva september har snart försvunnit och det börjar kännas som om hösten smyger nära inpå. Vi har under veckan pratat en del om vad hösten har att erbjuda, så som både varma och kalla dagar, lite regn och rusk och svamp i skogen. Vi har även pratat om vilka månader som ingår i våra olika årstider.

I tisdags sprang alla barnen "Skoljoggen", alla var superduktiga och både sprang och gick i ca 45 minuter.

I matematiken har vi jobbat på framåt, vi har pratat mycket om tiotal och ental och vilken siffra som är vilket. Låt gärna barnen logga in på studentlitteratur.se med sina koder som står längst fram i matteboken. Där finns matnyttigt för både barn och till er föräldrar.
Under vecka 38 kommer vi att kolla av vad vi lärt oss i kapitel 1 i matteboken. En del barn får med sig matteboken hem i helgen för att jobba framåt.

torsdag är det studiedag för eleverna och vi lärare ska i väg på utbildning. Glöm inte bort att meddela fritids om ni behöver ändra era tider denna dag.

fredag hoppar vi över vårt simhallsbesök då vi kommer att ha en gemensam friluftsdag här på skolan. Tyvärr kommer inte jag att vara på skolan denna dag, då jag är ledig pga av begravning. Eleverna bör komma klädda i bekväma idrottskläder/ kläder som är bra att ha på sig utomhus denna dag.

Under denna helgen, 15-17 september, är det avlusningsdagar. Vänligen kolla igenom och kamma, allt för att vi ska slippa de små djuren! Kolla gärna på avlusningsdagarna.se för mer information.

Trevlig helg! Mvh Linda

Likes

Comments

Torsdag 14/9 eftermiddag
Fredag 15/9 hela dagen
Måndag 18/9 förmiddag

kommer alla kvarglömda kläder att finnas i träslöjdssalen!! Alla är välkomna dit och kika om ni saknar något!! Därefter skänks överblivna kläder iväg till välgörande ändamål!
Be någon personal att öppna om dörren är låst!

Glöm inte bort att namna alla barnens kläder/jackor/skor!

Hädanefter kommer allt kvarglömt att samlas på ett ställe på skolan efterhand som vi hittar något. Detta blir vid passagen utanför gympasalen och skolsköterskan!

Likes

Comments

Hej på er!

Då har snart ännu en vecka gått och jag vill tacka för att så många kunde komma på föräldramötet!

På föräldramötet var skolsköterskan Sofi inom och berättade om hälsokontroll och vaccination. Vaccinationsdatumen blir 6-7 november.

I morgon fredag får barnen med sig hem en lapp om "Skoljoggen" som vi ska delta i på tisdag. Barnen kan ta med sig extrakläder och handduk.

I dag har de också fått med sig hem några lappar:
* Skolinspektionen (en enkät vi gärna vill att ni svarar på!)
* information från Musikskolan (som även var och informerade på föräldramötet).
* fribiljetter till Wanås 😃

Som ni ser i almanackan här ovan, så är det som vanligt idrott på måndag.
På fredag kommer fotografen till oss, strax innan lunch.

I morgon kommer barnen att få hem sina läsprotokoll, där ni kan fylla i när barnen har läst. Jag vill att ni uppmuntrar till läsning, låt inte läsläxan bli en "fight", utan låt läsningen bli en härlig stund. På framsidan av protokollet kan de måla lika många rutor som de läst varje dag, en liten sporre för att läsa mer!!

Mål i matematik för nästa vecka är att hinna till sidan 43. Detta låter säkert orimligt för några, men ta det lugnt, vi jobbar på i skolan och eventuellt får någon ta boken med sig hem i slutet av veckan och några får lämna någon sida kvar till veckan därpå.

Som jag även berättade för er på föräldramötet så finns det nu möjlighet till läxhjälp två ggr i veckan (på schemalagd friskotid). Ett av tillfällena handlar det om att träna läsning tillsammans med Eva från Röda korset. Vill ni att era barn ska använda sig av dessa fantastiska erbjudande så skicka gärna ett sms till mig!

Hoppas att ni alla får en härlig helg! /Linda

Likes

Comments

Eleverna har nu fått sin första grej of the day-ledtråd:

HÖGT JÄRNSKELETT

Fundera gärna hemma på vad det kan vara!!

Likes

Comments

Snart har vi fredag och helg i intåg. September månad närmar sig och kvällarna blir mörkare och kallare. Jag börjar så smått att lära känna "era guldklimpar" och de lär känna mig. Dock ännu ett tag innan vi fått in alla rutiner.

Hör ovan ser ni hur nästa vecka ser ut. Vi bjuder in till föräldramöte kl 18 på tisdag. Som det ser ut nu håller vi till i vårt eget klassrum! Varmt välkomna!


Trevlig helg!!

Likes

Comments

En härlig dag på Wanås, med guidad tur, workshops och korv i bröd!!

Likes

Comments

I dag har vi haft besök av skolsköterska Sofi. Hon informerade barnen om att de snart ska bli kallade till hälsokontroll. Lite längre fram är det även dags för vaccination. Mer info kommer då.

Alla barn fick ett informationsblad med sig hem i dag, angående hälsokontrollen.

Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta Sofi på tel 044-7756508. Sofi kommer främst att vara på Västerskolan på måndagar och tisdagar.

Likes

Comments

Veckobrev

Dagen började med besök av Muzzy - BIG MUZZY!!! Vi kommer under läsåret att arbeta med Muzzy i engelskan. En del av barnen tyckte han var lite läskig... men han gillar bara att äta klockor, det var nästan så att han fick med sig vår klassrumsklocka...!!

Efter besöket åkte vi till simhallen i Broby. Barnen fick mycket beröm, många simmar redan riktigt bra och alla lyssnade och visste vad de förväntades göra!! Härligt!

Här ovan ser ni även veckoschema för nästa vecka ännu en gång. Min tanke är att jag skickar ut det i slutet av varje vecka så att ni vet hur veckan efter ungefär ser ut! Glöm inte bort idrottskläder på måndag!!

Trevlig helg! /Linda

Likes

Comments