Innan jag blev gravid såg jag fram emot att få välja namn till en kommande bebis. Det finns ju så många fina namn har jag alltid tänkt, och speciellt till tjejer.
Men, som jag skrivit om tidigare är det här med namn inte alls så enkelt och desto längre tiden går, desto mindre klok blir jag.

Fredrik har ett namn som han till 100% vill ha. Det namnet är Lowa. Jag tycker det är fint, absolut.. Men det känns inte helt självklart för mig.
Jag har alltid tyckt om namnet Bonnie, men där säger Fredrik blankt nej.
Sedan har vi snackat om Inez, också ett förslag från freddes sida, men jag vet inte. Absolut coolt, men på mitt barn? I dont know.
Igår sa Fredde att han också gillar namnet Juni. Absolut fint det med.. Men samma där från min sida, jag känner inte 100 för det. Sen finns det Saga, Nelia, Meja, Ebba, Milly, Holly som också varit på tapeten... Mm mm mm mm......

I början var jag helt inne på att döpa mitt barn till något ganska kort och inte helt vanligt, men det sista så har namn som Isabelle, Amanda och Filippa vuxit lite. Samtidigt så låg jag igår och skrollade mig igenom en del dubbelnamn vilket jag absolut aldrig hade kunnat tänka mig för några månader sedan. Nova-Li, Vera-Li.. Den typen.

Så, 12 april närmar sig men namn på bebis känns långt bort just nu. Im lost.
Hjelp me :)

Bild på mig som liten plutt. Jag skulle hetat Ellen men när jag kom ut såg jag tydligen ut som en andrea...kanske så det blir, att man "ser" vad som passar när hon är ute!? :)

  • 13 readers

Likes

Comments

Igår sken solen över hela Oslo. Kallt men krispigt och väldigt fint. Idag däremot är det grått och skall så bli hela veckan. Dagen idag skall därför få gå till att flyttpacka det sista. Det gäller att passa på när man har mamma på besök så man får en extra hand!:)
Igår fick vi dock väldigt tråkiga besked angående vår flytt. Vi flyttar ju in i en total nyrenovering som skulle vart klar nu till första mars, alltså samma dag som vi flyttar ut ur vår gamla lägenhet. Igår, tre dagar innan flytt får vi veta att renoveringen är en månad försenad och att vi inte längre kan flytta in i lägenheten!?

Så, nu står jag här höggravid och utan boende, stabilt!
Men... Trots det måste allt ut ut vår nuvarande lägenhet så packas skall det och sen får vi se vart vi tar vägen. Värst är det med alla möbler. Och för första gången känner jag att snälla bebis, kom inte före BF!!!!


Hur som.. Jag saknar idag sommar. Vänner. En ikke gravidkropp så därför slänger jag in lite fina bilder mitt i detta gråa vinterväder.

  • 23 readers

Likes

Comments

Då klev vi in i vecka 34 (33+0) och det känns som att veckorna bara flyger iväg. På gott och på ont.
Jag vill ha april och bebis nu, men samtidigt är jag lite stressad då jag har en del som måste avslutas på jobbet, samt att vi nu står mellan två lägenheter och jag känner verkligen att jag vill ha allt på plats i den nya lyran innan det blir bebis!!
Kommer väl skratta åt den här stressen jag känner nu när vi gått över två veckor och haft allt färdigt i flera veckor;)


Hur som helst. Jag mår fortfarande bra, men börjar mer och mer förstå hur det känns att vara höggravid, vilket jag praktiskt taget är nu. Jag känner mig otymplig och tung och ganska långsam om jag skall vara ärlig. Inga direkt snabba promenader längre och det tar sin tid att förflytta sig från A till B. Också jobbet börjar kännas tyngre och jag har det sista dagarna haft en hel del sammandragningar och nästan lite krampaktig känsla i mage och rygg. Inget som gör ont, men det tar på krafterna och är lite obehagligt ibland. Lillen sparkar också mer för var dag, och just nu är det så hårt och rakt mot revbenen så jag kommer på mig själv med att göra små "ljud" av obehag hehe 😅
Men, hellre mycket liv än att inte känna något alls:)

Rensade min telefon på massa bilder och kom över en bild från v 12 tror jag. Då vet jag att jag tänkte att jag började bli lite "bredare" och att midjan kändes mindre och mer rak. TILLÅT MIG SKRATTA. Jag är ju supersmal!! Men alltid kul att jämföra olika veckor. Önskar jag vart bättre på att ta magbilder men lätt att vara efterklok ;)

Nu väntar sängen. Idag är en trött gravid dag och jag måste vara redo för jobb imorn 💃

Vecka 12 VS vecka 33. Midja is long gone

  • 53 readers

Likes

Comments

Vecka 33 är här (32+1) och vi är bara 55 dagar från mål. 55 dagar! Shit!
Det är också bara ca 4 veckor kvar på mitt jobb vilket känns helt sjukt. Jag har helt skjutit upp det här med att bestämma sig för föräldradagar eller fødselpermisjon som det heter här i Norge, och insåg i morse att jag bara har denna veckan på mig att skicka in alla papper! Gaaaah. Det närmar sig!

Vi hade som sagt långhelg som spenderades hos både mina och Fredriks föräldrar. Vi hade hyrt bil för att hämta hem massa babyprylar, och herregud var full den var på väg hem. Nu har vi typ allt man kan tänka sig till bebis och kläder i strlk 50 och 56 behöver vi absolut inte då vi fick en hel kasse av Tanja o Ella ❤️

Annars mår jag bra, ungefär samma status som sista veckorna. Jag börjar såklart känna mig större och mer osmidig för vad dag, men förutom det så går allt fint. Det tackar vi för.
Bebisen däremot är mer aktiv än någonsin. Det är verkligen 24/7 med sparkar och buffar mot mina revben, och med tanke på sparkanas placering tippar jag på att hon ligger åt rätt håll. Också bra tänker jag.

Nu skall jag fortsätta sätta mig in i alla papper som måste fixas asap.
Glad alla hjärtans dag förresten, fira stort 😝😀

  • 111 readers

Likes

Comments

Jag tänker att det är fler än jag som vaknar tidigt om morgonen. Idag har jag ledigt, men likt förbannat så slår jag upp ögonen runt 06 och känner mig klarvaken. Jag har i och för sig ett jobb med hyfsat tidiga arbetstider så kroppen är nog van till att vakna, men just därför hade det ju vart extra skönt att få lite fler timmars sömn när man väl är ledig och kan.
För ledig är jag idag. Som sagt blir det en tur till Sverige. Love IT!

Jag älskar att åka hem! Jag har alltid gillat att spendera tid med min familj, men sedan flytten till Norge uppskattas all tid ännu mer och jag kan verkligen längta hem. Jag tänker att det kommer bli ännu mer Sverige besök nu när lille är ute, då jag verkligen vill att hon skall ha ett nära förhållande till mina och Fredriks föräldrar.
Jag hade aldrig i mitt liv kunnat tro att jag skulle flytta till Norge permanent, än mindre skaffa barn här. För mig har Norge alltid varit en land jag bor i fram tills jag "blir vuxen på riktigt". Nu måste jag väl ändå säga att jag är relativt vuxen, och om inte annat måste jag väl bli det när bebis är på plats ;)

Jag älskar ju mitt liv här. Vi har en stor vänkrets, bra jobb och har under det senaste åren byggt upp ett stort liv här. Något som gör det svårt att flytta hemåt. Samtidigt kan jag inte sticka under stol med att det finns en liten bit inom mig som tycker det är lite sorgligt att bo här när bebisen kommer. Som sagt vill jag att den lilla skall ha ett tätt förhållande till mina föräldrar, och jag har alltid sett för mig att hon skall träffa mormor/morfar flera gånger i veckan. Hur de skall hämta på dagis osv. Men, nu blev det inte riktigt så och jag får glädja mig till alla extra mammor o pappor lillen kommer få i vårt stora kompisgäng. Det räcker nog gott och väl :)
Dessutom är det skönt att Fredrik också är en svennebanan, då finns ändå chansen att vi någon gång når svensk mark igen ;)

Nu skall jag smyga upp och fixa frulle till min man som sover sött bredvid mig. Wifey material återigen 😎

Jag och blivande mormor ❤️

  • 159 readers

Likes

Comments

Igår var vi på besök hos vår barnmorska för rutinkontroll i vecka 32. Allt såg bra ut och vi fortsätter ligga på den fina medelkurvan vi en gång startade på. Det gillas.
Hon mätte och vägde och jag har nu passerat 60 kilo för första gången i mitt liv. Vågen stod nämligen på 60,1 och jag har totalt plussat 7 kilo sedan vi var där första gången. 60 kilo är mycket för mig, men lite för många andra. Allt handlar ju om vad man har att jämföra med och för mig som brukar ligga runt 50 kilo är det ju stor skillnad och en ganska "normal" viktuppgång so far.

Som sagt. Allt såg bra ut och lillen låg även denna gång med huvudet neråt. Tror hon gör det allt som oftast nu då de flesta av hennes sparkar riktar sig mot mina högra revben. Så om hon fortsätter ligga neråt så har vi kanske en fixerad bebis snart!:)

Jag blir alltid lika glad och lycklig när vi varit på kontroll, och denna gången kändes det ännu mer spännande att gå därifrån då barnmorskan själv nämnde att det börjar närma sig! För det gör ju faktiskt det!!!:) åh, lilla bebis... Snart är du hos oss ❤️

Slänger in en bild på mig och min Becca plus Bosse hunden, bara för att jag längtar efter sommar och fina kläder!

  • 171 readers

Likes

Comments

Dagarna flyter på och det finns egentligen inte så mycket kul att uppdatera om. Jag mår väldigt bra för tillfället vilket är helt fantastiskt. Ganska mycket energi, och att ha lite små ont i ryggen då och då känns inte ens som ett problem. Så skönt!

Lillen lever livet och jag börjar se en liten "dygnsrytm" i hur hon rör sig. Ganska stilla om dagarna, men sen är det som att trycka på en knapp runt åtta tiden om kvällen och från då blir det ett väldigt liv i magen. Mysigt om ni frågar mig:)

Jag läser hela tiden (är med på en del preggogrupper på Facebook) om andra gravida som har det ena problemet efter det andra. De har ont, kissar hela tiden, mår psykiskt dåligt osv osv. Jag är så glad att jag sluppit detta hittills. Jag sover helt ok, behöver aldrig upp för att kissa. Som sagt har jag lite sammandragningar då och då, och lite ont i ryggen. Men det kan man ju ha även om man inte är gravid. Jag fortsätter njuta så länge det går helt enkelt!!:)

På onsdag åker vi hem till Sverige för att hämta hem alla babysaker vi fått. Vi snackar säng, vagnar, kläder och massa andra prylar vi fick i julas. Vi skall även hinna besöka Ikea och Ullared o se om vi kan fylla på med lite annat också. Det är ändå v 32 nästa vecka. Vecka 32. Nu är det nära men ändå så långt kvar! Jag längtar ju så! 💕

Jag i vecka 31. Hej mage, du kom över naten 😎

  • 193 readers

Likes

Comments

Sista veckan har jag drömt mardrömmar om det här med amning. Det skrämmer mig mycket mer än själva förlossningen och jag är så rädd att det skall bli ett litet helvete.

Jag är rädd för att behöva amma 24/7. Att tycka att det är jobbigt. Jag är rädd för mjölkstockning och sprängfyllda bröst. Jag är rädd för att inte kunna mätta min bebis. Rädd för att det skall göra ont. Rädd för att jag inte skall tycka om det utan mest se det som en pina. Rädd för typ allt.
Hur tänker alla andra? Vad känner alla andra?

  • 226 readers

Likes

Comments

Senaste veckan har magen fullständigt exploderat. Från att ha känt mig gravid - till att jag nu känner mig jättegravid. Tycker kläderna sitter tajtare för var dag.. Och med två månader kvar funderar jag hur detta kommer sluta ;)


Bebis i magen är det också full fart på. Sparkar dygnet runt och jag lurar på om hon helt slutat att sova.
Nu har sparkarna börjat bli riktigt hårda också.. Och det verkar som hon för det mesta ligger med huvudet neråt, för de flesta sparkarna kommer upp mot revbenen och vissa av dem gör nästan lite ont. Som sagt, två månader kvar... Det är väl nu det börjar då ;)

  • 237 readers

Likes

Comments

För några veckor sedan slog det mig att det faktiskt inte är långt kvar tills vi blir tre. Jag glädjer mig såklart sjukt mycket, men har även börjat inse vilken enorm omställning detta kommer bli för oss. Från att ha vart helt "fria" och kunnat göra precis vad vi vill, till att snart behöva anpassa ett helt liv efter en liten varelse. Så, som den fina flickvän jag är kände jag att jag ville överraska Fredde med en liten överraskningsweekend i Göteborg. Bara vi två.

Vi gick och la oss ganska tidigt på fredagen då fredrik var redo för lördagsjobb i vanlig ordning. Vad han inte visste var att jag tagit ledigt åt honom, bokat en bussbiljett och ställt kl på 07!
Så, när alarmet ringde förstod han ingenting. Jag drog nåt lamt skämt om att jag var mörkrädd, inte kunde sova och ville att han skulle gå upp med mig... Något som inte var superpoppis innan jag kläckte sanningen om att vi var tvungna att snabba oss så vi inte skulle missa bussen 🙈

Göteborg kunde inte blivit bättre. Vi började med att springa på min bästa kompis Tanja o hennes bebbe på Centralstationen. Därefter tog vi en lunch med mamma, pappa och lillasyster Alice. Sedan var det dags för lite spa på hotellet innan vi styrt upp middag med en gammal arbetskamrat till Fredrik som bott i Oslo men numera bor o Göteborg. Vi åt tacos i mängder och skålade i margaritas.

Efter det så mötte vi upp Victoria och Frasse (våra grannar och vår "familj" i Oslo) som helt random var på födelsedagsfest i Göteborg. De var ett gäng på säkert 15 pers som vi joinade till yakida där det kalasades fram till kl 04, just like back in the days. Efter det stog det TRÖTTAST i pannan på mig och vi somnade båda gott.

Det kunde inte ha blivit en bättre helg! Vi hade så kul!
Jag hade med kamera och tänkte ta en massa kul bilder, men inte en enda knäppte jag av.. Hade fokus på annat :)

Nu är det tidig tisdag och nästa vecka blir en kortis då vi tar långhelg för att åka hem till familjerna och hämta hem alla bebissaker. Jag längtar!

Får bli en gammal spabild på mitt hjärta :)

  • 240 readers

Likes

Comments