Long time no see


Ja nu var det ett tag sen, och det har väl egentligen hänt lite sedan sist. Veckorna går fortfarande alldeles för fort och jag kan inte helt greppa att det kan vara dags idag, imorgon... Eller om tre veckor :)

Så, vad har hänt i denna "lilla" gravidkropp sedan sist. Vi har som sagt kommit in i v 38 (37+4 idag) och det märks i kroppen att vi börjar närma oss bebis. Förra lördagen vaknade jag upp och skulle gå på toa då det helt plötsligt blev blött i trosorna. När jag gick på toa för att kolla vad som hände möttes jag av massa vitt slem blandat med blod. Liten chock men jag försökte ändå hålla huvudet kallt, tog mig en dusch och avvaktade nån timme. På vad vet jag egentligen inte... Men hur som helst så fortsatte flytningarna vara ganska kraftiga, och med en del rosa inslag. (Detaljer detaljer). Så, timmen senare ringde jag förlossningen mest för att se om detta var normalt eller inte. Var helt säker på att de skulle tala om för mig att detta kan ske sent i graviditeten och att det inte var någon fara, men istället ber de mig komma in så fort som möjligt för att se så det inte är vattnet som gått! Gah. Jag började grina i telefon, bra reaktion;) men jag var inte alls beredd på att höra det där och det blev så verkligt allting, att nu kan det ske any second 😬
Efter massa tester kom de fram till att det var slemproppen som gått, och att förlossningen kan starta när som helst (eller om 4 veckor). Spännande!!

Sedan dess har jag känt mig ganska som vanligt i kroppen, förutom att jag drabbats av foglossning från helvetet. Det sa pang och en morgon vaknar jag upp och har ONT. Hos BM igår sa hon att det också kan vara ett tecken på att saker är på gång, men jag lever på som vanligt och tänker att det är några veckor kvar.. Mest för att tiden går så långsamt annars!:)
Vikten igår landade på 62,4 och vi har snart plussat 10 kilo. Inte så viktigt men ändå kul för mig att kunna gå tillbaka hit och läsa längre fram när man mest troligt glömt mycket av graviditeten :) annars såg allt bra ut och lillen (som nu kanske också fått ett namn) har det bra i magen ❤️

Idag får vi också nycklarna till vår nya (totalrenoverade) lägenhet. Bara en månad försenad! Såååå glada är vi för det och bara vi kommit i ordning i den så kan hon få komma ut. Inte före helst!;)

Jag är mammaledig från och med i tisdags, något som också känns sjukt konstigt. "Ses om ett år" sa jag och lämnade kontoret efter att ha städat bort de flesta av mina saker så min vikarie fick den plats hon behövde! Skönt känns det även om dagarna är lite sega (för en rastlös själ). Min nästa kompis som fick barn i november sa dock till mig att njuta, för att detta förmodligen är sista rastlösheten på några år, true that!

Jag ikke gravid ☺️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 67 readers

Likes

Comments

Förra helgen var jag hemma en sväng hos mina föräldrar. Som vanligt bland det bästa jag vet att bara få komma hem och bli ompysslad.
Vi hann med både Soffhäng, massa mat och shopping i Göteborg. Nu tror jag att jag börjar närma mig "färdig" över nödvändiga saker man behöver som nybakad morsa!:)

Det slog mig att det var sista gången jag var hemma bara som andrea. Nästa gång vi åker hem är vi tre, och jag är mamma. Oh my! Spännande!

Det slog mig också att det är MINDRE än en månad kvar av min graviditet. Tänk!
Vi gick in i vecka 37 i tisdags och jag minns när jag var i v 20 och tänkte att det var såååå långt kvar tills v 37, och att de som befann sig där typ var klara. Nu är jag där själv och det gick så fort!

Jag gör även min sista vecka på jobbet. Sedan är det hejdå kollegor och hej bebis och blöjor ett bra tag framöver. Mys!!!

I övrigt mår jag toppen. Såklart är min energi lite sisådär och jag är inne i en tröttfas igen. Jag har svårt att dra ner på tempot och flänger runt från jobb till fika till shopping osv. Men, märker ganska snabbt att jag inte orkar allt längre då jag somnar innan 21 varje kväll ;)

Hepp, jobbet kallar!:)

​Jag och bästa mamma

  • 122 readers

Likes

Comments

Igår gick vi in i vecka 36, 35+0 för att vara mer exakt.

Nu ser jag ut som på bilden nedan och jag har börjat (finally) vänja mig vid den stora magen. Nästan så jag tycker den är lite mysig, men bara nästan ;)

Det har varit mycket kontroller de senaste två veckorna, och det blir ytterligare ett besök idag. Allt ser bra ut så det är inget jag oroar mig över utan jag tycker mest att det är lite kul att gå dit och väga och mäta!;)sist vi var hos BM (förra torsdagen) stod vågen på 61,6 och jag hade då plussar nästan exakt 9 kilo sedan första vägningen den 16/9. Shit, det är längesedan nu alltså!!

Idag är det säkert plus 10 kilo vilket ändå inte känns så mycket. Som sagt, jag äter mycket och precis vad jag vill. Rör mig inte speciellt mycket och bryr mig inte alls om vad vågen står på. Jag tycker mest att det är sjukt fascinerande att kroppen klarar av att odla ett barn och att vi alla är så olika.

10 kilo är som sagt inte mycket, men trots det så blir saker såklart lite tyngre. Gå upp för alla våra trappor tar numera lite tid. Knyta skorna är kanske ingen favoritsyssla och att raka sig här och där är numera ett projekt! ;)
Jag sover som sagt sämre och ryggen gör lite ont hör och var. Men utöver det skall jag inte klaga. Jag mår bra och känner mig glad!:)

Det sägs att magen skall börja sjunka i vecka 36 och det skall bli spännande om den gör. Den sitter så långt upp nu och det känns att bebisen har lite plats, hon knör!!!;)

Men nu blir det att ta på sig lite kläder och starta dagen...

  • 187 readers

Likes

Comments

Så har sömnlösheten drabbat även mig.
Jag har de sista dagarna sovit väldigt dåligt. Säkert en kombination av att jag börjar få lite ont här och var, men också att jag faktiskt börjar bli ganska nervös inför förlossning och tiden där efter. Vi går in i v 36 på tisdag och när det slog mig häromdagen hoppade hjärtat fort! V 36, det är ju bara två veckor från v 38 och mellan v 38-42 startar 95% av alla förlossningar om jag inte minns fel. Känns ju helt sjukt att vi eventuellt skall få träffa vår bebis om två/tre veckor, även fast jag tror att det dröjer mer än så.
Jag känner mig klar, men ändå inte.

Sista dagens har lillen vart mycket lugnare i magen. Det gjorde mig lite orolig och när vi dessutom var hos BM och mätte magen visade det sig att hon har sjunkt lite på sin kurva. Alltså att hon inte växer i samma takt som innan, så vi bestämde oss för att göra ett extra tillväxtultraljud. Allt såg som tur var bra ut, och bebis vägde 2600g vilket inte alls är litet. Hon hade dessutom lite längre ben än medel och lite rundare mage så det gick ingen nöd på henne!;) skönt att veta, och också skönt att veta att hon väger såpass mycket. Skulle det, mot förmodan, hända något så hon kom nu så skulle hon ändå vara relativt stor och stark och klara sig fint!

Besöket hos BM resulterade också i en 50% sjukskrivning så mina två (!!) sista veckor på jobbet blir ganska korta. Lite skönt faktiskt då jag kört på 100% fram tills nu men börjar känna att kroppen sakta men säkert inte orkat fullt ut. (Gravidhjärnan är inte att leka med;))
Samtidigt fick alla dessa sjukhusbesök (BM förmiddag, förlossningen på eftermiddagen samt ett besök hos min fastläkare dagen efter) mig att inse vilket fantastiskt skyddsnät vi har här i Norge (och Sverige) när det kommer till gratis sjukvård. Jag besökte tre olika instanser och betala NOLL kronor. Hur sjukt är egentligen inte det? Evigt tacksam är jag i alla fall!

Nu funderar jag på om jag skall göra mig en kopp the och slå på Nyhetsmorgon innan jag skall till kontoret. Fredrik sover så skönt bredvid mig så egentligen vill jag bara gosa in mig under hans täcke, men han skall få slippa det idag :)

Fredrik övar på Maya som är alldeles nykläckt. Hon sov i hans famn under hela vårt besök. Det bådar gott ;)

  • 204 readers

Likes

Comments

Innan jag blev gravid såg jag fram emot att få välja namn till en kommande bebis. Det finns ju så många fina namn har jag alltid tänkt, och speciellt till tjejer.
Men, som jag skrivit om tidigare är det här med namn inte alls så enkelt och desto längre tiden går, desto mindre klok blir jag.

Fredrik har ett namn som han till 100% vill ha. Det namnet är Lowa. Jag tycker det är fint, absolut.. Men det känns inte helt självklart för mig.
Jag har alltid tyckt om namnet Bonnie, men där säger Fredrik blankt nej.
Sedan har vi snackat om Inez, också ett förslag från freddes sida, men jag vet inte. Absolut coolt, men på mitt barn? I dont know.
Igår sa Fredde att han också gillar namnet Juni. Absolut fint det med.. Men samma där från min sida, jag känner inte 100 för det. Sen finns det Saga, Nelia, Meja, Ebba, Milly, Holly som också varit på tapeten... Mm mm mm mm......

I början var jag helt inne på att döpa mitt barn till något ganska kort och inte helt vanligt, men det sista så har namn som Isabelle, Amanda och Filippa vuxit lite. Samtidigt så låg jag igår och skrollade mig igenom en del dubbelnamn vilket jag absolut aldrig hade kunnat tänka mig för några månader sedan. Nova-Li, Vera-Li.. Den typen.

Så, 12 april närmar sig men namn på bebis känns långt bort just nu. Im lost.
Hjelp me :)

Bild på mig som liten plutt. Jag skulle hetat Ellen men när jag kom ut såg jag tydligen ut som en andrea...kanske så det blir, att man "ser" vad som passar när hon är ute!? :)

  • 268 readers

Likes

Comments

Igår sken solen över hela Oslo. Kallt men krispigt och väldigt fint. Idag däremot är det grått och skall så bli hela veckan. Dagen idag skall därför få gå till att flyttpacka det sista. Det gäller att passa på när man har mamma på besök så man får en extra hand!:)
Igår fick vi dock väldigt tråkiga besked angående vår flytt. Vi flyttar ju in i en total nyrenovering som skulle vart klar nu till första mars, alltså samma dag som vi flyttar ut ur vår gamla lägenhet. Igår, tre dagar innan flytt får vi veta att renoveringen är en månad försenad och att vi inte längre kan flytta in i lägenheten!?

Så, nu står jag här höggravid och utan boende, stabilt!
Men... Trots det måste allt ut ut vår nuvarande lägenhet så packas skall det och sen får vi se vart vi tar vägen. Värst är det med alla möbler. Och för första gången känner jag att snälla bebis, kom inte före BF!!!!


Hur som.. Jag saknar idag sommar. Vänner. En ikke gravidkropp så därför slänger jag in lite fina bilder mitt i detta gråa vinterväder.

  • 276 readers

Likes

Comments

Då klev vi in i vecka 34 (33+0) och det känns som att veckorna bara flyger iväg. På gott och på ont.
Jag vill ha april och bebis nu, men samtidigt är jag lite stressad då jag har en del som måste avslutas på jobbet, samt att vi nu står mellan två lägenheter och jag känner verkligen att jag vill ha allt på plats i den nya lyran innan det blir bebis!!
Kommer väl skratta åt den här stressen jag känner nu när vi gått över två veckor och haft allt färdigt i flera veckor;)


Hur som helst. Jag mår fortfarande bra, men börjar mer och mer förstå hur det känns att vara höggravid, vilket jag praktiskt taget är nu. Jag känner mig otymplig och tung och ganska långsam om jag skall vara ärlig. Inga direkt snabba promenader längre och det tar sin tid att förflytta sig från A till B. Också jobbet börjar kännas tyngre och jag har det sista dagarna haft en hel del sammandragningar och nästan lite krampaktig känsla i mage och rygg. Inget som gör ont, men det tar på krafterna och är lite obehagligt ibland. Lillen sparkar också mer för var dag, och just nu är det så hårt och rakt mot revbenen så jag kommer på mig själv med att göra små "ljud" av obehag hehe 😅
Men, hellre mycket liv än att inte känna något alls:)

Rensade min telefon på massa bilder och kom över en bild från v 12 tror jag. Då vet jag att jag tänkte att jag började bli lite "bredare" och att midjan kändes mindre och mer rak. TILLÅT MIG SKRATTA. Jag är ju supersmal!! Men alltid kul att jämföra olika veckor. Önskar jag vart bättre på att ta magbilder men lätt att vara efterklok ;)

Nu väntar sängen. Idag är en trött gravid dag och jag måste vara redo för jobb imorn 💃

Vecka 12 VS vecka 33. Midja is long gone

  • 306 readers

Likes

Comments

Vecka 33 är här (32+1) och vi är bara 55 dagar från mål. 55 dagar! Shit!
Det är också bara ca 4 veckor kvar på mitt jobb vilket känns helt sjukt. Jag har helt skjutit upp det här med att bestämma sig för föräldradagar eller fødselpermisjon som det heter här i Norge, och insåg i morse att jag bara har denna veckan på mig att skicka in alla papper! Gaaaah. Det närmar sig!

Vi hade som sagt långhelg som spenderades hos både mina och Fredriks föräldrar. Vi hade hyrt bil för att hämta hem massa babyprylar, och herregud var full den var på väg hem. Nu har vi typ allt man kan tänka sig till bebis och kläder i strlk 50 och 56 behöver vi absolut inte då vi fick en hel kasse av Tanja o Ella ❤️

Annars mår jag bra, ungefär samma status som sista veckorna. Jag börjar såklart känna mig större och mer osmidig för vad dag, men förutom det så går allt fint. Det tackar vi för.
Bebisen däremot är mer aktiv än någonsin. Det är verkligen 24/7 med sparkar och buffar mot mina revben, och med tanke på sparkanas placering tippar jag på att hon ligger åt rätt håll. Också bra tänker jag.

Nu skall jag fortsätta sätta mig in i alla papper som måste fixas asap.
Glad alla hjärtans dag förresten, fira stort 😝😀

  • 365 readers

Likes

Comments

Jag tänker att det är fler än jag som vaknar tidigt om morgonen. Idag har jag ledigt, men likt förbannat så slår jag upp ögonen runt 06 och känner mig klarvaken. Jag har i och för sig ett jobb med hyfsat tidiga arbetstider så kroppen är nog van till att vakna, men just därför hade det ju vart extra skönt att få lite fler timmars sömn när man väl är ledig och kan.
För ledig är jag idag. Som sagt blir det en tur till Sverige. Love IT!

Jag älskar att åka hem! Jag har alltid gillat att spendera tid med min familj, men sedan flytten till Norge uppskattas all tid ännu mer och jag kan verkligen längta hem. Jag tänker att det kommer bli ännu mer Sverige besök nu när lille är ute, då jag verkligen vill att hon skall ha ett nära förhållande till mina och Fredriks föräldrar.
Jag hade aldrig i mitt liv kunnat tro att jag skulle flytta till Norge permanent, än mindre skaffa barn här. För mig har Norge alltid varit en land jag bor i fram tills jag "blir vuxen på riktigt". Nu måste jag väl ändå säga att jag är relativt vuxen, och om inte annat måste jag väl bli det när bebis är på plats ;)

Jag älskar ju mitt liv här. Vi har en stor vänkrets, bra jobb och har under det senaste åren byggt upp ett stort liv här. Något som gör det svårt att flytta hemåt. Samtidigt kan jag inte sticka under stol med att det finns en liten bit inom mig som tycker det är lite sorgligt att bo här när bebisen kommer. Som sagt vill jag att den lilla skall ha ett tätt förhållande till mina föräldrar, och jag har alltid sett för mig att hon skall träffa mormor/morfar flera gånger i veckan. Hur de skall hämta på dagis osv. Men, nu blev det inte riktigt så och jag får glädja mig till alla extra mammor o pappor lillen kommer få i vårt stora kompisgäng. Det räcker nog gott och väl :)
Dessutom är det skönt att Fredrik också är en svennebanan, då finns ändå chansen att vi någon gång når svensk mark igen ;)

Nu skall jag smyga upp och fixa frulle till min man som sover sött bredvid mig. Wifey material återigen 😎

Jag och blivande mormor ❤️

  • 412 readers

Likes

Comments

Igår var vi på besök hos vår barnmorska för rutinkontroll i vecka 32. Allt såg bra ut och vi fortsätter ligga på den fina medelkurvan vi en gång startade på. Det gillas.
Hon mätte och vägde och jag har nu passerat 60 kilo för första gången i mitt liv. Vågen stod nämligen på 60,1 och jag har totalt plussat 7 kilo sedan vi var där första gången. 60 kilo är mycket för mig, men lite för många andra. Allt handlar ju om vad man har att jämföra med och för mig som brukar ligga runt 50 kilo är det ju stor skillnad och en ganska "normal" viktuppgång so far.

Som sagt. Allt såg bra ut och lillen låg även denna gång med huvudet neråt. Tror hon gör det allt som oftast nu då de flesta av hennes sparkar riktar sig mot mina högra revben. Så om hon fortsätter ligga neråt så har vi kanske en fixerad bebis snart!:)

Jag blir alltid lika glad och lycklig när vi varit på kontroll, och denna gången kändes det ännu mer spännande att gå därifrån då barnmorskan själv nämnde att det börjar närma sig! För det gör ju faktiskt det!!!:) åh, lilla bebis... Snart är du hos oss ❤️

Slänger in en bild på mig och min Becca plus Bosse hunden, bara för att jag längtar efter sommar och fina kläder!

  • 424 readers

Likes

Comments