Header

Hej BF2!

Vad kul och intressant det varit att läsa era bloggar! Ni har haft en del liknande upplevelser men även en hel del olika historier att berätta -kul!

När vi ses på skolan på måndag ska vi avsluta arbetet med bloggen på följande sätt:

MÅNDAG:

Läs varandras bloggar, skriv kommentarer och utvärdera varandras bloggar.

TORSDAG:

Titta igenom vad andra skrivit om din blogg, läs min kommentar om din blogg och skriv ett sista inlägg som kan handla om:

1. Sammanfattning -skriv en sammanfattning av dina upplevelser. Lägg in egna tankar och reflektioner och fundera på vad du skulle gjort annorlunda, vad du skulle vilja testa igen, vad som gått bra/mindre bra. Texten ska vara på 200 ord. Använd passande bilder och tänk på att skriva mottagaranpassat!

2. Tillbakablick -en del av er har redan skrivit ett sammanfattande inlägg, skriv då istället en tillbakablick. Välj ut ett tillfälle, en person, en dag, en övning som gjort extra starkt intryck på dig. Du kan använda dig av alias om du inte vill använda de inblandande personernas riktiga namn. Beskriv situationen, reflektera över varför detta fastnat hos dig och fundera över vad som kunde gjorts annorlunda. Texten ska vara på 200 ord. Använd passande bilder och tänk på att skriva mottagaranpassat!

Hoppas ni har ett riktigt härligt lov (eller har haft om ni inte läser detta förrän på måndag...)!

Som avslut svarar jag på frågan som alla tänker på:

DET ÄR 7 VECKOR KVAR TILL JULLOVET!Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I detta inlägg ska du beskriva din praktikplats. Tänk på att använda dig av bilder när du beskriver platsen -om du inte har några bilder kan du använda t.ex. en karta över Helsingborg för att visa var den ligger, en bild som kan representera vad det är för typ av praktikplats (t.ex. en fotboll om du ska praktisera inom en fotbollsförening, en skolbänk om du ska praktisera inom skolans värld etc. -TÄNK PÅ ANVÄNDARRÄTTIGHETER!).

Om du inte använder dig av genuina bilder från din praktikplats så måste du göra det lite längre fram i bloggen.

Gör en platsbeskrivning och försök att beskriva platsen på ett sådant sätt att det blir intressant för den som läser. Om du ska återvända till den praktikplats du var på i årskurs 1 kan du till viss del använda dig av den platsbeskrivning du gjorde där.

Beskriv:

1. Området

2. Lokalerna 

3. Utemiljö

4. Åldersgrupper och storlek på verksamhet (hur många elever och anställda)


Tänk på att du ska hålla en positiv ton i din beskrivning av praktikplatsen. Fundera över hur du formulerar dig om du vill påpeka att något inte är så bra, uttryck det på ett sätt som inte nedvärderar din praktikplats (det är t.ex. inte OK att säga "det fins skitfula gungor som är hur gamla som helst och ungarna tycker att det suger"). 

Likes

Comments

Gör ett första inlägg där du presenterar din blogg, vad man kommer kunna läsa om osv. Detta gör att läsaren vet vad bloggen kommer handla om (vilket du kanske redan nämnt i din presentation) men det ger även läsaren en chans att se HUR du skriver!

När du skriver ditt första inlägg kan du tänka att du ska skriva lite som baksidan på en bok eller film, berätta vad som kommer finnas i bloggen och försök att skriva intresseväckande och lockande!

Likes

Comments

I er blogg ska ni ha en presentation! Ni behöver inte skriva ert namn eller namnet på skolan, men ni måste presentera vem ni är (en elev som går barn och fritidsprogrammet, läser kursen svenska 2) och vad ni ska göra (ska ha 4 veckors praktik, ska dokumentera praktiken i en blogg). Vill ni lägga till en mer detaljerad beskrivning går det bra, tänk bara på att inte lämna ut uppgifter som ni (eller andra) inte vill ha publicerade på nätet!

Likes

Comments

Då är det dags för en ny praktikperiod och en ny APL-uppgift! Vi kommer att arbeta med att skriva bloggar kopplade till praktiken och när ni är tillbaka i skolan ska vi titta på varandras bloggar, läsa varandras inlägg och arbeta vidare med det ni dokumenterat under praktikperioden.

Likes

Comments