​Godaste någonsin! Gjord i tre lager.

Recept:

Lager1
​2 dl mandel
​2 dl färska urkärnade dadlar
​en nypa flingsalt

Gör så här: Mixa allt i matberedare till en slät massa. Lägg ut på en bit aluminiumfolie och tryck ut till en jämn fyrkantig kaka, cirka 1 cm hög. Sätt in i kylen.​​


​Lager2
1 dl jordnötssmör, cashewsmör eller mandelsmör
2 dl färska urkärnade dadlar
2 msk kokosolja (kan uteslutas, eller ersättas av lite vatten)
en nypa flingsalt (valfritt)​
​​
​Gör så här:  Mixa allt i matberedare och bre på som ett lager ovanpå det första lagret som stelnat lite i kylen. Jag hackade även några jordnötter och la som ytterligare ett litet lager ovanpå här för lite extra tuggmotstånd.

​Lager3
Cirka 100-200 gram mörk (minst 70%) ekologisk choklad.

Gör så här: Smält chokladen. Häll chokladlagret som ett sista lager. Garnera gärna med jordnötter. Låt stelna i frysen en stund. Ta fram strax innan servering och skär i små rutor. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Våra barn äter en blandad kost. På förskolan/skolan äter dem det som serveras. Här hemma lagar vi både vegansk, vegetariskt och animaliskt. Detta eftersom att min sambo äter animaliskt medan jag i största mån äter växtbaserat. Jag äter fisk och skaldjur och om det serveras exempelvis en paj som innehåller ägg/mjök när jag är bortbjuden etc. så äter jag även detta. Jag är inte ultimativ. Jag strävar efter att inspirera mina barn och andra efter att äta mat som till största mån är växtbaserade och miljövänligt hållbara. Dock vill jag att valet ska vara deras egna och att mat ska vara både naturligt, enkelt och njutbart.

En favorit här hemma är sojafärs med spaghetti. Jag tillagar sojafärssåsen i princip som vanlig köttfärssås. Dock steker jag den inte i fett utan tillsätter istället vatten som den får steka/koka in i. Sojafärsen sväller och suger mycket vätska vid uppvärmning. Så man får tillsätta lite eftersom beroende på hur såsig man vill ha den.

Den här sojafärssåsen är gjord på:

Vatten
Tomatpuré
Trocomare örtsalt
Pizzakrydda​​​​​

Servera med pasta och en sallad. Superenkelt!

Likes

Comments

Se till att boosta kroppen men en massa vitaminer och mineraler i vintermörkret. Den här smoothien är fullproppad med en massa nyttigheter och är perfekt att förbereda i förväg och ta med sig i farten.

​Så

Innehåller:
Grönkål
Spenat
Limesaft
Päron
Banan
Koriander
Kanel
Ingefära
Vatten

Jag brukar sällan måtta det jag tillsätter i mina smoothies. Blanda önskad mängd efter smak och tycke.


Likes

Comments

En underbart god smoothie gjord på hjortron, hallon, jordgubbar, banan och havre dryck.
Bara att tillsätta önskad mängd av varje ingrediens. Jag använde mig av frysta bär. Toppen om man har plockat på sig under säsong och fryst in.

Likes

Comments

Ingredienser:

12-13 dl vetemjöl
3 dl socker
ca, 2 dl sirap
¼ kg mjölkfritt margarin
1 dl oatly grädde
1 msk ingefära
1 msk kanel
1 msk bikarbonat
0,5 msk malda nejlikor

Gör såhär:
Värm försiktigt socker och sirap under omrörning tills det börjar puttra.
Tillsätt smöret. Låt det smälta. Låt smeten svalna. Blanda i oatly.
Blanda i kryddorna och blanda också i ca 1,5 dl vetemjöl. Häll upp resten av mjölet på ett bakbord.
Häll den svalnade smeten från kastrullen över mjölet.
Knåda sedan ihop till en lös deg. Sätt degen i kylskåpet och låt vila åtminstone över natten. Ta fram degen ca. 1h innan bakning.

Grädda i ugnen på 200 grader i ca 7 minuter tills de får färg.

Likes

Comments

Alltså smoothie bowls, mitt nya beroende. Fick bli en grön till frukost, med banan, mango, äpple, päron, spenat, selleri, hallon, havredryck och chlorella. Så gott!

Hoppas att ni får en fin dag alla.

Likes

Comments

Morgonens frukost fick bli lager av chiapudding och en blåbärssmoothie. Toppat med banan, kiwi, jordnötssmöroch kokoschips. Mums!

Likes

Comments

Här kommer ett recept på veganska, socker och glutenfria chokladbollar.

3 msk kaffe
1 msk kokosolja
2 msk kakao
1 msk jordnötssmör
2 dl havregryn
1 msk vatten
8 st urkärnade dadlar

Riven kokos att rulla i

Mixa ihop allt till en deg. Om den känns torr så tillsätt extra vatten eller kaffe efter smak. Rulla i riven kokos.
Så gott!

Likes

Comments

Älskar att äta frukost tillsammans med familjen, men ibland är det bara så skönt att kliva upp lite tidigare när resten av familjen sover, bara för att få en lugn stund för sig själv. Jag har aldrig haft några problem med att stiga upp tidigt på morgon och föredrar för det mesta att träna före frukost innan jobbet. Men min hjärna behöver ett tag för att liksom komma igång.

Älskar ju son sagt smoothie bowls! Här har jag gjort en på hallon, blåbär, banan, spenat och mandeldryck. Jag har inga mått på hur mycket av varje, utan kör på känsla 🌸

Likes

Comments

Jag och minstingen gjort egen glass idag. Vi mixade banan, hallon, mango, blåbär, päron, mandelmjölk och soygurt. Resultatet blev färgglatt och hur gott som helst 🌈🙏

Likes

Comments