Så roligt att träffa alla igen efter ett härligt lov. Kul att alla varit här, bland personalen har vi dock flera som är sjuka så vi har varit lite kort om folk.

Denna vecka har bjudit på mycket blöt snö och många har suttit i blöta kläder på lektionerna. Tänk på att fylla på med extrakläder så att man kan byta om man blir blöt.

Vi har under veckan arbetat med Västergötland på SO:n och med division och problemlösning på matematiken. På svenskan har jag läst mindre kända sagor skrivna av Astrid Lindgren och eleverna har fått skriva sina egna avslutningar på sagan I skymningslandet.

Vecka 3
Måndag
-
Tisdag - 3:an idrott, 4:an slöjd
Onsdag - 3-4:an idrott
Torsdag - 3:an slöjd, 4:an idrott
Fredag -

  • 25 readers

Likes

Comments

God fortsättning på det nya året och välkommen tillbaka till skolan. Vi läser enligt schema denna vecka vilket innebär idrott för alla på onsdag, slöjd för treorna på torsdag och idrott för fyrorna på torsdag.

  • 41 readers

Likes

Comments

Hoppas att ni får ett härligt lov så syns vi den 11/1.
Hälsningar från Anna och Hanna

  • 62 readers

Likes

Comments

Granen är grön, doften av knäck är skön, snön är kall och gnistrar. Jag sitter inne och kollar ut allt är vitt och glittrar, alla lyktor är tända. Så på med kläder, jag tycker om snö. Jag såg en snöflinga falla, de landar på min näsa och näsan blir kall som is. Vi åker bob, skridskor och skidor, bygger snögrottor och har snöbollskrig. Snögubben vit och glänsande, ler och vinkar. Vinter är kul och snart är det jul.

En dikt som jag satte ihop som ett medley från elevernas egenskrivna dikter. Denna har gått åt till att färdigställa arbeten vi jobbat med under terminen. Utställningsalstren har flyttat in på museet för att med hjälp av Ulf sättas ihop på plattan och färdigställas inför utställningen. Fler och fler berättelser om den magiska dörren blir färdiga och kopiatorn kommer att gå varm när böckerna trycks.

Vecka 51
Måndag -
pysseldag
Tisdag -
övning i kapellet, 4:an slöjd
Onsdag - Terminsavslutning i kapellet

  • 82 readers

Likes

Comments

I veckan har arbetat med att renskriva våra berättelser om den magiska dörren. Datorer är roliga att arbeta med men det är inte alltid de fungerar och tid går åt att logga in och vi kommer inte så fort framåt. Undertiden några skrivit på datorerna har de andra arbetat med matte, gjort snögubbar och skrivit dikter om vintern.

Vi har även tittat på en film om Alfred Nobel som handlade om hans liv, uppfinningar och intressen.

Vi har fortsatt läsa om Lea, flickan som bodde tillsammans med rövare.

Vecka 50
Måndag
-
Tisdag - Lucia, 3:an engelskläxa att muntligt kunna säga vilka ord som hör ihop med bilderna. Det finns fler ord som man kan säga till varje bild men vi har bara tränat på de de fått hem och som även syns på fotot ovan. Jag länkar en film nedan från youtube där man kan få hjälp med uttalet på några av orden.
Onsdag - bad för de som ännu inte klarat simtestet, 3-4:an idrott
Torsdag - 3:an slöjd, 4:an idrott
Fredag - De som ska spela något instrument i kapellet övar på skolan, så ta med instrument!


Film om engelska ord. https://youtu.be/Kg__vXsU8xw

  • 115 readers

Likes

Comments

Denna veckan har gått ovanligt fort. Nedräkningen mot jul och ledighet har börjat. Vi är nu i full gång med att träna inför julavslutningen. Jag har en så härlig klass att sjunga med. De är jätteduktiga!

Mycket tid går nu åt till vårt arbete med att renskriva våra böcker om den magiska dörren. Eleverna arbetar i par och hjälps åt att skriva och läsa. Ibland ger man varandra tips och idéer för att förbättra texten.

I matematiken har vi arbetat med både problemlösning, kort division och multiplikationsalgoritmer. Vid problemlösningar är det otroligt viktigt att läsa noga, förstå alla ord, strukturera upp lösningen, gärna rita en bild för att förtydliga och skriva ner/förklara hur man tänker.

På NO:n skrev vi ner slutsatsen till vårt experiment med saltkristaller. Hur delar man på en lösning om inte filtrering fungerar?

Vecka 49
Måndag - studiedag, ingen skola
Tisdag - 3:an idrott, 4:an slöjd
Onsdag - 3-4:an idrott
Torsdag - 3:an slöjd, 4:an idrott
Fredag - 3:an veckans ord, 4:an engläxa

  • 130 readers

Likes

Comments

På torsdag är det den 1:a december och vi ska lyssna på en julkalender tillsammans. Alla får då, om man vill, ha med sig ett ljus och en ljusstake hemifrån för att tända på sin bänk. Det är bra om det är en ljusstake som står stadigt, gärna med ett värmeljus i.

  • 143 readers

Likes

Comments

Nu har det varit sista veckan på läsprojektet Läs till tusen, men eleverna är så motiverade och vill ha mer tid till att läsa så de har övertalat mig att även få helgen på sig att fortsätta projektet.

Vi har skrivit klart sista kapitlet i våra böcker om den magiska dörren. Några elever har även påbörjat att renskriva sina berättelser på datorer.

Treorna har arbetat med sch-ljudet.

I matematiken pratar vi om de starka och svaga räknesätten och hur man kan använda multiplikation för att räkna ut en division.

Vi har både sett en film och läst om Bohuslän. Visste ni att på några av öarna i Bohusläns skärgård finns det inga bilar?

På NO:n arbetade vi i grupper och gjorde ett experiment. Det var svårt för många att följa instruktionerna med att smaka en droppe av lösningen vi gjorde.

Vecka 48
Måndag
-
Tisdag - 3:an idrott, 4:an slöjd
Onsdag - bad för åk 4 där ni tränar isvett, 3-4:an idrott
Torsdag- 3:an slöjd, 4:an idrott
Fredag- 3:an veckans ord, 4:an engläxa

  • 154 readers

Likes

Comments

  • 154 readers

Likes

Comments