Veckan har gått i hjärtats tecken både vad det gäller att lära sig om hur kroppen fungerar, hur vi berömmer varandra och genom att rita lite fina, men kluriga, hjärtanbilder. Vi kontrollerat vår vilopuls samt pulsen efter att vi gjort upphopp i 2 minuter. Alla kom fram till att det skiljde minst det dubbla mellan de olika mätomgångarna. Vi provade också att arbeta med händernas muskler lika mycket som ett hjärtmuskeln arbetar med hjälp av en tennisboll.

I matematiken har treorna fortsatt arbeta med klockan och fyran med att addera bråk och skriva bråk i blandad form. Treorna var på en jättebra konsert med Allis Trio och vi lyssnade på några smakprov från deras skiva på musiken.

Hoppas alla får ett riktigt skönt sportlov!

Vecka 9
Måndag
-
Tisdag - 3:an idrott, 4:an slöjd, Föreläsning för föräldrar 18.00
Onsdag - 3-4:an idrott
Torsdag - 3:an slöjd, 4:an idrott, 3-4:an läsläxa kap 11-12 samt skrivläxa att skriva om ett sagoväsen.
Fredag - 3:an veckans ord, 4:an engläxa

9/3 Skolan slutar 11.30 pga utbildning för personalen
10/3 Studiedag

  • 17 readers

Likes

Comments

  • 34 readers

Likes

Comments

Denna vecka har alla gjort klart sina redovisningar om landskapen. Många tyckte det var pirrigt men alla gjorde ett bra jobb.

I matematiken har vi för tillfället lagt ner arbetet med division och istället fokuserat på klockan, både analog och digital tid. Några av fyrorna har även hunnit börja på arbetet med datum och almanacka. Jag tipsar om en jättebra sida på nätet som heter NOMP. Där kan man skapa sig ett inlogg och träna olika matematiska delar, bland annat klockan.

I NO:n har vi börjat läsa om huden. Hur den är uppbyggd och vilka funktioner den har.

Vecka 7
Måndag
-
Tisdag - 3:an idrott, 4:an slöjd
Onsdag - 3:an teatern Sagosånger, 3-4:an idrott
Torsdag - 3:an slöjd, 4:an idrott, 3-4:an läsläxa kap 9-10 samt skrivuppgift som de klistrat in i läsläxeboken.
Fredag - 3-4:an matteläxa om klockan

Vecka 8 är det sportlov och alla elever är lediga.

Fredagen vecka 10 är en studiedag där eleverna är lediga. Torsdagen innan, alltså den 9/3, kommer hela skolan att sluta kl. 11.30 då personalen ska på utbildning.

  • 48 readers

Likes

Comments

Tänk på att eleverna har med sig varma kläder, kylan har kommit tillbaka. Vissa lektioner vi har genomförs utomhus och det blir inte roligt om man står och fryser!

  • 54 readers

Likes

Comments

Denna veckan startade vi med ett experiment. Det serverades havregrynsgröt med rivet äpple, kanel och mjölk kl 8.00. Detta var starten till vårt arbete om kroppen. På onsdagen serverades åter igen havregrynsgröt med färska bär och frukt. Eleverna fick sedan sätta ett mått på hur hungrig man var kl 10.00. Vi såg att de flesta i klassen inte alls var hungriga kl 10.00 men de som inte tyckt om gröten var jättehungriga. Vad ska man äta för att hålla sig mätt länge?
I veckan har vi också arbetat mycket med att skriva faktatexter om olika landskap. På måndag börjar några att redovisa sitt arbete.

Vecka 6
Måndag
-
Tisdag - 3:an idrott, 4:an slöjd
Onsdag - bad för de som ej klarat simtestet, 3-4:an idrott
Torsdag - 3:an slöjd, 4:an idrott, läsläxa kap 6-8 +rituppgift
Fredag - 3:an skriva en instruktion i veckans ordboken, t ex hur man leker en lek eller bakar en kaka. 4:an engläxa

  • 68 readers

Likes

Comments

I veckan har vi arbetat med reklam och hur vi påverkas av den. Vet ni hur mycket reklam vi "matas med" varje dag - 3000 intryck!!! Det är inte bara reklamavbrotten på tv utan även mycket smygreklam.

Treorna har jobbat med att skriva instruktioner om vad man ska göra om brandlarmet går. Fyrorna har arbetat med klockan på engelska och strömkretsar på NO:n. I matematiken har vi arbetat med problemlösning, statistik och division.

Veckan avslutades med en härlig dag på isen i Oskarström. Jag kommer i alla fall att sova gott efter två timmar på skridskor.

Vecka 5
Måndag
-
Tisdag - 3:an idrott, 4:an slöjd
Onsdag - 3-4:an idrott
Torsdag - 3:an slöjd, 4:an idrott, 3-4:an läsläxa kap 4-5 samt rita en karta över det rum som den person du valt att skriva om bor i.
Fredag - 3:an veckans ord, 4:an engläxa.

  • 88 readers

Likes

Comments

  • 96 readers

Likes

Comments

Nu är en vecka med mycket bra arbete, men också många sjuka, slut. Under veckan har vi arbetat med källkritik och sett en film från UR och fört diskussioner om den. Eleverna fick också leta upp en artikel på Hallandspostens hemsida som de sedan skulle förfalska. Det finns möjlighet att se filmen här. Detta är ett mycket viktigt arbete som vi ständigt ställs inför genom tidningar, böcker, Internet och rykten. Se gärna filmen tillsammans med era barn och diskutera innehållet tillsammans.
I matematiken har treorna arbetat med sambandet mellan multiplikation och division medan fyrorna arbetat med negativa heltal.
I SO:n har vi arbetat med Dalsland och nu påbörjat ett arbete med att förbereda en muntlig redovisning om ett landskap och att skriva en faktatext om landskapet.
Treorna har arbetat med tj-ljudet i svenska och fyrorna med plural på engelskan.

Vecka 4
Måndag
-
Tisdag - 3:an idrott, 4:an slöjd
Onsdag - 3-4:an idrott, bad för de som ej klarat simtestet.
Torsdag - 3:an slöjd, 4:an idrott, 3-4:an läsläxa kap 3 i Indianställets hemlighet (om man inte varit här läser man även kap 1-2) samt skrivläxa att berätta om ett av barnen i boken och beskriva utseende, intressen och egenskaper. Man får blanda information från boken med egen fantasi.
Fredag - 3-4:an ev. skridskor, 3:an veckans ord, 4:an engläxa, 3-4:an matteläxa

  • 122 readers

Likes

Comments

Så roligt att träffa alla igen efter ett härligt lov. Kul att alla varit här, bland personalen har vi dock flera som är sjuka så vi har varit lite kort om folk.

Denna vecka har bjudit på mycket blöt snö och många har suttit i blöta kläder på lektionerna. Tänk på att fylla på med extrakläder så att man kan byta om man blir blöt.

Vi har under veckan arbetat med Västergötland på SO:n och med division och problemlösning på matematiken. På svenskan har jag läst mindre kända sagor skrivna av Astrid Lindgren och eleverna har fått skriva sina egna avslutningar på sagan I skymningslandet.

Vecka 3
Måndag
-
Tisdag - 3:an idrott, 4:an slöjd
Onsdag - 3-4:an idrott
Torsdag - 3:an slöjd, 4:an idrott
Fredag -

  • 148 readers

Likes

Comments