Oj vad dagarna flyger iväg. Nu är ännu en skolvecka slut och ni får ett par dagar med extra ledighet.
Denna korta vecka avslutades med härliga hurrarop och peppande till varandra i Rydö Grand Prix. Så roligt att se alla som kämpade tappert med 60 meter, kast med liten boll, längdhopp, springbasket och dragkamp. Grattis till alla i laget Kokosöarna som blev årets vinnare.
Vi har också tränat mycket på sångerna som vi ska sjunga på skolavslutningen denna veckan.

Vecka 22
Måndag -
Tisdag -
idrott 3:an
Onsdag - idrott 3-4:an
Torsdag - slöjd 3:an, idrott 4:an, städdag, skrivläxa - Drakarna flyger till vikingatiden.
Fredag -

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Måndag-
Tisdag- idrott 3:an, slöjd 4:an
Onsdag- Rydö Grand Prix
Torsdag- Kristi himmelsfärdsdag lediga
Fredag- lediga

Likes

Comments

Vilken härlig vecka vi haft. Vi har lärt oss om Asatron, vikingar, decimaltal och läst ut Indianställets hemlighet.
Utöver det hade vi en fantastisk vårdag i Veka.
Där fick vi träffa Anders som lärde oss om Sveriges tyngsta respektive lättaste fågel. Vi träffade Hans-Göran som berättade vad maskrosor, brännässlor och älgört kan användas till. Peter hjälpte oss att förklara vilka olika vattendjur vi hittade i Nissan. Det var allt från vattenspindlar till dykbaggar, trollsländelarver, skräddare, dag- och nattsländelarver. Tillsammans med Ulf byggdes det ett jättestort konstverk i form av en insektsmobil. Hos Angelica ritades och skrevs det om både rutigahästflugor, lilafotadebaggar med flera. En kul ordlek som resulterade i både bilder och beskrivningar. Lennart var som vanligt spindeln i nätet och hade dessutom ordnat med en tipspromenad. Det var så roligt att arbeta tillsammans i skogen med alla!

Likes

Comments

Måndag -
Tisdag -
matteläxa 3-4:an, idrott 3:an, slöjd 4:an
Onsdag - idrott 3-4:an
Torsdag - Vårdag i Veka
Fredag - läs- och skrivläxa 3-4:an kap 32-34 + verb i alfabetisk ordning, veckans ord 3:an, engläxa 4:an

Likes

Comments

Måndag -
Tisdag -
idrott 3:an, slöjd 4:an
Onsdag - idrott 3-4:an
Torsdag - slöjd 3:an, idrott 4:an, läs- och skrivläxa 3-4:an kap 30-31 samt dagbokuppgift
Fredag - studiedag

Tänk på att ni som brukar hoppa på vid hästskon inte kan göra det denna veckan då bussen ej går förbi där.

Likes

Comments

Den 8:e till 12:e maj ska järnvägsövergången i Våknared repareras. Det innebär att skolskjutsen inte kör förbi hästskon under denna tiden. Ni som är berättigade till skolskjuts kommer att få åka som vanligt.

Likes

Comments

Vi började veckan med en blöt dag i trafikens tecken. Trots regnet höll eleverna humöret uppe. För er föräldrar kan det vara bra att veta att flera elever i 3-4:an hade svårt att utföra en vänstersväng i trafiken. Att titta bakåt utan att svänga ut i vägen fick många underkänt på. Vi hade också teknikbana där man fick träna balans, starta och stanna innanför linjer mm. Trots regnet alltså en trevlig dag.

Nästa temadag handlade om rymden. Marie Rådbo, astronom från Göteborg, kom och hälsade på och berättade om sitt arbete för oss. Vi sjöng rymdvisor för henne och vi "åkte" till månen på en rymdresa och serverades "rymdfika". På eftermiddagen provade vi några olika experiment med koppling till astronomi och fysik bl a svävande ping-pong-boll, vakuumpackning och svävande ring.

Vi har också hunnit med att få besök av Angelica Lauvrig Ahlefeldt som hjälpt oss att träna på gestaltning av en person med hjälp av tygbitar.

Vecka 18
Måndag - 1:a maj och alla är lediga
Tisdag -
idrott 3:an, slöjd 4:an
Onsdag - idrott 3-4:an, bad för dem som inte uppnått simkunnighetskravet
Torsdag - slöjd 3:an, idrott 4:an, läs- och skrivläxa kap. 28-29 och skriva annons
Fredag - veckansord 3:an, eng-läxa 4:an

Likes

Comments

Nu är vi tillbaka igen efter några dagars ledighet. Denna korta vecka har vi hunnit med att ha besök av Lennart som förbereder oss inför Marie Rådbos besök på onsdag i nästa vecka. Marie är en astronom som besöker oss nu när vi läser om rymden. Hon har arbetat på Chalmers Tekniska Högskola och Göteborgs universitet, varit sommarpratare i Sveriges Radio P1 samt deltagit i Genikampen i tv.

Lärarna från Kulturskolan i kommunen var och hade en konsert för oss. Vi fick höra både gamla och nya låtar, allt från Monikas Vals till Rosa Pantern och Mariettes bidrag i årets melodifestival A Million Years.

Treorna fortsätter med sina nationella prov i matematik samtidigt som vi tränar positionssystemet upp till 10 000. Fyrorna arbetar med decimaltal kopplat till bråkform med tiondelar och hundradelar.

I svenskan har vi arbetat vidare med artiklar. Hur ska en rubrik vara utformad? Hur lockar ingressen till att vi ska läsa vidare i artikeln? Vad säger bildtexten? Hur skriver man ett citat?

Vecka 17
Måndag - TEMADAG TRAFIK
Tisdag -
idrott 3:an, slöjd 4:an
Onsdag - TEMADAG RYMDEN med besök av Marie Rådbo
Torsdag -
slöjd 3:an, idrott 4:an, läs- och skrivläxa 3-4:an kap. 26-27 samt skriva minst 5 frågor till texten
Fredag - veckans ord 3:an, engläxa 4:an

Likes

Comments