View tracker

I veckan har arbetat med att renskriva våra berättelser om den magiska dörren. Datorer är roliga att arbeta med men det är inte alltid de fungerar och tid går åt att logga in och vi kommer inte så fort framåt. Undertiden några skrivit på datorerna har de andra arbetat med matte, gjort snögubbar och skrivit dikter om vintern.

Vi har även tittat på en film om Alfred Nobel som handlade om hans liv, uppfinningar och intressen.

Vi har fortsatt läsa om Lea, flickan som bodde tillsammans med rövare.

Vecka 50
Måndag
-
Tisdag - Lucia, 3:an engelskläxa att muntligt kunna säga vilka ord som hör ihop med bilderna. Det finns fler ord som man kan säga till varje bild men vi har bara tränat på de de fått hem och som även syns på fotot ovan. Jag länkar en film nedan från youtube där man kan få hjälp med uttalet på några av orden.
Onsdag - bad för de som ännu inte klarat simtestet, 3-4:an idrott
Torsdag - 3:an slöjd, 4:an idrott
Fredag - De som ska spela något instrument i kapellet övar på skolan, så ta med instrument!


Film om engelska ord. https://youtu.be/Kg__vXsU8xw

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 1 readers

Likes

Comments

View tracker

Denna veckan har gått ovanligt fort. Nedräkningen mot jul och ledighet har börjat. Vi är nu i full gång med att träna inför julavslutningen. Jag har en så härlig klass att sjunga med. De är jätteduktiga!

Mycket tid går nu åt till vårt arbete med att renskriva våra böcker om den magiska dörren. Eleverna arbetar i par och hjälps åt att skriva och läsa. Ibland ger man varandra tips och idéer för att förbättra texten.

I matematiken har vi arbetat med både problemlösning, kort division och multiplikationsalgoritmer. Vid problemlösningar är det otroligt viktigt att läsa noga, förstå alla ord, strukturera upp lösningen, gärna rita en bild för att förtydliga och skriva ner/förklara hur man tänker.

På NO:n skrev vi ner slutsatsen till vårt experiment med saltkristaller. Hur delar man på en lösning om inte filtrering fungerar?

Vecka 49
Måndag - studiedag, ingen skola
Tisdag - 3:an idrott, 4:an slöjd
Onsdag - 3-4:an idrott
Torsdag - 3:an slöjd, 4:an idrott
Fredag - 3:an veckans ord, 4:an engläxa

  • 16 readers

Likes

Comments

View tracker

På torsdag är det den 1:a december och vi ska lyssna på en julkalender tillsammans. Alla får då, om man vill, ha med sig ett ljus och en ljusstake hemifrån för att tända på sin bänk. Det är bra om det är en ljusstake som står stadigt, gärna med ett värmeljus i.

  • 31 readers

Likes

Comments

Nu har det varit sista veckan på läsprojektet Läs till tusen, men eleverna är så motiverade och vill ha mer tid till att läsa så de har övertalat mig att även få helgen på sig att fortsätta projektet.

Vi har skrivit klart sista kapitlet i våra böcker om den magiska dörren. Några elever har även påbörjat att renskriva sina berättelser på datorer.

Treorna har arbetat med sch-ljudet.

I matematiken pratar vi om de starka och svaga räknesätten och hur man kan använda multiplikation för att räkna ut en division.

Vi har både sett en film och läst om Bohuslän. Visste ni att på några av öarna i Bohusläns skärgård finns det inga bilar?

På NO:n arbetade vi i grupper och gjorde ett experiment. Det var svårt för många att följa instruktionerna med att smaka en droppe av lösningen vi gjorde.

Vecka 48
Måndag
-
Tisdag - 3:an idrott, 4:an slöjd
Onsdag - bad för åk 4 där ni tränar isvett, 3-4:an idrott
Torsdag- 3:an slöjd, 4:an idrott
Fredag- 3:an veckans ord, 4:an engläxa

  • 42 readers

Likes

Comments

  • 42 readers

Likes

Comments

Alla elever i årskurs 4 har fått hem en lapp angående hälsobesök och på lappen stod även att man skulle fylla i en hälsoenkät på nätet. Det är få svar som har kommit in. De barn som redan varit hos skolsköterskan och haft sitt hälsobesök har fyllt i enkäten där om det inte var gjort innan. Ni som inte fyllt i enkäten var snälla och gör det snarast.
Gå in på www.elevhalsoenkat.se och ange webkoden KHHFWG3CBADQ och barnets fullständiga personnummer. Fyll i frågorna och "skicka in".

  • 47 readers

Likes

Comments

Under hela veckan har böcker och läsning stått i fokus. I hela livet möter vi texter och bilder som vi tolkar och måste förhålla oss till. Men hur var det innan böcker fanns? Hela det historiska perspektivet fick vi ta del av i torsdags när vi hade temadagen Bokens dag, från berättarkonsten till film. Vi hade besök av berättaren Eva från Sagomuseet i Ljungby, barnbibliotekarien Jessica och författaren/kulturjournalisten Angelica. Vi såg sedan på Laura Trenters film Pappa polis.
I matematiken har vi tränat på strategier för problemlösning samt repeterat prioriteringsregeln.
På musiken arbetar vi med hur instrument är indelade i instrumentgrupper och tränar på att höra skillnad på olika instrument.

Vecka 47
Läs till tusen - läs minst 15 minuter per dag och skriv i loggboken.
Måndag
-
Tisdag - 3:an idrott, 4:an slöjd
Onsdag - 3-4:an idrott
Torsdag - 3:an slöjd, 4:an idrott
Fredag - 3:an veckans ord, 4:an engelskläxa

  • 52 readers

Likes

Comments

Veckan startade med ett klassråd där vi bland annat diskuterade skolans regler.
I svenskan har vi dragit igång läsprojekt Läs till tusen där vi läser både hemma och i skolan, skriver loggbok efter varje gång vi läst samt gör en bokrecension när vi läst klart boken. Denna första vecka har vi tillsammans läst 1637 sidor. Vi har också skrivit två nya kapitel i våra böcker om den magiska dörren.
I matematiken har vi fortsatt arbeta med multiplikationstabellerna både i boken och i leken.
I onsdags hade vi en härlig dag i Veka med lek, förbättra lägren, tälja och grilla både pinnbröd, korv och marshmallows.
I NO:n såg vi en film om vattenkraftverk i ån Ätran. Därefter diskuterade vi fördelar och nackdelar med vattenkraft.
I SO:n har vi arbetat med landskapet Blekinge. Visste ni att Blekinge betyder tyst och stilla?

Vecka 46
Läsa hela veckan 15 min per dag och skriva loggbok.
Måndag -
Tisdag - 3:an idrott, 4:an slöjd
Onsdag - bad för de elever som ännu inte simmat 200 m varav minst 50 m på rygg, 3-4:an idrott
Torsdag - Nationella läsdagen - en temadag för alla på skolan.
Fredag - 3:an veckans ord, 4:an engläxa

  • 78 readers

Likes

Comments

Tack till alla som kom och var med på vårt öppet hus. Hoppas ni tyckte det var lika trevligt att se vår verksamhet som vi tyckte det var att visa upp den.

Nu är vi tillbaka med nya krafter efter ett välförtjänt lov. Vi drar nu igång med ett läsprojekt som jag kallar Läs till tusen. Projektet kommer att hålla på i tre veckor och ersätter just nu läsläxan. Alla i klassen ska läsa böcker och skriva i en loggbok både i skolan och hemma (ca 15 minuter/dag mån-fre). Detta för att träna såväl läshastighet, reflektion över texter och att få en härlig upplevelse. Därefter ska vi räkna ihop hur många sidor vi får ihop tillsammans. Beroende på hur många sidor klassen läser kommer det att bli en belöning, som blir större ju fler lästa sidor vi klarat. Viktigt är dock att man läser en bok som är på rätt nivå, alltså varken för svår eller för lätt. Har eleverna någon bok hemma de gärna vill läsa är det okej att ta med den till skolan, jag har också hämtat en stor boklåda på biblioteket.

Vecka 45
Läxa hela veckan är att läsa 15 min om dagen!
Måndag -
Tisdag - 3:an idrott, 4:an slöjd
Onsdag - Utedag i Veka, se bild nedan.
Torsdag - 3:an slöjd, 4:an idrott
Fredag - inga veckans ord eller engelskaglosor

  • 92 readers

Likes

Comments