Man brukar säga att när man inte söker kärlek så blir man kär? Så var det för oss med vårt blivande hus. Vi letade inte ens efter hus, vi bor ju ändå rätt bra idag, men Kristian hade inte avregistrera sig på hemnet efter att vi köpte detta, så för någon vecka sedan fick han mail om att ett hus var till salu. Han kikade på det och skickade över länken till mig. Vi båda blev helt kära i det, bara genom bilderna! Bestämde oss direkt för att anmäla oss för visning och bilderna ljög verkligen inte! Sååå stort hus med enorm källare och trädgård. Vi blev super intresserade och bestämde oss för att få på den andra visningen också och be Kristians pappa (som har lite öga för hus) att följa med oss. När han också tyckte att det var ett kanon fint hus så la vi bud! Två dagar efter vann vi budgivningen och helt plötsligt var vi med hus!!! Känns helt overkligt! Vårt barn ska få växa upp med trädgård!

Här kommer lite bilder på huset!

Trädgård, uterum, öppen spis, bar och hur många rum som helst!!! Nu ska vi bara få vårt nuvarande boende sålt så vi kan få flytta in i VÅRT hus!!! 🤗🏡🖤👏🏻

Vi har lite att göra i huset och massa framtidsplaner, men här ser jag oss blir gamla tillsammans och Isaac kan lära sig gå på gräsmattan eller plaska i en liten uppblåsbar pool! 🖤

Likes

Comments

Jag älskar levande ljus! Tycker det är så mysigt! Det är något man kan ha tänt året om, för stämningens skull. Insåg att jag hade sjukt massa stearin över från blockljus som gjort sitt. Jag valde att spara på alla i två stora skålar. Men idag när Lillis sov, passade jag på att göra egna ljus!

Jag hade även sparat på gamla glasformar från förra ljus som jag haft. Tog och diskade dem och torkade dem rena.

Vi köpte nya ljusverke på panduro, storlek 12, som är för just blockljus eller tjockare ljus. Hade grillpanna hemma som jag använde. Knöt en knut runt pinnen och lät veken vara centralt över glasformen.

Tog sedan en gammal kastrull och en lite större kastrull. Den stora fyllde jag med vatten och satte den gamla kastrullen i. Värmde upp vattnet, det behövde inte koka. La i alla ljusstumpar i omgångar efter att stearinet smält.
Jag använde en gaffel att blocka upp de gamla vekarna och smuts med.

Eftersom de gamla blickljusen är så stora, så tar det en evighet för dem att smälta. Jag tog därför en kniv och delade dem i mindre bitar.

När all stearin har smält, hällde jag över det i en rostfri bringa. Därefter hällde jag försiktigt över stearinet i glasburkarna. Först lite i botten så att vekarna skulle stanna kvar. När de stelnat, hällde jag i resten och höll försiktigt i grillpinnen så att veken blir rak.

Sedan lät jag dem stå ett tag, innan jag klippt av vid knuten.


Såhär blev mitt resultat!
Nu får de stelna tills i morgon för att vara på säkra sidan!

Likes

Comments

Idag var det dags för 3 månaders vaccin.
Jag var nog den som var mest nojig och orolig.
Han fick två stycken sprutor, en i varje lår.. Gud vad han skrek! Underläppen började skaka och tårarna började rinna! Åh min lilla kille som jag tyckte synd om dig! 😫 gjorde ont i mamma också!!!

Dagens vikt och längd blev också gjord iaf. Nu har vi en liten go kille på 7.5 kg och 62 cm lång! 👏🏻🖤👏🏻

Har börjat greppa saker och ligger gärna med bitringen i handen uppe vid munnen. Händerna är också populära att suga på. Har börjat visa tendens till att börja vända sig från mage till rygg. Något som är nytt är att trycka ner fötterna i marken och lyfta på rumpan 😂

Herregud, för bara tre månader sedan var du endast 2 dagar gammal!! Var har tiden tagit vägen?! Jag vet att alla sagt "ta vara på tiden och njut, det går så fort".. trodde nog att det bara var något man sa, men nej! Det går sjukt fort! Han växer och utvecklas så fort att man hinner knappt med!!

Jag fotar och filmar honom varje dag! Något som jag saknar, är foton och filmer på mig som barn. Jag vill därför att Isaac ska kunna ha massor att se tillbaka på. Tur man har en extern hårddisk på 2 TB 😂

I morgon har vi en rolig och spännande eftermiddag framför oss!!! Vill inte meddela än om vad som kommer hända, utan det tar vi längre fram!!! 😉 Men vi längtar så vi nästan är helt galna!! 🤗

När man har feber efter dumma sprutor får man ligga och kolla lite på babblarna och vara i pyjamas hela dagen!!

Nu har han somnat så gott i sin vagn, och denna mamma ska passa på att städa lite.

Likes

Comments

Efter några sms med min älskade mamma bestämde vi helt spontant att hon skulle hoppa in i bilen och komma ner på besök. Även om hon träffade oss förra lördagen på dopet, så var längtan efter Isaac stor. Runt halv två var hon här och jag bjöd på äppelkaka och kaffe. När hon är här i Kristianstad, brukar vi ibland besöka vår härliga affär EKO. Där finner man allt mellan himmel och jord. Där är mellan alla möjliga priser, men det mesta är riktigt billigt. Älskar deras inrednings saker i marmor, steghyllor, snygga lampor och annat som kan vara sjukt snyggt i hemmet, typ ljus.
Jag har ju typ beroende av levande ljus i alla dess former, men vårt hus är redan fullt så kan helt enkelt inte köpa mer.. hmm, behöver nog ett större hus! Där har vi lösningen! För ljus kan man aldrig ha för mycket av!
Vi åkte iaf dit. Bara jag och mamma. Isaac hade precis fått mat så grabbarna fick lite egentid hemma. 🖤

Jag fyndade iaf två snygga tröjor, en välkomstskylt till hallen och lite annat rent onödigt, typ chips och rengörningsspray.. kan lägga upp bilder i morgon, för er som är intresserade.

Mamma hittade också massa fint. Blommor, byxor och såklart lite sminkbeställning av lillasystern..

Väl hemma igen fick mormor mysa med sin lilla älskling, som bara låg och skrattade. Hon blev så rörd av hans små leenden och skratt, att hon fick tårar i ögonen. 🖤

En super mysig och spontan dag. Skulle egentligen stöpt egna blockljus, men det kan vänta. Denna dag blev riktigt mysig. ⭐️

Kvällen bestod av pizza till middag då vi båda var trötta (K jobbade i natt och på dagen igår) och ingen av oss orkade stå framför spisen.
Till efterrätt blev en övertrött Isaac som absolut inte skulle sova. Tur man är två som kan turas om när tålamodet börjar kännas eller armarna blir för trötta.
Vi har nog ett fruktansvärt snällt barn, jämfört med vad man hört andra berätta. Det är inte ofta Isaac är gnällig eller jobbig. Han skriker när där är något fel, en blöja, mat eller bara är trött. Han äter jätte bra, sover 8-9 timmar i sträck varje natt och är typ alltid glad. Han har kanske haft magont en gång och han kräks typ aldrig. Ja, det är nästan så man skäms att berätta det för folk. 🙈🙈🙈

Men såklart finns där oroliga kvällar med. Och sådana kvällar börjar jag tänka på alla ensamstående med småbarn, eller familjer där barnet har kolik, magont eller annat... Fan vad jag beundrar er, något så sjukt mycket. Hur fan orkar ni!? All eloge till er asså! 👏🏻👏🏻👏🏻 jag höjer hatten och bugar!

Nu sover iaf Lillis och jag hör hur min kära sambo börjat snarka bredvid mig. Så dags för mig med att dra täcket över huvudet och ladda krafterna inför nästa dag.

💕💕Puss och god natt! 💕💕

Stolt mormor till en LITEN Isaac... 🤗

Likes

Comments

Ett beroende... något man inte kan klara sig utan, något man bara måste ha.. ja, jag är beroende. Men det är ett lyckligt beroende.


Min älskade familj.

Kristian, min sambo, min pojkvän, min framtida man, min livskamrat, min bästa vän.
Livet innan dig var jag vilse, visste inte vad äkta kärlek var. Varje dag påminner du mig om vad kärlek är med dina kyssar, komplimanger, skratt och närvaro. Du får mig att må så bra och att vakna varje dag med ett stort leende på mina läppar. Att få somna och vakna bredvid dig varje dag ger mig trygghet och sådant välmående jag aldrig känt innan. Du ställer upp och finns alltid vid min sida. Med dig vill jag bli gammal med. Du är något jag behöver och är beroende av! Jag älskar dig så sjukt mycket och varje dag för resten av mitt liv, kommer jag visa det för dig.

Och du gav mig den finaste gåvan man någonsin kan få, vår son... som jag också är beroende av...Min älskade son, Isaac. En kärlek som inte går att beskriva. Ett band mellan mamma och son. Ett band som aldrig kommer att kapas. Jag kan sitta i timmar och bara titta på dig. Ofta med ett lyckligt och stolt leende på mina läppar, men ibland blir känslorna för starka och lyckotårarna kommer. Tänk att du är min. Att du är vår son. Att vi har skapat sig. Alla mysiga miner du gör, skratt du visar och tårar som ibland rinner från din kind. Aldrig kommer jag lämna din sida. Mitt hjärta svämmar över av lycka över att få vara din mamma. Att varje dag få följa dig och se dina framsteg. Tänk att idag är du tre månader gammal, var har tiden tagit vägen?!Vad är jag annars beroende av?

Min mamma, min Biggan, min BFF. Det går inte en dag utan att vi pratar i telefon eller har videosamtal med varandra. Truten går som attan på oss båda varje gång vi pratar. Ibland har vi väl egentligen inte något viktigt att säga, men dagen blir tusen gånger roligare och bättre när man har fått höra din röst. Avståndet mellan oss rent geografiskt, gör ju att vi inte kan träffas så ofta som vi vill...
Vi skvallrar, snackar skit men även diskuterar viktiga saker om allt mellan himmel och jord. Du har på egen hand uppfostrat mig och gjort mig till den kvinna jag är idag, trots med och motgångar. Även om vissa dagar känns mörka och som att hela världen är emot en, så vet jag att din styrka finns inom dig. Och nu är du mormor.. Det leendet, kärleken i dina ögon och alla pussar du ger Isaac. Bättre mormor kan man nog inte ha. Jag älskar dig till månen och tillbaka.

Mina älskade syskon. Vad skulle jag gjort utan er? Jag må ha varit elak och taskig mot er förr, men det är väl sådant syskon gör, med glimten i ögat. Alltid kommer jag finnas för er. Som en vän, en storasyster men framför allt med en var, och öppen famn som ger kärlek. Ni är mina små älsklingar!
Eric, du är inte bara världens bästa lillebror. Du är så otroligt duktig och jag vet om att du kommer gå långt i livet. Isaac har ju världens bästa gudfar!! Jag är stolt över att få vara din stora syster.
Elin, min älskade lilla Lillskit. Vi må görs narr av dig ibland och retas, men det är med all kärlek i världen. Kanske något man gör mot yngsta syskonet. Du är min älskade lillasyster som jag skulle göra allt för. För dig kommer jag också finnas för, i med och motgångar.

Och för att avsluta detta kärleksberoende inlägg vill jag nämna ännu ett beroende. Kaffe. Ja låter super löjligt. Men jag är såååå beroende av kaffe och det gör mina dagar som småbarnsförälder så mycket bättre. En lycklig mamma, ett lyckligt barn. Sedan är det så fruktansvärt gott. 😂

Likes

Comments

Den 18 februari 2017. Dagen då Isaac döptes. Full rulle från att vi vaknade på morgonen. Skötväskan skulle packas, smörgåstårtorna garneras, packa ner det sista som vi skulle ha med oss till festlokalen. Jag skulle göra mig i ordning, Isaac skulle göras i ordning, Kristian + hans polare som var här ifrån Skövde skulle göra sig i ordning. Halv tolv kom min mormor, moster, kusin, mamma och syskonen hit. Blev inte att bjuda på något kaffe, för det fanns helt enkelt inte tid till det. Snabb husesyn för mormor och de andra som inte varit här innan, sedan blev det att köra till kyrkan.
Isaac fick den fina dopklänningen på sig. Vi hade från början bestämt att han inte skulle ha dopklänning för jag hittade egentligen en skit tuff kostym till honom, men då berättade Kristians mamma att de hade en klänning som gått i arv i släkten, så såklart fick ju Isaac också ha den. Och han var urgullig i den.

Vid 13.00 började gästerna parkera utanför kyrkan och strax efter var dopet igång. Älskade lilla Isaac somnade så gott i farbror Emils famn efter att han döpts och fått vatten på huvudet. Inte ett ljud gjorde han ifrån sig i kyrkan. Mammas duktiga lilla kille.

Efter kyrkan gick vi alla till församlingshemmet där vi hade dukat upp med smörgåstårtor och tårtor. Presentbordet fylldes med massa fina presenter till Isaac. Presentkort, tallrik och bestick, halsband, fotoram är bara lite av alla presenter.

Jag tror jag hann få i mig en liten bit smörgåstårta, men tårtan till kaffet hann jag aldrig smaka. Så mycket runtomkring som skulle förberedas, Isaac skulle ammas och byta om och sedan var det dags att öppna presenterna. Då hade Isaac bajsat så det läkte igenom (hade bytt blöja 10 min tidigare) 😂

Som tur är, älskar hans mormor att byta blöja, så det var bara att lämna över en skitig unge och nya kläder till henne.

Och tusen tack till alla som kom på dopet och tusen tack för de otroligt fina presenterna han fick.


Kristians två brödrar med familj från Göteborg, hans bror med familj från Helsingborg kom också. Inte ofta alla fyra träffas så därför ville vi passa på att ta massa foton. Och min mormor (Isaacs gammelmormor) var ju också där, så då tog vi även fyra generations foto.

Det var en trött kille som somnade sååååå gott i sin vagn efter dopet, nöjd och belåten över en fantastisk dag.

Likes

Comments

Nu är det mesta förberett inför Isaacs dop som är i morgon. Igår stod jag och Kristian och gjorde tre stycken smörgåstårtor och två stycken tårtor. Jag ochIsaac gjorde premiär tur med barnvagnen på bussen idag och hämtade nyckeln till församlingshemmet, så ikväll blir det att åka dit och duka och förbereda inför morgon dagen.

Har jag räknat rätt så blir vi 36 stycken.. ska bli så kul. Isaacs dag! <3

Likes

Comments

Totalt glömt att blogga, men så är livet som nybliven mamma. Man har fokus på massa annat nu och bara njuter och myser med sin familj. Den 18 feb är det dags för Isaac att döpas och nästan allt är klart och fixat. Så kul att alla vi bjöd kommer. :)Här kommer lite bilder

Likes

Comments

Då sitter man här, bara några timmar kvar av detta året. Man kan ju inte låta bli att tänka tillbaka. För ett år sedan firade jag nyår med Kristian uppe i Göteborg hos hans bror med familj. Drinkar, god mat, en taxi som typ aldrig kom och hotellövernattning, Så mysigt!
Nu, exakt ett år senare så sitter man som mamma i Kristianstad. Vad hände där?!

(Bilden är från förra nyår)


Detta året har absolut varit det bästa året!!!
I april fick vi reda på att vi skulle bli föräldrar, i juni köpte vi vårt hus som vi flyttade till i september och jag blev sambo med världens bästa kille, magen växte som bara den och vi väntade förväntansfullt i nio månader.. Sedan, efter en ganska snabb förlossning, den 27/11 kom vår älskade son! Vår Isaac!
Helt plötsligt var jag förälder! En... Mamma! Till världens mest underbaraste son! Kan det bli ett bättre år någonsin?!

Nästa år?
Bara njuta av mammaledigheten och hitta på massor med Isaac och Kristian! Babysim, barndop, kanske resa, för hoppningars lära känna lite fler folk via bland annat mammagruppen, få vara med om massa milstolpar i Isaacs liv! Ser sååå fram emot det! 💙

Nyårslöfte? 🤔..... Nej.. jag har ju redan tappat de nio kilona jag gick upp under graviditeten (plus 1 extra kilo), träning har aldrig varit något för mig så kommer inte lova något besök på gym eller liknande (älskar choklad för mycket) 😋
Om jag ska lova någonting, så är det att ta tillvara på de små stunderna mer. Föreviga, uppskatta och njuta bättre av de små stunderna i vardagen!

Herregud vilken år man haft! Ett helt underbart år!
Nu har man en alldeles egen familj och Gud vad jag älskar dem!! Välkommen 2017.. du lär nog bjuda på massa kul!

Gott nytt år på er!! Med denna bild sammanfattar kvällen hittills!

Likes

Comments