Header

Mina tankar

Tidigare när jag gjort graviditetstester som visat negativt har jag tänkt "jag kanske är gravid ändå, det kan vara att hormonerna inte hunnit bli så starka så de ger utslag". Jag vet att de ofta förekommer att man är gravid men att de inte ger utslag direkt, för vissa tar de flera flera veckor. Men att tänka så blir nästan lite "självplågeri" för mig. Jag hoppas ju redan så mycket som det går så jag försöker att blicka framåt när jag får ett negativt test istället för att tänka och tänka. För förr hoppades jag så mycket att jag var gravid så mensen inte kom först flera veckor efter vad den borde. Men nu så försöker jag skilja på hur det faktiskt känns i kroppen och hur jag "vill" att det ska kännas. 


Jag vill ju att de ska strama och ömma i brösten och att magen ska vara svullen. Så fort jag känner minsta lilla trötthet, illamående eller huvudvärk tänker jag att de nog är en bebis. Jag har haft halsbränna sen jag var tio år men ändå tänker jag "hmm, har jag inte liten aning mer halsbränna än vanligt?". Sen googlar jag och som första förslag kommer rubriker som: Så vet du att du är gravid och Gravid tidiga symptom.


Familjeliv är verkligen en bra sida, mycket information och andra i samma sits med samma tankar. Men också full av människor som mig: Människor som bara hoppas och hoppas. Mina tankar att testerna inte stämmer och att minsta lilla är ett tecken på graviditet blir ännu större efter en timme på Familjeliv.


Det är en av anledningarna till att jag började med bloggen, för nu kan jag skriva exakt hur det känns eller om det inte känns något alls och så kan jag gå tillbaka och kolla hur jag kännt innan.


Tills nästa gång, ta hand om er.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Försök


På försök nummer ett, jag har försökt flera månader innan men kände att med bloggen blir det en nystart och därför räknar jag från ett nu.

Fredag

Så, hur mår jag? Hur känns det? Svårt att säga, känner absolut ingenting. Har inga som helst symptom. Ni vet när något ska hända och man får "en känsla" för det som komma skall, känner ingen sån känsla.


Det enda lilla är att jag känt mig lite nedstämd och lättirriterad på sistone, men det kan bero på andra saker som hänt runt om.

Och att jag börjat reagera supermycket på dofter, tål inte när sambon röker. Han röker inne under fläkten när jag är på jobbet och jag tål det inte. De har alltså inte alls varit ett problem tidigare. Men nu är de det första jag reagerar på när jag kommer hem från jobbet. Hinner inte ens öppna dörren så känner jag det och blir illamående. Då blir jag sur för jag är lättirriterad som jag nämnde tidigare, trött efter att ha jobbat och så har jag fått "tänk om vi hade en bebis" -tankar och så skriker jag "Det blir inget rökande inomhus om vi skulle få barn, de kan du glömma!" Stackars min sambo vad han får stå ut med, skäms lite nu över att jag skriker så åt honom. Fast det är samtidigt ganska bra, för det blir inget rökande inomhus om vi skulle få den lyckan att det blir en bebis.

Samt att jag får som "hugg" inne i magen, på sidan. Det gör jätteont, men bara en kort sekund sen är det helt borta. Konstigt.


Idag är det tre dagar kvar tills beräknad mens, har inte gjort något graviditetstest än. Tänkte att jag ska försöka hålla mig tills måndag, bara över helgen och se om mensen kommer då på sin beräknade dag. Men det är svårt, super svårt. Och jag som avskyr att vänta.

Det var nog allt jag hade att säga, håller er uppdaterande!


Lördag

Hade väldigt ont i magen igår. Kändes som mensvärk igår kväll som sagt och in på natten, men ingen mens.


Söndag

Så länge kunde jag hålla mig, när jag vaknade idag gjorde jag ett graviditetstest och det visade tyvärr negativt. Då får vi bara hoppas på att mensen kommer som den ska imorgon så får vi försöka vid nästa ägglossning!


Tills nästa gång, ta hand om er.

Likes

Comments

Ägglossningstest

Igår kväll kissade jag på min sticka, de tog väldigt lång tid och sen kom den! Den glada gubben! Precis samma dag som den skulle enligt min mens-app. De känns så bra när man får ett kvitto på att ägglossningen är regelbunden och kommer som den ska. Ingen var gladare än mig igårkväll.


Tills nästa gång, ta hand om er.

Likes

Comments

Mina tankar

Som ni kanske lagt märke till kommer jag (just nu) att vara anonym. Det beror mest på att jag inte vill att människor som känner mig ska börja fråga hur det går med bebislyckan. Jag är egentligen verkligen ingen "privat person" annars. Jag är en väldigt öppen person som alltid svarar rakt och ärligt när någon frågar mig något. Men i just detta läge känner jag att ju färre som vet, desto mindre press.


Jag känner ingen egentlig press, känner mig mer ledsen när någon råkar säga en onödig kommentar. Som min bästa vän. Hon vet att jag vill ha barn, men jag har inte berättat för henne hur mycket vi faktiskt försöker.
Jag beställde hem ägglossningstest förra månaden, på våg hem från Ica sprang jag på henne och hon såg paketet i min påse, givetvis frågade hon vad jag beställt och hon såg hur jag började vrida på mig och svarade "Ehm, ja, de är såna tester så man ser när man har ägglossning. Jag vill veta om min ägglossning är regelbunden" och hon svarade "Ja de är ju bra att du gör sånna. Ni har väll försökt ett tag nu?"
Vet inte varför en sån kommentar gör lite ont att höra, det är helt normalt att det tar ett tag. Och jag vet att hon absolut inte menade något illa. Men det gör ont för det skulle vara så hemskt att inte kunna få barn alls. Det är väl de man är rädd för. Det är ändå en så pass hög siffra som 10-15% av alla par som har svårt att få bebis på egen hand.


Som ni förstår nu har vi alltså inte gått ut med att vi aktivt försöker bli gravida dock har vi redan fått några pikar från nära och kära som undrar när det är dags. Vet att alla menar väl men det blir tokigt att hela tiden le och rycka på axlarna som svar till frågorna "när är det er tur?" och "är det inte dags snart?". När vi hela tiden försöker, men de inte blir något plus på stickan.

Tills nästa gång, ta hand om er.

Likes

Comments

Ägglossningstest

Jag testade detta med ägglossningstest första gången förra månaden. Första dagen var de två hyfsat tydliga streck sedan blev de svagare och svagare för varje dag. Jag kissade på dessa stickor tills jag insåg att jag hade missat min ägglossning, när jag fick min mens insåg jag att ca två veckor tidigare var två dagar innan jag kissade på den första stickan. De förklarade saken varför strecken blev allt mer och mer otydliga..


Jag kan ärligt säga att jag blir hel snurrig på allt detta med ägglossning, beräknad mens och vilken dag i cykeln man är i. Jag vet knappt hur lång min cykel är men jag ger dessa tester en chans till, de är ju inte Clearblues fel att jag är lite snurrig och missade min ÄL. Grejen var att månaden innan blev min mens förskjuten så jag antecknade detta i min "mens-app". Då räknade den ut min nästa mens utifrån de och även min framtida ÄL. Men följande månad kom min mens som vanligt för det var bara den månaden som mensen valde att bli sen. Ja, de är en hel vetenskap detta med mens och ägg. Jag läser och läser på familjeliv och kollar på youtube-videos när barnmorskor förklarar så jag jobbar på de.


Anledningen till att jag vill göra dessa tester är för jag vill se svart på vitt att jag har ägglossning som jag ska, att allt fungerar inuti mig. Så nu har jag klickat hem nya tester och kommer förhoppningsvis inte missa min ÄL igen. Det skulle vara en lättnad att få en glad gubbe denna månad , håller er uppdaterade!


Tills nästa gång, ta hand om er.

Likes

Comments

Allmänt

Yes då var det dags, första inlägget. Kom på denna idé då jag såg en annan tjej göra liknande. Tycker de verkade spännande att på ett privat sätt dela med sig av sin resa till att (förhoppningsvis) bli förälder. Tänker dock inte att detta kommer bli en stor blogg utan mer som en dagbok till mig själv. Och till de som vill följa med på min resa givetvis. 


Tills nästa gång, ta hand om er.

Likes

Comments