Hej!

Som jag tidigare skrivit ett inlägg om och visat en bild på håller jag på att fylla i en budget där jag snabbt och enkelt ser hur mycket jag lägger på olika kategorier. Varför jag gör detta är självklart så jag ska få kontroll över min ekonomi samtidigt som det är ett väldigt enkelt sätt att se vart det går att spara mer pengar som sedan kan användas att investera för. Till exempel kika jag nu vad jag lagt mest pengar på de fyra senaste månaderna, de fyra "dyraste" rörliga kategorierna var: Elektronik 2909kr, Restaurang 1721kr, Mat 1650kr och Bensin & Parkering 1272kr. Elektroniken kan ses som väldigt dyr med tanke på detta är ett snitt jag lägger per månad. Varför den är såpass hög som 2909kr beror på att jag nyligen införskaffa mig en TV. Elektronik-kategorin hade utan TV-inköpet legat på 430kr, relativt rimligt. Kikar man vidare på de andra så sticker definitivt Restaurang ut, det är ohållbart att lägga 1700kr i månaden på restaurangbesök. Speciellt med tanke på att jag försöker leva på CSN. Idag får man ut ungefär 9900kr med fullt lån och bidrag. Det innebär att mina restaurangbesök motsvarar alltså 17% av det totala jag får ut under en månad. MÅSTE DRAS NER PÅ. De andra kostnaderna ser jag inte på som akut att försöka minska, om inte annat känns de väldigt rimliga och ligger på bra nivåer.

Tips till er där ute som vill få ett bättre sparande tycker jag detta fungerar väldigt bra. Om inte annat får man en mycket bättre koll på sin ekonomi och ser vart det försvinner mest pengar, mest onödiga pengar. Visst finns det appar och liknande som gör detta per automatik men ur egen erfarenhet så låter det mycket bättre än vad det faktiskt är. Jag prova detta för ett tag sedan och visst visar den väldigt fint hur man ligger till, men jag brydde mig aldrig riktigt. Det var bara något som fanns där, i bakgrunden nånstans. Nu när jag själv uppdaterar och fyller i min budget får jag mycket bättre koll och kontroll över min inkomst och kostnader. Tipsar starkt er att göra något liknande.

Tack för denna gång, på återseende!Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

TJÄNA!

VILKEN DAG. Hela 6% positiv uppgång fick jag se under gårdagen. Ser mycket fram emot att se hur denna dag blir, förhoppningsvis försvinner inte all den positiva köpviljan från gårdagen när vi väl öppnar idag. Min tanke med dagens inlägg var att kommentera Apple och deras event de hade i Tisdags. Jag har alltid varit en trogen Apple och framförallt iPhone användare. Jag blir mer och mer tveksam för varje år som går nu. Visst, Face ID är häftigt och att kunna ladda genom en platta är antagligen framtiden. Detta sågs däremot som förväntande utvecklingar och nästan krav från marknaden som uppfylldes. Tidigare har Apple alltid kunnat förbrylla och överraska. Saknar den tiden och den innovationen från dem. Är tveksam på att de få utvecklingar och förbättringar som gjorts till nya iPhone X är värt 13.500kr som priset verkar bli. Tråkigt! 

Vill också kommentera några av alla de tips jag fått in. Det är ett par som tipsat om aktier som Free2Move, Anoto, The Marketing Group och Gaming Corps. Till er som äger Gaming Corps får jag bara gratulera efter gårdagen och tyvärr inse att jag själv missa denna fina rusning. Spännande att se hur dagens utveckling blir! Om inte annat kanske gårdagens utveckling i Gaming Corps kan motivera mig till några mindre poster i tidigare nämnda företag. 

Lycka till under slutskedet på denna vecka! På återseende!

Likes

Comments

Godkväll!

Pinsamt dåligt med uppdateringar den senast veckan, lite väl dåligt faktiskt.. MEN, som jag sa förra veckan så har jag fört över 5000kr till på kontot för att investera med. Nämnde även ett gäng företag med aningen mindre risk än mina investeringar hittills. Ser man på tex. Hennes & Mauritz har den stuckit iväg litegrann och ökat 5% sedan jag tog upp de som exempel. Jämför man H&M och deras ökning med mina egna aktier så känns det lite surt, har gått sådär för Tobii men framförallt Soltech har tappat 8% senaste veckan där jag nu har en totalt avkastning på -7%. I skrivande stund har jag fått en avkastning på Tobii på närmare 5%, positivt! Tobiii är verkligen ett företag som jag tror på kommer göra stor skillnad i både min portfölj samtidigt som det kommer gå magiskt bra i Eye tracking-världen. Hoppas det vänder för Soltech snart dock!!

När det kommer till ny investering så har jag faktiskt shoppat aktier i ett nytt företag för mina 5000kr, eller ah, 4800kr blev det. Det är inte något av de tidigare nämnda företag utan jag tog återigen en chansning. Trots tips och idéer från er så valde jag att chansa, investera i ett företag med stor potential men där förtroendet från investerare och marknaden just nu är aningen knackig. Företaget heter IMINT Image Intelligence. Aktien har i år rasat -27% men uppsidan är enorm. De håller på med mjukvarulösningar för analys, optimering och förbättring av video i realtid. Framförallt riktas denna teknik mot smartphones och det är av den anledning jag tycker detta är speciellt intressant tillfälle att investera i. Aktien har som tidigare nämnt backat 27% i år, under kommande höst är det många nya telefoner och liknande som släpps där potentialen att IMINT ska ha en betydande roll är stor. Jag hoppas att denna höst kan vända på skutan och få mig att tjäna en hacka, hade varit skoj! Köpte 120st á 40kr/aktie.


Som tidigare nämnt är det dags att investera i mer stabila företag och inte försöka fånga den fallande kniven. Så under denna veckan ska jag kika vidare för att utöka portföljen mer, får se om jag kan hitta något intressant case och skrapa ihop lite pengar ifrån sparkontot. På återseende!

Likes

Comments

Godkväll!

Idag var ingen höjdardag på börsen direkt. Runt tolv mitt på dagen låg jag strax över 3% back. Ingenting man skryter om direkt. Avsluta dagen tillslut på -1,51%. Otroligt tråkig dag, men ska se det positivt, ligger fortfarande med en positiv avkastning totalt i portföljen. Jag antar att det kommer dagar då det är mörkt och dystert samtidigt som det kommer dagar som är raka motsatsen. Ett mål är att alltid försöka slå OMXS30, idag slog jag det med råge. Tråkigt nog åt fel håll. Jag inser med mina två investeringar kan det svänga mycket och rejält, förhoppningsvis kan vi återhämta dagens förlust under morgondagen eller senare under veckan. 

För att stabilisera upp portföljen någotJag har nu satt in 5000kr till på kontot för att investera för. Håller just nu på att leta efter företag att investera i under veckan och har hittills kikat lite på; Hennes & Mauritz, Nobina, Investor, SEB, SinterCast, Volvo & Castellum. Får se under veckan om det ger möjlighet till vidare investering i något av dessa företag eller om jag hittar något annat. Jag vet att tex. H&M är en riktig chansning just nu medan Volvo ser aningen mer lovande ut. Kom gärna med tips till andra företag eller idéer kring ovannämnda. Tack för mig för denna kväll, på återseende!

Likes

Comments

Godmorgon!

Efter en första vecka på börsen tänkte jag att vi kör en snabb utvärdering av de två köp jag gjort och uppdaterar hur det gått. Jag är medveten om att risken i de två aktier jag har investerat i är relativt hög. Jag ska se under kommande vecka om jag kan skrapa fram lite mer pengar att investera för. Då blir det garanterat i några indexaktier eller aktier med god direktavkastning. Under min första vecka har jag fått en avkastning på 2,22% vilket ännu inte gör några större förändringar i portföljen men ser det som enormt positivt ändå, får hoppas vi kan fortsätta i samma spår framöver!

Jag tackar för mig för denna vecka och hoppas ni får en fortsatt trevlig helg!

Likes

Comments