Header

Denna veckan Àr slut och det Àr nu mindre Àn tvÄ veckor kvar till jag, Äterigen, ska fÄ se mina absoluta idoler by all times. Ni har inte missat det, va?
Jag har ju, milt uttryckt, delat ett par videos pÄ min Facebook.. Ja, det Àr Depeche Mode jag pratar om!
Det blir den fjÀrde konserten jag ser och till skillnad frÄn sist kommer jag denna gÄngen ha sÀllskap.
DÄ jag rÄkat (i vanlig ordning) tjuvkikat pÄ vad som kan tÀnkas spelas, sÄ Àr jag mer Àn nöjd. Nu fÄr det gÀrna bli maj - any day.

Men Ă„ter till denna veckan.
Pappa och jag var till Jula och inhandlade ett plastgolv till balkongen som han sedan hjÀlpte mig att lÀgga.
Det blev riktigt, riktigt bra!

I fredags var första dagen pÄ jobbet efter sjukskrivningen och bortsett frÄn en liten fysiskt anstrÀngande grej sÄ tyckte jag det gick bra och framför allt kÀndes bra att vara tillbaka.
Det blev verkligen nÄgot helt annat att fÄ flytta, samt slÄ ihop, verksamheten till nya lokaler. SÄ nöjd!

IgÄr var lilla gÀnget hÀr pÄ öl och musik innan kosan styrde ut mot krogen. En riktigt rolig kvÀll trots att det var vÀldigt glest pÄ stÀllena.

Idag strecktittar jag pÄ Bones, som Àr min för nÀrvarande favoritserie. FörstÄr inte varför jag aldrig fastnade för detta tidigare?
Och! Jag har börjat lyssna pÄ 'Maze Runner - I dödens stad' som Àr den den tredje boken. Har bara, tidigare, sett filmerna. Men i vÀntan pÄ nya sÄ fÄr det bli böckerna, vilket jag inte har ett dugg emot.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

DÄ var det snart slut pÄ vecka sexton och jag Àr tillbaka frÄn sjukskrivningen.

Innan jag kilade ivÀg till jobbet hörde jag hur det skramlade till i trapphuset. SÄ, jag gick ut och kikade och dÀr hade posten balanserat mitt paket frÄn Apotea mot ett trappsteg utan ett ord. Denne brevbÀraren mÄste nog trott att jag besitter nÄgon slags tankelÀsande egenskap? De ringer ju alltid pÄ annars.

I paketet lÄg nÄgra saker jag bestÀllt som hade sÀnkt/bra pris.
Bland annat tvÄ produkter frÄn Dr. Organic:
Bioactive Haircare - Organic Pomegranate Schampoo
Bioactive Skincare - Pomegranate Deodorant

Dr. Organic har mÀrkning för bÄde V och CF.
V: Suitable for vegetarians & vegans
CF: Cruelty free

Schampot sÀgs vara föryngrande, skyddande och rik pÄ antioxidanter och innehÄlla aloe vera.
Det sÀgs ocksÄ vara fritt frÄn parabener, SLS, konstgjorda fÀrgÀmnen, kemikalier, syntetiska doftÀmnen och konserveringsmedel.

Deodoranten sÀgs ha en formula som inte tÀpper till nÄgra porer samt innehÄlla granatÀppleextrakt, islÀndskt mossextrakt, vitamin E och solrosfröolja (för att nÀmna nÄgra).
Den sÀgs ocksÄ vara fri frÄn parabener, SLS, syntetiska fÀrgÀmnen, ftalater, mineraloljor och aluminium.

Det Àr inte dÀrmed sagt att jag förvÀntar mig underverk frÄn dessa produkter. DÀremot kÀnns det skönt med produkter som Àr cruelty free och finns att köpa till ett bra pris. Samt att jag varit pÄ jakt efter en "giftfri" deo vÀldigt lÀnge nu. Hoppas denna kan bli en favorit!

*InlÀgget Àr ej sponsrat.

Likes

Comments

Jag Ă€r typen som aldrig tyckt om gröt sĂ„ det hĂ€r med chiapudding Ă€r vĂ€l i alla fall ett steg i rĂ€tt riktning? Är du dĂ€remot en trypofobisk typ skulle jag nog avrĂ„da dig, Ă€ven jag hade lite halvsvĂ„rt i början av just den anledningen.
Dessutom vÀljer jag att göra en lite större portion Àn vad som stÄr i de traditionella recepten, för en vill ju stÄ sig pÄ detta oavsett om det Àr till frukost eller kvÀllsmÄl.

Du behöver:
3 msk chiafrön
2 dl plantmjölk (jag föredrar ris el. mandel)
1 msk ljust psyllium
1 tsk vaniljextrakt

SÄ gör du:
Blanda samtliga ingredienser noga i en bunke.
HÀll över i burk eller en mindre djup tallrik och lÄt stÄ i kylskÄpet i minst 5h. Ska du ha det till frukost Àr det perfekt att göra den kvÀllen innan och lÄta stÄ över natten.
Toppa med kokosflingor, bÀr, frukt eller vad du Àn önskar. Bon appétit!

*Receptet Àr helt veganskt.

Likes

Comments

Jag trodde nog inte, för tio Är sedan, att jag nÄgonsin skulle kunna tröttna pÄ att höra mina egna förklaringar. Eller resonemang.. Eller försvar, för den delen.
Men det skulle jag vilja pÄstÄ att jag har gjort nu.

Att ha tillgÄng till sina egna journalanteckningar Àr en fantastisk funktion för sÄvÀl minnet som inför kommande vÄrdbesök.
Men sÄ finns det de dÀr anteckningarna som jag helst önskar att jag inte hade lÀst. SÄdana dÀr anteckningar som fÄr mig att undra om lÀkarna verkligen inser att jag kan se, svart pÄ vitt.

Vissa anteckningar har varit rent felaktiga. Dvs. irrelevant och direkt stötande dokumentation som egentligen inte har angÄtt mig som egen individ.
Men sÄ finns det de dÀr anteckningarna som antyder, antingen direkt eller inlindat, tvivel eller oförstÄelse.

Att en mÀnniska som lever med lÄngvarig smÀrta kan utveckla psykiska Äkommor som oro, stress, Ängest och depression Àr sÀkert inget nytt för mÄnga.
Att mÄnga lÀkare dÀremot hÀvdar att det utom rimligt tvivel föreligger en ofantligt hög risk att en psykisk- och/eller emotionell störning som utlösande smÀrtfaktor Àr dock löjevÀckande - i mÄnga fall (dock inte alla).

Mötet med smÀrtpatienter, och i synnerhet unga sÄdana, verkar liksom inte gÄ framÄt. Antingen Àr lÀkaren lat och ointresserad och förskriver patienten vansinniga lÀkemedel utan varken informering eller uppföljning eller sÄ Àr dom strikta lÀkemedelsvÀgrare som pÄstÄr sig förstÄ sig pÄ ens situation och föresprÄkar mindfullness som en allround universallösning.

Jag Àr typen som testar allt. Och med allt menar jag allt!
Magnesiumtillskott, MSM, massage- och kiropraktorbehandlingar, alternativmedicin och alternativa behandlingar, TENS, mindfullness, gym, vattengympa, aktivitetsbalans, kostÀndringar, floating, kroppskÀnnedom, meditation, yoga.. Listan kan göras lÄng, det förstÄr ni sÀkert.

Men sĂ„ kommer det smĂ€rttoppar jag inte rĂ„r Ă¶ver.
Ibland vet jag att de har att göra med vÀder, aktivitet eller inaktivitet, medicinÀndringar, kostÀndringar..
TyvÀrr finns det ocksÄ smÀrttoppar som jag verkligen inte kan varken hitta en direkt orsak till eller nÄgon lindring för. Och dÄ vill jag kunna vÀnda mig till vÄrden.

DÄ vill jag kunna vÀnda mig till en lÀkare. FÄ kunna berÀtta den nakna sanningen om hur lÀget Àr just nu utan att behöva bli misstrodd, ifrÄgasatt eller fÄ en stÀmpel om psykisk ohÀlsa mosad i pannan pÄ mig.
Jag som smÀrtpatient har ett sjuhelvetes tÄlamod, tro mig.. Det Àr nÄgot jag med tiden utvecklat. BÄde sjÀlvmant och inte sÄ sjÀlvmant.
Men oĂ€ndligt med tĂ„lamod har jag inte! Och nĂ€r det tĂ„lamodet och alla vĂ€l beprövade, och omprövade, metoder tagits till vill jag kunna fĂ„ bolla med nĂ„gon utan att denna personen anser mig vara i det nĂ€rmsta galen. Är det för mycket begĂ€rt?

Och Àr det verkligen för mycket begÀrt att hÀvda att du som vÄrdpersonal, som faktiskt sluppit leva med lÄngvarig- eller kronisk smÀrta, inte bör tala om för mig att du förstÄr hur jag har det? För det vet du inte, i det fallet. FÄ saker Àr sÄ enerverande i en sÄpass utsatt och ofta uppgiven situation som att fÄ höra det.
Vi som personer med lÄngvarig och/eller kronisk smÀrtproblematik grÄter inte okontrollerbart framför dig som vÄrdpersonal för fÄ sympati eller tröst. Utan för att vi Àr utmattade av allt som smÀrtan innebÀr.

För tÀnk pÄ det, du som vÄrdpersonal, att vi som vÄrdtagare och patienter automatiskt befinner oss i en situation dÀr du sitter i en maktposition och dÀr vi Àr nÀst intill helt utblottade.

Likes

Comments

Ja, dÄ var vÄren hÀr och jag snöar in fullkomligen pÄ Memphis Designs. Jag vill ha prints uppnÄlade pÄ varenda vÀgg, kuddar med pastelliga krumelurer pÄ och ljusa tunna skjortor med grafiska trianglar och cirklar.

Letar febrilt omkring pÄ nÀtet efter pÄslakan, planscher, muggar och strumpor i Memphis-stuk.. Men jag mÄste erkÀnna att det inte verkar vara nÄgon vidare trend just nu och dÀrför sÄklart inte finns i varenda skrymsle och vrÄ.

Men skam den som ger sig, right? Jag bara ska hitta.
VÄrigt, Ättiotaligt, obrytt, lÀttsamt, fÀrgglatt.
LĂ„ter det olikt mig? Jag skulle gissa att du tycker det.
Men lÄt oss sÀga att jag har en mörk och en ljus sida..


Den ljusa sidan skulle, om den var en sak, se ut som ett LP-omslag till ett valfritt New Romantic-band.
Medan den mörka kanske skulle vara lite mer som en rökig The Sisters of Mercy-konsert i tysk lagerlokal.
Nu Àr ni lite mer med pÄ noterna, va? Förhoppningsvis.

Har ni ocksÄ kÀnslor, mönster, musik eller dofter kopplade till Ärstider? BerÀtta gÀrna om dessa i kommentarerna nedan.

*Bild ovan frÄn Pinterest.

Likes

Comments

Jag har nu konstaterat att ni verkar vilja ha en blandning av samtliga alternativ, utifrÄn era röster.
Det tycker jag blir superbra! Lite av varje, lagom och varierat.

Blev sÄ inspirerad efter att ha fÀrgat hÄret riktigt mörkbrunt, lyssnat pÄ ljudbok och kikat lite pÄ Youtube.
Inspirerad hur? Jo, jag skulle vilja göra en veckosummering i videoformat att komplettera med.
Antingen i början eller i slutet av varje vecka.

I övrigt har inte alls mycket hÀnt idag. Varvat vila med mÄnga smÄ, korta aktiviteter. Försöker att inte vara sÄ rackarns svart och vit - sÄ, som jag Àr annars Àr expert pÄ och dÀrför gör för mycket.

SÄ, hÀr nedan kommer en liten testpremiÀrvideowhatever. Och, nej.. Inget prat hÀr inte! HÀr Àr bara smÄ glimtar av mitt hem till musik. Och som en liten, lustig anekdot sÄ trodde min mor & far att de gett mig en chiliplanta i födelsedagspresent. Men icke! Det var en helt ordinÀr paprikaplanta, det. Detta uppenbarade sig nÀmligen igÄr nÀr jag stod och gjorde guacamole, smakade av och tÀnkte att "varför i hela vÀrlden blir den inte stark? har ju snart haft i en rejÀl bit chili.. aha.. paprika var det visst, ja..".

Över och ut för idag bloggen!

Likes

Comments

Banan- och kokospannkakor som Àr veganska, gÄr det? Ja, det gör ju det.. Och gott blir det dessutom!

Innan jag börjar med att dela med mig utav detta recept mÄste det nog sÀgas att jag, Àrligt talat, avskyr recept. Visst, jag vill vÀl ha ett hum om vad för ingredienser som behövs. Men utöver det vill jag gÀrna höfta ihop resten.

Vad du behöver:

1,5st banan

2 dl kokosmjölkdryck

1,5-2 dl mjöl av valfri glutenfri sort

2 msk riven kokos/kokosflingor

1 msk kokosolja

1 krm kanel

Valfritt: 2msk socker/Agave/Stevia (jag föredrar utan).

Hur du gör:

Mosa alt. mixa bananerna. Jag föredrar att mosa med gaffel dÄ det lite klumpiga kÀnns mer matigt. VÀnd, samt hÀll, ned resten av ingredienserna i en bunke och blanda. Stek pÄ medelhög vÀrme i kokosolja (eller om du föredrar nÄgot annat).

Toppa med bÀr, frukt och/eller sirap. Bon appétit!

Likes

Comments

TÀnkte att jag nog bör ge detta en chans till eftersom jag vill ha nÄgot att pyssla med men ocksÄ ha ett annat socialt medie dÀr jag kan fÄ möjligheten att skriva av mig i lÀngre stycken bl.a.

Instagram Àr ett fantastiskt koncept, kort och koncist, men samtidigt en aning begrÀnsande.. Om ni förstÄr vad jag menar?

KÀnner ocksÄ att jag vill göra nÄgot bredare, involvera min vardag och inte bara fokusera pÄ makeup t.ex.
Jag prövar! SÄ fÄr vi se hur det artar sig?

Glad pÄsk pÄ er allesammans!

Dagens fascination: Diabolic av S.J Kincaid pÄ Storytel.

Dagens besvikelse: NervsmÀrta, punkt.

Likes

Comments