Party in Sweden Halmstad

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Shots in Halmstad

Likes

Comments

 

 

 

Pepparkakan har skapat ett antal diskussioner på facebook och nu vill jag dela med mig av min åsikt.

Jag älskar Sverige och jag kommer att leva och dö här. Jag har inget emot nationalsången och har växt upp med att sjunga den varje sommar. På lucia var jag en pepparkaka med en fin kjol och dansade och sjöng glatt.

Det som gör mig arg och irriterad är allt snack om negerbollen, hur kom den in i diskussionen?

När jag var en liten flicka så blev jag kallad för jävla neger och negerboll, vilket gjorde mig väldigt ledsen. Jag var ung då och även nu, så tycker jag att det är fel. Det är grupper med flera tusen likes som älskar det ordet men hur hade det känts om det var ni som blev kränkta.

Folk diskuterar att vitlöken är kränkande mot vita men seriöst har folk tappat hjärnceller. Vit är en färg och löken är en grönsak, Neger är ett kränkande ord och därmed har det inget med mat/bakelser att göra.  Jag vet att choklad bollen hette negerboll förr i tiden, men nu lever vi i 2000-talet är det inte dags att uppdatera sig.

Ni kanske tänker att jag skriver detta för att jag tar åt mig och mitt svar blir; Ja det gör jag! Jag tror på att alla människor ska ha lika värde och ingen ska behöva känna sig kränkt men man måste tänka sig för ibland.  Folk går till överdrift om att; man ska sluta bajsa för att det är brunt och någon kan bli kränkt eller att man ska sluta äta pepparkakor. Lägg ner! , som sagt man kan inte jämföra neger med pepparkakor! Det är väl ingen som blivit kränkt som pepparkaka, har aldrig hört ordet din jävla pepparkaka. Var man en pepparkaka i skolan, så var man stolt över den rollen i lucia tåget.

Pepparkaka for life och det är det godaste jag vet, Negerboll kan brinna för nu heter det Havreboll/chokladboll/delicatoboll/kokosboll och det är 2012 inte 1950.

Till er som gärna använder ordet negerboll, snälla gör en engelsk kampanj om Niggerballs (enligt urban dictionary.com så är niggerball: a racist word (usually used by white people)

used to describe basketball.)  och sprid det världen över, så ska vi se om Sverige bevarar sitt goda rykte!

 

Xoxo

Foxy Juliana 

 

Likes

Comments

Par kväll med monopol skruvat!!

Likes

Comments

Fat bastards relative from Africa :)

Likes

Comments

En full person som jag väcker! :)

Likes

Comments

Är ute i hjulsta och får cigg av hjulsta bo :)

Likes

Comments

Min stalker ligger i soffan och äter socker kaka med kakao ;)

Likes

Comments