Min vardag

Åh detta är så kul!! Idag var det Caitlyns tur att komma på snitsen med att ställa sig upp mot allt och inget! Jag antar att tävlingsinstinkten tog över, för - inte kan väl syrran ställa sig upp men inte jag?!
Så ja, nu ställer sig båda mina bebisar upp mot allt som går och det "värsta" är att ingen av dom är rädda heller utan dom släpper plötsligt taget!
Livsfarligt i mina ögon så nu gäller det att vara med varje liten sekund när dessa små trollungar är lösa.
Stephanie och Michelle gläds över småsystrarnas nya kunskaper och Stephanie blev så glad när Caitlyn ställde sig upp mot soffan att det slutade med ett ordentligt puss- och kramkalas!
Mysungar!
❤️

Likes

Comments

Min vardag

Min syn har försämrats kraftigt sen min sista undersökning 2012 och idag är jag både närsynt och har brytningsfel. Linser är beställda och förhoppningsvis får jag dom på Fredag. Det känns så skönt att jag kan börja nedräkningen, fr.o.m. Fredag vet jag att jag kommer se tydligt och denna totala oskärpa som ligger som en blöt handduk över mitt liv, är över! (Känns långt till Fredag...)

Det känns som att den här dagen bara försvann! Först kom syster yster och sen kom även Andrea & Fredrik förbi en sväng. Myspysig pratstund i soffan en stund med alla mina favoriter innan det var dags att knalla iväg till optikern.

Nu har barnen ätit mat och köket är återigen totalsanerat från golv till tak, från vägg till vägg, -det är rätt många gånger per dag som man gör det och någon gång ska jag ta tid o räkna ut hur många
timmar av dygnet man lägger på att bara städa köket! Helt galet egentligen men jag hatar kladd och jag skulle få totala dåndimpen av att inte städa köket så grundligt efter varje måltid.
En del kanske skulle nöja sig med att "ta det värsta" och städa ordentligt på kvällarna men det skulle ju innebära att köket bara är helt rent under nätterna när vi alla sover och vem ser det då? Det är ju på
dagarna när man är vaken man vill ha ett städat & rent hem?! Eller? Hm, alla gör vi på olika sätt och jag prioriterar ett välstädat hem ganska högt upp på listan...

Nä, nu ska vi bygga lite Plus Plus!

Stor kram till er alla
😘❤️

(Och ja, givetvis får barnen även grönsaker! Idag i form av kokt blomkål och broccoli men det åt dom precis före maten)

Likes

Comments

Min vardag

Åh vad jag älskar tidiga morgnar i lugn & ro! Man hinner så otroligt mycket mer och dessutom helt utan stress, -me like!
Nu är alla barn påklädda, fixade i håret, har färdigborstade tänder, frullen i magen och dessutom är både köket storstädat, bottenvåningen dammsugen, en maskin tvätt klar och frukostdisken är färdigdiskad och klar. Själv är jag "tillfixad" & klar, -redo för dagen och snart kommer moster.
Efter mellisen strax ska Michelle sova en stund innan lunchen och i eftermiddag är det
ÄNTLIGEN dags för mig att gå till optikern!!
Jag längtar som en tok!
Jag bönar och ber till dom högre makterna att "mina" linser finns hemma så jag kan få med mig dom hem redan idag. Varje dag med denna "syn" är ett mindre helvete och så sent som härom dagen förklarade jag för min kära syster
hur illa det faktiskt är...
Usch! Men som sagt idag hoppas jag att hjälpen är inom räckhåll...

Likes

Comments

Min vardag

Åh min lilla bebis Melanie är så duktig! Nu ställer hon sig upp mot allt som bara går att resa sig mot! Caitlyn är på G men har inte riktigt kommit på snitsen än.
Alla tjejerna badade för en stund sen och till och med där i ställde Melanie sig upp och nu när vi kom ner så har hon både hunnit ställa sig upp mot mig, grinden i köket, soffan och läragåstolen. Nu går det sjukt fort!
Vi får väl se hur lång tid det tar innan lilla Melanie vågar släppa taget och stå själv.
Barnen blir så stora så fort dom kommer upp i stående position och ja, jag blir så där löjligt, blödigt stolt över mina små tjejer!
❤️

Likes

Comments

Min vardag

... desto mer avslappnad som förälder blir du. Jag lovar! Med första barnet är precis allt nytt och det är ingen självklarhet alls att man som mamma vågar lyssna eller gå på sin magkänsla när det gäller den lilla bebisen utan kanske hellre försöker lyssna och ta emot råd av andra föräldrar. Det är väl iofs jättebra men den dagen man lär sig att sin egen magkänsla faktiskt finns där av en anledning, så får man ett helt annat lugn som även stärker självförtroendet som mamma oavsett hur gammal eller ung man är.
Magkänslan talar om för dig exakt vad som är rätt & fel, vad som behöver göras och den fungerar även som en liten barometer som ger dig ett hum om hur allvarlig skadan är om barnet tex ramlat, har hög feber eller upprepade ggr klagar på tex magvärk.

Jag satt & funderade lite på just det här igår kväll och jag är så imponerad över hur vi mammor fungerar runt våra barn! Jag tror att
alla mödrar faktiskt har den här sortens magkänsla som är till för att leda oss i rätt riktning i vårt föräldraskap men jag tror dessvärre inte att riktigt alla väljer att lyssna på den. Anledningen till det kan givetvis vara i stort sett vad som helst och det är otroligt sorgligt men även där finns hjälp att få om man skulle känna att man behöver det. BVC är ett jättebra ställe att vända sig till även om man som förälder har frågor eller behöver stöd.

Tänk vilka enorma tankeprocesser ett par sömnlösa timmar mitt i natten kan kicka igång!

Nu ska jag klä på alla fyra tjejerna och gå ut. Det är ett halvt företag innan alla är påklädda och redo men det gör så gott för dom så fort vi väl är ute. Tjejerna klättrar på väggarna precis som jag så nu ska energin komma till användning ordentligt innan det är dags för alla fyra att hoppa i plurret.

Lugn & skön Söndag helt enkelt
❤️

Likes

Comments

Min vardag

Igår kväll blev jag äntligen klar med min första inlämningsuppgift till skolan, så otroligt skönt!
Nu är jag faktiskt lite nervös, jag har nämligen inte en aning om vad mitt arbete kan vara värt betygsmässigt men det visar sig ju inom det närmsta.
Det är alltid lite speciellt och nervöst när det är
första gången, -därefter har man ju fått en uppfattning och erfarenhet av hur allt fungerar men första gången är allt helt nytt.
Nu vill jag bara att tiden ska gå så min lärare ger mig respons på uppgiften och även betygsätter den så jag vet var jag befinner mig nånstans.

Idag ska Ralph iväg på massa ärenden så jag & tjejerna får hitta på nåt kul själva. Jag blir per automatik alltid lite extra "sårbar" när jag ska ge mig ut ensam med lilla tjejligan. Man ber liksom till dom högre makterna att Stephanie & Michelle inte rasar humörmössigt precis
samtidigt, det är det där praktiska som ger mig problem då. Jag går aldrig speciellt långt hemifrån med dom när jag är ensam eftersom både Stephanie och Michelle går själva. För Stephanies del är det inga problem alls, hon är ju snart 3 så hon pinnar på riktigt bra och lyssnar när vi är iväg men Michelle som är ett år yngre är det lite mer oklart. Hon kan plötsligt tvärvägra att gå åt samma håll som oss andra, eller vägra gå över huvudtaget vilket blir en smula bökigt för min del men att bara sitta här hemma och stirra på väggarna är inget alternativ för det! Nej, efter lunch beger vi oss ut, -jag & mina fyra döttrar och leker!

Nu vankas lite mellis innan vi ska ha förmiddagsdisco i vardagsrummet!

Vad hittar ni på idag för kul? Stor kram på er!
❤️

Likes

Comments

Min vardag, Utflykter

Efter lunchen när vi vinkat av Jennie så klädde jag på alla tjejerna och gick upp till skogen, -jag verkligen älskar friheten som skogen ger!
Barnen får en ordentlig promenad dit och väl där kan man liksom "släppa" dom fria och dom springer, klättrar och busar för fullt med varann. Låter tankarna snurra iväg lite och ser framför mig hur alla fyra tjejerna är ett år eller två äldre, -då plötsligt
alla springer & leker och jag "slipper" dra på vagnen hela tiden. Det är väl där någonstans man verkligen kan se vilken otrolig glädje dom har och kommer ha av varann då dom är så tätt i ålder allihop.
I dagsläget är det ju baraStephanie & Michelle som "kan" leka tillsammans när vi är ute och Caitlyn & Melanie sitter nöjda och tittar på ifrån vagnen.

Tänkte visa er lite mysiga bilder från dagens skogsbesök:

Likes

Comments

Min vardag, Pyssel med barnen

Förmiddagen har bestått av lite pyssel vid köksbordet för tjejerna. Jennie visade sig vara en hejare på Plus Plus och gjorde bla en jättesöt prinsesskrona till tjejerna.
Michelle satt med Pins och gjorde mönster medan Stephanie blev inspirerad av Jennie och satt med Plus Plus. En riktigt mysig stund med alla mina barn samlade tillsammans med en värdefull vän, -sämre dagar har vi haft!

Likes

Comments

Min vardag

God morgon på er!
Lördag och jag måste erkänna att jag är lite extra trött idag, det blev lite senare än vanligt igår.
Trevligt sällskap, gott vin och väldigt mycket att göra och prata om har en tendens att låta timmarna flyga iväg.
Tänk vad mycket det finns att prata om så fort två vänner slår sig ner i en skön soffa med varsitt glas vin. Kvällen resulterade även i en helt makalös nackmassage från Jennie och när hon var klar kändes det som om huvudet plötsligt satt löst och nacken tappat varenda fungerande muskel, -så avslappnad blev jag och mina axlar sjönk plötsligt avsevärt.
Så skönt!

Idag återstår lite mer jobb med bloggen innan det är dags för Jennie att återigen sätta sig på tåget och åka hem. Den här gången blev en lite kortare visit men givetvis hoppas jag på att vi snart får möjlighet att träffas under en längre tid
❤️

Likes

Comments

Min vardag

Eftermiddagen blev lite sådär extra mysig när ett spontanbesök av min fina arbetskamrat Jessica som jag inte träffat på ganska länge. Givetvis hade nog både hon och jag hoppats på att det som föranledde till vår spontana kaffedate varit något annat men vi hade mysigt ändå.

Sen var det dags för lite städning här hemma innan det plötsligt var dags för kvällsmat. Nu har vi playdate med tillhörande kryptävling i vardagsrummet innan det återigen är dags att natta hela, lilla fyrklövern.

Ikväll kommer dessutom min fina vän Jennie hit för att hjälpa mig lite med företaget
bakom bloggen. Det var ett beslut jag tog redan innan jag startade bloggen:
- Ska det göras så ska det göras
ordentligt!
Utan Jennie hade jag dock aldrig vågat starta ett eget företag men det är väl just det som kännetecknar en riktig vän. Hon får dig att tro på dig själv och ger dig modet att ta det där lilla extra steget och det är jag evigt tacksam över att Jennie hjälpte mig med ❤️

Likes

Comments