​Måndag 24 oktober är äntligen här. Idag hade vi möte med soc, där vi fick träffa en eventuell stödfamilj. De var ett ungt par, som har stora visioner. Hon studerar till Sjuksköterska och han jobbade på landstinget i Härnösand.
De var aktiva och pysslade med lite olika saker. Det kändes så rätt direkt när vi träffade dom. 

Jag tror de kan bli riktigt bra. De bästa var ju att J gillade dom och ville prova med dom.
Det vore så skönt om det funkade och hon fick ett ställe där hon kunde få andra saker att tänka på än de som finns här hemma. Att hon får komma ifrån mej och syskonen. Hitta på något med någon vuxen och få vara i centrum lite. Då hoppas jag att jag kommer ha mer energi och ge henne det hon behöver från mej. Mer uppmärksamhet och mer hjälp. 

Som det är nu har jag inte orken. Är så slutkörd så jag vet inte hur jag ska ta mig igenom vardagen som det är. Jag mår så dåligt över att hon får så lite tid och hjälp. 

Det känns bra, en lättnad. 


 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Efter igår med mitt utbrott, hjärtklappning och ångest tog jag en dag ledigt. Sov bort hela förmiddagen medan barnen va i skolan. Lilla hunden låg vid min sida hela tiden och rörde sig inte mer än nödvändigt 😍
När jag vaknade igen kändes de lite bättre. Jag tog det lugnt, klädde på mig och gick ut med hundarna. Tyvärr orkade jag inte ta någon promenad. Så vi gick ut på gården å lekte lite.
Framåt eftermiddagen hade jag så pass mycket ork att jag lagade mat. Det är inte roligt när det inte syns hur dåligt man mår. Hur ont de gör. Vilken panik man har. Hur orolig man är eller all stress man känner.

Jag hoppas bara jag håller ihop tills skolan är slut. Att jag orkar hålla ihop familjen till mitten av december. Har hemma studier v44 och alla barn hemma men ska nog kunna njuta av ledigheten ändå hoppas jag. samla kraft inför de sista veckorna.

Likes

Comments

Idag hände de. Det som jag kämpat för i flera månader att de inte ska hända. Jag bröt ihop på skolan. Tappade besinning totalt å blev arg å sen kom tårarna. Har Nina aningar om att jag missade min medicin idag. Va nog sista tabletten jag tog igår. Skulle ha åkt på apoteket igår efter skolan men de glömde jag totalt bort å nu sitter jag här, förkyld med tårar i ögonen å gråten i halsen.
Har varit liv rädd för att monstret i mej ska komma ut igen å nu är de här...
Nä dax att samla ihop sig och återvända till köket.

Likes

Comments

​Trenden från USA har nått sverige!
Usch och fy för dessa hemska clowner som sprider skräck på gator i städer och byar runt om i världen. Jag tycker det är så hemskt när de ska hota och skrämma folk, oavsett ålder.
Nog måste de finnas bättre saker att göra?!
Vad får de ut av att springa runt och skrämmas, gömma sig bakom en mask med tillhyggen?

Det är så hemskt. Det har t.om synts i den lilla by där jag bor. I norrlands inland. Mitt i skogen. Eller de är ju inte i skogen, för vi har ju en liten by med några få enstaka butiker. 

Vad är det som driver dessa människor?

Igår var jag ut ganska sent på kvälls promenad med hundarna, jag hoppades verkligen jag skulle få se någon. Men som vanligt så missar jag allt som händer.. Det hade varit intressant och se hur de skulle reagera om jag kom emot dom, med min "kamphund" (han är en ybersnäll amstaff/collie)
Hade jag fått chansen hade jag skrämt dom ist. 

Blir så less att de ger sig på de som är mindre och svagare. För hur ofta är de själva?


NÄ fy tusan. Hoppas den här trenden dör ut. Fort

Likes

Comments

​En helt vanlig tisdag. 

Det är kallt ute, bara några få plusgrader och det är härliga färger på träden. Precis som det ska vara. En annan sak som är som det "ska" vara, är tröttheten. Den konstanta tröttheten. Kom hem från skolan idag, och somnade i fåtöljen. Vaknade 45 minuter senare. 

Iof är jag ofta trött, inte så konstigt då man har tre brudar varav två har grov ADHD. Men det är så trist att alltid vara så trött och slutkörd. Jag kommer mig inte för att göra alla "måsten" jag har varje dag. Tyvärr får jag dåligt med hjälp av barnen oxå. Visst de är barn och ska få vara barn, men lite ska de kunna hjälpa till. 

Kom tillbaka med solen! Sommar och sol vill jag ha 

Likes

Comments

Igår när jag hämtade 7åringen på fritids blev hon först besviken och sen arg. Hon hade som vanligt tänkt komma till min praktik och hämta upp mej. Jag praktiserar på skolan.
När jag då slutade kl 2 och bytt om och hon fortfarande inte kommit gick jag till fritids för att hämta upp henne. Tårarna rann och hon försökte övertala mej att hon hatade mej. Men varken jag eller personalen trodde på henne. Jag stod still och kramade om henne umdertiden hon små slog på mig och talade om att hon hatade mej. När hon hade proceccerat färdigt bytte hon snabbt samtalsämne och talade om att hon behövde minsann ett lypsyl. Vi kom överens om att åka på affären och köpa.
Sen var hon sitt glada busiga jag igen ☺

Likes

Comments

​En vuxen människa som inte kan respektera ett barn,förtjänar inte respekt tillbaka. Ja de gäller ju alla. Men jag tycker att envuxen borde kunna uppföra sig bättre än ett barn. Som vuxen ska man föregå medgott exempel. Hur ska barnen annars lära sig. Får inte de respekt vet de inteheller hur man ger eller visar respekt.

Jag har ett barn med adhd och socialfobi. Som med de flestaandra sjukdomar, syndrom, handikapp så beror det mesta på hur dagsformen är. Såäven för mitt barn. Det är extremt avgörande för henne. När hon då har en litesämre dag och ska träffa många nya människor, hos en människa hon inte gillardessutom. Då är det bäddat för katastrof. Men nu är det som så, att hon vågarinte uttrycka sig eller ens visa hur hon mår då hon är där. Så hon sväljer ochsväljer och väljer den smarta vägen, att gå undan. Men då får hon på käften fördet. Hon känner ofta misslyckande då hon hela tiden får pikar som 

–Hur klararhon det då, med sin fobi.
​ –Det gick ju bra förra gången.
​–Konstigt att det gickbra den gången då.
​Och så vidare…

Är de så konstigt att hon väljer bort de människorna då?
Är de så konstigt att hon får känslan av misslyckande om och om igen?
Varför är de så svårt att sätta sig in en annan människas smärta?
För alla har vi ju bra och mindre bra dagar med allt vad det innebär

Likes

Comments


​Att gå eller åka på en affär och handla kan vara väldigtpåfrestande. Jag åker ytterst sällan på affären själv, alla barnen ska med ochhandla. I vissa fall är det praktiskt för då får jag bär-hjälp men som idag dåvar det jobbigt, vilket det oftast är. Det är som om att barnen inte träffatmig på länge och har massor att berätta och ska visa allt de ser. Eller dåminsta ska hoppa, studsa, prata, sjunga, skrika känna och klämma på allt honser. Hon kan inte vara still en sekund.

Samtidigt som hon håller på så och jag försöker fåsituationen under kontroll, ropar de andra två på mig och vill ha minuppmärksamhet, samtidigt. Även fast vi har en lista att gå efter är de tvungenatt fråga mig vad vi ska ha. Har ingen förståelse för att jag måstetillrättavisa lillan om och om igen. Utan kräver ett omedelbart svar. Eller dåjag står i kassan och ska vara tillmötesgående mot personalen och koncentreramig på att slå rätt kod, ska de visa något och kräver att jag ger ett svar, förde räcker inte med att jag nickar eller säger ett Ja.

Idag är jag helt slut efter att ha varit på affären tvågånger med mina Gulliganer. Nu ska jag sätta mig med mitt handarbete och varvaner

Hoppas ni får en underbar helg JAtt gå eller åka på en affär och handla kan vara väldigtpåfrestande. Jag åker ytterst sällan på affären själv, alla barnen ska med ochhandla. I vissa fall är det praktiskt för då får jag bär-hjälp men som idag dåvar det jobbigt, vilket det oftast är. Det är som om att barnen inte träffatmig på länge och har massor att berätta och ska visa allt de ser. Eller dåminsta ska hoppa, studsa, prata, sjunga, skrika känna och klämma på allt honser. Hon kan inte vara still en sekund.

Samtidigt som hon håller på så och jag försöker fåsituationen under kontroll, ropar de andra två på mig och vill ha minuppmärksamhet, samtidigt. Även fast vi har en lista att gå efter är de tvungenatt fråga mig vad vi ska ha. Har ingen förståelse för att jag måstetillrättavisa lillan om och om igen. Utan kräver ett omedelbart svar. Eller dåjag står i kassan och ska vara tillmötesgående mot personalen och koncentreramig på att slå rätt kod, ska de visa något och kräver att jag ger ett svar, förde räcker inte med att jag nickar eller säger ett Ja.

Idag är jag helt slut efter att ha varit på affären tvågånger med mina Gulliganer. Nu ska jag sätta mig med mitt handarbete och varvaner

Hoppas ni får en underbar helg 

Likes

Comments

Var på möte med soc och L. Från början pratade vi om att jagär orolig för J´s framtid. Att hon har 40% frånvaro redan nu från skolan… intebra. Hennes mentor skulle prata med henne och återkomma till mig. Sedanberättade jag att hon skär sig, att hon röker och att hon inte mår specielltbra. Vi pratade om att pappan kanske skulle börja ta sin pappa roll på alvaroch vara pappa. Men som vanligt kom han med förklaringen att han jobbar såmycket och konstiga tider så han har inte tid. Jobbet går före, då han harutmätning från fogden, så jobbar han ytterligare för att få in pengar. Medbekostnad på barnen. Hans sambo och deras barn får ju träffa honom, men minabarn får aldrig träffa sin pappa. Men jag sa att det är lika bra att accepteraatt det är så här och att han jobbar som han gör, för de har han alltid gjort.Dessutom bor han med en rabiat psykopat. Men finge flickorna bara träffa honomnån timme i månaden och ta en fika eller bara vara, åka bil eller något. Barade får några minuter själv med honom och ev sin lillebror nångång ibland är desuper nöjda. De har liksom accepterat läget som det är.

Sen att han inte gått vidare utan fortfarande ältar sånt somvarit och tar på sig offerkoftan hela tiden det är ju hans problem. Han blev såarg ett tag att han satt och stampade med foten för varje mening han sa och varväldigt hårt i tonen. Sen kom allt han grubblat på om mej. Han ansåg att jagförsökt köra över honom, att jag motarbetat honom (alltid). Ett tillfälle somhan tog upp, är sant, men inte riktigt som han sa de.. Tjejerna skulle tillhonom en helg så jag och äldsta jänta tänkte passa på att hitta på något barahon och jag. Men äldsta jänta blev så stolt att hon talade om vad de va viskulle göra (är så länge sedan så jag kommer inte ihåg) och då ville ju intetjejerna åka till Pappan längre. Jag försökte övertala dom men de gick inte..Men jag förstår ju att han tror så.. för de skulle nog jag också ha trott..

Men nu vet jag lite mer iaf om varför han hatar mej och inte svarar på sms... 


Kontentan av det hela blev att Soctjejen kommer fortsätta leta efter stödfamilj/avlastningsfamilj till tjejerna och att pappan ska försöka träffa tjejerna själv nån timme i månaden iaf till att börja med. Sen får vi se vad det leder till... 

Likes

Comments


Jag visst inte så mycket för 13 år sedan. Jag visste intevad man kunde kräva eller vad man kunde be om hjälp med. När E var 3 år börjadejag gå på Bup. 
Hennes pappa ansåg att det var jag som hittade på problem. Attdet var för att jag inte hade samma regler som han, eller var lika strikt ochbestämd som han som E inte lyssnade eller hade sina utbrott hemma hos mej.

Hade jag vetat det jag vet idag, hade jag sagt att jag SKA ha en utredning! Jagska ha en ADHD utredning.

Hade jag gjort det, hade vi inte behövt gå igenom iafhälften av allt vi gått igenom.
Att Han misshandlat henne kommer vi nog inte ifrån.

Den här gången vet jag vad jag vet, och vet hur jag ska gåtill väga.. men det är ju ändå så att det är kö till utredningarna. Dessutomkostar de pengar så det krävs övertydliga symtom innan de ens överväger attsätta diagnos.

Nackdelen är jag ger mej så lätt. Glömmer bort hur jobbigtdet är eller har varit. Börjar tvivla på mig själv och de jag vet. Jag har dock lärt mej genom åren att skriva upp sakersom jag ska ta upp med behörig person.

Det kommer jag göra nu också. Och försöka stå fast vid ochvara bestämd. Tro på mej själv.
Ska skriva upp allt, känslor händelser och sånt, bara för att få med hur tungtoch jobbigt det var just i den situationen.

Likes

Comments