View tracker

Igår var vi på möte med socialen och träffade en eventuell familj, som L skulle få vara hos. De fattade tycke för varandra direkt. Jag gillade dom oxå. Kändes så rätt direkt med den här familjen oxå. O var iväg för någon vecka sedan för att träffa en eventuell familj. Både jag och O gillade dom direkt. De sysslade med saker som O oxå gillar och jag tror de komer lyckas bli hennes vänner och få henne att må bra. Jag hade samtal med killen igår för första gånen sedan vi träffade dom. De är ung utan barn, gillar att se film, vara ute och hitta på saker tillsammans.
L´s familj har två barn bor väldigt nära och hon ska få träffa dom idag. Vi ska åka till dom för Hon ska få se hur dom bor och sedan ska hon få följa med å mata eras hästar.

Det känns konstigt att det är på G nu. Men ska bli skönt att få egentid. Barnen kommer få egentid de oxå. En gladare och piggare mamma kommer de oxå att få.. Det ska bli så kul. Jag tror verkligen på det här. Det känns så rätt med de här familjerna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Att lyssna på sin egen kropp är svårt. Eller man hör väl vad den säger men man har inte tid att lyssna. Det finns för många måsten som ska göras först. 

Eller som i mitt fall, jag vill så gärna fixa det här med skolan. Få betyg och kunna ha ett jobb där arbetstiderna funkar både för mej och mina barn. Jag vill så gärna att allt ska funka. Skola, hus, barn, hundar bilar och ekonomin, fritiden. 

Men för mej är det först skolan, jag går dit så ofta jag orkar. Blir oftast praktiken jag stannar hemma från. När jag kommer hem plockar jag ihop efter oss alla, går ut med hundarna. Sen börjar jag med maten, dukar bordet, ibland får jag lite hjälp. Ställer fram och springer fram och tillbaka till köket för att hämta det jag glömt duka fram från början. Vi äter och pratar om dagen eller planerar kommande helg. Går igenom om det är något möte eller andra saker som resten av familjen behöver veta. När alla är klar plockar vi av. Den eventuella maten som blir kvar på tallrikarna får hundarna mumsa i sig. Jag plockar i resterande i diskmaskinen och startar den. Torkar av bordet och släcker ljus. 

Efter det är det lite olika men oftast är det dax att gå ut med hundarna på en längre promenad. Jag brukar plocka ihop tvätt, köra en maskin och hänga den efter det. Se till att lillan duschat om det är en sån dag. Sitter en stund i soffan med stickning innan det är dax att lägga lillan (som egentligen inte är så liten längre) Jag måste alltid vara med henne när hon ska sova. Jag har provat många många gånger att natta henne och sedan gå därifrån. Då får jag hålla på en timme, med att följa henne tillbaka till sägnen. Så det går fortast och enklast om jag stannar med henne  tills hon somnat. Jag brukar passa på att göra lite sittupps och andra lätta övningar tills hon somnat. 

När hon somnat, brukar vara runt 8 går jag ut med hundarna en gång till så de får kvällspinken. Ibland blir det senare, beror på hur trött och frusen jag är. Eftersom jag hyr hus, så blir det minst en vända ner till pannan per dag/kväll för att kolla att det finns pellets, ev fylla på om det är tomt. 

Sen kryper jag ner i sängen jag oxå. Ytters sällan jag är uppe efter 21. Men kan ligga och läsa eller spela tills jag somnar. 

Hur har era dagar flytit på? :)

Likes

Comments

View tracker

​Måndag 24 oktober är äntligen här. Idag hade vi möte med soc, där vi fick träffa en eventuell stödfamilj. De var ett ungt par, som har stora visioner. Hon studerar till Sjuksköterska och han jobbade på landstinget i Härnösand.
De var aktiva och pysslade med lite olika saker. Det kändes så rätt direkt när vi träffade dom. 

Jag tror de kan bli riktigt bra. De bästa var ju att J gillade dom och ville prova med dom.
Det vore så skönt om det funkade och hon fick ett ställe där hon kunde få andra saker att tänka på än de som finns här hemma. Att hon får komma ifrån mej och syskonen. Hitta på något med någon vuxen och få vara i centrum lite. Då hoppas jag att jag kommer ha mer energi och ge henne det hon behöver från mej. Mer uppmärksamhet och mer hjälp. 

Som det är nu har jag inte orken. Är så slutkörd så jag vet inte hur jag ska ta mig igenom vardagen som det är. Jag mår så dåligt över att hon får så lite tid och hjälp. 

Det känns bra, en lättnad. 


 

Likes

Comments

Efter igår med mitt utbrott, hjärtklappning och ångest tog jag en dag ledigt. Sov bort hela förmiddagen medan barnen va i skolan. Lilla hunden låg vid min sida hela tiden och rörde sig inte mer än nödvändigt 😍
När jag vaknade igen kändes de lite bättre. Jag tog det lugnt, klädde på mig och gick ut med hundarna. Tyvärr orkade jag inte ta någon promenad. Så vi gick ut på gården å lekte lite.
Framåt eftermiddagen hade jag så pass mycket ork att jag lagade mat. Det är inte roligt när det inte syns hur dåligt man mår. Hur ont de gör. Vilken panik man har. Hur orolig man är eller all stress man känner.

Jag hoppas bara jag håller ihop tills skolan är slut. Att jag orkar hålla ihop familjen till mitten av december. Har hemma studier v44 och alla barn hemma men ska nog kunna njuta av ledigheten ändå hoppas jag. samla kraft inför de sista veckorna.

Likes

Comments

Idag hände de. Det som jag kämpat för i flera månader att de inte ska hända. Jag bröt ihop på skolan. Tappade besinning totalt å blev arg å sen kom tårarna. Har Nina aningar om att jag missade min medicin idag. Va nog sista tabletten jag tog igår. Skulle ha åkt på apoteket igår efter skolan men de glömde jag totalt bort å nu sitter jag här, förkyld med tårar i ögonen å gråten i halsen.
Har varit liv rädd för att monstret i mej ska komma ut igen å nu är de här...
Nä dax att samla ihop sig och återvända till köket.

Likes

Comments

​Trenden från USA har nått sverige!
Usch och fy för dessa hemska clowner som sprider skräck på gator i städer och byar runt om i världen. Jag tycker det är så hemskt när de ska hota och skrämma folk, oavsett ålder.
Nog måste de finnas bättre saker att göra?!
Vad får de ut av att springa runt och skrämmas, gömma sig bakom en mask med tillhyggen?

Det är så hemskt. Det har t.om synts i den lilla by där jag bor. I norrlands inland. Mitt i skogen. Eller de är ju inte i skogen, för vi har ju en liten by med några få enstaka butiker. 

Vad är det som driver dessa människor?

Igår var jag ut ganska sent på kvälls promenad med hundarna, jag hoppades verkligen jag skulle få se någon. Men som vanligt så missar jag allt som händer.. Det hade varit intressant och se hur de skulle reagera om jag kom emot dom, med min "kamphund" (han är en ybersnäll amstaff/collie)
Hade jag fått chansen hade jag skrämt dom ist. 

Blir så less att de ger sig på de som är mindre och svagare. För hur ofta är de själva?


NÄ fy tusan. Hoppas den här trenden dör ut. Fort

Likes

Comments

​En helt vanlig tisdag. 

Det är kallt ute, bara några få plusgrader och det är härliga färger på träden. Precis som det ska vara. En annan sak som är som det "ska" vara, är tröttheten. Den konstanta tröttheten. Kom hem från skolan idag, och somnade i fåtöljen. Vaknade 45 minuter senare. 

Iof är jag ofta trött, inte så konstigt då man har tre brudar varav två har grov ADHD. Men det är så trist att alltid vara så trött och slutkörd. Jag kommer mig inte för att göra alla "måsten" jag har varje dag. Tyvärr får jag dåligt med hjälp av barnen oxå. Visst de är barn och ska få vara barn, men lite ska de kunna hjälpa till. 

Kom tillbaka med solen! Sommar och sol vill jag ha 

Likes

Comments

Igår när jag hämtade 7åringen på fritids blev hon först besviken och sen arg. Hon hade som vanligt tänkt komma till min praktik och hämta upp mej. Jag praktiserar på skolan.
När jag då slutade kl 2 och bytt om och hon fortfarande inte kommit gick jag till fritids för att hämta upp henne. Tårarna rann och hon försökte övertala mej att hon hatade mej. Men varken jag eller personalen trodde på henne. Jag stod still och kramade om henne umdertiden hon små slog på mig och talade om att hon hatade mej. När hon hade proceccerat färdigt bytte hon snabbt samtalsämne och talade om att hon behövde minsann ett lypsyl. Vi kom överens om att åka på affären och köpa.
Sen var hon sitt glada busiga jag igen ☺

Likes

Comments

​En vuxen människa som inte kan respektera ett barn,förtjänar inte respekt tillbaka. Ja de gäller ju alla. Men jag tycker att envuxen borde kunna uppföra sig bättre än ett barn. Som vuxen ska man föregå medgott exempel. Hur ska barnen annars lära sig. Får inte de respekt vet de inteheller hur man ger eller visar respekt.

Jag har ett barn med adhd och socialfobi. Som med de flestaandra sjukdomar, syndrom, handikapp så beror det mesta på hur dagsformen är. Såäven för mitt barn. Det är extremt avgörande för henne. När hon då har en litesämre dag och ska träffa många nya människor, hos en människa hon inte gillardessutom. Då är det bäddat för katastrof. Men nu är det som så, att hon vågarinte uttrycka sig eller ens visa hur hon mår då hon är där. Så hon sväljer ochsväljer och väljer den smarta vägen, att gå undan. Men då får hon på käften fördet. Hon känner ofta misslyckande då hon hela tiden får pikar som 

–Hur klararhon det då, med sin fobi.
​ –Det gick ju bra förra gången.
​–Konstigt att det gickbra den gången då.
​Och så vidare…

Är de så konstigt att hon väljer bort de människorna då?
Är de så konstigt att hon får känslan av misslyckande om och om igen?
Varför är de så svårt att sätta sig in en annan människas smärta?
För alla har vi ju bra och mindre bra dagar med allt vad det innebär

Likes

Comments


​Att gå eller åka på en affär och handla kan vara väldigtpåfrestande. Jag åker ytterst sällan på affären själv, alla barnen ska med ochhandla. I vissa fall är det praktiskt för då får jag bär-hjälp men som idag dåvar det jobbigt, vilket det oftast är. Det är som om att barnen inte träffatmig på länge och har massor att berätta och ska visa allt de ser. Eller dåminsta ska hoppa, studsa, prata, sjunga, skrika känna och klämma på allt honser. Hon kan inte vara still en sekund.

Samtidigt som hon håller på så och jag försöker fåsituationen under kontroll, ropar de andra två på mig och vill ha minuppmärksamhet, samtidigt. Även fast vi har en lista att gå efter är de tvungenatt fråga mig vad vi ska ha. Har ingen förståelse för att jag måstetillrättavisa lillan om och om igen. Utan kräver ett omedelbart svar. Eller dåjag står i kassan och ska vara tillmötesgående mot personalen och koncentreramig på att slå rätt kod, ska de visa något och kräver att jag ger ett svar, förde räcker inte med att jag nickar eller säger ett Ja.

Idag är jag helt slut efter att ha varit på affären tvågånger med mina Gulliganer. Nu ska jag sätta mig med mitt handarbete och varvaner

Hoppas ni får en underbar helg JAtt gå eller åka på en affär och handla kan vara väldigtpåfrestande. Jag åker ytterst sällan på affären själv, alla barnen ska med ochhandla. I vissa fall är det praktiskt för då får jag bär-hjälp men som idag dåvar det jobbigt, vilket det oftast är. Det är som om att barnen inte träffatmig på länge och har massor att berätta och ska visa allt de ser. Eller dåminsta ska hoppa, studsa, prata, sjunga, skrika känna och klämma på allt honser. Hon kan inte vara still en sekund.

Samtidigt som hon håller på så och jag försöker fåsituationen under kontroll, ropar de andra två på mig och vill ha minuppmärksamhet, samtidigt. Även fast vi har en lista att gå efter är de tvungenatt fråga mig vad vi ska ha. Har ingen förståelse för att jag måstetillrättavisa lillan om och om igen. Utan kräver ett omedelbart svar. Eller dåjag står i kassan och ska vara tillmötesgående mot personalen och koncentreramig på att slå rätt kod, ska de visa något och kräver att jag ger ett svar, förde räcker inte med att jag nickar eller säger ett Ja.

Idag är jag helt slut efter att ha varit på affären tvågånger med mina Gulliganer. Nu ska jag sätta mig med mitt handarbete och varvaner

Hoppas ni får en underbar helg 

Likes

Comments