Sitter jag och längtar tills dagen är över. Många tankar och funderingar som snurrar runt i ett huvud där de redan är kaos. Ringde dr idag i hopp om att få förlänga sjukskrivningen. Vågar inte lämna henne själv OM jag skulle bli utringd på jobb. Jag behöver finnas här för henne nu. Hon måste få känna sig trygg och få ro. Det är mitt jobb som Mamma och ge henne den tryggheten. Att hon kan lita på mej, att oavsett vad hon gör, säger så finns jag kvar. Att jag inte lämnar henne.

Snart kan jag krypa ner under täcket, sluta ögonen och hoppas på att de känns bättre för oss båda i morgon

Ta hand om varandra där ute. Livet är för kort och barnen har vi bara till låns.
Kram

Likes

Comments

Det är nu tredje gången hon tar tabletter som inte är hennes. Hon vet inte varför hon tar dom. Bara att hon blir less, arg och ledsen på samma gång och får en black out och tar tabletter. Efter första gången låste jag in Alla, tabletter jag kunde hitta. Andra gången de hände letade jag igenom hennes rum. Den här gången bad jag henne plocka fram de hon hade och fick de. Hoppas bara de va allt.
Adhd mediciner, ångest och sömn mediciner blandat. Hon har tagit större och större doser så nu ringde jag 1177 som tyckte vi skulle åka in.
Så nu sitter vi och väntar på att barn sjuksköterskan ska prata med doktor och ringa giftcentralen.
Jag får sån ångest och panik och känner mej otillräcklig.
Det är skönt att hon kommer å berättar för de gjorde inte storasyster när hon höll på så här.
Historien upprepar sig.

Likes

Comments

Som ensamstående 3 barns mor, händer de inte ofta att man har egentid. Inte ens då man går på toaletten.
Jag hade turen å bli bjuden på en övernattning på hotell med 3 rätters middag och spa.
Spa var helt underbart. Så skönt och avslappnande.

Likes

Comments

Att vara tonårsförälder är inte lätt. Fast livet i sig är inte lätt. Men med en tonåring är det alltid något som händer eller som INTE händer.
De kommer man ju ihåg, att tonåren v jobbiga. Många gånger man önskdeatt man kunde försvinna från jordens yta.
Jag blev retad för min dialekt. Att jag var anorluda. Tjock osv...

Idagens samhälle är de lite annat. Vikt å kläder å sånt som är annorlunda är fortfarande mobbarnas favoriter. . Men idag är de vanligare eller mer öppet med själskadebeteende. Alkohol och droger.

Jag har turen som har barn som är öppna mot mej å berättar när de är något. Jag har predikat i många år att så länge de är ärliga mot mej, lovar jag att göra å gott jag kan för att inte bli arg. Berömmer dom för att de berättar men att de får ändå en konsekvens.
Jag säger att de är viktigt att de berättar för mej om de gör något, tex dricker alkohol...

Min tonåring kom med storasyster ikväll/natt och berättade att hon tagit syrrans mediciner och en sömntablett... och sedan visade sina skärsår. Vi diskuterade vad å hur mycket hon tagit. Varför?. Och om de kommer hända igen... Vi kom fram till att all medicin ska låsas in och jag ska gömma nyckeln.

Älskade barn. Är så tacksam att hon berättade. Blir vakande natt i natt. För att håll koll..

Älskade barn

Likes

Comments

Tvingade mej ut på en promenad ikväll. Kände att kroppen ville men inte hjärnan. Fick inte den vanliga sköna känslan så här efteråt heller. Tvingade mej att gå den vanliga rundan som jag brukar gå, å de gick inte fort som de brukar heller.
Ville helst bara ligga i soffan eller sängen idag. Mår inge bra alls nu. Tror jag har glömt hur kroppen reagerar och glömt hur man lyssnar. Kom på mej med att då jag hör vissa ljud vill jag bara gömma mej. Efter att jag varit på affärn va jag helt slut. Inte för att jag handlat mycket eller tunga grejer. Inte heller för att de är långt till affären. Utan för att psykiskt tog de på mina krafter.  Vilket jag insåg nu när jag gick ut på promenad.
Jag måste bli bättre på att lyssna på min kropp.

God fortsättning
Kramar

Likes

Comments

Ja nu är vi klar med skolan! Jag tog mej igenom hela året. Visst jag har hög frånvaro men jag fick betyg i alla ämnen å jag är så nöjd å stolt över mej själv.
Fan Jag lyckades!
Jag höll ihop hela året och fullföljde. Det är en sån underbar känsla.

Nu ska jag återhämta mej i 2 veckor med många promenader och ny medicin. Jag hoppas de går bra att byta, annars blev de längre sjukskrivning sa doktorn.

Trevlig helg! ❤

Likes

Comments

Äntligen fredag.
Vilodag. Absolut inget planerat utom promenad idag.
Skjutsade O till skolan i morse, då hon hade så mycke packning med sig. Inför första helgen hos avlastning familjen.  Jag "vaknade" upp å funderade - hur kom jag hit. -jaha är jag redan här.
Va på väg åt fel håll två gånger oxå. O fick säga till mej att de är till skolan vi ska Mamma.
Jag är så slut å trött i huvve. Så jag la mej å sov på soffan när jag kom hem.
Det var så här de va innan allt gick åt helvete förra gången. Jag har redan bett om hjälp. Pratar med familjeteamet on vad som händer. För de ska inte bli som förra gången.
Den här helgen ska jag vara ego å bara ta de lugnt

Likes

Comments

Den här lilla mannen är en tröst och trygghets källa när jag mår dåligt. Det har varit en tung höst. Många utbrott, ångest attacker och stress. Det har blivit många nätter med dålig sömn. Många timmar med oro.
När barnen inte mår bra gör man vad man kan för att hjälpa. Man kan gå över lava för att de ska må bra och få de bästa. Men när man själv är så trött och slut att man knappt kommer ihåg vad man heter då är de inte lätt att få allt att gå ihop.

Min 13 åring är deprimerad och har ångest och för att släppa ut ångesten skär hon sig. Hon stänger in sig på sitt rum och stänger inne allt. Fördelen är att jag känner igen mig i henne. Så lite har jag lyckats få henne att öppna sig.
Jag hoppas innerligt att BUP hjälper och lyssnar. Hon behöver hjälp nu!

Likes

Comments

Igår var vi på möte med socialen och träffade en eventuell familj, som L skulle få vara hos. De fattade tycke för varandra direkt. Jag gillade dom oxå. Kändes så rätt direkt med den här familjen oxå. O var iväg för någon vecka sedan för att träffa en eventuell familj. Både jag och O gillade dom direkt. De sysslade med saker som O oxå gillar och jag tror de komer lyckas bli hennes vänner och få henne att må bra. Jag hade samtal med killen igår för första gånen sedan vi träffade dom. De är ung utan barn, gillar att se film, vara ute och hitta på saker tillsammans.
L´s familj har två barn bor väldigt nära och hon ska få träffa dom idag. Vi ska åka till dom för Hon ska få se hur dom bor och sedan ska hon få följa med å mata eras hästar.

Det känns konstigt att det är på G nu. Men ska bli skönt att få egentid. Barnen kommer få egentid de oxå. En gladare och piggare mamma kommer de oxå att få.. Det ska bli så kul. Jag tror verkligen på det här. Det känns så rätt med de här familjerna.

Likes

Comments

​Att lyssna på sin egen kropp är svårt. Eller man hör väl vad den säger men man har inte tid att lyssna. Det finns för många måsten som ska göras först. 

Eller som i mitt fall, jag vill så gärna fixa det här med skolan. Få betyg och kunna ha ett jobb där arbetstiderna funkar både för mej och mina barn. Jag vill så gärna att allt ska funka. Skola, hus, barn, hundar bilar och ekonomin, fritiden. 

Men för mej är det först skolan, jag går dit så ofta jag orkar. Blir oftast praktiken jag stannar hemma från. När jag kommer hem plockar jag ihop efter oss alla, går ut med hundarna. Sen börjar jag med maten, dukar bordet, ibland får jag lite hjälp. Ställer fram och springer fram och tillbaka till köket för att hämta det jag glömt duka fram från början. Vi äter och pratar om dagen eller planerar kommande helg. Går igenom om det är något möte eller andra saker som resten av familjen behöver veta. När alla är klar plockar vi av. Den eventuella maten som blir kvar på tallrikarna får hundarna mumsa i sig. Jag plockar i resterande i diskmaskinen och startar den. Torkar av bordet och släcker ljus. 

Efter det är det lite olika men oftast är det dax att gå ut med hundarna på en längre promenad. Jag brukar plocka ihop tvätt, köra en maskin och hänga den efter det. Se till att lillan duschat om det är en sån dag. Sitter en stund i soffan med stickning innan det är dax att lägga lillan (som egentligen inte är så liten längre) Jag måste alltid vara med henne när hon ska sova. Jag har provat många många gånger att natta henne och sedan gå därifrån. Då får jag hålla på en timme, med att följa henne tillbaka till sägnen. Så det går fortast och enklast om jag stannar med henne  tills hon somnat. Jag brukar passa på att göra lite sittupps och andra lätta övningar tills hon somnat. 

När hon somnat, brukar vara runt 8 går jag ut med hundarna en gång till så de får kvällspinken. Ibland blir det senare, beror på hur trött och frusen jag är. Eftersom jag hyr hus, så blir det minst en vända ner till pannan per dag/kväll för att kolla att det finns pellets, ev fylla på om det är tomt. 

Sen kryper jag ner i sängen jag oxå. Ytters sällan jag är uppe efter 21. Men kan ligga och läsa eller spela tills jag somnar. 

Hur har era dagar flytit på? :)

Likes

Comments