Kommer in i badrummet och vad gör han? Tänder ljus och tappar upp ett bad till mig.
Så gullig så man ba dör ibland.

Så nu ligger jag här och skvalpar en stund tills fötterna blivit russin.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tjohoo.. Bara 5 veckor kvar till beräknad förlossning. Tror inte att den här lille pöjken kommer titta ut tidigare. Men det återstår att se.

Jag känner mig faktiskt en aning bitter för tillfället. Så bitter att jag är less på mig själv. Jag orkar liksom inte ens försöka vara glad. Är det okej eller? Får jag sitta här i mitt hörn och morra och grymta och tycka synd om mig själv som har så ont och aldrig får sova. Mest av allt önskar jag såklart att hela världen tyckte lika mycket synd om mig som jag själv gör. Men man kan ju inte begära för mycket av folket.

Jag menar, hyndan som kör framför mig när jag är på väg hem från jobbet kan ju omöjligt veta att jag sitter och har fruktansvärt ont när jag hela tiden måste flytta benet till bromspedalen för att hon helt avsaknar förmågan att köra bil i jämn hastighet. Och att hon dessutom kör 10km/h för långsamt hela vägen hem, är antagligen bara för att hon är dum i huvudet och inte vet bättre. Jag har faktiskt börjat lyssna på Lugna favoriter i bilen när jag kör, för att inte gå upp i atomer när jag stöter på muppar bakom ratten. Man får göra vad man kan liksom.. Hur som helst så skyller jag för tillfället mitt dåliga temperament på graviditeten, hormoner och konstant ont och sömnbrist kan skapa ett monster.

 Jag kan förstå att sambon där hemma känner sig hjälplös emellanåt. Han ser ju på mig att jag har ont, och han frågar vad han kan göra för att hjälpa mig. Mitt svar brukar vara att "låt mig bara får gnälla och vara lite bitter" Det gör faktiskt ganska mycket att man får tillåtelsen att ha ont. 

Fem veckor kvar tills beräknad förlossning. Efter den här arbetsveckan så jobbar jag bara två veckor till. Sen vet jag en som kommer ligga raklång i sängen sista tiden. 

Mvh 

Grinig och bitter höggravid 
Likes

Comments

​Jag är i normalt tillstånd ganska förvirrad. Åker ifrån mobiltelefonen, lägger ifrån mig saker på mest otippade ställen, ja ni förstår.  Är lite förvånad själv över att jag inte åkt ifrån ett barn ännu. Men nu när jag är gravid så är det då snäppet värre. Lyckades för någon dag sen lägga ifrån mig en BH någonstans i lägenheten. Favoriten dessutom. För visst har väl alla en favoritbh?  Första dagen tänkte jag inte så mycket på det, saker och och ting brukar komma till rätta. Men när jag inte hittar den efter två dagars letande så börjar ju kugghjulen rulla. Alla logiska ställen har jag letat igenom, tvätten, sovrummet, soffan, under soffbordet.  (det är ju ändå det första man sliter av sig när man kommer hem från jobbet) Tekniskt sett så skulle den kunna ligga lite överallt, så under dag tre börjar jag bli lite desperat. Har jag slängt den? Börjar leta ​bakom ​soffan, i barnens sängar, i våran säng, i korgar, under köksbordet.. jag letar till och med i kökslådorna. Jag skrattar lite för mig själv och inser att jag blivit knäpp på riktigt.. 

Några minuter senare så ska jag hämta en tröja från min garderob, och van ligger inte där inne? Favoriten. Vem faan har lagt den där den ska vara? Mycket konstigt. 

Idag är det hur som helst fredag! Underbara fredag. Mina planer för kvällen är att lägga mig så raklång det bara går i soffan, trycka i mig onödigheter och se på Idol. Likes

Comments

​V A D är det som gör att den där lilla söta blonda saken förvandlas till en liten demon besatt av djävulen inom loppet av en nanosekund? Har någon knäckt nöten? 

Hon är på strålande humör när jag hämtar henne på förskolan, sen kommer vi hem, fortfarande skiner hon som solen och jag blir sådär löjligt lycklig som förmodligen bara en gravid kvinna kan bli. Ni vet så att man nästan står och hulkar av lycka när man tittar på sitt underverk. 

Några timmar senare ska vi äta middag. Makaroner och köttfärssås utan konstigheter. Plötsligt reser sig håret på ungen och ögonen börjar rulla.  "JAG VILL INTE" vrålar hon.  Jahopp.. tänker jag. Here we go again. Det är bara förflytta vrålapan till en annan del av lägenheten ett tag, och hoppas att hon lugnar ner sig. Efter en timma eller två är maten uppäten och hon återgår sakta men säkert till sitt vanliga jag. 

Så här i efterhand när jag suttit och funderat över vad det är som utlöst det hela så har jag kommit fram till följande:  ​Köttfärssåsen råkade förmodligen vidröra pastan... 

​Så, hur många barn man än har så blir man aldrig proffs på dom. Dom kommer ju aldrig i en fin liten låda med manual. Dessutom muterar dom. När man väl hittat en lösning på ett "problem" , ja då går dom och blir ett år äldre och skaffar sig nya ​utvecklingsfaser​ som man så fint ska kalla det.
Likes

Comments

Ibland så tar livet spännande vändningar. Som den när jag träffade min livs kärlek lite senare än tänkt. Med en väldigt färsk skilsmässa och tre döttrar i bakfickan så stod han bara där. Han som fick mig att känna saker jag aldrig känt förut och som jag nu, ett och ett halvt år senare snart ska ha en liten son ihop med.

Jag själv är uppvuxen som skilsmässobarn och vet hur svårt det kan vara att ta till sig en ny vuxen, en extrapappa eller extramamma. Däremot har jag ingen aning om hur det är att komma som vuxen till en familj och kunna agera förälder. Jag har ju mina aningar om hur svårt det är ibland. Att kunna vinna små barns hjärtan och samtidigt vara med i uppfostran med allt som hör till. Jag slås ofta av förundran och beundran över hur min Johan hanterar det så bra. Men allt hade varit så mycket enklare om vi bara träffats sisådär 10 år tidigare. Men nu blev det inte så, och det fanns nog en mening med det.

Den 20 november är våran son beräknad. Då börjar ett nytt kapitel. Tjejerna ska få en lillebror och våran lilla treåring ska bli storasyster. Jag blir fyrabarnsmamma. F y r a b a r n s m a m m a! Men det känns så galet bra. Ännu en unge som kan bidra till partier av gråa hårstrån. Och att få dela den här graviditeten med Johan, att få uppleva förlossningen med honom. Jag känner mig så äckligt lycklig bara av tanken. 


Nu är det nedräkning. 6 veckor kvar. Och den här dagboken kommer handla om från och med nu och framåt. 


Likes

Comments