Header
View tracker
View tracker

Jag har inte kunnat logga in på min blogg för det står bara att sidan inte finns tillgänglig, jaja nu funkar det iaf. Det är därför som jag ej kunnat lägga upp något. Jag tänker att jag vill skriva lite om mitt typ "lära känna mig bättre". Därför kommer jag skriva om min väg till att hitta rätt utbildning för mig. Vilket har varit en lååång väg.


Jag studerar på högskolan väst och ska utbilda mig till förskollärare. Jag är tre veckor ifrån ett helt år. Det känns så sjukt, ett år har gått så snabbt och att det bara är 2.5 år kvar innan jag kan börja arbeta med det jag älskar och trivs med.


Innan jag kan ta sommarlov så har jag tre uppgifter kvar. Dessa tre uppgifter både stressar mig och triggar mig till att kämpa hårdare.


Innan jag började läsa på väst så har jag försökt en gång tidigare och då till gymnasielärare i Karlstad. Det var en så otroligt jobbig period i mitt liv. Skolan var jätte fin och älskade att bo med min bästa vän. Men nivån på utbildningen var så hög att jag aldrig han jobba ikapp och hitta det jag tycker är roligt med historia. Istället blev det en klump i magen varje gång det var en föreläsning. Jag inte heller någon som jag klickade med i klassen. Det slutade med att jag hoppade av skolan efter cirkus en termin och kom hem igen. Jag kände mig så misslyckad att det inte funkade för trodde så mycket på det och hade så höga förväntningar om hur mitt liv skulle vara och se ut i Karlstad.


Hur som helst. Jag kom hem igen och började arbeta i kommunen som timvikarie på de olika förskolorna för jag var ju trots allt barnskötare, hittade en lägenhet i Grästorp som jag kunde flytta in i rätt omgående och började sakta men säkert bygga upp ett hem och liv här. Fick vikariat och lite andra anställningar på en förskola som jag trivdes så otroligt bra på.


Sen var det dags för att lämna in ansökningarna till högskolan. Tanken har alltid varit att när jag kom hem ifrån Karlstad att först jobbar jag och så fort jag får chansen så ska jag utbilda mig. Genom att ha jobbat som barnskötare på förskolorna här så insåg jag att det verkligen är det jag vill göra. Det var kul att gå till jobbet och det är så viktigt!


När jag fick besked om att jag kom in på högskolan så fick jag en klump i magen. Jag berättade det inte för någon förens jag själv var säker på hur jag ville göra eller när jag börjat acceptera att jag kanske ska börja plugga igen. Det skrämde mig att jag kanske till hösten skulle börja om ännu en gång. Jag ville inte vantrivas så som jag gjorde i Karlstad och självförtroendet med att studera var inte det bästa. Jag ville inte känna känslan att jag inte hittar någon i klassen som jag vill umgås med eller att inte någon i klassen vill umgås med mig.


Det var främst min mormor som peppad mig till att faktiskt tacka ja och försöka. För som min mormor så fint sa: Det är en investering i dig själv. Så rätt hon hade, min fina mormor!<3


Att jag började studera på högskolan väst till förskollärare är ett utav det bästa valen jag har tagit.

Likes

Comments

View tracker

Har försökt skriva detta inlägg tusen gånger snart men får inte fram något eller så får jag fram alldeles för mycket. Gör ett sista försök nu.

Heej! Det var ett tag sen. Rättare sagt lite mer än ett år. Har funderat på att börja blogga igen sen jag började att studera på högskolan väst. Men alltid skjutit upp det för vet inte riktigt hur jag ska börja. Tanken är att min blogg ska handla om min väg till att få en utbildning samt all fritid som finns. Sen sist jag bloggade har det hänt en del. Jag har flyttat, utökat min familj, äger inte längre en katt utan två mm.

Det jag vill är att börja om från nytt som om detta var en helt ny blogg, dock vill jag inte ta bort alla inlägg jag har innan då det finns väldigt fina minnen där. Men ja nu startar en ny resa för mig och er.

Om vi återgår lite till nuet nu så ska jag alldeles strax se på andra semifinalen av Eurovision och gud vad jag älskar det. Det är så mysigt och en tradition för mig att ge betyg, lyssna och kommentera. Vi hörs finisar!Ska hämta min frukttallrik som jag fixade förut till Eurovision. Hur gott!??!

Likes

Comments

Jobbat. Nä men har jobbat nästan varje dag. Dubbelpass ibland. Här är min tid i lite bilder. I o-ordning.


Myste igår med Elin och Julia, det var välbehövligt. Det var jätte mysigt, vi såg på två skräckfilmer och nästan en hel säsong av Hannah montana haha.

Hade en städdag då jag bara gick omkring i sketna och sletna kläder.

Såg detta och blev lycklig.

Var ute med nåva massor innan jag jobbade kvällar. Så sööt är hon!

Filmmys med Lina, vi bestämde oss för att sova i mitt vardagsrum.

Varit en del hos Valle. Var där igår med mamma och fixade i ordning stallet och gav alla hästar mat i hagen.

Såg detta och blev ännu lyckligare. Det är Schweinsteigers fotbollskor med den serbiska flaggan. Dagen då han och Ana Ivanovic blev tsm tror jag datumet står för eller om det var dagen de träffades? Men "duš​o" betyder typ älskling på Serbiska, så söt!! 

Likes

Comments

​Har haft fullt upp nu det senaste. Har jobbat rätt mycket och just nu har jag två dagar kvar innan jag kan få ta helg. Började min jobb vecka redan i söndags. Jobbade i Nossebro 4 dagar förra veckan och nu denna veckan har jag börjat att gå bredvid i Grästorp. Det känns jätte bra, allt har flutit på bra. Så nu börjar jag på en ny avdelning i morgon. 1 av 4 avdelningar är gjorda Har även fått en timmanställning inom dagiset här i Grästorp, alla dagis och upp till årskurs 9:o. Äntligen känns det som om jag kan få ordning på livet och få in lite rutiner. 

Kom hem vid ca 16 idag och har hunnit med att göra ett ordentligt röj här i lägenheten. Det behövdes verkligen. Nu tänkte jag börja kolla på ännu en gammal serie. Funderar på One tree hill eller någon sådan klassiker? Har precis sett klart på Gilmore girls och Vänner. 

Nejra lever och frodas. Hon är så mysig när vi ska sova, ligger alltid bredvid mig vilken tid jag än vaknar på natten så ligger hon där. Så söt! 

Likes

Comments

Heej på er! Kom precis hem till lägenheten där Nejra väntade på mig. Så söt! Köpte lite godis till henne förut påvägen hem. Hon älskade dem!

Igår så ringde jag lite viktiga samtal, gick ut med Nåva och så kom mormor på besök en snabbis. Idag så har jag varit på en arbetsintervju och det gick bra! Ska få gå bredvid på fyra olika avdelningar, börjar med två om 1 vecka. En så otrolig lättnad så jag tror inte att ni förstår!! Nu sitter jag med Nejra i famnen och kollar vänner och bara njuter för stunden. Hon är så mysig. Ska nog försöka kolla någon film ikväll. Igår så såg jag på någon, den var så där halv bra. Men tror jag ska försöka se på The collector 2 idag. 

I morgon har jag tänkt mig ha en liten städ dag. Ska passa på och kolla om det finns tid i tvättstugan också. Hoppas det, har så mycket tvätt haha. Likes

Comments

Heej på er. I lördags så kom morfar och mamma å dem hem till mig. Vi skulle fira morfar lite som har fyllt år. Det var jätte mysigt och så blev jag även överaskad med att mamma och lina hämtade hem en lite katt till mig. Så söt är hon!! Nejra har jag bestämt mig för att hon ska heta. Hon är verkligen överallt. När vi ska sova så måste hon alltid ligga på mig. Bredvid går absolut inte.

I söndags jobbade jag 7-17. Det hade ju blåst jätte mycket över natten så när jag åkte till jobbet så låg det flera träd över halva vägarna så man fick köra sick sack. När jag skulle hem så var det snöstorm istället.. Evelina var så snäll som passade Nejra under timmarna jag jobbade! <3

Idag så har jag bokat in ett möte på Onsdag ska bli kul! Sen så var jag borta hos mamma och gick en långis med Nåva och nu sitter jag här efter att jag har städat lite och kikar på vänner. Mormor ska komma förbi en stund sen efter att hon har slutat.

Likes

Comments