All you need is...

500 g bär

ev. 0.5 banan

Börja med att sätta ugnen på 50°. Klä sedan en plåt med bakplåtspapper.
Mixa bären till en slät puré – mixa även ner bananen om du vill ha lite sötma.
Bred ut bärpuréen på plåten.
Torka mitt i ugnen i 4-8 timmar, tiden beror hur effektiv ugn du har. Sätt en sked i springan så att luckan är lite öppen hela tiden. När purén inte längre är det minsta kladdigt så är det klart.

Klipp lädret till remmar och förvara i tätslutande burk med lock.

Helthy straps.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Flower power.
  • Filed under: Foto

Likes

Comments

Den här helgen har verkligen varit toppenbra! Startade med kvällsmys hos Therése och sen en mysig dag på stan. Igårkväll åkte vi till farmor och farfar och sov där efter en god middag och några omgångar kortspel. Idag kom mina kusiner m.f dit och vi firade farmor som fyller år idag. Efter ytterligare massa god mat och fika, och en eller två kubbspel, åkte alla hem, och en kort stund efter, även vi.

Trots att det blåst ganska rejält så har solen varit framme hela helgen och det känns verkligen som vår. Äntligen säger jag, är trött på att gå runt och frysa (the struggle när man börjar använda vårjacka så fort solen skiner en dag men det egentligen fortfarande är föör tidigt..)

Älskar att vara hos farmor & farfar och det var jättekul och träffa mina kusiner och de, som jag träffar lite väl sällan.

Nu ska jag sova så ha en fortsatt fin kväll!

XoXo

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp till solsken och kvittrande fåglar utanför fönstret. Så härligt att våren börjar komma fram mer och mer!

Just nu är Jenny och jag hos Therése (min faster). Vi har sovit här inatt och idag står det shopping på schemat. Blir förmodligen en lunch ute någonstans också och förhoppningsvis kommer jag hem med något fint och vårigt till garderoben.


Likes

Comments

1. Vad använder du när du tar dina bilder? Min kamerautrustning hittar ni HÄR.

2. Bästa stället att fota på? Om man menar ställe som i hur allt runt omkring ser ut så, ute när det är soligt men i skugga, tror jag är det bästa stället.

3. Sämsta stället att fota på? Inomhus, på kvällen och med gula lampor. Vissa bilder kan bli hyfsat bra med blixt men jag fotar helst utan om det går.

4. En funktion du saknar på din kamera? Vinkelbar viewfinder, alltså så jag kan se mig om jag fotar mig själv. Eller typ när jag har haft photoshoots och alla vill vara med så hade det varit bra.

5. Dina bästa tips för de bästa resultaten? Fota i bra ljus, ta många bilder och ta bilder i flera olika vinklar.

6. En bild som du varit nöjd över men nu inte tycker om alls? Den jag tänker på först är en bild som jag tog på Öland för kanske 4 år sedan. Tyckte att färgerna var så fina vilket jag kanske kan tycka nu med men jag tyckte också att den hade bra skärpa men det håller jag inte med om nu. Den är ju jättesuddig, liksom!?

List of photography.

Likes

Comments

You will need:

3 äggulor

2 dl socker

62 g philadelphiapst

3 dl vispgrädde

1 nypa vaniljsocker

3 äggvitor

digestivekex

3 paket chokladfingerkex

jordgubbar och blåbär till dekoration

Börja med att försiktigt ställa alla fingerkex runt kanten på en springform med löstagbar kant. Man kan sätta fast de efteråt om du inte får kexen att stå upp, men jag fick de att stå upp efter ett tag och då tyckte jag att det var enklast.

Till bottnen krossar du bara några digestive och lägger på bottnen av formen.

Till själva cheesecaken börjar du med att vispa äggulorna, strösockret och philadelphiaosten till en fluffig smet.

Vispa sedan grädden och vaniljsockret i en annan bunke. Blanda den vispade grädden med den första blandningen.

Vispa sedan äggvitorna i en tredje bunke och blanda sen ner det med resten.

Häll smeten i formen och ställ den sedan i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten så den blir ordentligt fryst.

Efter några timmar i frysen är den redo att dekoreras. Dekorera med frukt, bär eller kanske något gott godis

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Måndag idag och även sista dagen på påsklovet. Så tråkigt att behöva gå upp och gå till skolan imorgon, lovet har gått alldeles för fort.

Men mina planer för dagen är nog bara att kolla på Netflix och spela Sims. Inte så speciellt men såå skönt med sånna här slappa dagar. Man får ju passa på nu sista dagen!

Hoppas ni får en bra dag!


En lunch jag gjort under lovet.

Likes

Comments

Godmorgon & glad påsk!

Vaknade för några timmar sedan och har sedan dess gjort mig iordning och ätit frukost.

Planerna för dagen är att fira påsk litegrann. Strax innan 12 kommer pappa och Jenny o hämtar mig och så ska vi åka ut till Jennys mamma. Jennys syster och familjen kommer också.

Får hoppas att vädret spricker upp så man kanske kan vara ute lite. Just nu ser det väldigt grått ut... Men får se vad dagen har att erbjuda!

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Ripped jeans.

Jeans; Gekås - T-shirt; Gekås - Jeansjacka; Nelly? - Halsduk; Gekås - Skor; Skopunkten

Likes

Comments

Vad hittar man alltid... ?

...på ditt skrivbord? Min skrivbordslampa, papper & ofta ett glas med vatten.

...under din säng? Damm, väskor & mina sänglådor med massa skit som jag typ aldrig använder.

...i din jackficka? Nycklar, hörlurar & min korthållare med de kort som jag inte använder så mycket men fortfarande vill ha med mig.

...i din plånbok? Kvitton och små fina etiketter, oftast inte så mycket pengar, haha!

...på din inköpslista? Kläder. Det finns alltid nått klädesplagg som jag saknar hemma.

...där ingen tittar? Damm & gamla skrynkliga papper.

...framför näsan på dig? Datorn, mobilen kameran eller nån av mina tusen skrivböcker. Oftast flera samtidigt.

Likes

Comments

  • Recept; Brownie a la påsk.

    " Till 12 stora bitar: - 150g rumsvarmt smör - 2.5 dl strösocker - 4 msk ljus sirap - 1 tsk vaniljso…"

  • Ullared trip.

    " Hej alla fina! För några timmar sedan kom jag hem från Ullared. Har packat upp mina grejer och fåt…"