Header

Hästkrafter, bilar, båtar och allt annat med en motor är saker som jag gärna håller på med på fritiden. Bara att sätta sig i bilen och åka utan destination, eller en båttur på sommaren i Stockholms skärgård, skoter på vintern eller motorcykel på sommaren är näst intill oslagbart. Det är så kul och man mår så bra efteråt. Och att fota detta är nästan lika kul det.

Att fota bilar är det jag gjort mest när det gäller dessa saker, och det är verkligen så himla kul, inte bara för att jag älskar bilar, motorer och fart överlag, det blir så häftiga resultat och det finns så mycket man kan göra. Möjligheterna när man fotar bilar är känns oändliga och redigeringsarbetet är så himla kul. Jag har gjort lite olika fotograferingar med bilar, alla med stillastående bilar, så något som vore sjukt kul att göra vore att testa rörliga bilder. Sen tror jag att det kan bli riktigt grymma bilder med snön som jag hoppas kommer för att stanna snart.

Jag skulle verkligen vilja fota mer sånt här, och i vinter hoppas jag verkligen att det ska bli både mycket bilbilder och skoterbilder. Men i vilket fall så är detta topp tre på listan med favoriter.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sen jag var ungefär 5 år gammal och jag började på ridskola så har jag ridit och hållt på med hästar. Jag började rida på Mälarhöjdens ridsällskap, där höll jag till i ungefär 6 år innan jag började på en annan ridskola i ungefär ett år. Gömmargårdens ridskola. Gömmargården var en ridskola inriktad med dressyr, det var där mitt dressyrintresse verkligen tog fart. Men sen, när min tränare slutade på gömmargårde så flyttade jag tillbaka till mälarhöjden.

Efter 7 år på ridskola så fick jag min första medryttarehäst som även blev min första foderhäst, Tessan. Tessan var hästen som lärde mig ALLT, kommer vara förevigt tacksam för att jag fick ha henne i mitt liv.

2 år efter Tessan så köpte jag Jenny. Jag var då 14 år gammal, och vi har hängt ihop sen dess. Så ni kanske kan förstå varför just hästar är min absoluta favorit att fota.


Likes

Comments

Att fotografera vattenfall och rörligt vatten kommer på en delad förstaplats, möjligtvis andraplats på min lista med favoriter att fota. Det är så otroligt kul och utmanande, dels för att det oftast blir sånna jäkla äventyr för att hitta och ta sig till vattenfallen. I de flesta fall får man se så mycket mer än bara ett vattenfall. Sen är det något med dånet från fallet som bara får mig att må så bra. Dessutom är vattenfallsbilder så himla tacksamma att redigera, kameran gör nästan hela jobbet och det blir ett så tillfredställande resultat. Nej, vattenfall är en stark favorit.


Likes

Comments

Det är verkligen helt otroligt vad glad jag är just nu att jag bor där jag bor just nu!

I förrgår var jag ut på långpromenad i skogen med mamma och hundarna- Jag passade då på mig att ta med kameran och fpta eftersom att det var så fint höstväder.

Sen igår när jag vaknar, klockan halv 7 för att ta ut hästarna, så ser jag att det är SNÖ ute. Alltså alla ni kanske inte förstår min glädje, men jag blev verkligen sååå glad. Och det va så jäkla mysigt att vara typ den första att köra genom snön i mörkret. Satt där med mina extraljus och gled genom snön och bara njöt, haha.


Likes

Comments

Jag bor ju i dalarna, och trots att jag inte är härifrån så måste jag ändå säga att det i dalarna finns så otroligt vackra platser, det är här som jag har tagit mina absoluta favoritbilder i naturen. Måste jag välja en specifik plats, där bilderna alltid blir så himla häftiga, så är det i Idre. Dels för att det springer renar på vägarna och dom gör sig så himla fina på bild, dom är dessutom så häftiga djur. Sen beror det även på fjällen och vägarna. Dom är väldigt fina dom med.

Jag är ju en sån som gärna sätter mig och åker bil, även om jag inte har något utsatt mål. Däremot kan det ju vara kul att ibland ha en destination. Nu var det ett tag sen som jag gjorde en riktig roadtrip. Men i år har vi hunnit med ganska många ställen. I somras var vi i Uppsala, Västerås, Strömsholm, Örebro en sväng. Sen var vi upp till Idre vid flera tillfällen, däribland en fiskresa som var riktigt rolig för mig som aldrig fiskat tidigare. Stockholm har jag även dit hunnit åka flertalet gånger.

I framtiden skulle jag verkligen vilja åka till Kiruna och även neråt i landet. Så vi får väll se var nästa roadtrip tar oss.


Likes

Comments

Att resa är väldigt roligt. Dels att få se olika kulturer, nya miljöer och träffa nya människor så är det även väldigt kul att fota utomlands. Utomlands blir det verkligen helt nya bilder. Bilder som ofta betyder väldigt mycket för en själv då det är en stund i sitt liv som man förevigat. Ett minne på bild.

Nästa resa jag ska göra blir troligtvis till Salzburg nu i november. Det ska bli otroligt kul eftersom att det var himlans länge sen som jag reste utanför Sveriges gränser. Va till Norge i vintras och innan det var USA förra sommaren. Så nu är resetuiet verkligen påtagligt.

Jag har massor av ställen i världen jag vill resa till, och det känns som att jag antagligen aldrig kommer få nog utav det. Däremot är jag en väldigt hemmakär person som tycker att det är jobbigt att vara hemifrån för länge. Vet inte om det beror på att jag har hästen som jag vet väntar på mig där hemma. Eller om det bara är för att jag gillar att vara hemma. Men att vara borta lagom länge, sisådär tre fyra dagar passar mig perfekt.


Likes

Comments

Att fota naturbilder är kul på många sätt. Det finns så mycket fint att fota i naturen. Många gånger tror jag att vi inte uppskattar naturen tillräckligt, och många vistas alldeles för lite i den. Det finns ju inget som renar ett kaotiskt huvud så bra som att gå in i en djup skog och bara lyssna på fågelkvittret och vinden som susar genom träden. Sen tar jag mycket hellre än kväll i mörkret och åker in i skogen och sitter framför en eld än tex en kväll på klubben. Nej, naturen är fantastisk.

Att just naturbilder hamnar högt på listan av favoriter är därför givet. Men till det här inlägget tror jag faktiskt att bilderna får tala för sig själv.

Likes

Comments

Alltså, vem mer än jag längtar ihjäl sig till vintern? Jag verkligen ÄLSKAR när man vaknar på morgonen och första snön har lagt sig. Däremot är det ju mindre kul då att behöva skrapa rutan på bilen och få åka iskallt... Men jag menar det är ju ändå så mysigt med vintern! Och tänk, snart är det inte lång tid kvar tills att det är julafton.

Japp, jag är en sån som älskar julen och allt som hör till.

Men hörrni, ni som inte tycker om vintern särkilt mycket, till och med ni måste ju ändå hålla med om att vinterbilder är otroligt vackra? Tänk, då kan man kolla på vintern utan att behöva drabbas av den, bra lösning va? haha.

Här kommer iallafall lite vinterbilder.

Likes

Comments

Att fota porträtt kan många gånger vara svårt, och väldigt läskigt om man ska fota för att bilderna ska användas av någon annan. Men det är även väldigt roligt eftersom att man kan fånga många olika känslor på bilder. Den roligaste porträttfotograferingen var nog på bröllopet jag var på i September. Hm, det känns som att det var längre sen än så, men det är ju egentligen inte så länge sen, haha.

I vilket fall var det verkligen så kul, för man fick verkligen fota äkta känslor. Inte känslor som gjorts för bilden.

Fast sen är det kul att fota andra portätt också. Så ni får ett blandat smakprov här.

Likes

Comments

Blev lite nytt så att jag kunde samla allt under ett och samma namn med samma stavning, haha. Så nu mera hittar ni mig här. Allt är under lite konstruktion så utseendet lär väll ändras några gånger innan jag blir 100% nöjd. Men det kommer....

Jaja, nu ska jag fortsätta och försöka få någon ordning på detta. ni får ett längre inlägg sen. Kan bara meddela att min kusin Ebba är här, och jag har lite planer på att tvinga med henne ut så att vi kan ta lite roliga foton.

Haaa deeee!

Likes

Comments