Da er det to dager siden vi kom hjem fra Paris-turen med fotoklassen, og det er absolutt noe jeg ikke ville vært uten, selv om jeg ikke fikk besøkt et par av de tingene jeg hadde lyst til (Katakombene). Vi dro grytidlig torsdags morgen, og hadde en 8-9 timers reise foran oss. Mange var trøtte og slitne, men da vi endelig var framme var det ganske så stort. For mange, inkludert meg selv var dette første gang i Paris, eller generelt Frankrike. Nye omgivelser gjorde det lett å bli inspirert til å ta bilder.


Et bilde av Eiffeltårnet er jo obligatorisk.


Vi vandret rundt i gangene på Château de Versailles.


Det ble også en svipptur innom Louvre Museet.


Notre Dame. (Øverst: Framsiden på nattestid. Nederst: Baksiden i dagslys.)


Vi var innom Paris Photo, en av de største fotomessene som er, og her er et bilde av bygget ved siden av. Petit Palais.


Broen med kjærlighetslåsene ble også et godt motiv.


Og vandring i gatene rundt i byen bydde også på sin egen sjarm.


Paris er absolutt en by jeg vil tilbake til, både for byen og for bildene. 


Takk for at du tok turen innom, og det neste innlegget kommer nok en gang neste uke. 


-Thea​

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Uka som var har vi smått begynt med portrettbilder og vi ble delt i grupper på 3-4. Her gikk vi først i studio og testa med forskjellige typer lys. Her fikk vi prøvd oss alle sammen på å ta bilder, og vi følte selv at det var en veldig bra øvelse. Vi fikk lov til å redigere bildene på hver vår måte, og her er noen av bildene jeg har tatt og redigert.


Portrettbilde av meg.

Foto: Sander Orlin

Portrettbilde av Sander Orlin.
Portrettbilde av Synne Ivem Madshus.


Norske Skog

I går var vi også på Norske Skog avd. Skogn og fikk et lite innblikk i hvordan prosessen på hvordan de lager avispapir er. Siden vi tross alt var fotoklassen så fikk vi lov til å ta noen bilder inne i fabrikken (så lenge det var på et trygt vis).
Kran som løfter tømmeret som kommer inn på fabrikken.
Et innblikk av arbeidsplassen til arbeiderne på fabrikken.
Gangene i fabrikken.
Det var det jeg hadde for nå, så jeg skal prøve å legge ut mer neste gang jeg har mulighet.

- Thea

Likes

Comments

Nå er det ca en måned siden sist jeg har lagt ut noe, og grunnen til dette er fordi jeg ikke har funnet noe å ta bilde av innen noen dager siden. Forrige uke hadde jeg høstferie, og da gikk turen ned til Nes igjen. der fikk jeg jobba noen dager, men mesteparten av tida hjemme ble brukt til avslapping. Den nest siste dagen hjemme, så dro jeg og pappa en tur til Nes kirkeruiner så jeg kunne fått tatt noen bilder der, og jeg tenkte jeg kunne legge ut de for å vise fram den største turistattraksjonen i hjembygda mi.


Høstferien var ferdig på mandag, og mandag morgen tok jeg turen opp igjen til Skogn. Seinere på dagen ble det bestemt at noen fra skolen skulle ta turen ned til Oslo for å demonstrere mot budsjettkuttet i folkehøgskolene. Da ble det enda en tur ned igjen, eneste forskjellen var at denne tur tok 8 timer i en 9-seter. Vi dro klokka 05:00 tirsdag morgen, og vi var framme rundt 13:30 i Oslo, og da var det bare å tusle mot Stortinget. Det var et veldig bra oppmøte, og god stemning.


En håndfull Skogn Folkehøgskole-elever foran Stortinget etter en vellykket demonstrasjon.
Foto: Jørn Kristian Berg

Likes

Comments

Heisann!

Det har vært lite lyd fra meg den siste uka, det har bare vært mye som foregår og fokuset på å gjøre det så bra jeg kan på skolen står fremst.

Det er halvannen uke siden vi kom tilbake fra fjellturen, aka bli kjent-tur, og siden det så har vi i fotoklassen hatt en del muligheter til å ta bilder. Bare forrige uke hadde vi linjefagsuke. Det vil si at hver dag i 5 dager hadde vi 6-ish timer med kun Foto. Det ga oss mulighet til å lære mer om de forskjellige funksjonene på kamera som blenderåpner og lukkertid. Vi var på Alstadhaug Kirke som er kirka som ligger ca 5 minutter i bil unna skolen. Jeg legger ved noen bilder derfra under.

Dette var da på torsdag, og på fredag så var det hjemreisehelg for nesten alle på skolen bortsett fra 30-35 stykker. Jeg dro hjem på kvelden og ble møtt av kjæresten min. Hjemme tilbragte jeg mest tid med han, og så var jeg hjemme på søndag. Mandag satte jeg meg på flyet fra Gardermoen og dro oppover igjen. Da jeg tok med meg hverken kamera eller pc, så ble det lite bildetakning hjemme. I går etter at jeg kom tilbake så var det ikke stort å gjøre bortsett fra å velge valgfag og tillitsperson i klassen. Jeg stilte, men ble ikke den tillitsvalgte, men jeg ble vara, så det er jeg fornøyd med. Da føler jeg at jeg bidrar med noe hvertfall. I dag har vi vært en tur nede i Levanger hvor vi sto fritt til å gå rundt og ta bilder. Jeg klarte endelig å sette meg ned for å redigere bilder, og tenkte jeg skulle legge ut noen av dem her.

Her er hvertfall litt av det jeg driver med for tida, og etter hvert som jeg blir flinkere til å ta bilder, så vil nok flere bilder bli lagt ut. Takk for oppmerksomheten, og jeg skal ikke bruke like lang tid før jeg legger ut et nytt innlegg.


Jeg har laget en instagramkonto hvor jeg legger ut flere bilder enn jeg gjør på bloggen, så hvis noen vil følge meg der så føl dere frie til det! @thealarsenphotography :)


- Thea

Likes

Comments

Heisann! Nå er det noen dager siden jeg har lagt ut et innlegg, og det er rett og slett fordi jeg har vært så opptatt med informasjonsmøter og aktiviteter med skolen. Jeg har heller ikke hatt tilgang til Lightroom før nå på fredag. Men nå så skal jeg få lagt ut noen bilder. Denne uka har vi lært litt om lukkertid og eksponering, og vi fikk da dra en tur til Levanger hvor vi skulle få teste ut de diverse funksjonene på Trondheimsfjorden og andre objekter rundt der vi var.

Vi har også fått vite at vi skal stille ut hvert vårt bilde i Steinkjær den 16. september, noe som jeg er litt stressa for siden jeg ikke har sånn kjempebra bilder. Jeg legger ut de bildene jeg står fast mellom, pluss en liten avstemning hvor dere kan legge inn deres mening om hvilket bilde jeg bør velge :)

Takk for at du stakk innom bloggen min, og jeg skal prøve å være litt mer aktiv framover da jeg har mulighet til å legge ut flere bilder.

PS. Jeg skal på en fjelltur med skolen på tirsdag, så det kan hende det ikke kommer noe innlegg før fredags kveld/lørdag.


- Thea

Likes

Comments

I dag så har jeg endelig begynt på Skogn Folkehøgskole! Vi kjørte i 7 og en halv time før vi tok ei lita overnatting i Trondheim. Da vi dro fra Trondheim i dag mot skolen kriblet det i magen. Det var både sommerfugler og annet. Da vi ankom skolen ble vi møtt med kun smil og en lun og god stemning. Det var selvfølgelig noe stress da alt skulle på plass, og 110 nye elever skulle tre inn i både det gamle og det nye internatet. Turen gikk opp på kontoret hvor jeg fikk min egen nøkkel, og så fikk vi en liten rundtur. Jeg fikk (heldigvis) bo på det nye internatet, og bor sammen med Therese som går Håndball.

Da dagen i dag har gått til informasjonsmøter og utpakking har ikke kameraet vært i fokus (heheh), så det er ingen bilder av skolen så langt. Jeg skal se om jeg får tatt noen bilder i morra etter Skofoaden, eller olympiaden ved Skogn Folkehøgskole, og legge ut fortest mulig.

Da dette er i hovedsak en fotografiblogg så legger jeg ut to bilder av katten min som jeg synes ble veldig fine.

Pjokken koser seg og poserer for kameraet. Et sant naturtalent.

Pjokken ser dramatisk ut for kameraet.

Da skal jeg få tatt noen bilder fortest mulig og legge ut fortløpende. Takk for meg!


-Thea

Likes

Comments

Det at jeg skal flytte opp til Skogn og begynne på folkehøgskole der er kun museskritt unna. I dag har jeg pakket for fullt, og tar meg nå en velfortjent liten pause.
Som jeg sa i forrige innlegg så skulle jeg legge ut bilder som jeg skulle ta, men helt ærlig har det blitt litt mye med jobb, pakking, og alt mulig annet til at jeg har fått tatt noen bilder, og ikke minst redigert dem. Men jeg legger ut noen bilder som jeg tok tidligere og har redigert på telefonen, og håper dere liker det.

Det er sikkert ikke den beste kvaliteten da jeg legger ut via telefonen nå, men her er hvertfall pus nr 1, Pjokken.

Pus nr 2 er Tarzan, som for en gangs skyld var litt fotogen.

Utsikt over Glomma fra Brårud, Akershus.

Det var det for nå. Som sagt så drar jeg oppover mot Skogn på fredag, med ei lita overnatting i Trondheim, så mulig det kommer noen nye bilder i løpet av helga :)

- Thea

Likes

Comments

Nå er det kun noen dager, 12 for å være nøyaktig, til jeg flytter opp til Skogn. Eller, det blir en mer indirekte flytting da vi har en overnatting i Trondheim fra den 25.-26. Jeg innser at jeg gleder meg litt mer til å begynne på Folkehøgskole enn jeg kanskje trodde, for på samme måte som da jeg var liten, så har jeg gledet meg så mye at jeg har blitt sjuk. Høres helt tåpelig ut, men her sitter jeg med en skikkelig forkjølelse og satser på å bli frisk innen i morgen, da jeg skal på jobb på mandag. Men nok om det!

Siden jeg gleder meg såpass til å begynne på skolen har jeg lasta inn en gratis versjon av Lightroom, et redigeringsprogram av Adobe. Et program mer rettet mot kun redigering enn det Photoshop er. Dette er gratisutgaven, så vi får disse programmene da vi begynner på skolen. De bildene jeg la ut i det forrige innlegget var kun redigert med redigerings"programmet" som ligger på maskinen (MacBook Pro), og det er ikke sånn kjempemye å skryte av akkurat. Jeg har hatt Lightroom på mobilen, men har først nå testet det ut på pc. Tilvenning kreves, men her er de første bildene redigert med Lightroom på pc.


Fjellside på Notodden.

Sliten trapp.

Utsikt over Heddalsvatnet, Notodden.

Håper det er noen som liker disse bildene jeg legger ut. Det er ikke noen spesifikke type bilder jeg tar for øyeblikket, så det vil nok bli en periode med bilder som nødvendigvis ikke "henger sammen", men det er det jeg skal lære mer om da jeg begynner på Skogn.

Jeg skal prøve å få tatt noen flere bilder før jeg flytter, så jeg legger nok ut et innlegg før den 25. en gang.

Takk for at du stakk innom bloggen min, og jeg håper at du liker det jeg legger ut her.


- Thea

Likes

Comments

Morn! Hvis du ikke leste presentasjonen om meg, så heter jeg Thea og gjennom denne bloggen skal jeg uttrykke meg på det artistiske viset gjennom bilder jeg tar. Jeg skal nemlig gå fotolinja på Skogn Folkehøgskole, det er hele 52,4 mil, 6 timer og 49 minutter, og tre fylker vekk fra der jeg bor nå. Det er helt surrealistisk å skulle flytte så langt hjemmefra, men også utrolig deilig å tenke på at jeg endelig kommer meg vekk. Jeg begynner ikke før lørdag 26. August, men jeg drar oppover den 25. sammen med familien.

Med tanke på at jeg er litt utålmodig med tanke på å legge ut bilder, så gidder jeg ikke å vente med å legge ut bilder som blir tatt etter at jeg begynner på skolen, så nå i dette innlegget legger jeg bare ut noen bilder jeg tok nå i helga da jeg var på Notodden Bluesfestival.


Bildet er tatt under Union Blues Cup på Notodden Bluesfestival. Bandet er Marius Lien Band fra Nes i Akershus.

Portrett av vokalist og gitarist Marius Lien, 17 år.

Marius Lien, vokal og gitar, med far, Rune Lien, bass.

Høybygg på Notodden, tidligere brukt til produsering av forbrenningsanlegg til mange store og flotte cruiseskip rundt om i verden.

Notodden stasjon.

Her ser dere noen av bildene som jeg har tatt og redigert selv, det er selvfølgelig ikke verdens beste bilder, men det er nettopp derfor jeg skal gå fotolinje. For å forbedre måten å ta bilder på.

Takk for meg for nå, jeg skal prøve å legge ut innlegg jevnlig.

- Thea

Likes

Comments