Familjen, Vardag

idag har vi varit väldigt aktiva. Jag tog med Vide på en promenad runt sjön på förmiddagen. Under tiden tog Thomas med Loke och Joar ut i skogen.

Sleeping Beauty 

Det har regnat hela dagen. Men det hindrar inte oss från att vara ute. Vi kallar oss för en outdoor-family och det namnet lever vi upp till, vare sig det är regn eller sol ;)

På eftermiddagen blev det ytterligare en promenad då vi gick en tipspromenad. Det var kallt och fortsatt regnigt, men väl i mål fick vi korv och festis, sen var humöret på topp igen :)

Allt som allt 1 mil idag. Skönt att hålla igång.

På kvällen besökte vi mina föräldrar en liten stund. Var längesen jag träffade dem♡

Nu är det dags att sova så jag orkar upp i morgon bitti. Dags för skola igen.

// Ava Aurora

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Köpenhamn, Resmål, Street photography

Det har varit en spännande resa med mycket intryck.
Köpenhamn är en väldigt mysig och trevlig stad. Vackra hus på kullerstensgator, små caféer i varje gatuhörn och massa roliga butiker.

Vi har besökt museum och tittat på konstutställningar. Gått på streetart-rundtur och varit i Christiania och mycket mer.

Några intensiva dagar är nu över och jag har landat hemma igen så jag kan visa lite bilder för er.

Street art

Många vackra målningar på husen. Detta är bara en bråkdel av allt vi såg.

Christiania

Väldigt speciellt ställe. Spännande att besöka, en gång. Men jag vill inte tillbaka. Vi gick en guidad tur och fick höra historien bakom fristaden.

Området är uppkallat efter kung Kristian IV och är beläget på ett 34 hektar stort område som tidigare tillhört den danska marinen.

Backpacker

Det har som sagt varit trevligt. Mest trevligt har det varit att få komma klassen närmare (delar av den iallafall).

Nu ska jag sova. Får se om det blir en del 2 ifrån resan :) har massa mer bilder. Om ni vill se?

// Ava Aurora

Likes

Comments

Resmål, Street photography
Alla Bilder är från Helsingör.

Befinner mig just nu i Köpenhamn så det kommer vara tyst här inne några dagar.
Om jag inte får tid över till att skriva ;)

Ska upp kl 4 i morgon och fota staden när den vaknar till liv. Så nu måste jag sova. Zzz.

// Ava Aurora

Likes

Comments

Fototips, Street photography

Vi pratar mycket om street photography (gatufotografering) i skolan just nu. En förberedelse inför resan till Köpenhamn i morgon.

Jag är verkligen inte den typen av fotograf som tar street bilder. Jag gillar skogens lugn och stillhet. Och att den inte tittar argt på mig när jag tar mina bilder ;)

Att gå fram till folk på stan och trycka upp en kamera i ansikten på dem är för mig jättesvårt. Men nu får jag öva på det. Sen är gatufotografering inte bara människor i närbild, det kan vara folkmassor, tomma gator, arkitektur m.m.

Även om det troligen aldrig kommer vara min typ av fotografering så är det en bra erfarenhet att ha med sig.

Jag tänkte ge lite tips till er som är intresserade av street photography och vad ni kan tänka på.


Vad får man fotografera?

Ja det är en fråga som man bör ställa sig innan man börjar. Får du gå fram och fotografera andras barn? Får du fotografera in på någons tomt/hus?

Du får fotografera i princip vem du vill, vart du vill. Du får dock inte fotografera skyddsobjekt. Det råder oftas förbud även på skolor, sjukhus, affärer, biografer, buss och tåg. MEN att stå utanför området och fotografer in är okej.

När det gäller privat mark så är det markägaren som bestämmer. Men sitter det inga tydliga skyltar om fotoförbud så antar man att det är okej att fota.

Kan någon ta din kamera för att du fotar?

Nej. Ingen kan ta din kamera. Ingen kan heller tvinga dig att radera bilder du tagit. Det måste beslutas av åklagare.

några tips:

• Var nyfiken. På allt och alla. Använd fantasin och var kreativ.

• Se fotot innan du tar det.

• Känn din kamera och lär dig se ljuset. Bra ljus är som sagt a och o.

•Leta och skapa rena bakgrunder.

• Fota det som är intressant, oavsett vilken plats det är.

• Tänk innan du tar bilden, har bilden en mening.

• Om du hittar en bra plats, stanna där och vänta in rätt ögonblick för att ta en bra bild.

•Var inte rädd! Ta bara bilden.

• Du behöver inte fråga om du får fotografera någon, men det kan vara trevligt. För att inte förstöra ett ögonblick så kan du fråga efteråt.

• Prova olika vinklar, högt - lågt. Det kan vara avgörande för hela bilden.

• Var uppmärksam.

• Försök hitta din egen stil. Ta inte samma bilder som andra tagit. Fundera på vilken typ av foton du vill ta.

• Berätta en histora med dina bilder. En bild,en serie bilder...du bestämmer.

Sist men inte minst:

☆ Be a influencer!

Lycka till!

// Ava Aurora

Likes

Comments

Familjen, Vardag
Omelett med spenat.

2-3 ägg

0,5 dl vatten, mjölk eller grädde

Salt och peppar

Babyspenat

Jag och Vide tog en promenad runt sjön efter att Thomas gett sig iväg med barnen.
Tiden går fort när man har roligt och det var redan dags för barnen att lämna oss :(

Vide sov gott hela vägen. Trött efter besöket hos mormor och morfar igår.

Jag hade på mig trollkorset som jag fått av Thomas. Så inga troll ska ta mig när jag är i skogen ;) haha. Han är snäll min man ❤

// Ava Aurora

Likes

Comments

Vardag

Att få fika och samtidigt bidra med en slant till bröstcancerfonden, ja då är man självklart på!

När man fikar, fikar man och då fikar man rejält!
// Ava Aurora

Likes

Comments

Norge, Resmål

Vi reste i början på september med rederiet Hurtigruten. Det var en av de bästa resor jag gjort, helt magiskt! Att få resa med båt hela vägen längs med den norska kusten och få se dessa berg som tonade upp sig runt oss, var som i en saga. Det är en resa jag varmt rekommenderar. Den är värd sina pengar tusen gånger om!

Båten stannade till i små fiskehamnar och städer, där vi fick möjlighet att gå iland och strosa runt på gatorna, uppleva den norska kulturen och sen gå ombord på båten för att resa vidare till nästa ställe. Man tröttnade aldrig då det alltid fanns någonting nytt att titta på.

De smala fjordarna ringlade sig fram mellan de höga spetsiga bergen. Och många gånger förundrades man över hur kaptenen lyckades styra det stora fartyget oskadd igenom passagerna.

Vi åkte med båten MS Polarlys. En väldigt fräsch och lyxig båt. Maten var underbar och servicen helt fantastisk!

Ombord fanns alla bekvämligheter man kunde tänka sig. En butik, en bar, ett konditori, bastu, bubbelpool, gym m.m. Hytten var stor och rymlig och med väldigt sköna sängar!

Explore the world

En utav städerna som båten stannade till vid var Trondheim. Där finns det en hel del intressant att titta på/besöka. Då vi inte hade jätte lång tid på oss så blev det bara några snabba stopp. Men det är helt klart en stad vi kommer återvända till för att utforska närmare.

På bilden ovan ser ni Nidarosdomen som är nordens näst största domkyrka. Den var otroligt stor och man kände sig väldigt liten bredvid den.

Bilden längst upp i inlägget är också från Trondheim. Närmare bestämt vid Gamle bybro. Väl värt att besöka även den.

När man åker med hurtigruten så finns det även massor utav äventyr att lägga till på sin resa. Lite olika beroende på säsong. Allt mellan stadsvandringar, hundspann, havsörnssafari och rida Islandshästar i solnedgången på Lofoten. Det sistnämnda gjorde jag 😍 Det är verkligen en upplevelse som man minns länge.

Åker man "rätt" årstid så kan man även få uppleva norrsken. Vi hade norrsken 3 nätter av 5.

Skulle kunna visa hundratals mer bilder och skriva massor mer. Men det skulle bli ett väldigt långt inlägg ;) Så jag kommer publicera några bilder och text då och då istället.

// Ava Aurora

Likes

Comments

Familjen, Vardag

Bilden får mig att tänka på linedance (dansande träd på led 😁). Det är något som min mamma fått mig intresserad av. Började för två år sedan men har tyvärr inte kunnat vara med det senaste året p.g.a graviditet och sjukdomar.
Nu när jag äntligen ville börja denna terminen så var det andra saker som skulle strula. Att pojkvännen måste sitta och åka buss varannan helg (hela fredag och söndag) för att hämta barn så kan jag inte gå på dansen, som är på söndagar.

Är så irriterad på det strulet som är med barnens mamma. Det förstör också de få helgerna vi har tillsammans, då Thomas oftas jobbar de "barnfria" helgerna. Så hela fredagen och söndagen åker han buss, och vi har bara lördagen tillsammans med barnen. Då ska man hinna med så mycket. Ta igen alla förlorade timmar. Det är påfrestande.

Så i morgon ska han återigen åka och hämta barnen. Även att det varit bestämt att hon ska lämna. Och det innebär att dom inte är här förrän sent på kvällen :(

Så på lördag blir det till att utnyttja dygnets alla timmar och umgås. Och det gör vi bäst i skogen. Långt bort från tv-apparater, mobiler m.m.
Sitta framför en brasa och prata om livet ❤ Undrar hur många föräldrar som verkligen pratar med sina barn. Inte bara "hur mår du, var det kul i skolan"-snacket.
Utan mer djupa tankar. Att man tar sig tiden att lyssna, prata och diskutera med barnen. Både vuxna och barnen har mycket att lära av varandra.
Jag älskar att diskutera med barn! Man får en helt annan syn på saker, de tänker på ett annat sätt än oss vuxna. Det blir många skratt.

Det är fullt med löv i trädgården igen. Men de får ligga ett tag till. Tycker det livar upp den grå vardagen ;)
Mycket varm choklad blir det när man är sjuk. Och det ska vara mängder med O'boy i. Typ 20 kg haha. Annars smakar det inget.
Jag köpte en vas för ett tag sedan, men vet inte varför. Jag köper ju aldrig blommor. Dags att börja rensa här hemma istället och leva det där minimalistiska livet jag drömmer om. Blir tokig på prylar all skit som man har överallt.

Blev ett inlägg med mest massa tankar och svammel. Nästa ska bli med lite mer mening. Har ett inlägg om Norge på gång, och ett om Street photography. Kan bli intressant för den som är fotointresserad.
Vad mer vill ni läsa om?

// Ava Aurora

Likes

Comments

Vardag

Den är verkligen här nu. Med allt vad det innebär. Kyla, regn och sol om vartannat, underbara färger i träden, tända ljus och.....dessa förbannade baciller!
Jag är trött på att vara sjuk. I 3 veckor har jag dragits med denna dagisförkylning som Vide släpat med hem. Jag vill bara bli frisk tills vi ska till Köpenhamn. Men har inga större förhoppningar om det :(
I morse lämnade jag de stora barnen i skolan och på vägen hem tvingade jag mig att stanna till vid sjön för att ta lite bilder. Solen som precis vaknat lyste så fint i höstlöven på andra sidan sjön. Sedan åkte jag hem och stöp i soffan. Och där blev jag kvar tills det var dags att hämta barnen igen.

// Ava Aurora

Likes

Comments