Ni alla har säkert sätt någonstans att pollen min inte är i min ägo längre tyvärr! Och saknaden efter honom växer för varje dag som går, men tanken om att han mår bra och får ridas nu varje dag är det som känns bäst!

Våran resa började i höstas förra året, och allt gick hur bra som helst! Jag hade träningar och vi försökte tillsammans med min tränare jobba med mycket grunder, för att stärka honom osv!

Men efter några månader då fick tyvärr stallet kvarka! Hästarna blir oftast inte mer än lite förkylda, men det är väldigt smittsamt! Så alla hästar brukar få det i stallet! Min häst han var fem när detta hände, och hästar som är unga brukar oftast bli värst drabbade! Vilket också det var i detta fallet!

Cortello blev jätte sjuk! Kommer ihåg när mamma ringde till mig när jag var i skolan och sa att de var tvungna att ta in Cortello från den kalla snön, och börja medicinera honom direkt! Så våra snälla ridlärare på klubben åkte direkt och skrev ut medicinen till honom, eftersom han inte kunde varken äta eller dricka på grund att smärta fick han äta metacam och någon mer medicin (som jag inte kommer ihåg vad den heter)!

Corren var sjuk i några veckor, men när han fick medicinen blev han sakta bättre! Vilket var så skönt, mitt hjärta höll på att gå i flera bitar under denna tiden då han var sjuk! Jag riktigt såg hur han mådde så dåligt, i hans underbara rådjurs ögon! Han som alltid är världens gladaste och mysigaste men som då bara stod och hängde!

När han sakta sedan blev bättre så skulle han stå i någon månad och bara promeneras ( det är ungefär som efter vi har haft halsfluss, fast denna vilotiden är längre). Och en fem åring på vintern med mycket huvud klarar inte av att stå inne och inte få springa av sig, men det var så det fick bli eftersom att hästarna kan få olika följd sjukdomar efter kvarkan!

Han stod och samlade energi, en energi som han tog ut på mig, mamma och människor i hans närhet! Han var extremt tittig och lite oförutsägbar! Men vi fortsatte att promenera med honom!

Sen när vi fick klartecken från veterinär så skulle vi sätta igång honom lätt med skritt och joggning uppsuttet! Ingen longering för han kommer få för hög puls sa veterinären!

Jag hann sitta på honom en gång! En gång efter åtta veckor.. Historien om när jag bröt armen har ni nog hört, men annars finns det ett inlägg om det med!

Jag blev rädd, blev osäker i min ridning och mitt självförtroende på hästryggen försvann helt. Förut var jag inte rädd för nått på ryggen! Men efter att jag bröt armen hände det något i mitt huvud! Jag blev borta från ridningen i ca 6 veckor till, vilket gjorde att jag hade alltså inte ridit riktigt på ungefär 3 månader! Alltså 3 månader utav 6 har alltså jag och Cortello inte kunnat rida tillsammans och utvecklas som både han och jag hade behövt att göra för att komma framåt!

Det blev tyvärr att mamma red mycket på slutet eftersom jag fortfarande hade ont i armen och var rädd för att ramla av och slå upp skadan igen!

Jag har fått chansen att rida lektions häst nu på våren vilket har varit väldigt bra för mig att ens komma upp på häst ryggen igen! Men jag fightas fortfarande för mina rädslor, och vet faktiskt inte när och hur de ska gå över! Jag har fortfarande ont i armen vilket gör att jag blir lite avvaktande på ryggen!

Tillslut tog vi beslutet att flytta Cortello från klubben till ett mindre stall i Ucklum! Där skulle han bli riden fem till sex dagar i veckan av en jätteduktig tränare! Och komma igång på riktigt. Vi var där och hälsade på honom flera gånger och såg på hela han att han stormtrivdes! Han fick vara ute längre han hade en lugnare hagkompis som låg ungefär på samma rang som han, vilket gjorde att han byggde upp sitt självförtroende igen! För tror han hade tappat det på klubben där han inte riktigt trivdes!Jag tog ändå beslutet att försöka hitta någon till honom som kunde ta vara på hans underbara talang och energi, på rätt stall! Så nu efter drygt ett halvår i min ägo står han nu inte så långt bort, vilket är jätte skönt att jag kan åka dit och hälsa på honom!

Jag saknar min lilla prins, vi har haft sådan otur och motflyt vilket har varit så tråkigt! För prinsen är ju världens snällaste finns inget ont i honom, han är bara en 6 åring med personlighet och mycket huvud. Han behöver bara aktiveras hela tiden! Vilket inte jag kan med min arm! Mitt beslut var tungt men de känns rätt!

Och vet att där han står nu kommer han få det underbart, önskar all lycka till er!

Detta blev ett långt inlägg men kändes som jag ville förklara varför och så!

Kram på er!❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej igen, var ett tag sedan nu! Men idag har jag varit i skolan, hade rätt kort dag idag eftersom vi hade nationella idag, gick bra och kände mig förberedd.

Igår när jag kom hem så ställde jag mig och flätade mitt hår, min hobby på eftermiddagarna! ;) blev faktiskt väldigt nöjd igår, synd att jag skulle ta ut de innan ridningen bara! ;) men fick en bild på det från ena sidan! Ser likadant ut på andra sidan och så går flätorna upp i nacken och in i tofsen, som jag sedan flätade och snurrade upp till en knut!

Håller på att testa frisyrer till vår middag vi ska ha innan skolavslutningen, men vet inte blir nog bara lockigt hår! :)

Idag så var jag med Rasmus på Orust när han spelade fotbolls match! Blev en skön kväll med sol, tyvärr så blev det lika i matchen men de var äldre och större så tyckte våra killar spelade riktigt bra ändå!

Kram på er

Likes

Comments

Äntligen fredag har längtat så! Det är tankar som går fram och tillbaka, rätt tungt att va i skolan. Vi har lagt ut fina prinsen på hästnet nu. Väldigt tungt men, han kommer få ett bra hem!

Så vad detta inlägget ska handla om idag är iallafall att jag och Mathilda ska kolla på bästa Emma när hon ska spela match! Kommer bli så kul!

Efter det så ska vi åka till Emma för att sedan ha en sleepover tillsammans!!💕 Vi ska säkert kolla på någon film och mysa som bara vi tre kan! Har så kul med dessa två!!

Så nu ska jag på med mycket kläder och så är det snart dax att åka! Ni får ha en jättebra fredag!


Kram

Likes

Comments

Idag blev bästaste hästen 6 år, han står i ucklum just nu i Stenungsund för träning! Och han mår så bra, han är ute i en skogs hage med en ponny kompis som är super snäll! Han får gå ute till klockan åtta och ridas ut i super fina skogar! Och jag bara ser på honom att han mår så bra där! Vilket gör mig så glad och lycklig, har sett tidigare på klubben att det inte riktigt är det livet han vill leva! Han behöver stimulans i hjärnan och behöver få utlopp av sin energi och det är perfekt för han att få gå ute i hagen hela dagen!🌸

Men i alla fall vi åkte ut till honom idag och han fick lite födelsedags morötter och han är så söt jag saknar honom hemma i stallet! Känns väldigt tomt just nu! Men träningen går jättebra och han har hoppat idag och det har gått jättebra!😊

🌸Kram på er!!🌸

Likes

Comments

Igår så hade min Goa kompis en inflyttningsfest hemma hos sig! Det var jätte kul och vi hade en bra kväll allihop!

Imorgon är det skola och det ska bli kul att träffa alla vänner igen!!

Likes

Comments

Så skönt med påsklov! Har precis ätit lunch och tänkte byta om för att ha en hel dag på stallet! Hinner mocka och så innan Cortello kommer in!

Ikväll har jag lektion och det är bommar idag tror jag så det ska bli kul!

Så jag tänkte åka nu ta med mig nått att äta inför ikväll och så bara ha det mysigt i stallet, putsa och hjälpa till lite tänkte jag!

Likes

Comments

Haft en underbar dag på Gbg horse show! Vi har varit där hela dagen och kollat dressyr och hoppning!

Har träffat Massa folk som jag känner så det var kul! Shoppade fyra grejer, en tjock tröja, en piké t-shirt, ridbyxor och tre pack ridstrumpor så nu har jag köpt på mig lite! ;)

Har haft en underbar dag iallafall hoppas ni har haft en bra dag också!

Likes

Comments

Idag är det fredag vilket är fantastiskt! Ska va med några kompisar idag, vi får se vad vi hittar på senare ikväll sen. Men efter skolan så åkte jag Olivia, Ebba och Elna in till Stenungsund. Jag köpte ett par byxor och två par linnen så det blir nog riktigt bra till våren nu. Bad Rasmus (min bror) ta lite bilder, har haft så underbara vårkänslor idag och åkt moppe hela veckan så hoppas det håller sig och blir ännu varmare snart! Här är iallafall lite bilder.

​Ha en underbar fredag!!

Likes

Comments

Idag så slutade vi 11 efter nationella, så vi åkte hem till Olivia och Amanda först ett litet tag. Sedan drog vi in med moppe bilarna till Stenungsund! Där köpte vi mat och drog hem till Ebba sen och gjorde maten! Vi satt ute i det underbara vädret! Så har haft en jättebra dag.

Nu på kvällen åkte vi till stallet och mamma red idag igen och det gick ännu bättre idag än igår! Jättekul att han får gå igång igen, man kan rida i paddocken nu också vilket är väldigt bra för Cortello nu i början!

Likes

Comments

Blev ett sent inlägg idag men, har varit i stallet och så nu på kvällen och kom hem för ett tag sen! Mamma red idag och han var väldigt fin, han har fått sprungit av sig på lina på de sistone så han var lugn!

Efter skolan idag så gjorde jag lite ma t innan jag skulle till stallet blev bara nått lätt!

Förkylningen blev värre idag och så fick jag ont i halsen, så kunde inte rida idag tyvärr! Får se om jag kan på onsdag, men vi får se. Armen börjar kännas bättre nu så det är lättare i stallet!

Imorgon är det nationella i svenska, vi får se hur dessa proven går! Men har bestämt mig för att inte stressa upp mig för dom, har rätt så stor prestationsångest över lag i skolan men försöker att tänka att jag gör så gott jag kan och bättre kan det inte bli (typ) ;)

Likes

Comments