Header

VIDVINKEL
Brännvid: 18 mm
Slutartid: 1/13 sekund
Bländare: f/3.5
ISO-tal: 200

NORMAL BRÄNNVID
Brännvid: 35mm
Slutartid: 1/13 sekund
Bländare: f/3.5
ISO-tal: 200

Brännvid: 55mm
Slutartid: 1/13 sekund
Bländare: f/3.5
ISO-tal: 200

Min tankesätt med denna bild-serie var inte jätte stor.
Det var helt enkelt väldigt kallt denna morgon och det ända stället i skolan som hade en färgklick var dessa soffor i biblioteket! Det tyckte jag var lite spännande och fint så då passade jag på! Jag tyckte att jag lyckades men även förstod uppgiften! Jag förstod att brännvidden bestämmer bildvinkel som styr bildutsnittet. Jag lärde mig även att desto högre brännvid desto mer in-zoomat blir det, och desto mindre brännvid desto mindre in-zoomat blir det också. Dock så kunde jag fotat någonting mycket finare än några röda soffor i biblioteket som t.ex. några fina blommor eller så, men det ska förbättras tills nästa uppgift!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I det här inlägget fick vi som uppgift att frysa en rörelse!
Så jag tog mig ut i kylan och fotograferade! Jag ställde mig vid ett övergångsställe vid LIDL och ställde in kameran. Provade mig fram i början men efter många försök lyckades jag! För mig funkade det att ha bländartalen f/5.3 och slutartiden 1/2000 s då bilen körde i hög fart!
- ISO-talet 2000

Min idé var att ta bilder på bilar eftersom jag gjorde det i det förra inlägget! Tyckte det passade bra då man verkligen ser skillnad mellan det två olika uppgifterna! Det är så fascinerande att se hur olika bilder man faktiskt kan ta. genom att bara ställa in kameran rätt! Som i förra inlägget så blev jag väldigt nöjd med resultatet!

Likes

Comments

I den här bilden hade jag bländaröppningen 11,0 och slutartiden 1/20. Använde mig även av ISO 200.

I det här inlägget fick vi som uppgift att fånga en bild i rörelse. Därför var man tvungen att ha en kort slutartid just för att det gick så fort och man skulle fånga en bild i rörelse. När jag fotograferade bilden så följde jag med bilen med kameran som fick detta resultatet. Är jätte nöjd med resultatet då jag verkligen fick bilen så skarp och bakgrunden så suddig! Det var lite klurigt att veta hur man skulle göra från början men efter några försök så lyckades jag!

I den här bilden hade jag bländaröppningen 13,0 och slutartiden 1/20. Använde mig även av ISO 200.

-//-

Likes

Comments

I den här bilden har jag fokus på själva trädet. Har större bländaröppning med mindre bländartall.
- Använt mig av ISO 200 

I den här bilden har jag fokus på själva bakgrunden. Har mindre bländaröppning och större bländartall.
- Använt mig av ISO 200

I denna bilden har jag fokus på både på trädet och bakgrunden. Mindre bländaröppning och mindre bländartall.
- Använt mig av ISO 200

Likes

Comments