View tracker

Järbo ser ut att tappa en hel del spelare inför 2017.
Vad jag hört så har Håkan Persson slutat som tränare, medan Johan Lindkvist till Torsåker och Hampus Grip till Saik är bekräftat.
Det innebär ännu mer SIF prägel på nästa års Saik, då Hampus även är hjälptränare i SIF U17.
Ryktet säger nu också att Henke Nilsson lämnar SAIK för Ockelbo IF, medan ett annat rykte säger att Martin Andersson lämnat Årsunda för just Järbo.
I Årsunda söker man också efter en huvudtränare.
Målvakten Tobias Persson-Wiberg senast i Ljusne är klar för Torsåker.
Mera tapp i Järbo, Gustav Sundell till Torsåker sägs det, detsamma gäller Manni Ersgård från Hille till G/Hammarby.
Nyligen kom det att fd SIF U17 spelaren Admir Suljic är klar för Årsunda.
Calle Waara sägs också vara klar för Torsåker och lämnar därmed Hofors.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Gefle IF värvar in en ny mittback i Jesper Björkman från Helsingborg.
Jesper har inte fått mycket speltid i HIF de senaste åren, men tar nu upp fighten med Rauschenberg och Lans om en starttröja.
Joshua Nadeau lämnar därmed GIF.
Även vänsterbacken Jacob Ericsson lämnar GIF och flyttar hem till Örgryte igen.
Men det kommer att bli fler som lämnar GIF, som jag tidigare nämnt.

Likes

Comments

View tracker

Årsundas spelande tränare Tobias Löfgren har gått och blivit div 2 spelare i Strömsberg nästa säsong.
Det är väl 6-7 år sedan som Tobbe spelade på div 2 nivå, då han representerade Sandvikens IF, sedan dess har han väl tillhört bl.a Brynäs.
Årets säsong i Årsunda har han varit både tränare och spelare i, men nu blir det en ny spelarkarriär som tar fart för Tobbe !!

Likes

Comments

​Vi inom fotbollen i Sandviken hoppas nu på att få 2 nya fotbollsplaner på Jernvallen.
Den ena av planerna skall läggas på gamla VM-arenan, dvs där man idag spelar några av årets bandymatcher utomhus.
Det kommer då att läggas mobilt konstgräs, vilket gör att konstgräset kan rullas ihop tex i november och rullas ut igen i mars och där finns ju redan en fantastisk belysning att använda mörka kvällar och själva inramningen blir ju perfekt för fotboll.
Den andra fotbollsplanen som är på väg att byggas blir en fullstor plan med ett jättestort lufttält som kommer att omge planen.
Det innebär att man kan träna inomhus på vintrarna på fullstor plan, precis samma upplägg som idag finns i Ljusdal.
Det här kommer att öppna både nya och fler möjligheter för fotbollen i Sandviken !!

- Fler träningsmöjligheter vintertid för lagen.
- Att få träna på perfekta planer.
- Fler kommer att välja fotbollen i unga år.
- Hur stor kommer inte Göransson Cup att kunna bli med 1 fullstor inomhusplan till?
- 11-manna cup inomhus vintertid.
- Träningsmatcher inomhus vintertid.

Det här var några tankar och möjligheter som snabbt dök upp, det finns garanterat många fler.
Likes

Comments

​Div 4 klubben Sandvikens AIK fortsätter att fylla på med spelare från Sandvikens IF`s överåriga U17 spelare.
Nu är det klart att även Ravnaq Wasi och Pelle Hansson är klara för SAIK inför 2017,
Båda är försvarare och båda är födda -99.

Även Årsunda IF kan meddela sitt första nyförvärv inför 2017, det är Jonathan Åsberg som återvänder till ÅIF efter en halv säsong i Sandvikens IF U17 lag.
Jonathan är mittfältare och född -99.

Likes

Comments

Som väntat blir det Thomas Andersson som fortsätter som huvudtränare i GIF även den kommande säsongen i Superettan.
Jag tycker att det var ett självklart beslut från GIF`s sida, då han fick laget att prestera på bra nivå och varför då prova något nytt.
Dock hamnar både Thomas och GIF i en ny och ovan situation, då man kommer att behöva föra matcher spelmässigt och där 3 pinnar gäller istället för 1 pinne.
Hur det omslaget kommer att bli kommer att visa sig i sommar, men just nu jobbar man med både nyförvärv och spelare som kommer att lämna.

Likes

Comments

Gefle IF skriver ett 4-års kontrakt med Täbys 19-årige anfallare Adam Bergmark Wiberg.
Då hamnar vi plötsligt precis på det jag tidigare nämnde, nämligen att man kommer att göra sig av med MINST 1 av dagens anfallare, men mer troligt är att det blir 2 st som får lämna och 1 st till som kommer.

Likes

Comments

​De flesta som följer vår lokala fotboll vet att det är 2 st väldigt skilda spelstilar som våra två största fotbollslag använder sig av, nämligen GIF-modellen och SIF-modellen.
Det är lite av en kulturchock kan man säga.
Men jag säger inte att den ena är bättre än den andra, det får andra avgöra !!
GIF som gärna söker "targetforwarden" direkt från backlinjen, alternativt bakom ytterbackarna med sina pass, medan SIF försöker ta sig igenom motståndarnas lagdelar med kortare passningar och rörelse.
GIF försvarar sig med ett oerhört samtrimmat "täcka yta" spel, medan SIF jobbar lite åt presshållet, men även här lite av "täcka yta" utan att vara i närheten av GIF-modellen.​
Spelare från de båda lagen har provat på att byta mellan dessa båda klubbar, men resultatet har ofta blivit sämre än vad man hoppats på, mycket tror jag beroende på de stora skillnader som spelstilarna har.
Jag tror att man måste vara VÄLDIGT försiktig med att plocka spelare mellan dessa båda klubbar då ytterst få har lyckats.
Båda klubbarna har försökt att ändra stil de senaste åren, med dåligt resultat.
Roger Sandberg ville försöka att utveckla sina spelare mer genom att få dom att spela mer Stockholmsfotboll skulle jag nog säga, med mer bollinnehav på båda planhalvorna, få med mer folk i anfallen mm, men resultatet det 2:a året blev nedflyttning till Superettan.
Min känsla är att man nu är på väg tillbaka till den gamla "GIF-modellen" igen, det var väldigt tydligt i U17 matchen vi spelade mot GIF.​
För SIF började man spela som "Barcelona-modellen" för 3-4 år sedan, med enormt många tillslag på egen planhalva och oftast på felvända spelare, vilket gav en andraplats och avancemang första året, men precis som GIF blev det ett ordentligt bakslag år två och nedflyttning.
Men nu är man nu tillbaka till den "riktiga" SIF-modellen igen och som detta år dessutom gav en serieseger.
Så det här med klubbars EGNA modeller är viktigare än vad många tror, här uppfostras man i tidig ålder hur ens klubbmodell ser ut.
Jag själv ser ju hellre på en SIF-modell än en GIF-modell om jag ska gå på fotboll som publik, men andra kan ha andra synpunkter.
Men spelmodellerna är viktiga för klubbarnas röda tråd.


Likes

Comments

​Som jag tidigare skrev så kommer det hända mer än att bara Simon Skrabb och Johan Bertilsson kommer att försvinna inför 2017.
Nu är det klart att lagkapten Anders Bååth och Emil Hedvall också lämnar och mycket tyder på att det blir svårt att ha kvar Bonsu och Dioh Williams också i truppen.
GIF vill ha kvar York Raphael men där ser det ut som att York väljer SIF istället.
Många GIF-supportrar gnäller på att ingenting händer, men GIF och Berggren sitter taskigt till när man inte riktigt vet hur allt utvecklar sig i GIFs spelartrupp !!
Sedan är jag ganska säker på att någon av GIF`s 3 mittbackar (Rauschenberg, Lantz eller Nadeau) försvinner, för ingen av dessa kommer att acceptera att sitta på bänken i Superettan.
Dessutom kommer med största säkerhet en forward också att försvinna, frågan är vilken, eftersom man ganska tydligt letar efter en forward i dagsläget.
Så det kommer att bli en mycket annorlunda spelartrupp i GIF inför 2017, det blir det alltid för lag som degraderas och måste dra ner på lönekostnader.

Likes

Comments

Jag har ganska dålig koll på vad som händer i vårt enda div 2 lag kommande säsong, nämligen Valbo FF.
Vad jag förstår så lämnar Stefan "foppa" Forsberg, Roger Nilsson och Rasmus Eriksson, där "foppa" och Roger troligen hamnar i nystartade Åbyggeby medan Rasmus kliver upp i Sandvikens IF.
En ny spelare är Linus Larsson från Strömsberg och ryktena säger att Khassan Moussa är på "g" från G/Hammarby.
Sedan tidigare är också Torsåkers ungdomar Rikard och Johan Eriksson klara.​
Jag gissar att det även finns intressen på spelare som tex Roni Ali från SIF.
Kul att VFF satsar på spelare i närheten, samtidigt finns inte ekonomin att handla spelare utifrån, så det blir intressant att se hur det fungerar på "sikt" för att försöka bibehålla div 2 statusen.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw