​Tränarsidan förändras på både herr och damsidan i IK Huge till kommande år, nya tränare på herrsidan blir Robin Engberg och Johnny Andersson, medan Daniel Moffatt tar över som huvudtränare i damlaget.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Tänkte gå igenom vad som hänt i några av våra lokala klubbar under frimånaden som stängdes idag.
Tyvärr är vissa klubbar odugliga att marknadsföra sig själva som en seriös förening, vissa ligger kvar med uppgifter och kommentarer från hedenhös tiden.
I regel är skötseln av en klubbs hemsida bevis på hur en förening mår och det stämmer relativt väl nu också när man tittar sig omkring i våra lokala lag.

En tung månad har det varit för div 4 klubben Järbo IF, med många spelare som lämnat under månaden och i år känns JIF som ett lag som slåss för överlevnad i 4:an.
Hofors känns också som ett lag som ligger på ett stort minus efter denna månad, men skall inte behöva slåss för nytt kontrakt inbillar jag mig.
Årsunda är kyliga och imponerar lite på mig när detgäller att sköta spelartruppen, få ändringar på en grupp som visade både kvalite och truppkänsla förra säsongen och nyförvärven sticker inte ut men behövdes.
Ockelbo har 5 nya spelare där man bla får tillbaka Omar Raik som jag tror betyder väldigt mycket i OIF.
SAIK har mycket förändringar och det var väntat efter förra årets trupps utseende, några intressanta in och några tyngre förluster gör att det känns jämnt mellan förra årets och årets trupp.
Blir klart intressant att se vilket av SAIK och Årsunda som blir "bäst" i 3:an.


Likes

Comments

​Div 4 gänget Ockelbo IF värvar 5 spelare till kommande säsong, det är följande spelare.
- Omar Raik från Järbo IF
- Hamsa Raik från Gefle FC
- Alexander Rodrigues från Gefle Legend
- Orlando Meija från IK Sätra
- Simon Sundberg från Gefle FC

Det händer även saker i Torsåkers IF, även dom i div 4.
Marcus Eriksson lämnar Saik för spel i Torsåker, samtidigt tappar man målvakten Tobias Wiberg-Persson till div 3 och Årsunda IF.

Likes

Comments

​Gefle IF dam förstärker inför den kommande div 1 säsongen med Lee Winroth från allsvenska Kvarnsveden, hon har tidigare spelat för IK Huge.
Även Gamla Upsalas målvakt Tilda Keisu är klar för GIF.

Likes

Comments

​​​​Då har U19 div 1`s spelprogram kommit och det blir en liten serie och därmed 3 matcher mot övriga lag, sammantaget alltså en serie på 15 matcher.
Både Sandvikens IF och Gefle IF spelar i denna serie då GIF åkte ur den högre serien i år.

Sandvikens IF
Gefle IF
Bollnäs
Sidsjö/Böle   (är IFK Sundsvall)
Friska Viljor
Östersunds FK

Likes

Comments

​Det nya div 3 laget Årsunda IF värvar 2 spelare, det är 19-årige Bobo Hellsvik och 18-årige Pelle Hansson som båda kommer från konkurrenten Sandvikens AIK.
Bobo är väl främst yttermittfältare medan Pelle är en allround försvarsspelare.
Det ryktas även att Järbos Martin Andersson är på väg till Årsunda, men någon skrev att han var klar för moderklubben Stensätra.

Även SAIK fortsätter att fylla på rejält med namn, nu är det klart att Beston Mohammedzade lämnar Hofors för SAIK, även innebandyspelaren Tony Winberg rapporteras sadla om, iaf under sommaren till fotbollsspelare.

Likes

Comments

​Marcus Hägg förlänger sitt kontrakt med Sandvikens IF, det bekräftades idag på klubbens hemsida.
Hägg gjorde 4 mål i år i div 1, efter att han året innan gjorde mest mål av samtliga spelare i sveriges div 2 serier.

Likes

Comments

​Kul att man är några dagar före tidningarna ibland med övergångar.
Jag skrev under helgen att GIF`s mittback Anton Lans var klar för en superettaklubb som jag trodde var Örgryte, vilket nu visade sig stämma.


Sandvikens IF förlänger kontraktet med mittbacken Emil Molin för kommande säsong.

Likes

Comments

​York Raphael lämnar Sandvikens IF för spel i superettan och IFK Värnamo.
York har skrivit på ett 2-års kontrakt med klubben och det ska bli intressant att följa honom där.
Lycka till York !!!

Likes

Comments

​Igår blev det klart med ett nytt projekt för mig inom SIF, därmed lämnar jag som jag tidigare skrivit tränarrollen i SIF`s äldre U-lag.
Jag känner att det är rätt tid för mig att jobba med något nytt nu, sista veckorna har varit lite oinspirerat måste jag erkänna.
Kanske var det bara lite ledigt under december som hade behövts, men när jag erbjudits det här nya jobbet av Pelle Olsson och Stefan Lundin var det något som jag verkligen ville prova på.
Ett bra och nytt sätt för mig att fortsätta att utvecklas inom fotbollen !!

Jag kommer att bli spelarutbildare och blockansvarig för Sandvikens IF`s äldre ungdomslag inom akademin ( U15, U16, U17 och U19 ).
Det innebär att jag kommer att bli ett stöd till spelarna i de olika lagen, med individuella samtal, sköta upp och nedflyttningar av spelare i de olika lagen tillsammans med tränarna för att hitta bästa miljö för fortsatt utveckling på spelarna, se till att tränarna följer "Sif-modellen", samt att sköta spelarrekryteringar och tränarrekryteringar till de olika lagen, tillsammans med lagens tränare.
Jag skall se till så tränarna dokumenterar speltider, träningsstatistik, att vi sköter informationskurser och utbildning med spelarna inom flera olika områden som vi måste sköta inom akademin, som tex doping, medicinering, agentversamhet mm mm och även detta måste dokumenteras.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw