Sandvikens IF U16 lag förlorade idag mot serietvåan Danmarks IF med hela 7-0 (2-0).
Tråkigt att vi inte står upp bättre i andra halvlek för i första halvlek håller vi ju emot ganska bra.
I andra halvlek finns ingen prestation alls att ta med oss värt namnet, då blir vi överkörda av Danmark på alla plan.
Näst sista matchen i serien blir mot Sunnersta på bortaplan nästa helg.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Ni som gillar fotboll gillar också denna helg lite extra.
Det finns många viktiga och i vissa fall direkt avgörande matcher att välja att gå på under helgen.
Jag ska här ge er några tips.

Allsvenskan.
På fredag spelas Helsingborg - Hammarby, en grymt viktig match för Gefle IF, det kan vara "över" efter den matchen för GIF.
Matchen sänds på C-more, vilket jag kan rekommendera att följa.
För GIF`s del är det annars söndagsmatch hemma mot Elfsborg och det finns inget annat än 3 p som gäller för GIF.

Div 2.
Ett viktigt "derby" för div 2 serien spelas på Jernvallen på lördag kl 14,00 mellan Sandvikens IF - Valbo FF.
I sämsta fall ett x och i bästa fall 3 p är vad som gäller för SIF om man vill behålla serieledningen, för VFF är matchen som en träningsmatch rent tabellmässigt.
Men på annat håll spelas en annan viktig match för toppstriden, nämligen uppe i Skellefteå där hemmalaget möter Hudiksvall.
Poängtapp av Hudik betyder väldigt mycket positivt för SIF i kampen om seriesegern.


Div 3.​
​I div 3 spelas också sista omgången.
Det ska mycket till för att Hofors ska få kvala uppåt, men man hjälper Hille om man på hemmaplan kan besegra Strand som jagar Hille i bottenstriden.
Hille har bortamatch mot Dala/Järna och man har ett tufft läge och matchen i Hofors är otroligt viktig för Hille.
Just nu ligger man på samma målskillnad som Strand som i sin tur ligger på kvalplats för nytt div 3 kontrakt.​​​

Div 4.
Kl 15 startar samtliga matcher.
Saik tar emot serieledande Järbo på Mariehov i Forsbacka, vid vinst för JIF är det garanterad serieseger.
Serietvåan IK Sätra tar emot Hedesunda på Träffen, men för att vinna serien krävs antagligen att Saik vinner mot Järbo, samtidigt som man själv vinner mot Hedesunda. Det kan även bli en målskillnadsaffär om JIF kryssar mot Saik och Sätra vinner.
I bottenstriden är det kamp för att slippa kvalspela.
Ockelbo, Årsunda och Torsåker vill samtliga slippa den uppgiften.
Ockelbo hämtar 3 poäng mot Skutskär, men Torsåker har också bra vinstchans mot Valbo 2:an som antagligen kommer med ett ungt lag och sedan hänger det på Årsunda som nog "måste" vinna borta mot G/H för att slippa kvalspel, men det känns väl inte som någon omöjlighet precis, man är nog favoriter där. 


Likes

Comments


Sandvikens IF vann DM-finalen i F17 mot Hille IF med 1-0, matchhjälte blev Wilma Johansson i matchminut 52.
Matchen spelades på Jernvallen.
Grattis tjejer !!

Likes

Comments

På lördag avgöres div 4 fotbollen med sin sista omgång för 2016.
Den intressanta matchen mellan SAIK - Järbo som av någon anledning hade matchdag fredag är nu flyttad från Jernvallen och kommer nu att spelas i Forsbacka istället på lördag och matcharenan heter som ni vet Mariehov.
Samtliga matcher i div 4 spelas alltså nu på lördag kl 15,00 !!  • 1169 readers

Likes

Comments


Jernvallens gamla A-lagsplan för fotboll väcks till liv igen, det är idag världens nordligaste VM-arena i fotboll, här spelades det nämligen 3 st VM-matcher under fotbolls VM 1958.
Med största säkerhet så kommer kommunen att lägga ett mobilt konstgräs på arenan, vilket innebär att man under tiden det finns is på arenan så har man plockat av mattan och så fort isen är borta så läggs konstgräset på igen.
Jag kan tänka mig att gräset är borta tex under tiden  1 dec -  30 feb, i övrigt så finns ju allt redan på arenan, med riktigt bra belysning  och med en stor läktare med tak för ca 2000 pers idag, alltså en riktigt fin fotbollsarena.
Det är egentligen ganska fantastiskt att vi har världens nordligaste VM-arena i fotboll, utan att våra ungdomar ens vet om det, ett grymt underbetyg till våra politiker i Sandviken som inte har gjort en stor staty invid arenan där man berättar för allmänheten om hur otroligt speciell Jernvallens fd A-plan i fotboll är !!!
Likes

Comments


Gefle IF kryssade igår borta mot Örebro SK, efter att ha vänt underläge 0-2 till 2-2.
En poäng borta mot ÖSK är inte dåligt, men just nu i det läget GIF befinner sig räcker det inte med oavgjorda matcher, det måste till vinster.
Efter matchen är det nu mindre matcher kvar men ungefär lika många poäng att ta ikapp, så jag tror att det är svårt för GIF-spelarna att känna någon glädje över den poängen.
Helsingborg tror jag dessutom vinner i helgen när man möter Hammarby på hemmaplan, jag tycker Helsingborg tog ett steg framåt prestationsmässigt trots förlusten med 2-0 mot Malmö FF.
Samtidigt möter Gefle IF Elfsborg hemma på Gavlevallen.

Likes

Comments

Det blev ingen topphelg för Sandvikens IF denna söndag, oavgjort för A-laget, men förluster för U17 och U16.
A-laget hade en ypperlig chans att ta ett ordentligt grepp om serien, då Hudik hade kryssat dagen före, men efter 1-1 mot Boden är ställningen oförändrat 2 p mellan lagen.
För U17 blev det en 2-0 förlust borta mot Älvsjö, men deras konkurrenter om ett nytt kontrakt förlorade samtidigt, så SIF har fortsatt 2 p upp till rättsida strecket.
För SIF U16 blev det en förlust med 0-3 borta mot Arvika, men här kom SIF till spel med det yngsta laget hittills i serien, så det var ganska nöjda ledare trots allt.Likes

Comments


Div 3 fotbollen rullade vidare idag.
På Hille IP förlorade Hille mot Sala med 2-4, vilket gör att Hille fortfarande i högsta grad är med i bottenkampen och om Strand i morgon vinner sin match är det bara målskillnaden som skiljer dessa lag ifrån varandra i kampen om att få kvalspela sig kvar i div 3.
Hille hade verkligen chansen idag att sätta en oerhörd press på Strand i morgon, men tog inte den.
Hofors vann sin "måstematch" borta mot Korsnäs med 1-0 och hakar därmed på den fortsatta kampen om en kvalplats uppåt.
Haif har en väldigt fin säsong bakom sig måste man säga !!


I div 4 fortsätter Järbo och Sätra att vinna och det står som sagt mellan dessa 2 lag om seriesegern och kvalplatsen uppåt.
I bottenregionen tar Torsåker en ruskigt viktig vinst borta mot Årsunda med 2-1 och kliver faktiskt förbi både Årsunda och Ockelbo i serien och just nu är det Ockelbo som får kvala sig kvar i serien, men naturligtvis är även Årsunda i högsta grad indragna i denna bottenstrid, ovisst men intressant inför slutomgångarna.

Likes

Comments


Kampen mellan Sandvikens IF och Hudiksvall i div 2 fotbollen har pågått under nästan hela serien, dessa 2 lag har lämnat övriga lag i div 2 norrland långt, långt bakom sig.
Idag fick väldigt oväntat SIF en hjälp mot seriesegern av bottenlaget Anundsjö som spelade 1-1 hemma mot Hudiksvall, efter att man kvitterat i matchminut 92.
Det innebär att inför SIF`s match i morgon hemma mot Boden, så leder SIF serien med 1 poäng före Hudik, som nu alltså har 1 match mer spelad än SIF.
Man är framme i omgång 23 av 26 omgångar och skulle SIF vinna i morgon, så leder man med 4 poäng med 3 omgångar kvar att spela, vid förlust i morgon är man fortfarande i serieledning, men då med 1 poäng !!

Valbo förlorade borta mot Gällivare med 3-0.
I nästa omgång, alltså omgång 24 möts Sandvikens IF - Valbo FF på Jernvallen.

Likes

Comments


Nu har även tidningen tagit tag i ryktena om topplagen i div 4.
Båda klubbarna meddelade att dom "troligen" skulle ta en ev div 3 plats och nämner man ordet "troligen", så förstår man att det finns problem att ta itur med i både Järbo och IK Sätra om det skulle bli div 3 spel.
För Järbos del gäller det spelare, många tveksamma till div 3 spel och en redan "smal" spelartupp, gör ju att Järbo måste värva till nästa säsong, inte 1,2 eller 3 spelare, utan säkert upp mot 5-6 spelare som har kapacitet och vilja att spela i div 3, hur lätt blir det?
I Sätras fall måste det också in med några spelare men antagligen även pengar.
Med rätt kontakter kanske det ändå är något lättare, vad vet jag.
Men jag är jätteglad att båda klubbarna iaf utåt visar att man vill gå upp om man nu spelar sig upp, ett bra besked !!


Likes

Comments


Better Blogging Nouw