​Det är början på hösten, men trots allt bara månadsskiftet augusti/september och många känner att det är långt kvar till nästa års Göransson Cup.
Men jag fick idag höra att det redan är drygt 50 lag anmälda !!
Man har tydligen satt ett stopp vid ca 250 lag, men vid stort anmälningsintresse över dessa 250 lag, är man tydligen beredd att även använda sig av hockeyhallen på Jernvallen.
Skulle det gå så långt att man nu känner sig tvingade till att även använda hockeyhallen (vilket jag tror) så borde gränsen på antalet lag man klarar att ta emot i cupen ligga vid ca 300 lag.
Så vill man vara helt säker på att få en plats i cupen, så gör man nog säkrast i att anmäla sig tidigt i år.
Jag har tex inte anmält våra 2 lag än, som nästa år kommer att spela i P16 klassen, men det är väl säkrast att göra det de närmaste veckorna.

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

Likes

Comments

​Det är jämnt i div 5 toppen och lagen som slåss i den absoluta toppen går på lite "nitar" lite då och då.
De 3 lagen som det verkar stå mellan är iaf Torsåker, G/Hammarby och Norrsundet.
Inget av lagen verkar särskilt stabil, utan man byter om lite med varandra där uppe i serieledningen, men just nu toppar Torsåker med 3 poäng före G/Hammarby och Norrsundet.
G/H som idag hade chansen att bara ligga 1 poäng bakom Torsåker om man vann hemma mot Hille 2, men matchen slutade 0-0.
Jag gratulerade Österfärnebo till lagets första vinst i förra omgången, dom blev antagligen så glad så dom passade på att köra över Älvkarleby nu också och har helt plötsligt chansen till nytt kontrakt !!
Vad har den formen varit tidigare?
GGIK just nu i div 6 tillsammans med just Österfärnebo, men nu på lika poäng och bara 2 p upp till Jädraås United, strax ovanför nedflyttningen.

Likes

Comments

​Vi vann kvällens DM-final mot GGIK med klara 5-1, men någon stor tillställning bjöds inte publiken på.
Vi kommer inte upp i vår normala nivå idag, med undantag av några fina snabba anfall som normalt är vår styrka, men vi har en klass som de andra lagen inte besitter och det räckte gott och väl idag.
Slutresultatet på 5-1 tycker jag var lite i underkant, med tanke på dom målchanser vi missar idag, något mer mål borde vi ha gjort.
Men GGIK är svåra att möta när det blir ren kamp, då är dom aggressiv och starka och dom försökte verkligen sätta hög press på oss, precis som GIF försökte i semifinalen.
Annars så fick vi åter igen en smakstart med 1-0 redan efter 17 sekunder !!
Sedan kontrollerar vi matchen ganska enkelt, även om jag hade förväntat mig att vi skulle hålla en högre nivå idag så får man ju inte allt man vill.
Men, men, det blev återigen ett DM-guld för detta härliga gäng !!!


Mera från DM-finalerna.
Saik vann P14 finalen över GGIK med 5-0.
SIF`s P14 flickor vann finalen över IK Huge med 1-0, målet tillkom med några få sekunder kvar.
Hille IF vann finalen i F15 över Valbo med 5-2.

Grattis samtliga DM-vinnare !!!!

Likes

Comments

​Snart är det bara 17 tim kvar till våran DM-final i P15 mot GGIK på Gavlehov i Gävle.
Jag har nyligen gjort klart med all information jag ska ge spelarna, jag har gjort klart med fasta situationer och jag har skrivit några stödord åt mig inför genomgången av matchen och startelvan är naturligtvis klar.

Fakta om mitt SIF P15 lag som kan vara av intresse.
Det här laget startades upp som 8-åringar av Per Brykt och Per Jansson, som sedan haft laget till grabbarna var 13 år.
De första åren fick laget rejält med stryk i de flesta matcherna och för att det skulle bli roligare för grabbarna så sluta man med att räkna målen och koncentrerade sig bara på att se hur många passningar man lyckades ha inom laget innan man blev av med bollen.
Efter ett tag märkte man att man blev ganska bra och såg ut att matcha de andra klubbarna som man tidigare fått rejält med stryk av och då började man att räkna målen igen.
Vad jag förstår så har det här laget tränat ovanligt mycket i unga år, vilket dom tydligen även har uppskattat.
Truppen var relativt stor, så man hade 2 lag igång i seriespel med relativt jämn standard.
Jag började följa dom här grabbarna vid 13 års ålder och fick frågan av Per Brykt om jag inte ville hålla i några träningar med grabbarna, då han själv inte hade en riktig tränar eller spelarbakgrund på någon högre nivå.
Trots att man alltid körde med 2 jämna lag på cuper så gick lagen väldigt långt, ofta till kvartsfinal, semifinal eller final.
Vid 13 års ålder spelade dom sin första DM-final som var mot IK Huge, en final som SIF vann med förkrossande 9-0.
Inför 14-års säsongen tog jag över ansvaret för truppen och hade främst Per Brykt med mig som assisterande.
Det jag visste var att jag måste få laget mer organiserat och taktiskt, för dom var totalt överlägsna här hemma och behövde aldrig försvara sig riktigt, så dom hade inte tränat på sådant.
I februari hade många av de bättre lagen i Mellansverige fått upp ögonen på SIF`s lag i årgången och vi blev inbjudna till en elitcup utanför Karlskoga.
Det var 16 lag inbjudna av bra kvalite och vi torskade semifinalen mot Skiljebo på straffar, efter 1-1 vid full tid och blev således 3:a.
Skiljebo berättade att dom blev utslagna i kvarsfinalen året före i Gothia Cups A-slutspel, så jag förstod att vi hade mött ett bra lag, men att vi ändå kryssade.
Sedan började det här att sprida sig att Sandviken hade ett jäkla bra lag och fler klubbar började ringa och bjuda in oss på både cuper och träningsmatcher.
Jag tackade ja till några matcher och nej till några då det var långt bort i vissa fall.
Men jag tackade ja till en bortamatch mot Täby Akademilag under våren, Täby hade veckan före spelat 3-3 mot Stocksund från Stockholm som vunnit hela Gothia Cup året före.
Det fina med sådana här matcher är att kvaliten blir på en så hög nivå, så man blir lite överraskad själv ibland.
Vi åkte dit och vann med 1-0 och det spred sig vidare och plötsligt ringde MÅNGA lag av hög klass och ville möta oss.
Här i Gästrikland saknade vi av naturliga skäl en serie som "gav oss något", så vi bestämde oss för att anmäla upp laget till att möte lag som var 2 till 3 år äldre.
Vi var INTE säkra på om vi gjorde rätt, frågan var hur tufft det här skulle bli för grabbarna?
Men grabbarna klarade av det här, vi räckte inte till fysiskt men motståndarna räckte inte till tekniskt, så på något vis klarade vi oss ändå bra i serien och blev 3:a av 10 lag.
Sedan hade vi anmält oss till Gothia Cup P14 och här skulle ett riktigt elddop komma, vi tyckte själva att vi tillhörde dom 15-20 bästa lagen i Sverige efter vad vi märkt ute på de cuper vi spelat och hört oss för vad andra lag hade presterat och mött på sina elitcuper.
Första matchen skulle dessutom gå mot Stenungssund, ett lag som hade gått långt i Gothia året före, men det provet klarade vi och vann med 1-0.
Sedan vann vi stort någon match och kryssade en match och vi hade vunnit gruppen.
I slutspelet fick vi möta Hörby från Skåne som också vunnit sin grupp med målskillnaden 11-0, men även den fighten gick vi segrande ifrån med 2-1.
Sedan kom "the big one", matchen mot laget som ALLA lag på vår förläggning hade pratat om hur bra dom var, nämligen de franska mästarna ACBB Paris
Naturligtvis var det defensiven som gällde som nr 1 och inte att ge sig iväg på chansbrytningar mm, utan säkerheten främst.
Vi håller emot till det återstår 2 min av första halvlek, då kommer 0-1, inte alls orättvist men ändå surt.
Jag vill att vi fortsätter vår plan trots underläget,för med bara 0-1 är vi fortfarande kvar i matchen och 1 chans kan räcka för kvittering.
Med 10 min kvar kommer dock 0-2 och då väljer jag att flytta fram oss rejält i banan och med 3 min kvar kommer reduceringen till 1-2 och med 30 sek kvar får dom rensa undan en boll strax framför mållinjen, så nära var vi att ta matchen till straffar.
Vi åkte ur Gothia Cup, men jag fick beskedet jag ville ha och hoppades att jag skulle få, nämligen att vi har ett mycket speciellt lag i SIF i årgången.
Men krafterna tog slut hos grabbarna här, den närmaste tiden presterade vi inte bra vare sig i SM eller i serien och många sjukdomar och skavanker kom.
Men efterhand började formen komma tillbaka och vi blev som sagt 3:a i en serie för spelare som var 2-3 år äldre här hemma.
Vi avsluta säsongen med att vinna DM-finalen mot Hille med 4-1.
Till i år försökte vi hitta en ny serie att spela i, vi ville hitta en serie där vi skulle vara ett mittenlag i, så grabbarna hade ovissa matcher i varje omgång, allt för att fortsätta att utvecklas.
Vi hittade till slut en serie som Örebro FF står som ansvariga för och som heter Regional U16, alltså en serie för spelare som i regel är 1 år äldre än oss.
Det har varit en fantastisk serie att spela i och vi ligger 4:a av 8 lag och ändå har vi skickat upp spelare ifrån det här P15 laget till vårat Pojkallsvenska lag iom att dom tagit starttröjor där.
Vi har nu 6 matcher kvar där, närmast borta mot Forssa från Borlänge på tisdag.
I onsdags vann vi DM-semifinalen mot Gefle IF med hela 9-1 och imorgon söndag står GGIK som motståndare i årets DM-final på Gavlehov.
Vi fick också med 9 av 14 spelare till Gästrikelagets Halmstadläger i somras, men vi skulle definitivt haft 10 spelare med, då några av de spelare som nu kom med från andra klubbar inte skulle vara i närheten av att platsa i vår startelva.
Under dom här 3 åren jag varit med kring laget har vi aldrig förlorat en match mot ett lag norr om Västerås som är jämnåriga och jag hoppas att vi inte gör det i DM-finalen i morgon heller.
Det är antagligen den sista finalen jag gör med detta lag, då de flesta tar en plats i vårt pojkallsvenska lag till nästa år.
Det här var ett långt inlägg om Sandvikens IF`s P15 lag från hur det startade upp, tills dags dato.
Det kan vara roligt att veta lite om laget för de som i morgon besöker Gavlehov.
Kl 17 smäller det !!!!

Likes

Comments

​I den oerhört svåra och viktiga bortamatchen mot Skiljebo vann Sandvikens IF med 2-0, efter mål av Anthony Allison och Raphael York.
Jag trodde inte på SIF idag, jag tyckte att Skiljebo var favoriter med tanke på hemmaplan och historiken på Hamre IP.
Men efter 15 min tog SIF ledningen genom Anthony Allison, det är ungefär vad jag vet just nu om matchen.
Förloraren i den här matchen såg jag som borta ur snacket om seriesegern och det blev nu Skiljebo som iaf jag räknar bort nu.
Nu blir det intressant att se hur matchen Sollentuna - Enskede slutar i morgon, det är de 2 lagen som SIF nu jagar !!
Starkt SIF !!!


Även Valbo vann sin match i div 2 idag, då man på hemmaplan vann mot Anundsjö med 3-2.
Samtidigt vann IFK Östersund sin match, så det är fortfarande 2 poäng ner till kvalstrecket för VFF.
Valbo fortsätter att bygga på sin fina hemmasvit, vilket egentligen är det viktigaste just nu för VFF`s fortsatta div 2 spel.
Självförtroendet på hemmaplan kommer att kunna ge laget de poäng som behövs för fortsatt div 2 spel, bortaspelet kan ge bonuspoäng.
I nästa omgång kommer Ånge på besök som just nu befinner sig i "ingemannsland" vilket också dagens förlust på 0-8 ger besked om.
Här hämtar Valbo ytterligare 3 poäng till sin hemmasamling !!
Likes

Comments

​Efter dagens hemmaförlust mot Bollnäs är Järbo, precis som Årsunda, ett div 4 lag med 5 omg kvar.
Visst kan man leka med siffror fram och tillbaka, men enklast är väl att säga att man inte har räckt till för div 3 spel.
Jag såg inte första halvlek, då jag var på Jernvallen och såg vårat U16 lag besegra Gefle IF i div 2 på ungdomssidan med 5-0.
Men i den andra halvleken var Bollnäs det klart bättre fotbollslaget och skapade bra lägen för ytterligare mål, medan Järbo inte kom fram i anfall för en kvittering.
Så tyvärr var den här helgen nådastöten för både Årsunda och Järbo, men samtidigt öppnas det för nya intressanta matcher lagen emellan nästa säsong i div 4.

Likes

Comments

​I morgon är det en finaldag i DM på Gavlehov för pojkar och flickor 14 och 15 år.
Finalmatcherna börjar kl 11 och avslutas med sista matchen kl 17.
Riktigt kul och bra av GFF att kunna få finalmatcherna inne på Gavlehov, vilket dom fick kämpa lite för att få.
Man pratar mycket om utbildning och man glömmer ibland att även en matchmiljö är utbildning, så att lägga dessa finalmatcher på våra stora arenor är väldigt uppskattat från spelare och en fin utbildning på deras kommande fotbollskarriär.

DM-finaler i morgon söndag 30/8 på Gavlehov.

KL 11,00  P14  Sandvikens AIK - Gävle GIK
KL 13,00  F14  Sandvikens IF - IK Huge
KL 15,00  F15  Hille IF - Valbo FF
KL 17,00  P15  Gävle GIK - Sandvikens IF


I morgon kl 17 spelar alltså vi i SIF P15 en ny DM-final, denna gång mot Gävle GIK.
GGIK kommer från en vinst i semifinalen på straffar mot Sandvikens AIK, efter att matchen slutat 0-0 efter förlängning.
Vi själva vann vår semifinal i onsdags mot Gefle IF med 9-1.
Eftersom vi spelar i en regional serie, så brukar vi aldrig möta GGIK annat än ev under dessa DM-matcher, så det är svårt att veta deras standard för mig.
Vi mötte dom förvisso i semifinalen förra året, men trupper i den här åldern kan skifta lite år från år.
Favoriter är vi definitivt i vilket fall som helst och jag förväntar mig att få möta ett GGIK som kommer att spela lågt och med fokus på defensiven och kontringsspel.
Sedan blir det upp till oss att försöka lösa upp deras försvarsspel.
Mer om finalmatchen kommer i morgon kväll.Likes

Comments

​SIF´s duktiga F16 lag är numera även dm-mästare för F16, efter att ha vunnit DM-finalen mot Hille IF på Gavlehov med 3-0.
I vanliga fall spelar dom här tjejerna i en regional serie, precis som vi i SIF U16 gör och jag säger grattis till hela laget och tränarna med Niklas Spångberg i spetsen för ett snyggt jobb !!

Likes

Comments

Hofors vann i gästrikederbyt i div 3 mot Årsunda med 5-2.
Som jag ser det var det ÅIF`s absolut sista halmstrå att klara sig kvar i div 3 som gick där, men nu8 är det över.
Fördelen är att man redan nu kan förbereda sig för kommande säsong, allt ifrån tränare, spelare till vad klubben själv vill framöver !!
En spelare som klev fram i den här matchen var Hofors Khassan Moussa med bl.a 2 mål.
Han spelade under låneavtal nyligen med Årsunda, men hoppa helt plötsligt över till Hofors på liknande låneavtal och är med och sänker sina gamla lagkompisar, hur det kan bli !!
Hofors har i praktiken nu grejat ett nytt div 3 kontrakt, med 7 p ner till Regnsjö (med målskillnaden inräknad) och 5 omgångar kvar.
Att HAIF skulle gå "blankt" de sista 5 omg har jag ju svårt att se.


Idag kl 15 kommer också Järbos sista halmstrå att få vädras, blir det torsk är det lika som med Årsunda, nämligen adjö till div 3, men vid vinst får halmstrået fortfarande ett värde.
Jag hinner lagom dit till 2:a halvlek, eftersom våra grabbar i SIF U16 i den lokala serien har match kl 14 som jag vill titta på.

Vårat A-lag i SIF har match borta mot Skiljebo idag kl 15 och i princip gäller samma sak där, det är vinst som gäller.
Vinner Enskede medan SIF inte vinner är säsongen i princip över när det gäller målet att vinna serien.
I matchen mot Skiljebo ser jag ändå Skiljebo som favoriter på förhand, då SIF har haft det tufft på bortaplan under säsongen.

För Valbos del väntar Anundsjö på hemmaplan.
Här är det ändå en bra chans till poäng och jag tror inte att Andreas (tränare i Valbo) är riktigt nöjd med annat än 3 poäng idag.
Lagen bakom närmar sig och man jagas rejält nu i bottenkampen och då blir sådana här matcher väldigt betydelsefulla. 


Likes

Comments

​Snart är säsongen 2015 slut och många klubbar letar tränare inför 2016, hur tänker dom? vad är dom ute efter?
Det finns många "lycksökare" där ute, både bland nya som gamla tränare.
Klubbarna måste vara mer "vakna" när man letar tränare, vad har tränaren funnits i för klubbar och vad har han presterat där?
Hur har klubbar gått före och efter att tränaren lämnat den klubben?
Det finns alltid svar på dessa frågor och jag lovar att det också finns anledningar.
Men klubbar är ofta jäkligt bekväma och vill ofta ta den lätta vägen och presenterar tränare som den "perfekte", utan att tränaren har erfarenhet eller ett cv som är ok.
Jag efterlyser mer engagemang när man letar tränare från klubbarna.
Sedan kommer det in många nya tränare också, i vissa fall utan minsta erfarenhet.
Ett tips som jag tycker gäller för dessa tränare är att dom ska få erfarenheten genom att träna ungdomslag 4-5 år innan man är mogen att kliva fram i ett a-lag på lokal nivå.
Det är så mycket man lär sig med ungdomslag, man får ofta jobba från grunden med upplägg, träningar och hur man jobbar med organisationen i ett lag.
Hur vill jag spela? Varför vill jag spela så? hur ska vi försvara oss? ser jag när vi inte gör precis så som jag vill? mm mm.
Sånt här läser du dig inte till på kurser eller dyligt, det måste upplevas "live" och man måste få lösa problemen under en matchmiljö med adrenalinet igång och en viss press som man ska klara av samtidigt.
Många tror sig klara av det här relativt tidigt i sin tränarkarriär och jag tror att det är dom som aldrig kommer att greja det här.
Ungdomslag är en fantastisk början på en tränarkarriär, se till att stanna där något år extra istället för att lämna ungdomsfotbollen för tidigt.

Sedan har vi spelare som klubbarna är intresserade av till kommande säsong.
Det är viktigt på sikt att det är träningsvilliga spelare, spelare som bara kan träna varannan vecka, ofta korttidsskadade mm mm är i regel ingen bra värvning.
Några sådana här värvningar innebär ofta stor bortfrånvaro på träningar och även på matcher.
Stor bortafrånvaro på träningar av flertalet spelare innebär dåliga träningar och dåliga träningar blir på sikt dåliga sportsliga resultat.
Man hamnar i en väldigt tråkig spiral som blir svår att bryta.

Så här tycker jag våra lokala klubbar borde resonera när det gäller att rekrytera tränare och spelare, för det går om bara engagemanget och viljan finns !!


Likes

Comments


Better Blogging Nouw