View tracker

​Idag kl 15 började slutspelet i Sandviken futsal cup 2017.
Vi i SIF U17 klarade av att gå till slutspel vilket jag tycker var bra gjort, första gången som grabbarna fick möta seniorer.
I slutspelet fick vi möta Saik 1 och där räckte vi inte till och där blev det allt för många "junismisstag" för att vi skulle kunna matcha Saik.
Men Saik vann hur rättvist som helst och återfinns nu även i en av semifinalerna mot Sandarne.
Den andra semifinalen spelas mellan Järbo - IK Sätra.
Djungeltrummorna meddelar nu att Järbo har besegrat fjolårets vinnare IK Sätra i ena semifinalen och är i final.
Den andra finalplatsen tog Sandarne efter vinst mot Saik.

Final.
Sandarne - Järbo  5-4

Grattis till Sandarne för cupvinsten !!
Träffade dessa killar efter finalen på McDonalds då dom kom in med pokalen och var ordentligt trötta.
Jag tror inte att någon av dessa killar kunde gå ordentligt efter många tuffa matcher, men vann det gjorde dom.
Dom kom till cupen med relativt lite folk och fick dessutom tidigt skador på några, men dom kämpade storstilat igenom hela cupen.
Ännu mer som imponerade var att två av dessa killar delade på 10 st hamburgare och dom åt upp samtliga !!
Snyggt jobbat Sandarne !!!


Likes

Comments

​Första dagen spelad och det blev jämna matcher överlag under kvällen.
Omöjligt att säga vem av lagen som imponerade mest, men mina förhandsfavoriter IK Sätra såg jag inte i aktion under kvällen.
Saik 1 hade ett väldigt starkt lag på benen, men det hjälpte ändå inte mot Årsunda som vann "prestigematchen" med 1-0.
Järbo öppnade kvällen med två raka vinster, det var mot Sandarne och Hofors.
Det är svårt att spekulera så mycket mer innan slutspelet sätter igång vid 15 tiden på lördag.
Jag är iaf mycket nöjda med vad vi i SIF U17 presterat ikväll, 2 matcher och 2 oavgjorda resultat.
Först spelade vi 1-1 mot Ockelbo och sedan gör vi en ännu bättre prestation mot Hofors, där vi hämtar upp ett 0-2 läge till 2-2, väldigt bra gjort av dessa 16-17 åringar.
Vi får se om vi kan ta oss vidare till slutspelet i morgon eftermiddag, det trodde jag inte att jag skulle få skriva på förmiddagen.


Likes

Comments

​Jag fick en kommentar här på bloggen om att jag skriver för lite om GIF`s nyförvärv och ungdomssatsning och bara om när GIF tappar spelare, efter lite funderingar så köper jag det och tar igen lite nu.
Gif`s senaste nyförvärv är 21-årige Piotr Johansson från Malmö FF, en spelare som de senaste säsongerna mest varit utlånad, under 2015 till Ängelholm och under hösten 2016 till Östersund.
Jag vet inte vad jag skall tro om det här ärligt talat, men så här mycket förstår jag iaf.
Malmö är nöjda med att få bryta kontraktet med Piotr och Östersund vill inte ha honom, det är ju klara papper, men GIF vill ha honom i Superettan.
Det är en ung spelare som hittills inte har kunnat bevisa sig mogen för Allsvensk fotboll, men nog borde Superettan vara rätt nivå, jag tror det utan att ha sätt honom.
Ett flertal unga spelare har satts upp i GIF`s spelartrupp, frågan är hur mycket satsning det är på dessa, eller finns dom där bara för att man inte har råd att köpa spelare utifrån?
Det här glömmer många, men det är väldigt viktigt.
Satsar man på de unga spelarna kommer dom att matchas in direkt i träningsmatcherna och få mycket speltid, är det bara för kostnadsbesparingar så finns namnen tryckta i ett matchblad men dom finns inte på plan, upp till bevis GIF !!

Likes

Comments

​På fredag kl 17 startar första matchen i årets upplaga av Sandviken Futsal Cup på Jernvallen.
Sandvikens IF finns inte med i årets upplaga av cupen, vilket jag själv tycker är bra, man vinner den här cupen i 8 av 10 fall, så intresset borde öka bland övriga lag.
Skulle SIF vara med med sitt A-lag vill man helst ha med lag som Strömsberg, Söderhamn, Valbo och Kvarnsveden för att spetsa till turneringen, annars tycker jag att det blir bäst när ett flertal lag känner att chansen finns till en finalplats.
Förra året vann IK Sätra över Järbo IF i finalen och får ses som stora favoriter även i år, främsta hotet tror jag kommer från Torsåker, Saik och Årsunda.
Det man måste komma ihåg med Futsal (eller five-a-side som det tidigare spelades) är att det är en annan sport än utomhusfotboll.
Ett lag som ser fantastiska ut i Futsal, brukar ofta vara "sådär" utomhus och tvärtom.
Tänk vad många spelare man sätt under åren i cupen och tänkt att den där killen måste jag ha koll på under säsongen, när man ser samma spelare på fullstor utomhusplan har man åkt hem i halvtid.
Det här är mer vanligt än ovanligt !!

Men om vi nu håller oss till bara Futsal så får som sagt IK Sätra ha ett stort favoritskap på sig i år, allt annat än en vinst skulle förvåna mig.
När man ser dom spela så är det mycket futsalstuk på många av spelarna, kvicka på små ytor, tekniska i fart och spelare som både vill och törs utmana.
Jag räknar med att Kostas finns med på vinnarkortet som tas på lördag.
Torsåker vann Bilma och har fått ett flertal nya spelare inför säsongen och har smygit fram i divisionerna sista åren, man har tagit små men tydliga steg framåt.
Förra året finallag i bilma och i år vinnare av bilma, utomhus i div 4 var man nykomlingar ifjol och fick kämpa sig kvar, men i år ser jag dom som ett lag på övre halvan men dom rör inte IK Sätra i en ev final.
Skall något lag kunna vinna över IK Sätra i år tror jag Saik har bäst chans, om man får ihop allt till turneringen, det har ju kommit in väldigt många nya till säsongen.
Nackdelen för Saik är ju att de flesta spelarna som kommit, kommer från fjolårets SIF U17 och vi tränar aldrig fotboll inomhus, vilket gör det lite besvärligare på många sätt.
Till slut då Årsunda som normalt brukar gå bra i denna cup och man brukar vinna "läktarkampen" med sina supportrar.
Jag tror inte att man är ett finallag, men mycket väl ett semifinallag.
Det lag som jag medvetet glömt att nämna är Hofors, utomhus vårt bästa lag i denna turnering.
Men jag har ingen riktig koll på dom, annat än att man tappat några tongivande spelare från ifjol, så för mig är HAIF "outsiden" i årets turnering.
Vi själva ställer upp med vårt SIF U17 och SIF international.
När det gäller vårt SIF U17 som jag själv är en av ledarna i så är det ett gäng 16-17 åringar som förra helgen vann DM-guld just i Futsal för P17.
Fotbollsmässigt kommer vi att klara oss bra, det finns många intressanta spelare i laget, men fysiskt kommer det naturligtvis att märkas, killarna är inte vana att möta seniorer, de flesta har aldrig gjort det.
Men jag hoppas att vi kan bjuda upp till fina matcher för vi är ett spelande lag, som de flesta SIF lag, men som jag tidigare skrev, vi tränar aldrig inomhus och saknar därmed erfarenhet från sådant här spel.


Likes

Comments

View tracker

Sandvikens IF vann en mycket dramatisk DM-final i futsal för P17 mot Sandvikens AIK.
I matchens första anfall tar Saik ledningen med 1-0 och vi fick verkligen jaga från matchminut 1 och det fick vi bevisligen göra hela matchen.
Matcherna spelades 2x12 min effektiv tid och med 6 min kvar av sista halvleken tog vi "timeout" vid underläget 1-3.
Vi förde spelet men hade otroligt svårt att skapa någonting av bollövertaget, vilket gjorde att jag kände att tiden kommer att rinna iväg om vi bara fortsätter i samma stil.
Vi i tränarteamet kom överens om att köra man - man sista 6 minuterna och verkligen ge det ett ärligt försök.
Saik fick plötsligt mycket mindre med tid och började tappa bollar på delar av planen som vi kunde utnyttja och 2-3 kom, men kvitteringen till 3-3 kommer med bara minuten kvar.
Förlängningen startar med en ny Saik ledning, men med 30 sek kvar kommer vår kvittering till 4-4.
Vi vinner på straffavgörandet då vi sätter 5 straffar och Saik missar sin 5:e straff och därmed är vi vidare till ett slutspel i Timrå den 5:e februari.
Som ni förstår en mycket jämn finalmatch där vi äger mer boll än Saik, men där Saik försvarar sig bra och kontrade på oss när vi gick bort oss i anfallslägen.Likes

Comments

Idag spelar SIF U17 Futsal DM i Ockelbo.
De vann gruppen och nu väntar semifinal kl 15.

Resultat SIFs gruppspelsmatcher
SIF vs Torsåkers IF 3-2
Hofors AIF vs SIF 3-5

Kvartsfinaler
Kl 13:30 Hofors vs Älvkarleby 6-0
Kl 14:15 Saik vs Torsåker 5-1

Semifinal 1 kl 15:00
SIF vs Hofors 5-1

Semifinal 2 kl 15:45
Saik vs GGIK 9-4

Final kl 17:00

SIF vs Saik 9-8 efter förlängning och straffar.

Likes

Comments

Nej, det blir inte heller någon Pelle Lööf i Sandvikens IF`s div 1 lag i år, han valde att stanna kvar i Hudiksvall.
Det ser tungt ut nu på nyförvärvssidan i SIF till de sista 2 platserna som jag ser det, det mesta har gått emot och scoutingen under säsongen har inte heller funnits.
Att plocka in breddspelare nu till dom sista platserna känns fel, då är det bättre att skicka fram några av våra egna U17 spelare som kan få en extra säsong på sig för att få erfarenheten för att ta det sista steget till färdiga A-truppspelare, om man nu inte hittar 2 st spetsspelare inom kort.

Likes

Comments

​Sandvikens IF U17 åkte snöpligt ur allsvenska U17 serien förra året och nu är det klart med vilka dom kommer att möta i jakten på att åter kliva upp i "finrummet".
Årets serie innehåller följande lag, där serievinnaren spelar en avgörande match mot vinnarna i U17 Norra Norrland.

Alnö
Bollnäs
Essvik
IFK Östersund
Ljusdal
Ope
Sandvikens IF
Selånger
Sollefteå
Svartvik
Söderhamn
Östersunds FK

Likes

Comments

​Sandvikens IF`s 18 åring York Raphael fortsätter att omgärdas av rykten från utländska klubbar.
Jag vet att Palermo är en av klubbarna och nu är tydligen Sporting Lissabon också med på inresseklubben.
Skulle det bli något av detta, så är det bara att önska York lycka till och gratulera SIF till en ekonomiskt bra affär.
Men jag vet också att agenter inte är att lita på och man vill gärna synas med sitt namn i tidningarna för att skapa sin egen reklam.
Hur det blir med York får vi se lite längre fram, men visst vore det häftigt om det blev en affär med någon av klubbarna, men jag tror att vi får se York i "rödvitt" i sommar.
Men svaret får vi vänta lite till på !!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw