​Vad jag har fått höra så är det klart att Valbo FF kommer att få ha sitt 2:a lag kvar i div 4 nästa säsong.
Det röstades igenom på GFF mötet.
Jag tycker det är rätt att VFF får ha laget i div 4 iom att a-laget håller till i div 2.
Vad har varit alternativet?
Grabbarna runt startelvan måste ju också få en vettig matchmiljö för att vara förberedda när deras chans kommer i div 2.
Ett bra och klokt beslut tycker jag, men tyvärr så är det alltid andra klubbar som drabbas när man tar beslut i många frågor.
Men det är iaf ingen serievinnare som drabbas, det är ändå det viktigaste att inte det händer.


På spelarsidan återvänder Fredric Carlström till Årsunda efter en säsong i Kungsgården.

Blogga med din mobil - Nouw har kanske Sveriges bästa blogg-app - klicka här!

Likes

Comments

​Sandvikens IF`s talang Raphael York åker på 1 veckas provträning till italienska Lazio, tidigare under hösten har han provtränat med Watford.
När han kommer hem blir det landslagsläger på Bosön med P16 och sedan träning med Rwandas landslag, det pratas även om Southampton och Roma.
Visst är det här kul för en 16-åring att åka omkring och träna med toppklubbar, men någonstans måste man säga stopp också, nu räcker det för grabbens bästa.
Här har ju en seriös agent ett otroligt stort ansvar, nummer ett är grabbens bästa och nummer 2 agentens bästa.
Man kan inte ställa kraven på att en 16 årig grabb ska veta bäst i sådana här situationer, därför måste agenten se till grabbens bästa, vilket jag hoppas och också vet att agenten gör.
Lycka till i Lazio York och kör hårt !!!
Likes

Comments

​Sandvikens IF`s Axel Jonsson har skrivit ett längre kontrakt med klubben och kommer därmed att ingå i nästa års a-trupp i div 2.
Axel som i år har varit en viktig del i det PA lag som kvalificerat sig för PA elit nästa säsong, kom som 14-åring från Österfärnebo IF och har haft en stark utveckling i klubben.
Härligt Axel och grattis till a-kontraktet !!Likes

Comments

​Ockelbo IF i div 4 har gjort klart med en ny tränare inför 2016, det blir Jens Engqvist som under 3 år haft hand om Högbo AIF.
Dessutom har man nu fått hem Ockelbo "sonen" David Svanberg, som vad jag förstår kommer att vara någon typ av tränare inom Sandvikens IF`s A-trupp, samt spelare i Ockelbo IF.
Vi får se hur han löser det, men någon lösning finns förstås redan.
Kan nog tänka mig att broder Alex dyker upp i vår också !!

Likes

Comments

​Helt jävla fel av Jennevret idag ( jo, ni läste rätt hahaha) vi vann sammanlagt mot Danmark med 4-3 och är i EM.
Vi kan gå tillbaka senare till sista 20 min.
En otrolig lagprestation och laget överraskade mig mycket positivt.
Sverige borde ha vunnit med 3-1 hemma i Stockholm och antagligen fixat EM-biljetten redan där, idag kom utdelningen istället.
Vid 2-0 målet är matchen i praktiken över, alla visste det, även danskarna.
Tyvärr kan vi inte vinna matchen, vilket jag tyckte var synd, det hade varit på tiden att vi besegrat danskarna i Köpenhamn.
Men som helhet över 2 matcher är vi klart bättre än danskarna och vi går mycket rättvist till EM i Frankrike.​
Men jag hade ju faktiskt ganska mycket rätt i slutet av matchen hahaha.
1-2 kommer på EXAKT det sättet jag skrev att vi skulle få svårt att försvara oss om vi inte använder fler mittbackar i vårt försvarsspel och främst sista 15-20 när dom kommer att trycka på för en sista chansning.
Långt inlägg mot vår ytterback som är totalt chanslös i luftspelet, nu var det inte Martin Olsson men väl Bengtsson.
Vid 2-2 målet nickar dom på nytt in en hörna och vi borde ha haft 3-4 mittbackar på planen i det läget, som jag hade skrivit före matchen, vi behöver våra bästa huvudspelare när motståndarna matar in inlägg !!

Zlatan blir på nytt matchvinnare och vad skulle vi vara utan Zlatan?
Många gillar ju inte Zlatan, men även om han ofta är slö, bekväm och oinspirerad så är det vår världsspelare.
Återigen ifrågasätter jag Hamrèns uttagning av Marcus Berg kontra Guidetti.
Zlatan är en vinnare i tankarna, sättet att agera och det är ju precis sådant här tränare måste lära sig att se.
ALLA lag har både vinnarkaraktärer och spelare som deltar men inte kan/vågar bli en vinnare, sådant här ser vissa tränare och vissa tränare ser aldrig sina svaga mentala kort.
Titta på Berg, idag får han 1 halvchans som sitter 10 m över målet, i tisdag har han 2 jättelägen och han är inte ens nära att göra mål.
Guidetti är motsatsen i vinnarkaraktär och är alltid en vinnare i sitt huvud !!
Han hade absolut inte gått mållös från dessa 2 kvalmatcher !!​

Jag brukar kritisera Grankvist i landslaget, idag kan jag bara applådera åt en prestation av yttersta europaklass !!
Ruskigt bra Grankvist.
Likes

Comments

​Jag har nyss tittat på Sveriges startelva som Hamrèn har meddelat och tyvärr tror jag inte fullt ut på den.
Visst fick Sebastian Larsson plats som högermitt istället för Durmas, vilket gör den kanten löpstarkare och lite bättre defensivt, men jag hade hoppats på 2 andra förändringar.
Mikael Lustig ut och in med en mittback som ytterback, så vi blir starkare i både defensiven och luftspelet, samt att John Guidetti hade fått startat bredvid Zlatan.
Jag skrev ju om det här på bloggen efter matchen i lördags och hade några förändringar som jag gärna hade velat se.
Nu får jag hoppas att jag har fel, efter kl 23 har vi antagligen svaret !!


Likes

Comments

​I dag presenterades Sirius målvakt Andreas Andersson som klar för Gefle IF.
Andreas har haft en hög status i Sirius under säsongen och känna som en bra värvning av Hasse Berggren, det känns nu som en bra kamp mellan Hedvall och Andreas inför 2016.
Däremot nämns mittbacken David Fällman som intressant för Djurgården och då blir det naturligtvis svårt för en klubb som GIF i den kampen.
Det här ryktet dök upp idag och det låter högst troligt i mina öron.

Likes

Comments

​Jag tycker Sverige gör en riktigt bra match mot Danmark, man borde ha kunnat vunnit med 1 mål till, 3-1 hade passat bättre till matchbilden.
Visst tappar Sverige greppet sista 25 min, men helheten var bra.

Nu avgöres allt på tisdag i Köpenhamn, Sverige skall dit och försvara sin 2-1 ledning.
Tyvärr tror jag inte att det går, Danmark hemma är bra och ligger man under med 1-2 redan vid matchstarten tror jag det blir tryck framåt redan från matchminut 1 på tisdag från danskarna.
Det stora problemet kommer att bli att kunna försvara sig mot inläggen från danskarna, jag tror på oerhört många inlägg.
Man vill sätta ett stabbigt svenskt försvar på ordentligt prov och Danmark vet att vi inte har ytterbackar som är särskilt imponerande i luftspelet.
Börjar det komma långa inlägg mot bortre stolpen konstant kommer det att bli mål för danskarna, under en längre tid räcker inte våra ytterbackar till i den sortens fotboll.
Anfallsmässigt vill jag ha in Guidetti istället för Berg tillsammans med Zlatan på topp, nu handlar det om självförtroende och kaxighet när chansen kommer, för några chanser kommer vi att skapa.
Hade vi kört med Guidetti istället för Berg senast hade antagligen denna EM-match i praktiken varit över till svensk fördel, för de missar på BRA chanser som Berg hade får man inte missa på den här nivån och jag pratar mycket om kaxighet när jag nämner vinnare.
Kan man inte se skillnad på en kaxig spelarattityd och försiktig spelarattityd kan man aldrig se skillnad på vinnare och icke vinnare.
Guidetti är absolut ingen världsspelare, kommer aldrig att bli, men han har en vinnares attityd och kaxighet, han hade avgjort matchen mot Danmark med 1 eller 2 mål, för han hade sätt STORA mål när chanserna kom, Berg såg STORA målvakten.

På tisdag skulle jag vilja se att Hamren gör ändringar till den spelbild som kommer att finnas i Köpenhamn.
Vi kan inte ha både Martin Olsson och Lustig som ytterbackar, då kommer det INTE att gå att ta sig vidare till EM.
Lustig är lite för dålig defensivt och inte tillräckligt bra huvudspelare heller, Martins problem är också huvudspelet.
Någon av dessa måste bytas ut till förmån för en extra mittback som får gå ut som ytterback.
Någon av Helander, Milosovic eller Erik Johansson får gå ut och ta högerbacksplatsen i min startelva, medan Martin Olsson får fortsätta på vänstern.
Känslan från i lördags är att det matas in klart mest bollar från våran vänstersida och då kan vi ha Martin kvar och få in en extra mittback istället på dessa långa inlägg.
Dessutom förstärker vi upp vårt luftspel på fasta situationerna därmed också.
Skulle vi överleva till ca 15 min kvar, då måste Martin också ut och in med en 4:e mittback som får ta vänsterbacksplatsen, för då kommer en ännu tydligare press från danskarna med mängder av långbollar in i "boxen".
Men vi måste spela ett rakt snabbt anfallsspel också när vi erövrar bollen, jag har hela tiden sagt att Lewicki måste in i startelvan, ingen kan väl påstå att han inte visade sig vara mogen för det?
Jag tror att vi får se Forsberg och Zebbe Larsson på kanterna, då det är våra bästa defensiva yttermittfältare, men vi måste ha folk som vill/kan gå framåt också när chanser ges och båda dessa jobbar ju kopiöst hårt och är 2-vägsspelare.
Till sist hoppas jag nu få se Zlatan och Guidetti från start.
 

Likes

Comments

​I går lördag spelade Sandvikens IF en testmatch mot ett lag från Stockholm med kontraktlösa spelare som kommer från div 1 och div 2 klubbar.
I SIF´s lag återfanns även där ett flertal provspelare och man gick runt på mycket folk.
SIF vann matchen med några mål, men resultatet i dessa matcher är ju helt oväsentligt då man prioriterar de enskilda prestationerna, främst hos testspelarna.


Likes

Comments

​Dalkurds tränare Andreas Brännström lämnade idag Dalkurd, efter att som han säger, inte fått någon info om hur nästa säsong ska se ut sportsligt och ekonomiskt.
Han riktade stark kritik mot hur klubben har jobbat sportsligt efter avancemanget till superettan.​
Brännström tog upp Dalkurd till superettan under denna säsong och ordf i klubben gick ut och sa att målsättningen var att gå upp i allsvenskan till 2017.
Problemet med den målsättningen anser Brännström är att ekonomin redan är ansträngd och han vill höra sportchefens kommentar om hur detta skulle gå till, ekonomiskt och hur man sportsligt skulle få till en sådan trupp, men även rent organisationsmässigt i klubben.
Efter samtal idag med Dalkurd väljer nu alltså Brännström att lämna Dalkurd.
Enligt Dalkurds hemsida pga att man inte kommit överens ekonomiskt med Brännström om ett nytt kontrakt, personligen tror jag inte på den uppgiften !!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw