I kvällens DM-final för oss i P17 kändes det på förhand som en 50/50 match, det lag som för kvällen gör bästa prestationen vinner detta var min tanke.

Första halvlek är väl som vi förväntade oss, ett GIF som driver på och vill spela mycket centralt, medan vi måste ligga rätt och ställa om efter kanterna, alternativt hitta in bakom deras mittbackar, vilket vi gör vid både 1-0 och 2-0 målet.
I halvtid leder vi med 2-0 och vi är riktigt nöjda med vår prestation.
Till andra halvlek går GIF ner på en 3-backslinje vilket jag även sätt dom spela i serien och dom höjer trycket mot oss och dom ger oss mer problem i det skedet, men dom stångar sig blodiga mot vårt försvarsspel som idag var helt ruggigt bra.
Att vi skulle få kontringslägen mot deras 3-backslinje visste vi om redan innan matchen och i dessa lägen är vi skickligare än dom och utnyttjade våra lägen väldigt bra och till slut rann det iväg till hela 5-0.

Sammantaget en ruskigt bra försvarsinsats av grabbarna, absolut högsta betyg man kan dela ut och framåt var vi effektiva när chanserna kom.
Gefle hade mycket boll,skapade ett par bra målchanser men räckte inte riktigt till idag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Föga otippat så vinner Åbyggeby årets div 6 och återfinnes nästa år i div 5.
Inför detta år startades åter klubben upp efter några års vila och med mängder av etablerade spelare så var det som "dyngfavoriter" som Åbyggeby i år klev in i div 6 spel.
Om man har kommit igång med någon ungdomsverksamhet vet jag inte än, men det kanske någon mer insatt i Åbyggeby kan kommentera.
I vilket fall som helst GRATTIS ÅBYGGEBY !!!!!

Likes

Comments

I morgon onsdag spelar vi i Sandvikens IF P17 killar DM-final på Gavlevallen mot Gefle IF.
Matchtid är kl 20,00.

Tyvärr kommer matchen lite olägligt för oss just nu, men så är det ibland, det tillhör idrotten.
Det positiva är att vi sedan är matchlediga i helgen och spelar säsongens viktigaste match först om 1,5 vecka i serien och då är mina förhoppningar att några av spelarna är tillbaka.
Men som alltid ställer vi upp med vårt bästa lag för dagen och vi kommer säkert att ge GIF en tuff och bra drabbning.


Likes

Comments

Sandvikens IF startar upp ett U19 lag inför 2018 med förhoppningar om spel i en av SVFF`s serietillhörigheter.
Tidigare hade inte SIF kullar födda 97,98 och 99 och hade därför inget U19 lag, men nu står klubben starkare rustad än någonsin på ungdomssidan med stora kullar i varje årskull fr.o.m årskull -00.
Vilka serier våra ungdomslag kommer att spela i 2018 återkommer jag med när allt blir klart, detsamma gäller hur tränarsidan kommer att se ut i lagen.
Likes

Comments

Gefle IF var väldigt nära att få med sig 1 pinne och 0-0 hemma mot Dalkurd, men i den 93:e minuten så kom 0-1 målet.
GIF har ju haft flyt på slutet med sena avgörande mål, men denna gång var turen emot dom istället och Dalkurds jakt på Allsvenskan blev 3 poäng rikare.

GIF U19 hade en viktig streckmatch i botten av tabellen när GIF Sundsvall idag kom på besök, ett Sundsvall som bara låg 1 poäng före GIF.
Men idag räckte inte GIF till utan förlorade med 1-4 och man ligger just nu på nedflyttning, medan GIF Sundsvall tog ett kliv uppåt mot säkrare mark.


I div 4 vann Torsåker sin "måstematch" hemma mot Ockelbo med hela 7-1 och hakar därmed på SAIK i kampen om kvalplatsen.
Det skiljer därmed endast 1 poäng mellan lagen med 2 matcher kvar att spela i serien, spännande men fördel SAIK.

Likes

Comments

Sandvikens IF herrar och Sandvikens IF U17 hade idag matcher under eftermiddagen.
Herrarna vann en mycket viktig och stark seger hemma på VM-arenan mot serietvåan Umeå med 1-0.
Jag hann med att se 30 min innan min resa till U17 matchen borta mot Bollnäs började, men under de 30 minuterna såg det bra ut.
Jag får sedan rapport att man gjort en mycket bra 2:a halvlek och dessutom vunnit med 1-0, vilket är oerhört starkt gjort mot serietvåan.
Det innebär nu 2 raka vinster och publiksiffran idag på VM-artenan var ca 550 st.


Vi i SIF U17 hade en mycket viktig och svår bortamatch mot tabelltrean Bollnäs borta.
Det är ju Essvik, SIF och Bollnäs som har ryckt i serien och gör upp om en kvalmatch mot U17 allsvenskan.
För att ha allt i egna händer hade vi idag behövt vunnit bortamatchen mot Bollnäs, tyvärr så slutar den 3-3 efter att dom kvitterat i den 93:e minuten.
Grabbarna gjorde en bra match idag och det känns otroligt surt att vi inte åkte hem med 3 poäng idag.


Likes

Comments

Nyss blev det klart att årets vinnare av herrarnas div 4 2017 heter Årsunda IF.
Årsunda vann nämligen toppmatchen på Jernvallen mot SAIK med 3-2 efter underläge 1-2 i halvtid inför hela 373 åskådare.
Först av allt så missade jag första 27 minuterna då vi hade träning före och videokoll inför vår match i morgon, jag kom vid ställningen 2-1 till SAIK.
Sista 15 av första halvlek är det mycket Årsunda och man bränner 3 jättechanser på nick från bra avslutslägen och det var lite klent av ÅIF att bränna samtliga 3.
Andra halvlek startar med en jämn matchbild, men ju längre matchen pågår, ju mer får ÅIF övertaget och i minut 81 och 87 avgör Årsunda serien med att vända 1-2 till vinst med 3-2.

Sammantaget:
Jag tycker att det märktes att det var de 2 bästa lagen i serien i denna match, men jag håller Årsunda som det definitivt bättre laget som helhet.
Man håller ihop laget både offensivt och defensivt bättre än vad SAIK gör, man är bättre på att variera spelet och man är starkare sista 15 min i båda halvlekarna, det är väl i grova drag det som skiljer lagen åt.
Men saker måste också förbättras i Årsunda inför den kommande div 3 säsongen, man går alldeles för mycket på chansbrytningar i backlinjen, vilket gör att man både blir ihåliga och får svårt att försvara ytan bakom backlinjen, vilket jag nämnt tidigare.
Idag blev det 2 rejäla sådana misstag sista 15 i första halvlek.​
Ett skickligt lag i div 3 ser och straffar detta omgående, men nu börjar ett intressant jobb för Årsunda att hitta dom "rätta" spelarna till div 3 säsongen.

GRATTIS ÅRSUNDA IF FOTBOLL  !!!!!!!!!!Likes

Comments

Toppmatch spelas i helgen i div 5 fotbollen, då serieledande Skutskär möter Norrsundet som ligger tvåa i tabellen på hemmaplan.
En mycket viktig match i kampen om div 4 platserna, fördel just nu för Skutskär.

Likes

Comments

På lördag är det en riktig toppmatch i Bollnäs när hemmalaget tar emot oss i SIF U17.
Det börjar dra ihop sig nu i U17 serien, med Bollnäs på 38 p och även Sandvikens IF ligger på 38 poäng, men med Bollnäs i överläge då dom har en match uppskjuten.
Vi får absolut inte förlora, då blir det för tufft att komma ikapp Essvik och Bollnäs med få matcher kvar, matchen på Jernvallen sluta oavgjort.

A-laget möter ungefär samtidigt Arameiska på Jernvallen, och då kommer det att krävas nya poäng från "rödvästarna", i kampen om fortsatt div 1 spel. Kan Olof Mård komma tillbaka efter sin skada? Blir det dubbelt serber på topp, eller?
Frågorna får ni som besöker Jernvallen svar på ca 14,45 på lördag.
 


Likes

Comments

Det här hade kunnat vara en ren seriefinal med allt vad det innebär, tyvärr är det inte så denna gång.
Årsunda har skaffat sig ett bra läge, man behöver vinna 1 av de sista 3 matcherna för att vinna serien, ELLER att kryssa mot SAIK på fredag.
För SAIK gäller matchen lite mera, man jagas fortfarande av Torsåker och man måste se upp så dom inte hämtar in försprånget, så för SAIK`s del skulle 3 p vara väldigt värdefulla.
Nu inbillar jag mig att ÅIF vill avgöra serien så fort som möjligt och då är fredagens match den första av 3 möjligheter.
Jag kommer iaf att leta mig till Jernvallen för att se matchen "live", och jag räknar och hoppas på en jämn och bra tillställning.


Likes

Comments