Helsingborg tog inte sin 1:a chans av 3 som jag tror att dom får.
Hemmamatchen mot Djurgården förlorades med 1-2, efter 2 st bjudningar som nu har blivit vardagsmat för HIF`s backlinje.
Precis när jag skriver det här öser grannen på med "han har öppnat pärleporten" så man tror att han sitter i min soffa och öser på, skapligt högt kan jag meddela.
Samtidigt kommer jag då att tänka på Helsingborg, hur man verkligen har bjudit in Gefle i det här, men att det fortfarande är klar fördel HIF.
Så HIF har verkligen " öppnat pärleporten" för GIF, frågan är om GIF får komma in?
Men man ska komma ihåg att GIF fått chansen pga att HIF står fullkomligt stilla poängmässigt, det beror inte på någon fantastisk form hos GIF​, då hade jag trott mer på GIF.
I helgen spelas Gefle - Malmö FF och Falkenberg - Helsingborg, kanske 2 st kryssmatcher och då oförändrat tabelläge inför sista omgången, då möts Östersund - Gefle och Helsingborg - Jönköping, njaaa, fortfarande fördel HIF anser jag med tanke på sin 2 poäng mer.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Gefle IF vann över Kalmar med 1-0, efter ett sent vinstmål av Emil Bellander och GIF fortsätter att leva i serien.
Men ikväll kan Helsingborg åter ta tillbaka 5 poängsgreppet om man vinner hemmamatchen mot Djurgården på Olympia.
Gör Helsingborg det återstår bara 2 matcher och en skillnad till HIF på 5 poäng och GIF måste då vinna båda de avslutande matcherna mot Malmö FF och Östersund och HIF får inte ta någon mer poäng.
Då ska man komma ihåg att Helsingborg har Falkenberg kvar och det känns på förhand som en mycket bra poängchans för HIF.
I kväll kl 19 börjar den otroligt intressanta matchen Helsingborg - Djurgården och senare ikväll vet vi förutsättningarna inför de 2 sista omgångarna.

Likes

Comments

​I dag blev det helt klart att Eldar Abdulic tar över som tränare i Sandvikens AIK.
Eldar som närmast kommer från en assisterande roll i SIF U17, har tidigare även tränat Kungsgården och han har under året även tillhört Årsundas div 4 lag och där gjort några matcher.
Lycka till Eldar !!

Likes

Comments

​Det är slut på fotbollssäsongen 2016 för de flesta, men inte för alla.
U17 lagen går in i något som heter Ligacupen under november månad och fortsätter in över 2017.
Både Sandvikens IF och Gefle IF finns med i denna turnering och lagen har dessutom lottats mot varandra, alltså i samma grupp i turneringen, övriga lag i gruppen är Djursholm och Haninge.
Åldern på grabbarna är att man måste vara född -00 eller senare och första matchen spelas den 20/11.

Distriktslaget i P16 spelar helgen den 11-13/11 Post-Nord Cup på Gavlevallen, motståndare är Uppland och Dalarna.
1:an i gruppspelet går vidare till A-slutspel och 2:an går vidare till ett B-slutspel.

Jag tror att Sandvikens AIK inom väldigt kort tid kommer att presentera sin nya tränare, det sägs att allt är klart nu.

Sandvikens IF damer som tog steget upp i div 2 nästa år, har fortsatt att träna och har haft besök av spelare från 6 klubbar runt om i Gästrikland.
Vi får se om det blir några övergångar av detta, eller inte.

Har även precis fått höra att det nu är klart att den gamle GGIK tränaren Jairo Alvarado kommer att bli en av tre tränare i SIF U15 nästa säsong.
Jairo är bara 29 år, så "gamle" var kanske fel ord.​
Senast tränade han IK Sätra P-02.


Likes

Comments

​Den 34-årige René Makondele är klar för Gefle IF nästa säsong och lämnar BK Häcken där han i år fått dåligt med speltid.
Makondele kommer till GIF oavsett om det blir allsvenskt eller Superettan till nästa säsong.
Själv känner jag mig mycket tvivlande till vad en matchotränad 34-åring skall tillföra GIF, om laget nu ramlar ner till Superettan som allt tyder på.
Hade inte det varit ett perfekt tillfälla att hitta egna unga spelare till den lediga ymf platsen, då med all säkerhet Bertilsson försvinner vid nedflyttning?Likes

Comments

​Anders Boman har varit både ungdomsansvarig och sportchef i Sandvikens IF under några år slutar nu i klubben och kommer istället att bli klubbchef i Täby FK (div 3)..
Han har fortfarande några veckor kvar att jobba i SIF innan han den 1 dec börjar sin anställning.
Just nu gissar jag att han sitter och syr ihop det sista på ungdomssidan, där det kommer att bli lite förändringar till nästa år, bl.a med ledarkonstellationerna till de olika lagen.
Lycka till i de djupa skogarna, Boman !!

Likes

Comments

​2017 års upplaga av Göransson Cup slår nya rekord, det ser jag redan nu då 270 lag hittills är anmälda till futsal-cupen inne på Göransson Arena i februari.
Fortfarande finns möjligheter att anmäla era lag dit, men det börjar nu bli ont om både tid och plats i turneringen.
SIF har satt ett max på runt 300 ungdomslag och det börjar närma sig och anmälan till cupen göres på SIF`s hemsida om ni vill vara med.

Likes

Comments

​Det ville sig inte för Järbo i kvalet mot div 4, det hade räckt med oavgjort i sista matchen mot Slätta från Falun, men det blev en förlust med 2-3.
Före serien hade jag ju tippat Järbo som serietvåa (vilket blev rätt), men under själva seriespelet så imponerade Järbo så mycket så serien kändes avgjord ett tag, men på något sätt så släppte man greppet om seriesegern.
Detsamma får man väl säga om kvalet nu i efterhand, oavgjort på hemmaplan hade räckt för div 3 spel och man tar dessutom ledningen med 1-0, men sedan släpper man in 3 mål på hemmaplan i en avgörande kvalmatch, långt ifrån godkänt !!!
Nu får vi se vad som händer med Järbo inför 2017 års säsong, klart är det tydligen att målvakten Johan Gille lämnar enligt tidningen.Likes

Comments

​I går kväll kom ytterligare ett kryss för Gefle IF efter 1-1 hemma mot GIF Sundsvall.
Nu ligger GIF -2 poäng på min kalkyl som skulle innebära att GIF slutade årets allsvenska på 24 poäng.
Jag hade definitivt räknat med 3 poäng hemma mot Giffarna Sundsvall på den kalkylen, ett lag man verkligen brukar ha "storebrors statistik " på.
Men i år är ingenting sig likt för GIF och inte ens hemma mot Sundsvall kommer en 3 poängare.
På söndag möts Örebro - Helsingborg, sedan är det bara 3 omg kvar. 

Likes

Comments


I går spelades det en match mellan Hälsingland och Gästrikland P16 killar i Norrala.
Matchen slutade 2-2, vilket Gästrikland skall vara mycket nöjda över, då Hälsingland spel och chansmässigt dominerade.
Matchen var relativt jämn under första 45 min, medan Hälsingland tog över rejält i andra halvlek, Gästriklands kvittering kom med minuten kvar.

Likes

Comments