DM-spelet har nu startat.
Järbo fick inte ihop en trupp mot SAIK och fick lämna återbud, vilket tyder på en alldeles för liten trupp för tillfället.
Hedesunda tar en överraskande poäng mot Hofors och Sätra vinner programenligt mot Huge.

DM

Hofors - Hedesunda   3-3
SAIK - JÄRBO      WO  (3-0)
IK Sätra - IK Huge   4-2

Träningsmatch

Årsunda - Ljusne  0-1


Likes

Comments

​Gefle IF förlorade bortamatchen mot Landskrona BOIS med 1-2, efter att Johan Oremo reducerat för GIF på 2 minuters övertid.
Jag har inte sätt matchen, så jag har ingen övrig info att komma med, men en bortamatch mot Landskrona är inte så lätt som många kanske tror.

Likes

Comments

​Idag började vi vårat b-slutspel i Ligacupen för vårat U17 lag med en hemmamatch mot IK Brage.
Det blev en mycket bekväm vinst efter en spelmässigt bra genomförd match, vinsten skrevs till 6-1 (3-0).
Övriga lag i gruppspelet är Skellefteå, Östersund och Alvik från Luleå.
Jag ska försöka att lägga ut 45 min från matchen som vi spelade in på video, så får ni se ni som är intresserade.

Likes

Comments

Här kommer alla segrande lag i de olika klasserna i årets Göransson Cup !!

F13 Saltsjö-Boo IF
F14 Hammarby IF
F15 Hammarby IF
F16/17 Vattholma

P13 Sandvikens IF
P14 IFK Österåker
P15 Årsta IF
P16 Högbo AIK
P17 Sandvikens AIK

Samtliga finaler kan ses på dinit.se


Likes

Comments

Kvällens träningsmatch mellan div 1 laget SIF och div 2 laget Valbo slutade 6-1 (4-0).
SIF är effektiva, man styr spelet på plan och agerar lika övertygande som i fjol, både bakåt och framåt.
I slutet på mars får vi väl ett större besked på lagets kapacitet när en startelva börjar sätta sig och man får se hur det ser ut då.
Kul att en 15 och en 16-åring fick göra a-lagsdebut sista 10 minuterna, därmed har hittills 4 spelare från årets U17 lag provat på A-matcher i år.
Valbo tycker jag ser ut att hålla ungefär samma nivå som i fjol, trots siffrorna ikväll.
Man har mycket nytt som skall komma in i spelet och jag tror inte att man gråter blod bara för att det rann iväg målmässigt.
Närmast åker SIF A-trupp på träningsläger till Cypern nu i helgen.

 

Likes

Comments

​I morgon tisdag möter Sandvikens IF herrar Valbo FF på Jernvallen.
Matchstart är kl 18,15.

Likes

Comments

Som jag tidigare har skrivit, så har Valbo varit intresserade av Söderhamns Simon Fäger och nu är det klart att Fäger kommer att spela för VFF denna säsong.
Han bor i Gävle, men har under flera år nu tillhört Söderhamn i norrlandstvåan, nu blir det fortsatt spel i samma serie, men i Valbo FF.
Det kan även betyda att Nermin "Jaffa" Celjo hakar på till Valbo, även han bor i Gävle och har under flera år tillhört Söderhamn.

Likes

Comments

​Årets upplaga av Göransson Cup har blivit grymt bra, iaf om ni frågar mig.
Under en kväll (fredag) och en förmiddag (lördag) kan jag lova att det har kommit mer bilar än under hela VM-veckan i bandy kring Göransson Arena.
Nu har man även fått till bra nätväggar som skiljer planerna ifrån varandra, så det är ytterst få bollar som lämnar "sin" plan.
Sedan är det alltid trång med omklädningsrum när 313 lag ska dela på typ 20 omklädningsrum, men är det Sveriges största futsalcup så får man räkna med att det inte är som på sommaren när man har match och får ett eget omklädningsrum.
Vi själva i SIF U17 byter om i vårat egna bollförråd tex.

Vårat SIF 1 i P17 serien har fått en kanonstart på cupen, igår en mycket klar 5-1 vinst mot DM-2:an i futsal SAIK och idag en 4-0 vinst mot Uppländska Vattholma.
Men jag tror att det senare under turneringen kommer att gå lite tyngre, när man börjar känna av att man varit med och lagt ut golvet på torsdag kväll och att kombinera att vara domare och spelare under fredag,lördag och söndag.
Mentalt tar det ganska mycket krafter att inte komma ifrån arenan på lång tid.

Precis som jag trodde börjar det att bli mycket tuffare nu för SIF 1 i P17 klassen.
Nu på eftermiddagen har det blivit 0-0 mot Torsåker och 3-2 mot Hofors, men man har vunnit sin grupp och man är nu klara för semifinal i morgon.
Värre är att man nu är nere på endast 7 utespelare efter 3 skador under matcherna hittills.
Det laget som jag coachar i samma klass heter SIF 2, men kommer huvudsakligen från vårat P17 lag, alltså ett lag som tränar betydligt mindre än vårat U17, men ändå vill hålla på med fotboll.
Vi har förlorat samtliga 3 matcher och den återstående matchen för oss spelas strax efter midnatt mot IFK Österåker.
Jag skyller på en kass coach att vi förlorat !!

På invigningen fanns bröderna Ravelli på plats och dom har också besökt tränarrummet för intressant prat med intresserade tränare.
Åter måste jag nämna publiken på arenan, det är en jättesucce publiktmässigt, man får inte ens plats med bilen vid arenan och då är ändå tillfälliga parkeringsplatser gjorda.

Precis som jag gissade före turneringen skulle det bli svårt att prestera som bäst i slutet av cupen för SIF i P17 klassen.
Man gör iaf en helt ok match i semifinalen mot GGIK och vinner med 2-0, Saik vinner sin semifinal mot Bollnäs med 2-1 och på nytt är det derbydags i en final, precis som senast i DM.
SIF styr och ställer spelmässigt mot ett SAIK som backar hem djupt och vill gå på kontringar, en mycket väntad matchbild.
Men jag tyckte att matchen som helhet blev seg och tempofattig.​
Det går onödigt segt i bolltempot i SIF och när man har chansen att attackera väljs ofta en passning bakåt istället och bollkontroll, vilket i långa loppet betyder långsamhet i eget spel och tacksamhet för SAIK .
Vi skapar 4-5 chanser där man normalt avgör matchen med några mål, men kvaliten på avsluten är dåliga.
SAIK får till en bra omställning med en dubbelchans, det är väl ungefär vad som händer fram till 19,56 av matchens 20 minuter i speltid.
Ett långt utkast från SAIK`s målvakt och nick från nära håll avgör matchen till SAIK`s fördel.
Därmed fick SAIK revansch från förlusten i futsal DM.
Grattis SAIK P17 till segern i Göransson Cup P17 2017.

Flera vinnare i de olika klasserna kommer att presenteras senare.
Göransson Cup 2017 blev iaf en stor succe med fruktansvärt mycket folk på läktarna, många roliga matcher och jag vet en sak inför 2018, det kommer att bli ett nytt deltagarrekord med lag.
Frågan är bara hur mycket SIF orkar med organisatoriskt, för om 5 år kommer vi att ha 500 lag om SIF orkar och hittar planer.Likes

Comments

I morgon startar 2017-års upp laga av den fantastiska Göransson Cup, som år efter år slår nya deltagarrekord, i år är det hela 313 lag anmälda.
Men det är ett gigantiskt evenemang som SIF sköter, med ca 450 personer som ställer upp ideelt för att få detta evenemang att fungera, otroliga siffror egentligen !!
Ekonomiskt är det naturligtvis en mycket viktig inkomst för föreningen, men som sagt, det är ett grymt jobb man får lägga ner också.
För vårt U17 lag kommer det sportsliga i andra hand när det gäller denna cup, här är det viktigast att varje spelare sköter sina domaruppdrag under hela helgen och i kväll börjar jobbet med att plocka fram och lägga golv inne i Göransson Arena.
På söndag kväll är det ett gäng oerhört trötta killar som lämnar arenan, där man förutom att lägga golvet och att vara domare, även skall spela själva.
Snart börjar årets största futsalturnering i Sverige !!!

Likes

Comments

Järbo IF letar nyförvärv inför kommande div 4 säsong.
I dag har man en väldigt liten trupp på ca 15 spelare som måste utökas och jag vet att man är i kontakt med målvakten Viktor Hedberg som spelade i G/Hammarby ifjol, men även att man är intresserad av någon till spelare från nedlagda G/H.

Likes

Comments