​Igår blev det klart med ett nytt projekt för mig inom SIF, därmed lämnar jag som jag tidigare skrivit tränarrollen i SIF`s äldre U-lag.
Jag känner att det är rätt tid för mig att jobba med något nytt nu, sista veckorna har varit lite oinspirerat måste jag erkänna.
Kanske var det bara lite ledigt under december som hade behövts, men när jag erbjudits det här nya jobbet av Pelle Olsson och Stefan Lundin var det något som jag verkligen ville prova på.
Ett bra och nytt sätt för mig att fortsätta att utvecklas inom fotbollen !!

Jag kommer att bli spelarutbildare och blockansvarig för Sandvikens IF`s äldre ungdomslag inom akademin ( U15, U16, U17 och U19 ).
Det innebär att jag kommer att bli ett stöd till spelarna i de olika lagen, med individuella samtal, sköta upp och nedflyttningar av spelare i de olika lagen tillsammans med tränarna för att hitta bästa miljö för fortsatt utveckling på spelarna, se till att tränarna följer "Sif-modellen", samt att sköta spelarrekryteringar och tränarrekryteringar till de olika lagen, tillsammans med lagens tränare.
Jag skall se till så tränarna dokumenterar speltider, träningsstatistik, att vi sköter informationskurser och utbildning med spelarna inom flera olika områden som vi måste sköta inom akademin, som tex doping, medicinering, agentversamhet mm mm och även detta måste dokumenteras.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Stokes tränare Mark Hughes borde nu avgå efter dagens nya genomklappning mot Tottenham, han förfogar över en betydligt bättre trupp än han får ut av laget i år.
Försvarsspelet ser extremt dåligt ut och linjer i försvarsspelet finns nog bara på ett A4 block just nu hos Hughes.
Man har helt enkelt inte fått ihop försvarsspelet alls efter halva säsongen och till slut så måste ju någon ta ansvaret för det och högst ansvarig är just Mark Hughes.
Att Stoke skall ligga och kämpa för nytt kontrakt känns onödigt, då klubben alltid är ett stabilt mittenlag.

Likes

Comments

​Johan Mjällby lämnar Västerås SK och är klar som ny tränare för Gefle IF.
Svårt att ha synpunkter på tycker jag, man har för dålig koll på honom som tränare, men jag vet att man var väldigt tveksam till en kontraktsförlängning med honom i VSK innan han "lite överraskande" erbjöds nytt kontrakt där.
Resultat och spelmässigt har VSK inte levt upp till förväntningarna under hans tid, vilket sägs vara orsaken till ifrågasättandet och när VSK besökte SIF i seriens sista omgång skrek den lilla VSK klacken att "vi vill ha Mjällby kvar", ett tecken på att styrelsen var osäker på sitt beslut om en förlängning av Mjällbys kontrakt.
Han visste så klart att han var ifrågasatt och det bidrog nog till hans beslut nu när GIF kom med en förfrågan.
Jag har pratat med några personer med goda kontakter som har sagt precis samma sak.
Men nu är han i GIF och får chansen att visa vad han går för här.


Vad jag hört så är det också klart att mittbacken Anton Lantz lämnar Gefle IF nästa vecka och presenteras för en annan superettaklubb, dom här uppgifterna ser jag som väldigt troliga. Örgryte ???????


Likes

Comments

​Sent igår kväll presenterades ytterligare 2 nyförvärv till Sandvikens IF dam i div 1.
Det är 2 st 17-åringar från Valbo FF i div 2 som numera är SIF:are, det är Demi Pierre och Johanna Engström.
Demi var dessutom bästa målskytt i VFF´`s div 2 lag med 10 mål.

Likes

Comments

​Sandvikens IF damer förstärker sin trupp inför div 1 säsongen med Malin Lindström som närmast kommer från IK Huge.
21-åringen har 3 säsonger bakom sig med Huge i just div 1 och hon kan användas på ett flertal positioner i laget enligt tränar Mackan !!

Likes

Comments

​Tobias Wennergrund har i år fungerat som 3:e målvakt i SIF lämnar nu klubben efter säsong och jag gissar att det blir till någon av div 2 klubbarna Strömsberg eller Valbo
Lämnar SIF gör även forwarden Sunday Bale efter några år i klubben, jag gissar på att det blir till någon div 2 klubb hemma i Uppsala.

Likes

Comments

​Årsunda har legat tysta hittills angående nyförvärv till sin kommande div 3 säsong, men nu kommer nyförvärv nr 1.
Det är Henrik Nilsson med förflutet i bl.a Saik, Järbo och nu senast Ockelbo som nu hamnar i Årsunda.
För SAIK`s del är det omvänt, här värvas det in mycket nytt, men man tappar också spelare.
Nyförvärv nr 6 i SAIK är målvakten Erkan Gumus från Hofors.
Mer lär väl hända hos klubbarna innan frimånaden är över, så får vi kommentera trupperna då.


Likes

Comments

​Det blev förlust med 0-4 i årets sista match för Sandvikens IF U19 hemma mot Hudiksvall, ett Hudik som bestod av spelare från 5-6 olika klubbar i Hälsingland.
Det är helt ok att göra så i den här Ligacupen för norrlandslagen.
Hudik var det bättre laget och vinner rättvist, men vi kunde ha gjort en lite bättre prestation tycker jag.
Men nu är det en välbehövlig vila för grabbarna efter en lång säsong och hela december är träningsfri.
Vann den här gruppen gjorde nu IK Sirius som vann hemma mot Gefle IF med 3-0 i gruppfinalen.

Likes

Comments

​Nu är det klart att det blir David Svanberg och Dennis Olsson som tar över Sandvikens IF`s U19 lag kommande säsong.
David som under många säsonger varit spelare i SIF A och under några säsonger nu varit en av de assisterande tränarna i SIF A blir huvudtränare och Dennis Olsson, även han fd spelare i SIF A blir assisterande tränare.
Jag är övertygad av att det här kommer att bli ett bra tränarteam och som kommer att lyfta grabbarna ännu ett steg närmare vår A-trupp.
Lycka till David och Dennis !!
Likes

Comments

I morgon söndag gör jag min sista match som tränare i den U17 trupp som redan nu har övergått till en U19 trupp.
Vi möter Hudiksvall på Jernvallen och matchtid är 15,00 och jag tror att det blir en jämn tillställning om man tittar på de resultat som vi hittills har spelat i gruppspelet.
På sätt och vis skall det bli skönt med ledighet under december och sedan får jag se vad mitt nya jobb i klubben innebär, det borde bli klart under december.
Likes

Comments