I lördags var det dags för en het seriefinal i strålande solsken och 20 plusgrader i Malmö mellan serieledande Malmö FF och tabelltrean och nykomlingarna Sirius som överraskat många med sin fina fotboll. Så här kommer nu en matchrapport från lördagens match i den 15:e omgången.

Första halvlek : Efter bara 36 sekunder fixade Malmös anfallare Jo Inge Berget en chans men den blev ganska ofarlig och blev inspark till Sirius. Malmö tog tag i taktpinnen direkt och visade att man ville vinna denna matchen och efter 7 minuter kom sedan 1-0 målet av Jo Inge Berget som tajmar ett inlägg perfekt och nickar in den. Efter 10 minuter skapar Malmö sin andra hörna,det är ett bra inlägg av Yoshimar Yotún men Sirius lyckas rensa undan. Direkt efteråt får Berget en ny chans på inlägg av Magnus "wolff" Eikrem men det blev ofarligt när Berget nickade. Minuten senare får nyförvärvet Kingsley Sarfo(från just sirius) en bra chans men Sirius målvakt tar den. En hörna skulle varit dömd till Malmö men det blev inget av det. I den 14:e minuten får Lewicki ett bra läge men går högt över och det är inspark till Sirius. Moses Ogbu i Sirius fick känningar men han reste sig ganska snabbt och spelade vidare. I den 19:e minuten får Malmö en farlig frispark på offensiv planhalva,ett bra försök men Sirius rensar ut den till ett inkast för Malmö. Andreas Vindheim fick en chans men Sirius bryter återigen. Mattias Svanberg fick chansen i den 20:e minuten men bryts återigen av Siriusförsvaret. Minuten senare rinner Erdal Rakip igenom men skjuter över. Efter nästan  30 minuter får Berget ett jätteläge men bränner den över. Direkt efteråt testar Jesper Arvidsson skott men går utanför Wilands vänstra stolpe I den 37:e minuten drar Oscar Lewicki på sig matchens första varning och missar kommande match. Eikrem drar den direkt på en studsande boll men går upp på läktaren. Christer Gustafsson slår ett inlägg  och Wiland plockar ner den enkelt.. Sen får vi se ett mönsteranfall från hemmalaget. Lewicki bryter den högt upp i banan och spelar fram till Eikrem som slår in den till Berget som smeker in 2-0 till Malmö. Stadion kokar nu och i den 43:e minuten testar Lewicki skott som går tätt utanför. Domaren  blåser av utan tilläggstid och 2-0 Malmö i paus. 


Andra halvlek : Sirius gör ett byte till den andra halvleken. Ut går Johan Andersson och in kommer Shkodran Maholli,Malmö gör inga byten. En tidig hörna får Sirius sedan Rasmus Bengtsson slarvat och spelat hem till Wiland som tvingas rensa till hörna,hörnan blir resultatlös. Berget skjuter över efter 50 minuter. Direkt efteråt nickar Sirius över efter ett inlägg av Philip Haglund,deras bästa chans i matchen. Efter snart 53 minuter spelar Sarfo in till Eikrem som skjuter över. Efter nästan 55 minuter så rundar Eikrem försvararna efter snyggt spel som blir till en hörna. Hörnan leder till kontring för Sirius men rinner ut till inkast. I den 57:e minuten drar Alexander Nilsson på sig Sirius första varning och även han blir avstängd i kommande match. När timmen är spelad så får Malmö en frispark strax utanför straffområdet men Sirius målvakt har koll på den.  Minuten senare gör Sirius sitt andra byte,Alexander Nilsson går ut och Stefano Vecchia kommer in i spel. I den 62:a minuten gör Malmö sitt första byte,in kommer Anton Tinnerholm och ut går  Eikrem. 2 minuter senare lite drygt så får Sirius ett bra frisparksläge. Wiland reflexräddar och på returen missar Moses Ogbu öppet mål. I den 65:e minuten gör Malmö sitt andra byte,ut går Rasmus Bengtsson och in går Franz Brorsson. I samma minut ordnar Malmö fram sin 4:e hörna som blir resultatlös. I den 66:e minuten så ordnar Shkodran Maholli en frispark till Sirius i ett farligt läge. Jesper Arvidsson skjuter in den i mål till vänster om målvakten och 2-1 reducering och match igen. Rakip drar på sig tredje varningen i matchen i den 68:e minuten och även han ör avstängd kommande match. Arvidsson drog en ny frispark men Wiland plockade ner den. I den 70:e minuten spelar Andreas Vindheim in till Kingsley Sarfo som trycker in 3-1 i bortre hörnet i sin debut för MFF. Efter 74 minuter gör Malmö sitt sista byte, ut går Berget och in kommer Cibicki. Minuten senare gör även Sirius sitt sista byte,ut går Moses Ogbu och in kommer Andreas Eriksson. Vindheim skapade 2 lägen men målvakten hade bra koll. Med 10 minuter kvar skapar Yotun en hörna som blev resultatlös. I den 82:a minuten spelar inhopparen Shkodran Maholli fram till den andra inhopparen Stefano Vecchia som reducerar till 3-2. Malmö hade sen bud på 4-2 och Sirius hade  också bud på kvittering men Malmö hade fortsatt 3-2. I den 88:e minuten försökte Cibicki men skottet går tätt utanför. Med 1.30 kvar drygt jobbar sig Sirius fram till en hörna. På den efterföljande hörnan så nickar Philip Haglund in 3-3 i den 90:e matchminuten. Domaren lägger till 3 tilläggsminuter av den andra halvleken och vi får ett dramatiskt slut. Svanberg skjuter över i den 92:a minuten. Sirius får en frispark med 10 sekunder kvar men blir resultatlös. Domaren blåser sedan av matchen som slutar 3-3.


Laguppställningar : Malmö FF 1. Johan Wiland(Målvakt), 26. Andreas Vindheim(Försvar),24. Lasse Nielsen(Försvar),17. Rasmus Bengtsson(Försvar,utbytt i 65:e),13 Yoshimar Yotún(Försvarare),10 Magnus "Wolff" Eikrem(Mittfältare,utbytt i 62:a),6. Oscar Lewicki(Mittfältare)5. Erdal Rakip(Mittfältare), 32. Mattias Svanberg(Mittfältare), 21. Kingsley Sarfo(Anfallare),23. Jo Inge Berget(Anfallare,utbytt i 74:e ) Bänk : Samuel Adrian,Fredrik Andersson,Teddy Bergqvist,Franz Brorsson(inbytt i 64:e) ,Pawel Cibicki(inbytt i 74:e),Pa Konate,Anton Tinnerholm( inbytt i 62:a) Sirius 31. Josh Wicks(Målvakt), 18. Jesper Arvidsson(Försvarare) 4. ,Oscar Pehrsson (Försvarare), 8. Kim Skoglund (Försvarare), 3. Karl Larsson (Försvarare),23. Philip Haglund(Mittfältare),10. Elias Andersson(Mittfältare),19 Christer Gustafsson(Mittfältare),11. Alexander Nilsson(Anfallare,utbytt i 61:a minuten), 90. Moses Ogbu(Anfallare,utbytt i 75:e), 16. Johan Andersson(Anfallare,utbytt i halvlek). Bänk : Andreas Eriksson(inbytt i 75:e) ,Daniel Jarl, Lukas Nilsson,Oscar Kindlund,Skhodran Maholli(inbytt i halvlek),Ian Sirelius, Stefano Vecchia.(inbytt i 61:a minuten)

Matchfaktq : Bollinnehav 56-44

Skott 21-8

Skott på mål : 10-5

Hörnor 6-2

Publik : 15501(Swedbank Stadion)


Sammanfattning : Ett dominerande Malmö FF som hade kunnat leda med 4,5-0 bara i paus men som istället tappade fokus i andra och släppte in Uppsalagänget som gnetade in 3-3 i slutet och skrällde till sig en poäng. En underhållande match med 2 olika ansikten där det blev delad pott. För Malmö gäller det nu att ladda om snabbt till veckans Champions League kvalretur nere i Makedonien medans Sirius tar sig an Häcken hemma kommande lördag. 


Edvin Bergsten. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det var dags för århundradets match i de jämtländska skogarna,lillebror mot jättarna från Turkiet,vi snackar ett världslag från Europa där man tjänar flera miljoner om man jämför med det svenska laget. Men debutanten Östersund som gör sin debutsäsong i Europaspel visade verkligen att man vill spela de här stora matcherna.

Första halvlek : Östersund visade ingen nervositet eller rädsla mot detta turkiska storlag där spelare som Didier Drogba,Wesley Sneijder, och Podolski spelat. Östersund fick en hörna tidigt efter drygt 3 minuter men som blev resultatlös. Man fortsatte spela sitt egna spel med att rulla bollen längs marken på det snabba konstgräset och efter 9 minuter kom matchens första farliga chans när Tom Pettersson gick upp på hörna och nickade över men alltjämnt var matchen mållös. 17 minuter in i matchen får Tolga Cigerci i Galatasaray matchens första varning,minuten senare drar Alhaji Gero på sig Östersunds första varning efter en filmning och därefter skapar Östersund sin andra hörna. Det var en bra chans,men vi har 0-0 efter 20 minuter. Det skulle dröja 22 minuter innan Galatasaray fick sin första chans och det var nyförvärvet Gomis som brände den högt och snett utanför. Efter 25 minuter skapar Östersund sin fjärde hörna men resultatlös. Efter 35 minuter får Östersund sin andra varning genom Tom Pettersson och ett farligt frisparksläge för Galatasaray. Aly Keita gör en jätteräddning och Galatasaray skapar sin första hörna men blir resultatlös. I sista minuten av den första halvleken får Östersund ett bra läge men räddas i sista stund,ingen tilläggstid i den första halvleken och 0-0 efter första 45.

Andra halvlek : I början av den andra halvleken höll Keita på att göra en tavla men fick tag i bollen i sista stund. Efter nästan 50 minuter skapar Galatasaray sin andra hörna men även den blev resultatlös. Efter 57 minuters spel drar Rodrigues den högt och snett utanför. 2 minuter senare får Gero chansen men drar den utanför och Muslera i Galatasarays mål hade kontroll på den. Gomis drar ett skott men går över och vi har nu spelat 60 minuter och fortsatt 0-0. Efter 66 minuter så testar Cigerci Keita som plockar den ganska enkelt. Minuten senare skjuter Galatasaray återigen högt över. Efter ett mönsteranfall hela vägen från backlinjen och upp till Sema som spelar in den till Malmöfostrade Saman Ghoddos som prickskjuter in 1-0 vid målvaktens vänstra hörn och vi har 1-0 Östersund mot Galatasaray. I samband med målet så passar turkarna på att göra sitt första byte,in kommer Eren Derdiyok och ut går Bafétimbi Gomis. Efter 72 minuters spel skjuter Galatasaray över igen. I den 76:e minuten gör Östersund sitt första byte,ut går Ronald Mukiibi och in kommer Douglas Bergqvist. I den 81:a minutern gör Östersund sitt andra byte. In kommer Jamie Hopcutt,ut går Alhaji Gero. I den 87:e minuten gör Galatasaray sitt andra byte. Ut går Sinan Gümüs och in kommer Emrah Başsan. I den 89:e matchminuten gör Östersund sitt sista byte,ut går Ken Sema och in kommer Gabriel Somi. Domaren lägger till 4 minuter av den andra halvleken. Så i den 92:a minuten exploderar Jämtkraft Arena. Jamie Hopcutt rundar hela försvaret innan han kyligt lägger in 2-0 för Östersund och ett snyggt solomål som avslutar andra halvleken.

Matchfakta : Bollinnehav : 52-48

Skott : 7-16

Skott på mål : 3-3

Hörnor : 4-3

Publik : 5407 åskådare(Jämtkraft Arena).

Såhär startade lagen : ÖFK : Aly Keita(Målvakt), Samuel Mensah(Försvar),Sotirios Papagiannopoulos(Försvar),Tom Pettersson(Försvar),Dennis Widgren(Försvar),Ken Sema(Mittfältare, ut i 89:e),Ronald Mukiibi(Mittfältare,ut i 76:e),Fouad Bachirou(Mittfältare),Brwa Nouri(Mittfältare),Saman Ghoddos(Anfallare) Alhaji Gero(Anfallare,ut i 81:a). Bänken : Hosam Aiesh,Andreas Andersson,Douglas Bergqvist(in i 76:e), Johan Bertilsson,Curtis Edwards,Jamie Hopcutt,Gabriel Somi.

Galatasaray : Fernando Muslera(Målvakt),Lionel Carole(Försvar),Ahmet Calik(Försvar),Maicon(Försvar),Martin Linnes(Försvar),Garry Mendes Rodrigues(Mittfältare),Tolga Cigerci(Mittfältare),Selcuk Inan(Mittfältare),Yasin Öztekin(Mittfältare),Sinan Gümüs(Mittfältare,ut 87:e) Bafétimbi Gomis(Anfallare,ut 68:e). Bänken : Serdar Aziz,Emrah Bassan(in 87) Tarik Camdal,Eren Derdiyok(in 68:e),Ryan Donk,Koray Günter,Eray Iscan.

Sammanfattning : Man kan vrida och vända på denna matchen hur många gånger som helst , att t.ex Galatasaray inte är i säsong än och Östersund är i säsong och det ger en fördel,men faktum är att såna här matcher för storklubbarna under försäsongen är viktiga matcher oavsett hur tidigt på säsongen man än har kommit. Absolut det kommer bli en helt annan match nere i Istanbul men Östersund spelade en riktigt fin fotboll igår kväll och vann fullt rättvist med 2-0. Det enda tråkiga vi såg från matchen var 2 Galatasaraysupportrar som sprang in på planen med politiska flaggor med en bild på PKK:s fängslade ledare Abdullah Öcalan, men vakterna förde bort de ganska snabbt. En trevlig match där Östersund som sagt visade att man kan spela fin fotboll även ute i Europa. Trots att 2 av Galas fans sprang in bidrog de 1000 tillresta supportrarna till bra tryck på arenan.


För er som älskar fotboll och spela på matcher så föreslår jag att ni går in på www.tippat.se där kan ni hitta recensioner,speltips och hitta vart de bästa oddsen finns.


Edvin Bergsten


Likes

Comments


Lill-lördag, halvtaskigt väder i Sverige och vad passar då bättre än returmöte i Champions League mellan lillebror Atletico Madrid och favoriterna Real Madrid i detta heta Madrid derby? Här följer nu förutsättningar och en införrapport inför kvällens fight.
Atletico Madrid: Atletico Madrid förlorade ganska väntat första matchen i förra veckan med 0-3 på bortaplan och ingen räknar med att de rödvita ska vända på det enorma berget som ska bestigas. I helgen vann man med 1-0 hemma mot formstarka Eibar så räkna med ett taggat hemmalag som ska ge hemmafansen det sista hoppet att kunna vända på steken. Bortsett från Juanfran så har Atletico Madrid inga nya skador eller avstängningar att rapportera.
Möjlig startelva: Målvakt: Jan Oblak
Backlinje: Thomas Partey, Diego Godin, Lucas Hérnandez och Filipe Luis
Mittfältet: Koke, Gabi, Saul Niguez och Nicolás Gaitan
Anfallare: Yannick Carrasco och Antoine Griezmann
Bänken: Alessio Cerci, Angel Correa, Kevin Gameiro, Miguel Angel Moya, Rafa Munoz, Tiago och Fernando Torres
Ser man till Atleticos hemmaspel de 10 senaste så har man endast 2 förluster (alla tävlingar inräknade) och de har kommit mot Villareal och Barcelona, så hemmaformen är god.
Real Madrid: Real Madrid under Zidanes ledning går som tåget, man är på väg mot en ny Champions League final och man har en stekhet Ronaldo i glödhet form, senast i helgen vann enkelt mot bottenlaget Granada borta med 0-4. Till kvällens match har man 3-0 att gå på men jag tror att man kommer vila väldigt många spelare med tanke på helgens tuffa match mot Sevilla. Sen tidigare är Carvajal, Varane och Pepe på Reals skadelista, lägg därtill även walesaren Gareth Bale som är borta i princip resten av säsongen.
Möjlig startelva:
Målvakt: Keylor Navas
Backlinje: Fabio Coentrao, Sergio Ramos,Nacho och Danilo
Mittfältare: Mateo Kovacic, Casemiro, Asensio, James Rodriguez, Lucas
Anfallare: Morata
Bänken: Karim Benzema, Mariano Diaz, Isco, Toni Kroos, Marcelo, Luca Modric och Ruben Yanes
Tror inte att Christiano Ronaldo åker med laget med tanke på helgens viktiga match mot Sevilla. Dessutom ett Real Madrid med 9 raka bortasegrar klarar sig ganska bra ändå skulle jag tro.
Inbördes möten: Real vann höstens match när de spelade här med 0-3, dessförinnan var det 2 raka kryss och 3 raka vinster för Atletico Madrid.
Domare: Cüneyt Cakir (Turkiet)
TV: Tv3 och viaplay.
Tips: 1-2 (Griezmann, Morata x2

Likes

Comments

Det är dags för den 22:a omgången av Premier League 2016/2017 och här kommer nu en införrapport inför matchen mellan Stoke-Manchester United. 

Manchester United : United kommer senast från ett kryss hemma mot Liverpool efter att ha kvitterat i den andra halvleken,men man är fortsatt obesegrade i de senaste 16 matcherna och vi får hoppas att den fina sviten håller i sig idag för Manchesterklubben. Som citatet lyder "can they do it on a cold rainy night in Stoke" så är det ingen enkel uppgift för United att åka dit och spela hem 3 enkla poäng,mängder av storlag har haft problem här genom åren. Jag tror Mourinho väljer att formera laget såhär : David De Gea,Antonio Valencia,Phil Jones,Matteo Darmian,Ander Herrera,Michael Carrick,Paul Pogba,Henrik Mkhitaryan,Zlatan Ibrahimovic,Anthony Martial. 


Stoke City : Stoke har blandat och gett den här säsongen,man ligger på en nionde plats i tabellen med 27 poäng,före årsskiftet hade man fem raka matcher utan seger,innan man vann en match ,för att sedan förlora igen och nu senast avfärdade man sunderland innan första halvlek var över. Så undertecknad har lite svårt att känna igen detta Stoke denna säsongen eftersom de har varit upp och ner,Stoke som vanligtvis brukar spela stabilt under hela säsongen har som sagt blandat och gett i år. Här kommer nu en förväntad startelva : Lee Grant(målvakt) Backlinjen : Erik Pieters,Glen Johnson,Bruno Martins Indi,Ryan Shawcross. På mittfältet har vi ; Charlie Adam,Glenn Whelan,Joe Allen,Marko Arnautovic,Xerdan Shaqiri och på anfallet har vi den långe Peter Crouch som kan göra sitt 100:e ligamål. 


Inbördes möten : Sen 2008 har United blott 2 förluster mot Stoke,i övrigt är det 3 kryss och 13 segrar.

Domare :Mark Clattenburg

TV : Viasat sport premium/viaplay. 

Tips : 1-3 United,målskyttar : rooney,mata ,zlatan.

Matchen börjar 16:00 på Britannia Stadium(den heter numera Bet 365 men jag kommer alltid att säga Britannia)


Edvin Bergsten,vi hörs.


Likes

Comments

Ikväll startar den tredje omgången av Fa-cupen 2016-17 i England,men jag väljer att fokusera lite på morgondagens matcher och väljer då att skriva om matchen Manchester United-Reading.

Manchester United : United kommer till spel med 6 raka segrar i ligan efter en trögsam start på säsongen. United gillar Fa-cupen,man har 12 titlar i turneringen och jagar sin 13:e turneringsseger. Man inleder mot Reading imorgon lördag klockan 13:30(svensk tid) hemma på Old Trafford. Målvakten i matchen för dagen blir Sergio Romero,david de gea vilas eftersom viktigare matcher väntar för laget. i backlinjen är eric bailly borta(afrikanska mästerskapen),så jag antar att mourinho väljer att starta med phil jones och chris smalling som mittbackar,och ytterbackarna tar valencia och daley blind/darmian. i övrigt så tror jag att mourinho väljer att spela i princip samma elva som spelade mot west ham i måndags,möjligtvis att han väljer att vila några spelare men i övrigt så är det en ordinarie elva vi kommer att få se eftersom detta manchester united satsar på Fa-cupen


Reading : Reading har under flera år harvat i the championship. Senast laget spelade i premier league var säsongen 2012/2013 och dessförinnan var det säsongen 2007/2008 samt säsongen 2006/2007. Som bäst i anrika Fa-cupen så har Reading nått semifinal 2 gånger och det var säsongen 1926/1927 och säsongen 2014/2015. Reading kommer med stark startelva till matchen där endast vänstermittfältaren stephen quinn och anfallaren deniss rakels är borta ,och även anssi jaakkola samt callum harriott. I den förväntade elvan och huruvida man väljer att formera sin elva så tror jag att det blir såhär: i mål så står Al habsi,backlinjen är intakt med den f.d unitedspelaren Paul Mc shane(kapten) och liam moore som mittbackar, på ytterbacksplatserna så blir det chris gunter och den f.d unitedspelaren Tyler Blackett. På mittfältet så har vi swift,mccleary,williams,van den berg alternativt beerens kliver ner och kermorgant spelar som ensam anfallare. Reading har en fin form i ligan med 3 raka segrar och parkerar på en tredje plats,endast 6 poäng upp till platsen som ger direktuppflyttning till premier league.

I inbördes möten så har lagen mötts 19 gånger varav united har vunnit 11 gånger,oavgjort 8 gånger och 1 seger för Reading. Senast lagen möttes var säsongen 2012/2013 då united vann hemma med 1-0 i ligan (wayne rooney målskytt).

Matchens domare kommer att vara Andre Marriner.

I övrigt så kan vi notera att Jaap Stam återvänder till klubben som han spelade i mellan år 1998-2001 och där han bland annat vann Fa-cupen år 1999.

Matchen sänds på Viasat sport premium och viaplay.

Vad jag tror att matchen slutar? 2-0 till United. Målskyttar : Zlatan och Martial.

Edvin Bergsten

Likes

Comments