Idag besökte jag och barnen min mormor och morfar i Åhus medan Rille gjorde klart golvet på nedervåningen. Ni hörde rätt.. Det är klart.. Dock bara trägolvet i vardagsrummet. Sen ska lite lister dit sen är det fritt fram för kamin killarna att komma med kaminen.

Blir lite irriterad, här har jag avsiktligt köpt svarta gummistövlar till Elize för att Zack ska kunna ha dem sen så håller de inte ens. Då är det verkligen inte lönt att jag lägger fokus på att de ska kunna ha varandras kläder.

Jag har hela tiden sagt till Rille att det känts som att pelarna till bar delen känns för höga. Nu när vi la en skiva på och satte oss vid den så är den så för hög. Det är så jag kan börja böla. Så himla typiskt och han blir arg för att jag inte säger till innan. Hur ska jag kunna koncentrera mig på renovering samtidigt som barnen konstant är runt mig? Enligt mig borde det bara vara att kapa skiten men så enkelt var det tydligen inte. Var uppbyggd på ett speciellt sätt och skruvat i reglar och skit. Sa att jag ville haft samma mått som innan och Rille har hela tiden frågat om det är standard mått jag vill ha. Hur fan ska jag kunna veta hur standard mått är. En siffra rätt ut i det blå som jag ska godkänna eller inte och gör jag inte det måste jag säga något annat.  Så nu ska jag böla en stund över detta sen får jag väl jämna skiten vid marken.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Rille började äntligen att lägga golv. Han har faktiskt längtat.

Vi, jag och barnen skulle åkt ner till Alex i Lund över dagen men jag lyckas slå i huvudet i en skåpslucka. (Den är vass och i metal). Vi har gjort det massor av gånger. (vi lär oss aldrig) Jag hade bråttom in till Elize som satt på toa. Tar mig för huvudet och svär (som vanligt) men denna gången börjar det rinna längs armen. Jag springer in på toa och tar en handduk och håller för samtidigt som jag försöker ringa in till Rille. Visst är det märkligt hur man aldrig lyckas hitta rätt när man är stressad. Är samma sak i mina mardrömmar. Han svarar cool lugn att han kommer. Funderade ett tag på att svimma när jag såg allt blod droppa överallt men bestämmer mig för att vänta tills Rille kommer, vill ju inte barnen ska vara själva. Men jag svimmar aldrig och när det slutat blöda så visar det sig att det bara är ett litet hack så vi bestämmer oss för att låta det vara. Vi vet alla vad det innebär att spendera dagen på akuten. Och för vad? Men jag känner inte att jag riktigt vågar ta barnen ner till Lund så vi bestämmer oss för att åka till en kompis. Skulle det vara något så var jag ju i alla fall där, plus att hon är sjuksköterska.

Sen blev det en sväng till Eko för att köpa godis. Men i kassan säger kassörskan 600kr, hur kan det bli det för lite godis. Hittade ett fiskespel som jag tänkte vi kunde spela som familjespel. Sen hittade vi en Olof dräkt till Halloween, sen behövde vi en tomte dräkt till Zack, hårborste till Elize och en Bamse bok.
Sen åkte vi till Solhaga för jag ville kolla om vi kunde rädda vårt äppelträd men hon trodde det skulle bli svårt. Finns så mycket som tar näring från det runt omkring. Men hon tyckte jag skulle ge det till nästa sommar. 

Halva rummet hann läggas.

Likes

Comments

Någon jobbar på kvällarna hos oss. Allt för att det ska bli färdigt. Vi har valt att ignorera att klinkersen inte kommit och börjar därför lägga golv i vardagsrummet så karmin killarna kan sätta in karminen men också så vi har någonstans att sätta köket när det kommer. Så vi börjar med att lägga golvet nere sen uppe.

Den serie som jag nu följt de senaste året fick ett Slut igår. Ett tragiskt Slut så känns som hela dagen är förstörd på grund av det. Tänk så lätt påverkad man är.

Likes

Comments

Idag har jag gått med "nackspärr" hela dagen. Fick Rilles massage tid ikväll så nu känns det lite bättre. Sen gick Rille in där inne och fortsatte lite. Han lyckades på något konstigt sätt lösa problemet med högtalarsladden på lilla toan. Snickarna hade satt en regel på den och tryckt ihop den. Så sjukt amatör mässigt. Hur som helst nu är det löst.

Såg att på nya stationen som de precis byggt har de dragit el ledningarna under ventilationen vilket innebär att det egentligen är helt fuktionslösa. Fattar inte har alla tappat förståndet eller är det så många klåpare över allt??

Samma sak här hur ska man kunna hitta rummen när skyltarna ser ut så här??

Likes

Comments

Som ni vet så har vi varit till och från nöjda med vissa saker hemma. I helgen bestämde Rille sig för att själv bygga in toaletten efter att ha fått montera isär den förra gången och göra om den. Så där sparade vi mycket pengar men också slapp vi bli missnöjda.
Hur som helst så är inte Rille eller jag speciellt nöjda med fönsterkarmarna. Eller i alla fall inte det som är runt om. Man ser spikhålen och det ser inte snyggt ut så Rille funderar på att göra om det och limma dit dem istället. Mycket extra jobb men vi kanske blir nöjda.

Sen när han skulle han skulle dra igenom sladden till högtalaren i badrummet där nere så verkar det som snickarna har borrat igenom röret så att slangen inte går igenom. Så det blir att lägga några timmar på det. Blir så trött. 

Sen visade det sig att målarna som var där uppe inte hade gjort tillräckligt bra grundarbete så målarna som var där nere fick rätta till deras misstag.. Inga mer hantverkare sätter sin fot i vårt hus, nu är det bra.

Likes

Comments

Så då har vi enats och bestämt oss vi vill ha samma platta som vi har i badrummet. Alltså en leveranstid på 6veckor.. Orkar inte mer.. Men tänker inte välja något jag inte gillar bara för att skynda på arbetet.

I helgen har det varit fullt ös. Tyvärr så himla fel timing för oss som måste lägga all tid som går inne i huset. Men min tjejgrupp som jag är med i hade huvustyrelse möte i Kristianstad och det innebär att vi skulle hjälpa till med allt under tre dagar. Men det gick bra och jag hoppas de var nöjda.

Likes

Comments

Skulle vilja säga att det går framåt men nej.. Just nu går det bakåt. Kakel firman skulle kaklat idag men det visade sig att kaklet var randigt. Så nu jobbar de på att hitta icke randiga kakelplattor. Varför ska allt gå emot oss? Det är därför som det känns som att vi aldrig kommer att bli klara..

Likes

Comments

Vår kakel kille frågade om vi inte ville ha kaklet mer omlott för då skulle vi slippa ha upphöjdnader. Men skulle inte det se sjukt konstigt ut att ha det på ett håll i badrummet och på ett annat i resten av huset? 

Jag sa promt nej i alla fall. . Räcker att vi har det så tokigt på jobbet.. De två golven på bilden ligger bredvid varandra..

Likes

Comments

Så då var målningen på alla våningarna klar.. Äntligen.. Men flitens lampa lyser än.. Så är det när man har sin egen lilla elektriker..

Spottar i taken installeras för full hals.

Imorgon ska det läggas klinkers och sättas stativ på toaletten.. Snacka om att man känner sig glad.  Känns konstigt att gå runt och allt liksom är vitt..

Ännu ett tecken på att man har en man som är elektriker.. Fatta vad många timmar som lagts här..

Likes

Comments

Ibland undrar man vad de tänker när de sätter upp sånna här skyltar. Om du är färgblind har ska du kunna se detta?

Idag invigde de bron. Hoppas det håller.

Idag var det en sådan här dag.

Likes

Comments