Ikväll är det dags för 70-årsfest med RT. Jag har lite svårt för att bestämma mig vad jag ska ha på mig väljer mellan detta.

Inget känns helt hundra undrar om det är pågrundav den gigantiska foten. Tjejerna på bilderna här under är ju så mycket finare.

Vi har laddat hela veckan eller iallafall jag från soffan har googlat och skriva på vårt instagram konto. Finns så himla mycket bra info både om Kristianstad då 1947 när LC bildades men också rolig info från första mötet. Om ni nyfikna på LC kan ni gå in på ladiescirclesverige.

Visste ni att LC första möte i Sverige skedde i Frimurarhuset?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är en viss lyx att kunna ligga varsomhelst och tända och släka var som helst i hela huset. Kanske upptäcker man fördelen mest när man inte får röra sig. 
Här nedan ser ni hemsidan som Rille gjort där man kan tända och släka vad man vill.

Ikväll är Rille iväg med jobbet så barnen fick bada lite. Älskar vår stjärnhimmel, så kul när barnen ber en tända den så de kan bada under den. Även den kan tändas via sidan så klart. ;) Tyvärr är det inga bilder som gör den rättvisa.

Likes

Comments

Trodde det skulle vara mycket roligare att ligga och se på film hela dagarna men nu börjar det ge med sig. Känner mig otålig stressad och rastlös. Det gör inte alls så ont som jag trodde och jag förstår att folk börjar röra sig eller förflytta sig tidigare än man får. Men jag ska hålla mig, försöker verkligen att bara gå precis till toa och tillbaka. Men gud så tråkigt. Jag har påbörjat att läsa två böcker Häxan och Sjöfararna men orkar inte slutföra någon av dem. Har påbörjat tre serier men orkar inte slutföra dem heller.
Har börjat smyg kolla på shopping på nätet. Vet att jag är i behov av en vinterjacka snart men kommer inte kunna komma upp i stan för att ens prova, kanske läge att beställa hem?

Igår och i förrgår vabbades det igår gick inte över huvudtaget för Zack var för pigg, så Rille fick ta det mesta. Men i förrgår då fick jag några riktigt mysiga stunder i soffan.

Likes

Comments

Tänk vad lite blommor från trädgården kan göra. Jag älskar de där få minuterna innan gästerna kommer och man kan smyga omkring och bara njuta av hur vackert allting är.

Idag testade vi och elda lite i kaminen. Vi har nu äntligen fått vårt glasskydd som ska vara uppe på, så mycket enklare att städa av. Längtar efter att få använda min te kanna som är i samma material och passar perfekt in.

Likes

Comments

Då ligger jag här nu, ny opererad. Jag är både förvånad över hur lätt det gick men också över hur ont det faktiskt gör. Jag fick en tid kl9.00 sen fick jag byta om fylla i papper och göra mig iordning. Jag hade med mig boken Outlander som stöd. Där opererar de ju bort både armar och ben utan bedövning med endast whisky. Så med det i åtanke kunde detta inte vara så farligt. Dessutom som jag sa till läkaren så har jag ju faktiskt två fötter.

Klockan elva rullades jag iväg för operation. De började med att tvätta av vänstra foten. Kände direkt hur jag ångrade mig men sa inget. Sen satte de för skynket och satte på hjärtmätare och syrgas. Doktorn kom och började skära (tror jag) men det gjorde as ont så jag fick mer bedövning. (vilket också gjorde as ont, bara tanken på den stora nålen gjorde att jag höll på att svimma.) Men efter det gjorde det inte ont och jag tyckte inte det var obehagligt att de sågade och borrade, tvärtom kände jag mig nyfiken och ville faktiskt se. Försökte få killen som stod bredvid mig att berätta vad de gjorde. Han tyckte det var lite roande att jag var så intresserad. Allt som allt tog det ca 25min sen var de klara och jag kördes direkt till väntrummet där de serverade kaffe och bullar. Sen fick jag stanna till kl 14 så de kunde se att allt var ok. Den värsta smärtan kom på kvällen innan jag skulle sova. Då var det näst intill outhärdligt, annars har det varit helt ok. Nu väntar rehabilitering.

Likes

Comments

Sista dagen var egentligen bara en resdag. Vi försökte ta oss så snabbt så möjligt till flygplatsen för att undvika alla former av upptåg.
De hade lite lustigheter för sig på båten bland annat ville de att vi skulle stanna på båten för ett sista infomöte kl 9.30 innan vi gick av. Vi försökte luska lite vad detta möte skulle innebär men fick bara veta att om man inte gick så skulle man inte hitta sina väskor. Vi bestämde oss för att skita i att gå för vi var klara att åka redan klockan 8. Det var inga som helst problem att hitta väskorna.
Sen hade de räddningsövning varje dag då det gick på nytt folk men information om denna övning var väldigt dålig. De berättade att när en viss signal hördes skulle man så snabbt man kunde ta sig ner i sin hytt hämta sin flytväst och ta sig ut på däck.
Plötsligt när vi ligger och badar hörs signalen och kaptenen säger 'abandon The ship'.  Vi låg fortfarande kvar i hamnen men ingen kul känsla ändå. Ingen i personalen reagerade utan fortsatte servera drinkar. När Rille sen gick och frågade visade det sig att det var en övning för personalen. Säger man inte det i högtalaren i så fall??

Borta bra men hemma bäst. Så skönt att få vara hemma igen. Men en fantastisk upplevelse. Elize och Zack höll en presentation på förskolan sen om sin resa. Så duktiga.

Likes

Comments

Vår sjätte och sista dag var Marseille. Tyvärr fick vi inte infobladet förrän runt tio på kvällen och där i varnade de för Terrordåd. Eftersom Marseille är Frankrikes tredje största stad varnade de även för att vara i stora folksamlingar.

Vi bestämde oss för att stanna på båten och ta det lugnt. Det skulle ändå ta ca 1h att ta sig in till stan. Tyvärr var det mulet väder så det blev ingen sol.
På kvällen blev det drinkar och god mat. Vi var också tvungna att packa innan klockan ett för att få ut all packning till nästa dag.

Det funkade jättebra att ha med barnen. Som ni ser på bilderna så satt de ofta och lekte och roade sig själva. Det gick inte hur länge som helst men ett tag funkade det absolut.

Likes

Comments

Dag fem stannade vi i Savona som ligger i Italien. Staden låg precis vid hamnen så man kunde gå direkt från båten in i staden. Det var molnigt och kallt och vi hade inte klätt oss för det vädret.

Savona är en fin gammal stad som ligger i Norra Italien bredvid Genova. Vi valde att bara traska runt och titta och fika lite.

Här ser ni båten mellan träden. Det är minsann ingen liten båt.

Kvällens matsedel, där kan man också läsa lite om den delen av Italien som vi besökte.

Likes

Comments

Dag 4 åkte vi alla in till Rom. Det var ganska givet att vi inte skulle hinna med så mycket på 5h men det blev ändå en del. Vi började med Colocceum sen Vatikanen och Fontana di Trevi.
Om ni tittar noga på bilderna av Colocceumet kan ni se att halva är ny renoverad och andra halvan visar hur den såg ut efter kriget.

Så här såg bladet ut som kom varje kväll. Tyvärr kom det lite sent, det brukade komma runt 10. Här berättade man om resmålet och vad som gällde nästa dag.

Här är kvällens meny.

Likes

Comments

Dag 3 stannade vi till i Sardinien och vi gick nästan alla av. Jag, Rille och barnen åkte med en buss till en av stränderna. Mamma och hennes kille hyrde cyklar och cyklade runt. De kom även förbi oss på stranden. Alex och hans flickvän promenerade runt i staden. Albin och hans grej tog det lugnt på båten.

Vi kom till en fantastiskt trevlig strand där vi kunde bada, snorkla och äta. Vi valde att stanna här hela dagen.

Vi åt lunch vid ett trevligt litet ställe precis vid havet. Sen tog vi en promenad och tog en glass. Sen avslutade vi med ennu ett dopp.

Nedan ser ni lite snett det info blad som delades ut kvällen innan om den staden vi kom till här är informationen om Sardinien.

Här nedan ser ni menyn som vi fick för Sardinien.

Likes

Comments