View tracker

Igår kom en ny leverans från Ikea med saker. Tur att någon håller detta företag vid liv ;).

Här kommer mer bilder på spegeldörrarna i vårt rum. Så himla fina, rummet blev så sjukt mycket större.

Lite bilder på Zacks rum och golvet i hallen. Så himla fint..

Likes

Comments

Så skönt med en elektriker som fixar. Nu är badkaret fixat och ok att använda igen. Inga extra utgifter allt gick på garantin.

Nu håller vi på och bestämmer vad vi ska behandla bänkskivorna med.

Så här ser våra uttag i köket ut.

Likes

Comments

Nu har sista golvplankan lagts, nästa steg är listor. Jippi! ! Rulle hann också få upp spegeldörrarna till vår garderob.  Blev tyvärr ingen gå-in-gardrob här :(.

Här får ni lite bilder på hur fint det blev med lister runt fönsterna.

Likes

Comments

Här ser ni en lycklig tjej som dansar och hoppar in sitt nya golv.. Så här blev resultatet.

Imorgon läggs förhoppningsvis det sista golvet, sen ska det inte läggas golv på många år.

På bilden till höger ser ni hur det ser ut när elektrikern varit och konstaterat att badkaret är sönder och vi väntar på en ny del.

Här kommer lite bilder på vårt nya kylskåp som är gigantiskt. Vad ska jag fylla dem med. Eller har Rille en baktanke.. Är det ena kanske tänkt som öl/vin kyl??
Hur som helst är inte säker på att man får känslan av hur stora de faktiskt är men hoppas det.

Likes

Comments

Insåg nu när jag satt och kollade igenom bloggen att jag måste ha haft ritningarna liggandes på den gamla bloggen. Här kommer i alla fall ritningarna från när huset byggdes. Den första är från 1915.

Nästa är på själva fasaden 20/12-1915.

Nästa ritning är på fasaden med puts inskickad 9/8-1944. Nu finns det två kupoler på huset istället för som tidigare en. På denna ritningen kan man även se att toalett och badrum nu finns in ritat istället för skafferi. Även själva trappan har ändrats. Trappats utseende kan ni se länge tillbaka i bloggen på bilder från förr.

November 1939 skickades en ritning in på det lilla huset som skulle användas som snickarverkstad. Eftersom man då ännu inte hade toalett i stora huset finns det med ritat ett ute dass i detta huset.

Likes

Comments

Idag trotsade vi vädret och körde till Helsingborg. Vi tog det lugnt hela vägen även om det började snöa och blåsa redan på vägen dit. Men väl där var vi nästan helt ensamma.

Det var så skönt att gå runt där inne i lugn och ro inte en kotte. Zackrisson skötte sig jätte bra gick runt och tittade alla djuren och gick aldrig länge bort än att jag kunde se han.

Mycket hade förbättrats sen jag var där sist. Nu fanns där en dinosaurie del där man kunde gräva efter fossiler.

Men min personliga favorit är ju alltid havsdelen.

Vi kom dit vid 11 tiden och vid två åkte vi igen då hade vi gått igenom hela stället i lugn och ro. Vi avslutade med att äta korv och pannkakor. Sen var det dags att åka hem i snöstormen. Vi passerade 3 stycken olyckor så vi höll ett väldigt lågt tempo. Vårt ända mål var att komma hem oskadda och det lyckades vi med. Vi var hemma till fyra. En av de bästa sakerna var också att barnen somnade i bilen så jag och Maria fick en lång och trevlig pratstund med varandra. Det händer ju typ aldrig annars. Här kommer fler bilder från dagen.

Likes

Comments

Jag glömde ju nämna vad Rille gjorde i lördags. Hela golvet i hallen blev lagt och resten la han idag. Så han har nu lagt golv till halva Elize rum. Vilket är jätte skönt. Tyvärr är det ju lister och dra el kvar och det är det som tar längst tid. Men som sagt vi är påväg framåt.

Vi sov till 10 sen gick vi till pulka backen åkte ett åk sen ville barnen åka hem så skönt att det bara var 5min dit. Det är nackdelen med att ha två bara för att en vill åka pulka betyder inte det att den andra vill.

Likes

Comments

Idag firade vi lite sen jul och lite tidigt Elize födelsedag. Tur att våra barn är vana vid att improvisera lite och ändra om lite.
Jag började dagen med att åka och handla utan barnen. Men när jag gick där så kände jag hur skönt det är att vi nu äntligen börjat e-handla. Om man tyckte att självscaning var en gåva från Gud så är absolut e-handling en gåva från universum. Så skönt att stå i köket och säga till Rille vad som behövs och han matar in det. Sen åker man och hämtar tar max 15min. De kommer till och med ut med grejerna till dig i bilen. 👍👍👍👌👌👌

Sen kom släkten. Vi bjöd först på tårta för att fira Elize. Hon önskade sig en frost tårta så klart. Sen sjöng vi och lite presenter till Elize. Hon fick äntligen sitt efterlängtade frost täcke. Tänk hur besatt man kan bli av denna film helt galet.

Sen bjöd vi på förrätt och varmrätt och efterrätt. Men gud så jobbigt. Inte lätt till 15 personer. Jag försökte ändå börja på maten och det mesta innan de kom men vi kom ändå på efter kälken. Det blev en jätte mysigt kväll med  julklappsspelet på kvällen och barnen höll igång till 12 när vi körde hem då somnade båda i bilen.

Likes

Comments

Redan innan vi är klara kan vi dra en lång lista över saker vi inte skulle gjort.
1. Vi skulle valt att inte ha lister runt fönsterna det skulle sparat oss en massa tid och nu onödigt jobb. Plus att det känns som att det börjar bli ute med lister runt fönsterna.

2. Vi skulle varit noga med att säga till kakelgubbarna att det svarta fondkaklet skulle ligga omlott inte som det är nu i en rak linje.

3. Jag skulle stått på mig med att ön kändes för hög. Den skulle kapats tidigare.

4. Jag skulle kommit tidigare med min idé att ha ett tvättkorgs inkast i badrummet. Hade jag sagt det tidigare hade det absolut gått att fixa enligt Rille.

5. Vi skulle sålt våra barstolar till han som köpte vår marklägenhet. Nu tar de bara upp plats och vi kommer kanske inte ens att använda dem.

6. Hade jag vetat det jag vet nu så hade jag bett snickarna att flytta ner det snirkliga på takkanten. Som ni ser på bilden sitter det en bit in vilket ser konstigt ut men det är för att jag bad snickarna att bara kopiera det som var innan. Jag glömde säga till dem att det skulle vara lika långt från kanten som tidigare. Vi förlängde ju taket en bit för att det enligt regler är bättre att ha lite ut häng.

Likes

Comments

Idag tog vi en tur till Malmö med släp. Vi köpte bänkskivor i massiv ek på Bauhouse. Vilket skå. Dels är de tunga och långa och dels händer det alltid oss en massa skit. Vi tänkte åkt inom Ikea och hämtat de täcksidorna som var sönder och köpt garderober till barnen men när vi kommer deras har jag glömt mitt Ikea kort. Men det var nog tur för det var så sjukt mycket folk. Istället beställde vi hem allt och lyckades få det frakt fritt. Vi var dessutom hemma igen redan vid tre så Rille fortsatte med golvet där uppe.

Varför har vi inte alla dessa stora varuhus hos oss tänk vad vi kunde tjänat pengar då? Här hade de hela vår inredning till garderoben.  Ska kolla sen om den är så pass mycket billigare här så att man faktiskt kör ner?

Kolla in alla dessa handtag. Ville att Rille skulle ta en titt men vågade inte ens fråga då han var i upplösningstillstånd. Hoppas det inte finns några snyggare än de vi valt.

Likes

Comments