Rille fortsatte med bänskrivorna. På två dagar hann han göra hål för hällen och vasken. Lite små fix för att få allt på plats.

Så himla nöjd med hälle . Skit stor och väldigt snygg. Vasken blir med bra skönt att ha en stor vask för en gångs skull.

Vi körde lite trädgårdsfix i lördags. Tippen och slängde grenar. Sen till ett par kompisar på kvällen. Så himla skönt att gå iväg bort från allt. Barnen somnade utan problem vid åtta så sen hade vi resten av kvällen för oss själva så skönt.. Länge sen man kände sig mänsklig och att man själv är en person.

Vi kan nog bli av med detta hålet verkar det som. På söndagen åkte vi en tur till Rillds pappa och lekte lite.

Imorgon väntar jobb som vanligt. Veckorna går i ett man hinner knappt med. Börjar verkligen känna att jag behöver lite ledighet, som tur är kommer det ju lite röda dagar framöver.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Kolla in resultatet idag. Första kortet tagit den 22/3 och detta idag 26/3.

Likes

Comments

I år testar vi Ikeas nya planteringssystem.. Himla häftigt faktiskt. Här mannkan jubfaktiskt se vad som händer i jorden.

Här får ni några när bilder på vad som hänt på bara tre dagar helt fantastiskt de där med liv..

Ett het tips till alla framför allt med barn. Kostade 69kr sen fick man köpa till de små plupparna som ska föreställa jord.

Likes

Comments

Då var det dags igen. Vi har ju flera gånger påpekat att grannens sopor luktar eftersom de står vid vår gungställning. Nu har de utökat sina soppor med en fast/öppen kompost. Vi vet ju hur äckligt deras äppel luktade förra året så jag bävar för vad de kommer att lukta i år.

Man ser den knappt på bilden men det är en i metal. Jag fattar att det så kltrt är deras bästa hörn på hela tomten att ha komposten i men för oss och barnen kommer det bli olidligt.. Vad fan ska jag göra??

Likes

Comments

Idag hade vi mycket bättre flyt. Eller jag i alla fall. Lämnade barnen på dagis efter den vanliga kläd fighten med Elize. Vi hade bestämt kläder på kvällen men på morgonen börjar hon ändå förhandla och påvägen ut i bilen ska hon inte ha de tightsen. Förklarar så sansat så möjligt att det man valt får man ha på sig. Väljer jag fel kan jag inte bara byta det på jobbet. "Då ska jag kissa ner mig." Då fick jag verkligen förklara för henne att det gör man inte när man är fyra år och gör hon det blir det inget godis på lördag. Tänk om mamma skulle kissa ner sig på jobbet bara för att de byxorna hon valt var fel?

Hur som helst körde från förskolan 7.30 något sen men kände att jag inte brydde mig fick ta den tid det tog. Då plötsligt är det ingen kö någonstans och jag kommer fram redan 7.20. Hittar inte bara en ladd stolpe utan tre (fast behöver ju bbara en).

Hämtar på förskolan men då har Zack slagit i läppen ser  hemskt ut när man lyfter på den men ingen har sett heller hört något. Åker till mormor för en bedömning. Bedömning lugn det går bort. Ser ni bilden nedan. Lite intressant att de leker runt Zacks födelsedags present som är oinslagen men de har inte en aning om vad det är. 😂😂

Sen när jag står och sätter in Zack i bilen frågar jag Elize var hon är. Vill gärna ha lite koll när jag inte ser henne. Hon svarar att hon är bak mig. Sätter fast Zack vet att en av grannarna står och väntar på att få min plats. När jag vänder mig om ser jag Elize stå med en buske i varje hand. (önskar att jag tagit en bild) Rötterna hänger i luften. Då har hon tagit och dragit upp de nyplanterade buskagna och står med en i varje hand. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Sätter snabbt ner dem i hålen och förklarar att så får man verkligen inte göra. "Mamma jag visste inte"."Sant men nu vet du :)" Hoppas att grannen inte såg. Sopar bort jorden från gatan så gott det går. Fortsätter hem till Rille om äntligen är hemma igen.

Likes

Comments

Idag hade jag en sådan där dag där det känns som man köar ihjäl sig. Först var det kö ut från dagis. Sen var det kö nästan hela vägen till Älmhult trots att jag åkte rätt tidigt. Sen var det fullt på alla laddstationer igen så det var bara att ställa sig på kö. Sen när jag skulle in på jobbet var det kö in genom entren. Kö vid kaffe maskinen och kö vid frukost mackorna.. Blir tokig på allt köande!!! Är hela livet en lång kö????

Jag och barnen körde rocka sockan.. Men såg faktiskt ingen på jobbet med det, någon sa att hon glömt men trodde helt klart fler skulle vara med. Får påminna dagis att de har det nästa år.
Efter dagis eller förskola som det nu heter åkte vi hem till en kompis och lekte. Så himla trevligt att faktiskt hinna göra något kul efter förskolan. Kolla in ovädret som förföljde mig till Kristianstad.

Likes

Comments

Nu denna vecka väntar några ensamma dagar med barnen men det ska bli skönt att börja och sluta lite tidigare och fri tillgång till bilen ;).
Börjar inse varför jag inte ska hämta och lämna. Idag när jag kom till dagis var där en förskolelärare på 15 barn. Inte ok, men hon hade ringt in fler så när jag gick var fler påväg. Men fick avveja två barn som skulle klättra upp för en bokhylla som inte satt fast. Så kändes sådär. Sen när jag kommer ut står grinden öppen. Väntade till den förälderna som var inne kom ut sen kunde jag faktiskt inte låta bli att säga till honom, för även om där inte är några barn på gården så vet man faktiskt inte. Tycker alla föräldrar borde ta som vana att stänga griden efter sig med båda låsen. Menar hur lång tid kan det ta?

Sen fick jag köra bilen till Älmhult hittade dock ingen parkering när jag kom så fick haffa en på lunchen. Fick laddat bilen lite i alla fall.

Sen var det dags att hämta, tog lite längre tid än vanligt för Elize skulle visa allt som var nytt. Men vi hade gått om tid så det var lugnt.

Någon som varit med om det där när man säger spring inte i vattenpölen och så ser man hur personen i fråga liksom nästan tar i lite mer efter den meningen? Jodå så sen stod han och grät för att skor och byxor var dyngsura..

Sen skulle jag hämta maten vi handlat via nätet igår. (Världens bästa uppfinning och kostar bara 49kr.) Tyvärr hade de inte skivat brödet fast jag bad om det. Ringde in ens ärende. Men den snälla tjejen som kom med varorna gick in och delade brödet till mig. Sen saknades det en vara men men. För övrigt är det sjukt nice!!!​

Likes

Comments

Helgen gick i bänkskivanstecken. Rille började lördagen med att köra och byta den ena bänkskivan. Han var tillbaka igen till 12 och började såga ut. Sen fick vi limma på lite för att gömma de snea väggarna men nu verkar de vara på plats. Blev faktiskt himla fint.

Har nog redan visat bilder. Sen blev det lite shopping för oss andra. Hittade nya sommarskor till barnen för 300kr och varsen keps.

På söndagen kom det bästa av allt. En kille som var hos oss förra året kom och klippte träden. 100kr styck helt perfekt. Skulle kunna ge 500kr för att slippa det. Nu ska jag bara försöka få skräpet till tippen.

Likes

Comments

Igår la Rille kvällen på att fixa klart själva öb och hörnan bak spisen. Nu är alla bänkskivor på plats. Dock är den ena inte så fin så eventuellt måste vi köpa en ny. Sen ska alla slipas till och runda kantorna. Sen ska det skäras ut för hällen och vasken. Önskar bara att vasken kunde blivit mitt under fönstret men eftersom Ikea inte längre har 30 skåp så gick det inte att göra. Så kommer väl att se förjävligt ut.

Likes

Comments

I helgen la Rille all fokus på att installera bänkskivorna. Riktigt tunga as. Vi fick bära dem runt hela huset för att kunna kapa dem på baksidan. Nu är de i alla fall kapade och klara nu ska bara utsågningen för häll och vask göras.

Som ni ser så kapade han äntligen själva ön också. Nu fick den bli i samma höjd som resten av bänkskivorna, vi orkar inte hålla på mer med den. Men nu kommer barstolarna inte funka till, så de får vi väl sälja. Orkar inte bry mig. Nästa problem hade annars varit att försöka få dem i samma höjd som stolarna och sen försöka hitta en bra övergång mellan den höga skivan och den låga. Nu går de i alla fall smidigt över varandra. Nu återstår bra att klura ut hur vi täcker för hålet som blivit. Några tips?

I helgen har jag känt mig riktigt låg. Vi har så himla mycket kvar och allt går emot oss. Bänkskivorna var i ganska kass kvalité förmodligen för att de var så billiga får se om vi kan göra något åt det men det känns ju sjukt tråkigt. Det var jätte svårt att får dem raka när väggen inte var rak. Rille ville berätta hur det hade gått men jag bad honom vänta tills barnen sov men sen när de väl sov var vi så trötta att vi också gick och la oss. Så han fick aldrig chansen att berätta. :(

Just nu är det ganska mycket på jobbet också, har bestämt mig för att inte bry mig bara göra det som är viktigast. Pratade lite med min kusin igår och det hjälpte. Hon är så himla duktig men det känns bra att höra att hon också har problem ibland och att livet skiter sig för henne med.

I fredags var vi faktiskt på teater. Vi var och åt middag på borgmästargården ala 900kr för två helt sjukt och maten var faktiskt inte ens speciellt god. Men Ronja var bra och det var otroligt skönt med vuxet sällskap. 

Likes

Comments