View tracker

Kvällens träning var riktigt hård, men roligt var det.

Passet började med ett relativt lugnt insim för att värma upp kroppen, vi jobbade även på lite bröstsimsteknik då vi fick testa på en mycket bra och hjälpfull teknikövning. Övningen gick ut på att ta ett fjärilsarmtag och ett bröstsimsarmtag och målet med denna övning var att med hjälp av höften från fjärilen kunna "ta med sig" höften i bröstsimmet. Det är viktigt att jobba med höften i bröstsim och inte bara med överkroppen. Personligen kände jag att jag verkligen fick kläm på övningen och jag upptäckte en helt ny känsla i bröstsimmet, bara genom att jobba mer med höften.

Nedanför hittar du ett videoklipp som visar den övningen vi gjorde, filmen tillhör dock inte oss utan YouTube-kanalen Born To Swim.

Huvudserien idag bestod av 4x800, då två var max och två var något lugnare. Ärligt talat tyckte jag att serien var väldigt rolig, trots att det var jobbigt. Den första åttahundringen som var max var frisim. Redan efter första hundringen hade jag en mycket bra känsla i kroppen eftersom tekniken kändes rätt och jag kände mig stark, detta resulterade i en ganska bra tid faktiskt som jag är väldigt nöjd med, med tanke på att frisimmet tidigare inte känts helt bra, både tekniskt och styrkemässigt. Mitt mål jag hade till träningen ikväll var att kicka minst 3 kickar under vattnet efter varje vändning, ett mål som jag haft tidigare, och att simma dessa åttahundringar gav mig ett perfekt tillfälle till att träna på mina vändningar, som dessutom kändes väldigt bra under träningen - roligt!

Den andra åttahundringen max var frisimsben (med platta). Tyvärr gick den inte alls lika bra som den förra, jag var väldigt trött i låren efter landträningen innan, så benen vart lite envisa. Dock fick jag bra träning, haha, även om tiden inte blev som önskat.

På landträningen innan simningen var vi utomhus. Det var riktigt varmt och skönt, men träningen var jättehård. Vi körde en blandning av styrketräning och sprintlöpning vilket resulterade i att jag knappt kunde ta mig tillbaka till simhallen efter landträningen... Löpträning är en träningsform som jag tycker är väldigt rolig, men när det kommer till sprintlöpning är det alltid lite svårare med tekniken för att förhindra kramper i t.ex lårmusklerna. Jag var verkligen tvungen att stretcha ut framsida lår, baksida lår, ljumskarna och vaderna innan jag hoppade i poolen. 

Imorgon är det träning 8.00-10.00, och landträning 10.15-11.00. Lördagpassen brukar vara jobbiga men det ryktas om att vi ska jobba ännu mer på tekniken och även filma lite, jag hoppas verkligen att det blir så, speciellt efter detta hårda passet.  

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

HEJ, du som just nu tar din egna lilla tid för att läsa denna meningen, eller kanske hela inlägget - vad roligt att just DU hittat till min blogg och tack för att du väljer att ägna ca 2 minuter av din måndag till att läsa mitt inlägg, mitt första inlägg på min blogg. Detta är dock inte första gången jag låter mina fingrar dansa över tangentbordet, det faktum att jag alltid tyckt om att skriva och uttrycka mig i text har resulterat i tidigare bloggar. I nuläget finns bara en av dessa bloggar kvar, bokmarsvinet.bloggplatsen.se, min bokblogg, där jag skrev mängder av bokrecensioner. Böcker är fortfarande ett av mina större intressen men då skolan och träningen nästan tar upp all min lediga tid finns, tråkigt nog, ingen plats åt en bokblogg. Träning är något som har blivit en sådan stor del av mitt liv så därför var det ett relativt självklart beslut för mig att starta en träningsblogg. En blogg som ger mig möjlighet till att dela med mig av mitt idrottande och min resa mot mina mål. Självklart kommer du som läsare att få en inblick i min vardag utöver träningen, men huvudfokus kommer att ligga på, som tidigare nämnt, mitt idrottande.

Som du säkert redan upptäckt vid detta laget heter jag Amayah och jag är 14 år. Till hösten börjar jag åttan vilket känns spännande och roligt. Skolan är nämligen något jag alltid tyckt är väldigt roligt vilket egentligen inte är så konstigt om man tänker efter. För mig handlar det inte om att gå till skolan varje morgon för att få träffa mina kompisar, kompisarna träffar jag ju i simhallen nästan varje dag, utan om chansen att få lära sig något nytt, precis som inom idrottandet. Dessutom kan man, även här precis som inom idrottandet, arbeta med målsättning vilket jag verkligen tycker om.

Jag hoppas verkligen att du fått en inblick i vad min blogg kommer att innehålla. Dessutom hoppas jag att min blogg kommer att falla dig i smaken.

Har du frågor? Då går det utmärkt att kommentera på valfritt inlägg så försöker jag svara inom en sådan så kort tid som möjligt.

Likes

Comments

View tracker