Tänk att bo såhär nära havet. Att ta bilen i fem minuter för att komma till en vit strand vid havet, det är något man borde uppskatta mer.

Det är så skönt att gå längst strandkanten och bara va. Antigen tänka över livet eller inte tänka alls. Inte lyssna på musik utan bara lyssna på vattnets vågor och fiskmåsarnas skrik. Bländas av solen och få håret blåst i ansiktet.
"Att jag inte går hit oftare" tänker jag alltid när jag väl är där. En bra terapi för mig har jag märkt. Att åka ner till stranden ensam och bara va.

Längtar till sommaren, att lägga sig i den varma sanden med en bra bok. Njuta av värmen och få lite färg på kroppen, finns inte mycket som slår det. Gå ner och slänga sig i det kyliga vattnet för att sedan torka i solen.

Nu i dagarna vill man helst inte gå ut, om det inte är en sådan fin dag som det var igår, titta bara på bilderna.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Om jag var tvungen att välja endast en egenskap hos min partner, då skulle jag välja respekt. Respekt bygger grunden till ett bra förhållanden.
Jag har varit i så många förhållanden där bristen på respekt är så otroligt stor. Min värsta tid i livet, som bland annat är grunden till min psykiska ohälsa idag, var när jag var tillsammans med en kille som hade noll respekt för mig. Hans kvinnosyn var hemsk och jag blev så hjärntvättad av honom så det var läskigt. Det gick så långt att min mamma bad mig välja, mellan honom och henne, för vad han gjorde mot både henne och mig.
Det var då jag insåg: vafan håller jag på med?

Då var det nog och jag har aldrig känt en sån befrielse förut. När man har blivit påverkad av en person så starkt att man tror att man inte klarar sig utan den och sedan får känna den friheten när man tar sig ur från det. Det går nog inte att beskriva.

Jag och min sambo idag har ofta ett viss skämtsamt, ironiskt och lite smått elakt sätt att vara mot varandra. Jag gillar inte det. Det är ofta som småbråk spårar ur och vi står och skriker så elaka saker till varandra. Bristen på respekt finns där och det skrämmer mig. Jag säger inte att det bara är han som har ett visst sätt att vara på, utan det är från mig med.
Senast idag hade vi ett bråk som spårade ur. Då åkte jag iväg en timme, tog en promenad längs stranden och funderade på hur vi är mot varandra ibland. Jag vill att vi ska vara mysiga och kärleksfulla mot varandra men det känns inte som att vi är det. Vi pratade när jag kom hem igen och båda var med på att visa mer respekt och kärlek mot varandra. Det är så viktigt att visa att man uppskattar sin partner. Hur länge man än varit tillsammans så betyder små enkla saker så himla mycket. 

Detta gäller självklart inte bara mellan folk i förhållanden, utan i alla relationer eller mot alla människor. Respekt är den viktigaste egenskapen en människa har. 
Jag har bestämt mig för att bli en bättre människa. Jag ska leva efter det gamla klyschiga ordspråket som man alltid fick höra som liten: "Behandla andra som du själv vill bli behandlad".

Ha en fin fredag! 

Likes

Comments

Oj vilken produktiv dag jag har haft idag. Varit i skolan, städat hela lägenheten, tvättat och tränat. Nu sitter jag vid mitt nya skriv/sminkbord och pluggar lite. Har varit en bra dag, inte tänkt så mycket när jag hela tiden har gjort saker. Imorgon blir det jobb och träning.

Idag körde jag 30 minuter crosstrainer och sen ett 30 minuter cxworx, ett gruppträningspass som fokuserar på bålmuskulaturen. Så skönt när jag väl tar mig till gymmet, känner mig duktig efteråt.
Hatar att inte vara nöjd med min kropp, jag vill känna mig fin och vacker. Hatar att behöva äta mediciner som förändrar kroppen, som gör att man går upp i vikt och får svårt att gå ner. Hoppas verkligen jag kan hålla mig till min träningsplan nu, fram till sommaren och jag längtar tills jag ser resultat.

Hur håller ni er motiverade till träning?
Jag har aldrig varit bra på att hitta motivation. För mig funkar det inte att titta på fitness bilder med smala snygga tjejer, eller läsa träningsbloggar med foton på perfekt upplagda måltider. Det är inte på riktigt. Jag behöver något annat. Nya träningskläder eller någon som står bredvid och pushar på, men det har jag inte just nu.
Det som får mig att fortsätta med träningen just nu är att jag bokar in mig på gruppträningar minst två dagar i veckan. Då är jag mentalt förberedd och har bestämt mig för att gå dit. Sedan blir det ett eller två pass på egen hand utöver det.

Det här med träning är inte lätt alltid.


Likes

Comments

Vilken seg dag, sov bort halva dagen, inte alls likt mig men antar att det är okej ibland. Tog en långpromenad i solen, det behövdes. Rensade tankarna lite.

Är det fel att vara egoistisk? Prioritera sig själv och sina egna åsikter före alla andras? Jag har alltid fått höra av mina närmsta att jag är egoistisk, att jag bara tänker på mig själv och att allt ska vara på mitt sätt. Visst har de rätt till en liten del kanske, men är det fel? Borde man inte prioritera sig själv? Om det är så att man bara har ett liv, då är det väl klart att man ska leva det livet precis som man själv vill. Jag ser inget negativ med att vara egoistisk så länge de inte påverkar andra människor negativt. Samtidigt som jag tror att det handlar om hur andra människor väljer att hantera min egoism. Om alla bara gör som de vill så borde det inte uppstå några problem.

Det är svårt. Vet inte vad jag tycker. Jag kanske hade hatat en människa som mig om jag levde med en. Det väl lätt för mig att sitta här och skriva gott om egoism för jag själv är ego. Tror det är viktigt att skilja på egoism och respekt. Tror det är lätt att blanda ihop dessa. Bara du har respekten kvar, är det inget negativt med att vara egoist. 

Klockan är mycket och hjärnspökena är i full gång, det märks ovan. Dags att sova kanske. 

Likes

Comments

Har haft två bra och lugna dagar med mycket att göra. Igår ställde jag ingen klocka, vilket är otroligt skönt när man vaknat av ett alarm varje dag i en månads tid. Vaknade av mig själv klockan elva, gick upp och lagade amerikanska pannkakor till mig och sambon. Sedan ägnade jag faktiskt några timmar till plugg innan jag gick till gymmet. Körde lite kondition innan jag gick på mitt första yogapass. Jag gillar yoga, tror det passar mig. Jag tror dock det tar några gånger innan man kommer in i det. Hade lite svårt med andningen och att verkligen slappna av, men jag hoppas det kommer efter ett par gånger. Ska även börja meditera en stund varje dag från och med nästa vecka. Återkommer med resultat.

Idag tog jag också sovmorgon, sedan blev det ett besök till IKEA. Så ni kan ju gissa hur vår kväll har sett ut. Bara fixat i lägenheten.

Imorgon blir det några timmars jobb. Ska fundera ut något intressant att skriva om efter. 

Nu är det en utvilad jag som ligger i sängen. Så otroligt skönt att vara ifatt med sömnen. Godnatt


Likes

Comments

och där var all pluggstress över! Nu är den sista tentan för höstterminen skriven och ni anar inte hur skönt det var att komma hem ikväll och bara slänga sig i soffan utan massa plugg i huvudet. Äntligen är denna helvetesmånaden över och nu kan jag fokusera på mig själv ett tag. Har faktiskt bokat in mig på ett yogapass imorgonkväll redan och ska dit lite innan och köra ett litet benpass. På måndag börjar den nya terminen och det ska bli så skönt att påbörja 

Nu blir det ändring på mina vanor. Jag ska börja träna, minst tre dagar i veckan, sedan ska jag sluta äta onyttigt, förutom på helgerna för då ska man få lyxa till det tycker jag. Jag är taggad på att få in dessa vanor i vardagen. Vill bli en piggare och gladare tjej och jag tror att detta kan hjälpa mig.

Bortsett från all pluggångest har jag faktiskt haft ganska bra dagar senaste veckan. Kan vara på grund av att jag inte har tänk på annat än vad som måste göras i skolan, men det har varit skönt. Att få vila huvudet lite från all annan ångest. Jag känner att jag har börjat tänka mer och mer positivt och det är så skönt. Jag biter ihop här hemma också. Jag har väldigt lätt att bli arg och irriterad när jag inte får riktigt som jag vill, en extremt dålig egenskap jag har, men jag försöker bli bättre. Mycket handlar om vilja, som jag skrivit förut, och just nu har jag lite vilja. Det känns bra.

Imorgon tänker jag ta sovmorgon, det är jag värd.

Likes

Comments

Vad kommer alla känslor ifrån? Hur kommer det sig att vissa kan känna miljontals olika känslor på samma gång medan vissa inte känner någonting. Vill man kunna känna? Är det bra att ha känslor? Jag tror att känslor baseras mycket på minnen och erfarenheter, som man egentligen inte kan styra över.

Jag tillhör den gruppen som kan känna alldeles för mycket på en och samma gång. Jag kan skratta och gråta samtidigt som jag känner en enorm ilska i kroppen. Det kan ju inte vara normalt? Eller?

Ibland önskar jag att jag hade förmågan att kunna stänga av alla känslor. Tänk va skönt att bara vara likgiltig och inte känna något alls, bara vara, inte bry sig. Jag tror att innerst inne kan man välja själv hur mycket man ska känna, hur mycket man ska bry sig om saker. Man måste bara lyckas känna sig själv så djupt inne att man kan kontrollera det. Jag har inte kommit dit än. Mina känslor lever sitt egna liv och jag känner så otroligt mycket, hela tiden. 

Likes

Comments

Nu har jag inte varit utanför lägenheten på över två dygn, det är ju sorgligt. Tänkte gå ut och ta en promenad men helt plötsligt var det kolsvart ute. Så blir nog hemma hela kvällen idag med.

Tog en timmes paus från pluggandet och tittade på Kent-dokumentären på SVT play. Var det bästa jag sett på länge. Jag var och tittade på deras sista konsert den 17 december. En konsert jag aldrig kommer glömma. Allt var perfekt. Får sån ångest när jag tänker på att det är över. Deras musik har hjälp mig mycket i min tonår. Det är sjukt hur mycket musik kan göra för en, vad en artist eller ett band kan betyda och hjälpa en när man har det jobbigt och går igenom olika stadier i livet.

Kent - Silver

Så ge inte upp
Men visa alltid respekt
Skyll inte ifrån dig, det är inte fegt att vara rädd
Håll vännerna nära, annars blir livet tomt
Det är enkelt att vika sig
Att stå upp gör ont

Likes

Comments

Ta en promenad i solen imorgon, tänkte jag igår när jag gick och la mig. Vaknade upp imorse och kikade ut genom fönstret och såg att marken var täckt av snö. Ångest tänkte jag.

Nu är klockan snart nio på kvällen och jag sitter fortfarande i pyjamas. Har inte rört mig utanför dörren idag. Insåg att jag inte varit utomlands på snart två år. Inte så konstigt med tanke på att jag studerar, men jag kunde inte låta bli att drömma mig tillbaka till Barcelona 2015. Fotograferade ganska mycket när jag var där men har inte gjort något speciellt med bilderna. Satte mig och redigerade lite nu efter middagen.

Hoppas verkligen kunna åka någonstans i vår och i sommar. Siktar in mig på en weekend till London med en av mina närmsta vänner nu i vår. Sedan kanske en vecka till sol och bad med sambon. Ibland behövs något att se fram emot dessa mörka dagar.

Likes

Comments

Det händer inte mycket i mitt liv just nu. Längtar otroligt mycket tills nästa onsdag då jag skriver sista tentan och denna termin är över. Ska bli så skönt att påbörja en ny termin med nya kurser och framförallt få några veckors paus från intensivt pluggande. Längtar till jag kan fokusera på mig själv och mitt välmående. Tills jag känner att jag har tid att ta hand om mig själv, det borde man alltid ha. Ett mål i livet är att jag ska ha en vardag där jag hinner med att ta hand om mig, som att träna, gå på yoga, meditera etc.

Idag har varit ännu en dag bestående av plugg. Vaknade tidigt, åkte och storhandla med sambon och sedan har vi bara varit hemma. Suttit i soffan hela dagen. Druckit kaffe och lagat god middag. Tittat på tre filmer samtidigt som jag har pluggat. Min helg kommer i stort sett se ut på samma sätt. Lär inte röra mig utanför lägenheten speciellt mycket, kanske en promenad om det är fint väder.

Nu sitter jag ensam i soffan och bara tänker, satte precis på kvällens fjärde film. Det var längesen jag tittade på så många filmer. Gillar att sitta uppe ensam och inte göra något speciellt, bara vara och rensa tankarna lite.

Likes

Comments