View tracker

Jag hade en tanke med att uppdatera medan stambytet och köksrenoveringen fortskred för att dels ha en tillbakablick men också för att dela med mig.
Sen drog stambytet ut på tiden pga inget annat än vad jag kan anta är grav inkompetens och köksrenoveringen haltade pga personliga orsaker. Kort sagt så blev det inte den fantastiska förvandling som jag tänkte mig utan det blev mest fel och brister i det mesta. Och samtidigt som man kan lära sig av det så helt ärligt, vem vill läsa om det?

Efter 8 veckor av ett stambyte som skulle ta 6 har jag nu tappat 30 centimeter i takhöjd, men jag har fått ett välfungerande badrum med efterlängtad takdusch och golvvärme. Kvar är nu bara att införskaffa i ett fint högt badrumsskåp och montera upp min duschvägg.

Mitt kök är fullt funktionellt men de sista bitarna saknas, vi ska fullt installera diskmaskinen, rätta till höjden på ugnen och finlira med lister, detaljmålning och sockel. Sen kommer det bilder på det.

Nu är det väl således dags att skifta fokus lite... renovering och fix av lägenheten kommer fortsätta, men i mindre skala som inte påverkar mitt dagliga liv.

Tills Dess


- Tjing

Likes

Comments

Hade ett 27 minuter långt samtal med platschefen för bygget igår.. Han bekräftade att de inte vet några tider. Detta tydligen för att hela stammen i min trapp tydligen "Inte är som alla andra"
Nähä Jaha va tråkigt då.. Men de har ju lullat rundor i de olika trappuppgångarna hela året och jag kan omöjligt tänka att bara min uppgång blev något måndagsexemplar som praoelever byggt..
Han försökte även trösta mig med att mitt badrum var utan konkurrens störst. Men det hjälper föga när jag inte kan använda det!

Och när jag sen kom hem så hittade jag lampan med hundramiljoner Lumos på.. Och inte fanns det någon strömbrytare till den.. Så jag fick fint hänga det största badlakanet jag äger över dörren till vardagsrummet så att jag kunde få någon sovro.

Fick också beviset på min trötthet igår.. Fick och la mig 19.30.. sov till 07.00 imorse

Sista på jobb idag var en föreläsning i Energy Management, lite "hur ska du tänka för att ha energin att må bra och vara produktiv både privat och på jobb"

Likes

Comments

Kom hem idag efter jobb och ser två saker som inte direkt gör avsaknaden av besked från platschef respektive ledande montör bättre...

För det första.. har de på allvar bara öppnat mitt köksskåp, ställt alla saker på golvet och sen gått därifrån?! Det är så inåtfanders respektlöst och högst oacceptabelt!! aaaaah
andas in.. 1..2..3.. andas ut.. 4..5..6..

Och för det andra, den där kasetten de monterat ska de hänga toaletten på. Men då den är rakt innanför dörren så skulle jag vilja veta; har de nu i verkligheten mätt ut för att det är LÄMPLIGT att montera dit kasetten? Jag tokvägrar då rakt att sitta med knäna dikt an mot dörren. Då ritningen hittills inte stämt med verkligheten undrar jag om de dubbelkollat de..

Mitt tålamod för detta skämt till entreprenad börjar sina ruggigt fort!

On a plus (iaf funny) note... hittade några tändare när jag tömde köket idag..

OCH!
Nu är mitt nya kök betalt!!!

Likes

Comments

Jag vill verkligen inte vara människan som klagar. Jag försöker i alla avseende i livet att se det positiva. Men när jag kommer hem varje dag efter jobbet och inte ser en enda förändring i mitt badrum så blir jag matt. Luften går ur mig och jag vill liksom inte mer.

För att ni ska förstå

Vecka 43 startade de, onsdagen plastade de in hela hallen. Torsdagen och fredagen rev de ut badrummet och sanerade för eventuell asbest.
Vecka 44 kom en elektriker hit under tisdagen och satte upp en kabel i taket, för vad jag antar är spotlightsen. Avloppen fylldes igen. Sedan hände inget mer.
Vecka 45 lade de puts på väggarna och ett hål smälldes rakt ut i takfodret. Sedan hände inget mer.
Vecka 46 har de varit uppe och ställt in den kasett som toaletten ska sättas fast på.. Bara ställt in och lutat mot en vägg.. Sen har det inte hänt mer.

Mitt badrum är just nu ett rum med gråputsade väggar, en kabel i taket och ett hål...


Då är det tur att man har en inbokad sen födelsedagsmiddag och biokväll med sin bonusmamms. La Bonne Vie serverade knaperstekt grissida med spetskål till Mamms och Spätta med bryntsmör, pepparrot, brysselkål och potatis till mig, hur gott som helst! Vi avnjöt en creme brulée till kaffet och sedan traskade vi iväg till biosalongen och såg Nocturnal Animals. Alltså SE DEN! Helt känslomässigt utpumpade kom vi ut från bion och det enda vi kunde säga till varandra var "Fy fan va bra den var!"

Likes

Comments

När man gått igenom den här skyddande byggplatsen för att komma in till det mer boendevänliga utrymmet i sitt egna hem.. Och klätt på sig både jacka och skor för att kunna gå på toaletten i snart tre hela veckor så måste man hitta motivation.
Jag gör det genom klassiskt dagdrömmeri; hur jag står i mitt nya fina kök och lagar mat på min nya fina induktionshäll.
Ibland behövs en bild att titta på för att förstärka dagdrömmen.

Varje dag tittar jag på skissen av mitt nya kök och varje dag är jag ett steg närmre.

Likes

Comments

I samband med detta fantastiska stambyte och badrumsrenovering tänkte jag renovera ju mitt kök också. (opraktiskt att jag annars beställde ett kök i fredags haha)
​Nuvarande kök är original från cirka 19frösihjäl och det har säkert sin charm men det har också

- låga golvskåp (så låga att jag 170cm måste stå böjd för att diska)
- statiska hyllplan (ni vet, ett regelverk inbyggt som gör att hyllplanen är där de är punkt)
- noll ventilation (om vi inte räknar den där stackars lucka långt upp i taket som de kalla "utsug")
- numera permanent trasiga lådfronter

Köket besitter även ett fantastiskt opraktiskt helsvart linoleumgolv som bokstavligt suger åt sig all smuts. Och en ugn vars säkring inte håller för mer än två plattor igång samtidigt (och gud nåde om du då startar ugnen)

Så nu är det dags för uppfräschning. Men då behövs ju ett nytt golv.. Så det där svarta i mitten, det blir mitt nya köksgolv.

Trägolvet ska jag ha i min halva, det jag har som sovrum, där idag den helsvarta tokpraktiskta linoleummattan också huserar.

Och längst till höger är det kakel som kommer sitta i köket mellan över- och underskåp.
Helt Klart Nöjd med dagens Shopping.

Nu har vi något att gå på också!

Likes

Comments

Under veckorna som stambytet sker (går in i vecka 3 av 6 imorgon) så har vi en barack som står på gården med tre identiska dusch-och toalettrum. Det känns lite som att man bor på en camping när man går in här.

Mitt badrum ser ut som en riktig byggarbetsplats. Än så länge har inredning rivits, väggarna fått puts, el i taket dragits... och det där besynnerliga hålet ut till taket har tillkommit.

Och den 5 december levereras ett nytt kök hem till mig från IKEA. Det är så himla snyggt och jag bokstavligen längtar ihjäl mig!

När man inte har rinnande vatten blir matlagnig svårt (mest för att diskningen är tvärt omöjlig) och man får då ta till vad man kan i matväg. Det har blivit mycket ostbågar till "middag" ska erkännas. Och en del tapasinspirerat (på papptallrik). Och, som ikväll, falafel från stället här i närheten  (typ stans bästa så jag klagar inte)

I all stress med byggen och livet så behöver man ibland lite natur. Så jag fick med mig min kompis ut på Järavallen i lördags. Precis vad som behövdes; frisk luft, natur och en vän. Som en paus.

Och emellan de fina pauser får man ta till de knep man kan när det gäller att hantera tiden... Någon som vill pussas?

Likes

Comments

När klockan ringde för sisådär tjugoelfte gången imorse kom jag att jag var tvungen att gå upp för att låsa upp skjuttillhållarelåset, så att byggkillarna skulle kunna komma in.

Och klockan 07.08 plingade två snabba på dörren, sen hörde jag en nyckel vridas om och vips var en man inne i min lägenhet samtidigt som jag höll på att göra mig i ordning. Jahaja, godmorgon på dig....

Sen möttes jag ju av den där fina skylten på dörren... asbestsanering jojjomensan. Här bor jag!
De hittade tydligen asbest i några av de första lägenheterna de fixade med så de tog de beslut att asbestsanera samtliga badrum, oavsett. Känns tryggt att veta att det är gjort och det inte är någon fara.

När jag väl öppnat min dörr möttes jag av en inplastad sluss in till mitt badrum som tar upp halva hallen OCH blockerar min väg till köket. Så att micra något till middag fick jag snabbt glömma. Gick till Ica och köpte lite lätt tapas istället. Åt på papptallrik med plastgaffel.. Vätskan från mozzarellan hällde jag ut i det som nu räknas som min vask.... stuprännan ute på balkongen. Nån gång ska det löna sig att bo längst upp.

Och nu är jag precis uppkommen från en gårdsdusch, idag hade jag tur.. det fanns riktigt varmvatten.. Men duschstrålen är precis lika mesig som igår..

Likes

Comments