Header

Jag hatar min seperationsångest. Den kan uppkomma vid lilla minsta. När jag avslutade kontakten med min kontaktperson så grät jag i tre dagar och undrade hur jag skulle klara mig utan hen. Men sen gick det över och nu tänker jag inte ens på hen längre.
I fredags fick jag den där ångesten igen pga sambon skulle iväg i ett par dagar. Fick panik och blev rädd att ångesten skulle driva mig till att göra något dumt. Fick katastroftankar och började tänka "tänk om!". Fick för mig att jag skulle börja må så dåligt att jag skulle bli "galen", göra illa mig själv och bli tvungen att bli skjutsad till akutpsyk. Varför? Varför skulle det egentligen hända? Det har jag ingen förklaring till, men min hjärna fick för sig att OM det skulle hända så skulle det självklart ske precis när min pojkvän är bortrest. Trött man blir. Så panikångesten startade pga seperationsångest.
Kan man söka hjälp för seperationsångest?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ni minns mitt negativa inlägg igår om hur jag ville dra täcket över huvudet? Jag gjorde det inte när jag vaknade idag, som tur var så åkte jag iväg och jag är glad för det. Fick goda besked och det känns alltid skönt när man gjort något man tyckte var jobbigt. Ens tankar är bara tankar. En känsla är bara en känsla. Dina ben kan ta dig till platser även om huvudet inte vill. Sånt exempel var idag. Jag bara klev upp och gick!


Likes

Comments

Morgon dagen är en sån dag jag önskar aldrig kom. Hade mer än gärna velat hoppat över den, dra täcket över huvudet och bara sova. Önskar att de kunde ringa i morgon bitti, alla som det är tänkt att jag ska träffa , att de alla plötsligt blivit sjuka - så mina planer ställs in.
Önskar ingen att bli sjuk på riktigt, önskar bara att något kunde dyka upp så jag slapp göra något och att det för en gångs skull inte skulle bero på mig.

Likes

Comments

"De säger mina bilder är triggande och deprimerade,
Men det ni inte förstår att allt jag postade vad saker jag menade,
Själv såg jag det som oskyldiga bilder utan någon tydligare text,
Som diskret förmedlar känslan av längtan efter döden och att jag längtade mest. "

Likes

Comments


Vart tog styrkan vägen? Jag är inte stark längre. Jag har ställt in allting, dag efter dag efter dag. Jag har kommit in på dåliga vanor igen, där jag väljer att stanna i sängen så fort det känns skit. Vart tog den där styrkan vägen som gjorde att jag kunde gå emot allt? Nu vill jag plötsligt inte göra nånting längre.

Likes

Comments

Likes

Comments


Det var länge sen jag var så här tacksam över att det blivit helg. Jag behövde det mer än nånsin. Just idag tog min energi slut, ändå överlevde jag en heldag utomhus. Ingen var stoltare än jag när jag stapplade in genom ytterdörren och slocknade i soffa direkt när jag kom hem. Var så trött att mina ben knapp bar men var pumpad av endorfiner och stolthet över att jag klarat ännu en vecka. Jag har gjort allt som det var tänkt att jag skulle fått gjort i veckan. Finns ingen bättre känsla än att känna att man är värd helgen.
Men det har inte varit lätt. Varje morgon har jag vaknat och känt att jag direkt velat gett upp och dra täcket över huvudet. Ändå har jag, varje morgon, klivit upp, ätit frukost och tvingat mig iväg till bussen. Trots ångest som skrikit åt mig att vända om och gå hem. Tack gode Gud att jag är tillräckligt stark för att denna vecka kunnat möta ångesten. Det är inte ofta jag har tillräckligt med ork för att göra det.

Jag känner inte så ofta, men idag är jag tacksam för livet utanför min dörr.

Likes

Comments

Godkväll! Eller snarare godnatt. Har lagt mig och känner jag mig själv så kommer jag somna inom tio minuter. När det är helg så kan jag somna på två röda, medan på vardagarna så kan jag inte somna innan 02.
Tänkte att jag skulle skriva några rader här efter att ha suttit ikväll och försökt klämma ut låttexter. Sånt går verkligen aldrig att tvinga ut, det kommer bara när det själv vill. Tyckte jag hade lite flyt en stund ikväll men sen blev jag för trött och gav upp. Det är nånting med natten, man blir piggare, mer kreativ och kommer alltid på sina bästa idéer när man egentligen borde sova.
Älskar att skriva låtar! Men biten med själva musiken är svår då jag varken har instrument eller musikprogram. (Insätt en skratt-gråtande smiley här). bara att jag skriver texter och musiken lagras i huvudet. Drömmen vore att en dag kunna spela in. Eller spela "ut" ur huvudet.

Annars ikväll har det intagits tacos, och tänktes se mello, men kände att det blev för typiskt Svennis så skippade det. Var då jag blev kreativ istället och satt i min lilla bubbla några timmar ostört. Googla lite ny musik och skrev texter.
Är nu trött efter denna dag med mycket bråk och inte en enda power nap. Jag som brukar sova minst en gång under dagen.
Förhoppningsvis sover jag gott denna natt, utan orolig sömn och kallsvettningar.

Önskar er en god natt.

Likes

Comments

Jag vet hur det känns att ligga i sängen, vända och vrida på sig, vill somna men samtidigt inte för då blir det måndag och en ny vecka. Kommer man orka? Nej, man känner redan nu att man inte orkar med ännu en vecka. Det är så långt till helgen. Det är så länge tills man kan andas ut igen. Vardagarna betyder stress och press, är så mycket man ska hinna med, om man så jobbar, pluggar eller är sjukskriven. Pressen finns ändå där. Jag är sjukskriven med planering att varje vardag ta mig iväg på någon aktivitet, och pressen är enorm, från min sida. Jag ska egentligen inte känns någon press, men jag kan inte undgå att pressa mig själv. Jag pressar mig själv för att försöka komma ifrån min ångest (vilket i sig är bra). Men jag pressar mig för att inte känna. Jag pressar mig för att inte falla tillbaka. Men det är på gränsen till att inte vara hälsosamt, skulle jag tro.
Man ska ju hinna med alla måsten, jobb/plugg, träffa vänner, röra på sig, äta, vila...

Så nu när vi bara är några timmar ifrån ännu en vecka, ligger jag här med hjärtklappningar och oro i kroppen. Vill bara sova, sova i dagar, veckor. Skulle gärna sova ända fram till sommaren, faktiskt.

Men! Det blir vad man gör det till. Det behöver inte kännas alldeles grått. Se till att ha något att se fram emot. Om alla dina veckor alltid ser precis likadana ut - testa något nytt! En ny aktivitet eller något du inte gjort på länge.
Eller boka in något att se fram emot. Träffa någon du tycker om att umgås med.
Något jag gör varje vecka är att unna mig något gott efter en lång dag. När det känns tungt på morgonen så brukar jag bestämma mig för
att när denna dag är slut ska jag gå på affären och köpa något gott och sen ligga framför en serie resten av dagen.
Blir glad av att bara tänka på det och blir typ lite peppad.

Likes

Comments