Header


Det var länge sen jag var så här tacksam över att det blivit helg. Jag behövde det mer än nånsin. Just idag tog min energi slut, ändå överlevde jag en heldag utomhus. Ingen var stoltare än jag när jag stapplade in genom ytterdörren och slocknade i soffa direkt när jag kom hem. Var så trött att mina ben knapp bar men var pumpad av endorfiner och stolthet över att jag klarat ännu en vecka. Jag har gjort allt som det var tänkt att jag skulle fått gjort i veckan. Finns ingen bättre känsla än att känna att man är värd helgen.
Men det har inte varit lätt. Varje morgon har jag vaknat och känt att jag direkt velat gett upp och dra täcket över huvudet. Ändå har jag, varje morgon, klivit upp, ätit frukost och tvingat mig iväg till bussen. Trots ångest som skrikit åt mig att vända om och gå hem. Tack gode Gud att jag är tillräckligt stark för att denna vecka kunnat möta ångesten. Det är inte ofta jag har tillräckligt med ork för att göra det.

Jag känner inte så ofta, men idag är jag tacksam för livet utanför min dörr.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Godkväll! Eller snarare godnatt. Har lagt mig och känner jag mig själv så kommer jag somna inom tio minuter. När det är helg så kan jag somna på två röda, medan på vardagarna så kan jag inte somna innan 02.
Tänkte att jag skulle skriva några rader här efter att ha suttit ikväll och försökt klämma ut låttexter. Sånt går verkligen aldrig att tvinga ut, det kommer bara när det själv vill. Tyckte jag hade lite flyt en stund ikväll men sen blev jag för trött och gav upp. Det är nånting med natten, man blir piggare, mer kreativ och kommer alltid på sina bästa idéer när man egentligen borde sova.
Älskar att skriva låtar! Men biten med själva musiken är svår då jag varken har instrument eller musikprogram. (Insätt en skratt-gråtande smiley här). bara att jag skriver texter och musiken lagras i huvudet. Drömmen vore att en dag kunna spela in. Eller spela "ut" ur huvudet.

Annars ikväll har det intagits tacos, och tänktes se mello, men kände att det blev för typiskt Svennis så skippade det. Var då jag blev kreativ istället och satt i min lilla bubbla några timmar ostört. Googla lite ny musik och skrev texter.
Är nu trött efter denna dag med mycket bråk och inte en enda power nap. Jag som brukar sova minst en gång under dagen.
Förhoppningsvis sover jag gott denna natt, utan orolig sömn och kallsvettningar.

Önskar er en god natt.

Likes

Comments

Jag vet hur det känns att ligga i sängen, vända och vrida på sig, vill somna men samtidigt inte för då blir det måndag och en ny vecka. Kommer man orka? Nej, man känner redan nu att man inte orkar med ännu en vecka. Det är så långt till helgen. Det är så länge tills man kan andas ut igen. Vardagarna betyder stress och press, är så mycket man ska hinna med, om man så jobbar, pluggar eller är sjukskriven. Pressen finns ändå där. Jag är sjukskriven med planering att varje vardag ta mig iväg på någon aktivitet, och pressen är enorm, från min sida. Jag ska egentligen inte känns någon press, men jag kan inte undgå att pressa mig själv. Jag pressar mig själv för att försöka komma ifrån min ångest (vilket i sig är bra). Men jag pressar mig för att inte känna. Jag pressar mig för att inte falla tillbaka. Men det är på gränsen till att inte vara hälsosamt, skulle jag tro.
Man ska ju hinna med alla måsten, jobb/plugg, träffa vänner, röra på sig, äta, vila...

Så nu när vi bara är några timmar ifrån ännu en vecka, ligger jag här med hjärtklappningar och oro i kroppen. Vill bara sova, sova i dagar, veckor. Skulle gärna sova ända fram till sommaren, faktiskt.

Men! Det blir vad man gör det till. Det behöver inte kännas alldeles grått. Se till att ha något att se fram emot. Om alla dina veckor alltid ser precis likadana ut - testa något nytt! En ny aktivitet eller något du inte gjort på länge.
Eller boka in något att se fram emot. Träffa någon du tycker om att umgås med.
Något jag gör varje vecka är att unna mig något gott efter en lång dag. När det känns tungt på morgonen så brukar jag bestämma mig för
att när denna dag är slut ska jag gå på affären och köpa något gott och sen ligga framför en serie resten av dagen.
Blir glad av att bara tänka på det och blir typ lite peppad.

Likes

Comments

Såg nu det underbara att jag vann en liten grej i en Facebookgrupp om att få sin blogg länkad i ett inlägg som blir fäst längst upp på gruppens sida. (Ja, jag är värdelös på att förklara, se istället bilden här nedanför). Tänkte först inte vara med för tänkte att sånt brukar jag aldrig har tur med, men slumpen var på min sida (säger man ens så) och jag blev löjligt glad. Blir ju alltid mycket roligare att skriva när det är fler som läser, så nu lovar jag att uppdatera massor ;)

Likes

Comments

Fått tre panikattacker på bara en vecka. Det är ovanligt mycket. Första gången satt jag under en sorts föreläsning när jag kände paniken komma. Hela kroppen domnade bort, kändes som att jag fick ett slag i magen . Min första instinkt vad att ta mig jacka och springa ut därifrån, men jag kom att minnas det jag lärt mig - att stanna kvar. Så jag satt kvar på stolen, mitt i folkmassan, och kände ångesten sköljas över mig och paniken stiga. Det började sticka i hela kroppen, och jag började svettas okontrollerat. Fick även ett nytt symtom jag aldrig upplevt förut. Det började stickas i munnen, ungefär som om jag plötsligt ätit något starkt och hela munnen hettades upp på en sekund. Det stack även i halsen och det gjorde det ännu obehagligare att andas. Jag satt bara som förstenad. Jag hyperventilerar aldrig längre när jag får panikattacker för har märkt att det gör allt ännu värre. Vilken otrolig självkontroll jag har egentligen. Efter alla dessa år vet jag exakt hur min kropp reagerar och jag vet exakt hur jag ska hantera det. För efter några minuter avtog panikkänslorna. Precis som tidsvatten drar sig tillbaka.
Jag är helt säker på att ingen omkring mig märkte nånting, det är nog också tack vare att jag inte behövde prata eller ha ögonkontakt med någon under den stunden, det hade nog varit annorlunda då.

Andra och tredje gången var jag också på en allmän plats men den gånger reagerade kroppen annorlunda. Inte med panikkänslor på direkten, det började med ett fruktansvärt illamående, och känslan av att inte kunna ta mig hem med bussen eftersom jag trodde jag skulle spy vilken sekund som helst - det gav mig panikkänslorna.

Usch, vill hellre dö än att uppleva sånt här. Spelar ingen roll att jag upplevt det 1000 gånger, är fortfarande fruktansvärt.

Likes

Comments

Idag är en sån dag man vill vara ensam, men samtidigt att någon ska hålla om en. Vill berätta allt men samtidigt inget. Vill be honom dra åt helvete, men annan del av mig vill spendera resten mitt liv med honom. Vill ena sekunde flytta och bo ensam, för att i nästa sekund slås av tanken att jag aldrig skulle överleva på egen hand. Vill ge upp, men vill inte ge upp det jag kämpat för, då skulle allt vara bortkastat.

Likes

Comments

Föredrar djur som sällskap just nu. Har blivit extremt sjuk och orkar inte med människor alls. Bet pojkvännen hålla sig på avstånd men gosar med mina husdjur hela dagarna. Och nätter, för kan inte sova på nätterna med täppt näsa och ond hals. Hur lång tid tar det att bli frisk från förkylning? Står seriöst inte ut. Ångesten blir hundra gånger värre.
Jaja, det positiva är att man vet att man kommer bli frisk. Förr eller senare.

Likes

Comments

Jaha, gott nytt år då. Vad har ni för förhoppningar om 2017? Man brukar alltid tro att det nya året ska bli så himla bra, men det blir alltid lika skit som det förra. Därför tänker jag inte ha några förhoppningar. Och inga nyårslöften heller. Jo, det enda löftet jag ska ha är att jag bara ska försöka må så bra som möjligt. Skit i att pressa sig själv till att träna eller förändra sig själv, gör bara det du känner att du må bra av, ta saker som de kommer. Att ha nyårslöften är att direkt sätta press på sig själv. Så dumt.

Hur var er nyår då?
Jag stannade hemma medan pojkvännen drog iväg. Fick såklart följa med men hade verkligen ingen lust alls! Vi åt god middag ihop i alla fall. Satte sedan dricka på kylning och jag kröp ner i soffan och väntade på tolvslaget, i stort sett.
Så fort det blev ett nytt år gick jag och lade mig. Tog några timmar innan jag äntligen kunde somna. Väcks vid 7 när en apfull pojkvän kommer inramlandes . Han var glad och kärleksfull. Visade sig att han var kåt, och jag var för trött. Gav med mig för att få somna om igen. Men när han sen däcka så var jag klarvaken och det fanns ingen chans i världen att jag skulle kunna somna om.

Så såg min nyår ut, haha. Hoppas ni hade det roligare.

Likes

Comments

Min nyår. Ja, hur fan ska jag spendera denna dag? Om jag fick välja så skulle jag bara vilja sova hela dagen, kanske till och med förbi tolvslaget. Jag är bara så trött. Så trött och less. Tänker absolut inte följa på någon fest, tänker absolut inte fira. Jag tänker inte duscha idag. Bara ligga kvar här i sängen. Kommer inte sova bort dagen, det hade jag bara gjort om jag lät min ångest bestämma, men sånt gör jag aldrig längre. Men tänker ligga kvar här i sängen ett tag i alla fall. Vill inte fira något idag. Bara vila.

Likes

Comments


Är redan nästan 26e december så är kanske lite sent att önska en god jul, men bättre sent än aldrig.

Tell me! Hur var eran jul, är ni nöjd med eran jul? Med allt från presenter till sällskap? :)

Likes

Comments