HALLELULJA!!!

The big bang is finished!! Nyheten är släppt för min chef och jag känner bara en sån himla lättnad just nu så att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Jag har haft en sådan ångest och magont för att berätta på mitt jobb eftersom att jag har provanställning fortfarande och med känslan av att det blir ett "hej och hejdå". Jag målar ofta fan på väggen när det kommer till såna här saker, livrädd för att jag vill att allt ska vara perfekt mest hela tiden! De här var verkligen en sådan lättnad. 

Jag mailade min chef och bad om att få ta ett snabbt möte då jag behövde berätta en sak för honom! Han kom till mig nästan direkt och jag var utan att överdriva alldeles SKAKIG, varm och bokstavligen talat livrädd. När vi kommit in i ett litet konferensrum frågade han vad som var på gång och jag bara snabbt skrek ut "Jag är gravid" varpå jag får världens leende och ett  JÄTTEGRATTIS till svar. Förklarade för honom hur jobbigt jag tycker att det varit och han svarar med att det inte alls är något att ens fundera över. Jag fick en STOR varm kram, vi pratade en bra stund om det hela och han gratulerade. SÅ himla skönt! 

Nu kan vi snart släppa bomben offentligt för min lilla bula på magen blir inte så lätt att dölja längre snart! 

Så lycklig idag!! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej.

Nu är bomben släppt för min sambos föräldrar och det gick så bra. Vi har även berättat för hans syskon som även dom blev väldigt glada. Själv går jag runt och vill skrika ut det för världen men är så uppriktigt livrädd för att berätta det för min chef! Därför är det ännu ej officiellt.

Min plan är att berätta det så snart som möjligt, men jag dras för det verkligen. Får någon känsla av att ju förr jag berättar det desto mer uppriktig känner jag mig gentemot mitt företag jag jobbar på!

Vi är inne i vecka 12 nu och dagarna bara tickar på! 

Vi hörs snart igen!


Likes

Comments

Halloj!

Idag var vi på vårt första UL och jag var faktiskt lite nervös inför det. Tänkt om det skulle vara tomt där inne i magen eller att det skulle vara fler än en bebis ;) Men det var en liten bebis där inne som simmade friskt helt ensam. Hen sov när vi började ultraljudet och låg alldeles stilla till BM tryckte till lite med UL-redskapet och då började hen att sprattla med sina små ben á 2 cm långa.. Helt magisk känsla och jag som tyckt att det varit overkligt till nu tycker att det känns något mer på riktigt nu när man fått se den lilla.

Jag kan fortfarande inte bekanta mig med tanken att jag och min sambo ska bli föräldrar. Vi som alltid bara varit vi två och skapat oss ett liv ihop ska nu börja förbereda oss på ett helt annat liv. Även om mitt fokus är att försöka bli allt annat än förändrad så måste man såklart ha lite andra värderingar och anpassa sig i många situationer.

Beräknat touch down är den 31 mars. Jag tror dock att det blir den 4:e april på dagen då jag och min sambo träffades på för första gången. Det är något magiskt med det datumet ;) Det känns väldigt snart på något vis. BM beräknade oss till vecka 11+0 men enligt andra uträknare ska jag ha gått in i vecka 12. Snurrigt, men jag antar att jag får gå på det BM säger. 

Nedan får du se en bild på mini-trollet. Så himla mysigt på alla sätt och vis! 


Likes

Comments

​Hej!

Tänkte att jag skulle titta in här och skriva ett par rader efter BM-besöket i fredags - vårt första! Jag minns att jag var lite pirrig innan men efteråt kändes det bra! Dock så blev jag lite besviken på vår barnmorska som kändes väldigt LOJ. Jag har ju noll koll på vad som ingår i ett första inskrivningsbesök men hon tog inte mer än lite uppgifter på mig och min sambo, lite frågor om sjukdomar, gav mig lite informationsblad, bokade in lite UL, KUB-test och tog blodprov. Ingen invägning, inget urinprov, ingen blodtrycksmätning? Men det kanske man inte gör på första besöket? 

På torsdag ska vi iallafall gå på vårt första ultraljud för att fastställa hur långt gånget jag är. Min senaste mens varade bara i 1,5 dag och var väldigt liten så det är lite osäkert. Men om vi utgår från att det var en normal mens så går vi idag alltså in i vecka 11! 

Vecka 11!! Det känns ju hur galet som helst. 5 veckor har gått sedan vi gjorde graviditetstestet och det känns som att tiden går långsamt men ändå så snabbt. I helgen underrättades min familj om det kommande lilla trollet! Glada tillrop möttes vi av och det var skönt att ha släppt bomben. I helgen åker vi ner till min sambos familj och delar nyheten! Sen återstår det bara att berätta för min chef innan vi kan gå ut med det offentligt (om vi känner för det!). 

Och återigen så gör det ont i min mage att berätta det för min chef! Jag är riktigt nervös för det men bestämmer mig för att sluta vara det. Läget är som det är och jag kan inte påverka det! Jag är inte döende, jag väntar bara ett barn och kommer att vara borta i 1,5 år. Sen är jag fit for fight igen! 

Flytten kommer äga rum i slutet på september! Det blir riktigt roligt och framförallt skönt när allt är klart. Just nu är man som en logistikansvarig som vill få allt att klaffa på bästa sätt. Hur bra man är som logistikansvarig, återstår att se ;)

Kroppsligt så känns det fortfarande likt förra veckan. TRÖTT är ett ord som står i min panna om dagarna. Jag bara dyker ner i soffan efter att jag kommit hem och bara måste sova en stund. Sen är begreppet HUNGRIG ganska högakutellt också :) Ständigt hungrig och sugen på saker! Är inte alls lika känslig för mat som innan, nu går det mesta ner. 

Psykiskt så känns det fortfarande ganska overkligt. Men jag tror att det blir ändring på det allt eftersom magen växer och blir större. 

Allt gott så länge! 


Likes

Comments

​Halloj!

Den här graviditetströttheten tar kål på mig snart tror jag. Blir spännande hos barnmorskan på fredag för att se om jag lider av järnbrist eller om det helt enkelt bara är den där standard-tröttheten. Det är ju mitt första barn så jag har liksom inget att jämföra med :) Jag hoppas att det blir bättre och går över snart! Min plan har ju varit att komma igång och träna ordentligt nu såhär i början på graviditeten. Att stärka bål och rygg främst! Men som det är nu så slänger jag mig på soffan direkt när jag kommer hem och tuppar av. Sover en stund och sen är jag jätte dåsig efteråt. Kommer liksom aldrig "igång" igen på kvällarna. 

Min sambo tränar hockey och hans säsong har satt igång ordentligt nu med träningar på vardagskvällarna! Som det är nu är det ganska skönt för då kan jag vara i min trötthetsbubbla och vara osocial med mig själv :) Samtidigt önskar jag ha honom hemma som man pigga upp en lite! 

I natt blir jag dessutom gräsänka då han åker utomlands med ett par vänner! Det är han verkligen värd och jag kommer att försöka ta hand om mig själv på bästa sätt här hemma. 

Ikväll hade jag verkligen velat träna. Men istället har jag precis lovat mig själv att ha en riktig TA-HAND-OM-MIG-SJÄLV-KVÄLL i form av:

Ett bad, lite fotfix, bädda rent i sängen, äta gott och bara njuta och ladda kroppen! 

Med det sagt önskar jag dig en skön kväll!

På återseende :)

Likes

Comments

Hej!

Nu har vi gått in i vecka 10. Förra veckan sprang iväg och jag vet knappt vart tiden tar vägen? Känslan just nu i kroppen är helt OK. Varje morgon startar med en rejäl frukost i lugn och ro. Minst 30 minuter måste jag sitta ner och inta frukosten i samma veva som jag kikar på nyhetsmorgon. Trots mina 25 år på jorden så har jag ALDRIG haft en rutin som att äta frukost hemma i lugn och ro. Nu kliver jag upp i lagom tid, fixar frukost, väcker karln och sedan har vi mysmorgon deluxe ihop. Varför har man inte gjort detta tidigare? :)

Jag äter lite det som jag är sugen på just nu! För stunden har jag fått någon crush på ris och sås. Såser i alla dess former men främst pulversåser!? Helt galet att jag som är EKO-tok och vanligtvis tänker i nyttiga banor ställer mig och lagar pulversåser. Men så är det och så får det va. Jag får tydligen vara glad att jag inte har cravings efter jord eller grus ;)

Kroppsligt är jag väldigt svullen kring mage! Jag tror det främst beror på överskott av kolhydrater för stunden men nog putar det lite där nere. Går klädd i mammabyxor och stora tröjor för att dölja det på jobb och för dom vi inte berättat för ännu. Successivt berättar vi det för dom som vi träffar personligen och som vi känner att vi vill ska veta! Det kan ju fortfarande vara så att något händer, men man får alltid utgå från det bästa.

I övrigt dominerar ordet TRÖTTHET. Kring 15-tiden på eftermiddagarna är det som att någon släcker lampan i mitt huvud. Jag som tänkt komma igång och träna osv har inte en chans på kvällarna så som det är nu. Det är emellanåt som att jag kan somna ståendes :)

På fredag kl 9:00 ska vi skriva in oss hos barnmorskan. Min sambo kommer tyvärr ej kunna vara med på det första mötet då han är utomlands den dagen, men vi hade bara den tiden att välja på, annars fick vi byta mottagning eller ta en tid i slutet av september. Så där kände vi att själva inskrivningen klarar jag själv.. men ultraljud osv vill vi båda gå på såklart!

Jag kan knappt förstå det ännu heller. Att ett litet liv växer inuti min mage och att vi i början på nästa år har en ny medlem i vår familj som kommer att ta all upp vår uppmärksamhet och tid till max :) Jag längtar just nu till dess att jag kan berätta det för min chef. Eftersom jag ännu inte har fast anställning pga av att jag bytte jobb i mitten på året så är det otroligt pirrigt. Min känsla säger att jag tror att det går bra, men det kan likaväl gå åt pipsvängen! Trots att detta inte var inplanerat kan vi inte göra annat än behålla det här underbarnet. Det finns liksom inga alternativ!

Humörsvängningarna är och hälsar på dom med emellanåt. Från en minut till en annan kan jag gå från glädje och vara kramgo till att bli jordens ensling och inte vilja pussas och kramas. Märklig känsla som är otroligt främmande och smått obehaglig. Stundtals skrattar jag faktiskt åt mig själv ihop med min sambo. Livet och allt som händer runt omkring är väl fantastiskt. Man ska vara med om något nytt då och då och det här är kort sagt nytt för oss båda två :)

Som tur är har jag utan att överdriva världens mest omtänksamma, kärleksfulla sambo som behandlar mig som en prinsessa dagligen. Jag är så in i bomben bortskämd som får dela mitt liv med denna fantastiska människa!Jag håller såklart på och kikar runt efter diverse barnprylar. Såklart har man redan börjat inhandla lite kläder och dylikt! Det är ju så himla roligt. Men i framtiden kommer även de stora prylarna och så snart vi har flyttat kommer vi att inhandla vagn, babyskydd, skötbord, barnsäng och allt det andra som behövs. Men en vagn som jag verkligen fastnat för är den här Vagnen från JOOLZ. Den kommer från Lekmer.se och har även en sittdel inkluderat i priset som ligger på ca 10.000:-


Jag gillar färgen, storleken och utseendet.

Även någon babysitter behövs ju. Ovan kommer också från Lekmer.se och är fantastiskt söt!

Bärsele och babyskydd.

Skötbädd till badrummet! Lekmer.se

Och eftersom jag som jag skrev innan är en EKO-tok kommer jag i den mån jag kan försöka att inhandla det mesta ekologiskt. Framförallt sådan som kommer att vara "nära" bebisen i form av nappflaskor, nappar, sängkläder, kläder, handdukar, krämer, tvål, osv.

Lika viktigt som det är för mig att veta att jag inte smörjer eller tar på mig vad som helst desto viktigare kommer det att vara för mig att veta att vår knodd får så bra saker som möjligt kring sig. Jag ska åtminstonde försöka :) Mer kan man inte göra!

En sida som jag vill rekommendera då är rekolek.se. Riktigt bra och behändig sida där du kan hitta massor av bra saker! Vi kommer nog att lägga en rejäl order därifrån när det närmar sig lite. Deras ekologiska nappflaskor som är Ftalater, BPA och PVC som är klassade som giftiga plaster.

Dom små ovan kostar 225 kr styck och det känns verkligen överkomligt! Till dessa kan man köpa olika former av nappar, men litet hål och större hål osv. Nedan lite större ligger på 255:- vilket också är bra tycker jag.

Finns att välja i lite olika färger! Och de har även flaskor i rostfritt stål. Gå in och kika!


När det kommer till babysäng kommer jag rösta hårt för den här från STOKKE. Också den från lekmer.se. Den går att förlänga sedan när barnet växer och dessutom är den på hjul. Så mysig!

​Även en vagga känns intressant. Den här kommer från Schnuggle och lekmer.se 


Ja det är mycket som ska falla på plats!! :) 


Hoppas på att kunna återrapportera lite mer status osv efter besöket hos BM på fredag. 

Till dess. 

Ha det gott! 

Likes

Comments

Hej!

Här kommer ett första litet inlägg på den här sajten då jag idag bestämde mig för att göra ett försök om att börja dokumentera min graviditet. Vi är ännu i ett ganska "tyst läge" då vi är i början av vår graviditet (vecka 7+4) därför kommer jag att vara lite hemlighetsfull till en början eftersom vi ännu inte berättat för så många, om än på jobbet!😄

Jag upptäckte för drygt 3 veckor sedan att min mens uteblivit och bestämde mig inte långt därefter för att köpa ett graviditetstest! Jag kommer ihåg att det verkligen kändes i kroppen som att det var någonting som sa mig att det skulle bli ett + på stickan. Det var tidigt en lördagmorgon, våra sista dagar på semestern som jag mycket riktigt fick det där +:et. Min första reaktion var att jag blev chockad eftersom vi faktiskt inte planerat detta och jag kommer ihåg hur jag tyckte det var pirrigt att berätta det för min sambo eftersom jag inte visste någonting om hur han eller jag skulle reagera på det ihop. 

Det fanns nämligen ett par faktorer som gjorde mig skakig i kroppen. Ett av dom var att vi bor på dryga 40 kvm, ett annat att jag nyligen börjat på ett nytt jobb med provanställning fram till i okt/november, sen givetvis känslan av att inte ha diskuterat eller pratat om barn mer än att vi såklart vill ha det ihop i framtiden!

Frågan löd om framtiden var här och nu och från den stunden var det till en början väldigt tyst om saken. Jag valde att berätta om det för ett par nära och kära runt omkring för att ta del av råd, tips och helt enkelt höra andras åsikter! 

Jag och min sambo har varit tillsammans i 1,5 år och jag har aldrig känt mig så otroligt trygg och väl omhändertagen av en person som jag gör med honom. Vi är väldigt lika som människor och har samma värderingar om saker och ting! Vi båda har bra jobb, vi bor fint och vi älskar varandra mer än något annat! 

Vi bestämde oss för att smälta det under en vecka och pratade fram och tillbaka, grät, skrattade, bollade, trollade, vände och vred. En fas som jag tror gjorde oss betydligt mer starka som par och gav oss chansen att ta helt rätt beslut - att behålla barnet! Det var viktigt för oss båda tror jag att verkligen känna efter och nu idag, 3 veckor senare, känns vårt beslut helrätt! 

Det kommer vara ännu mer pirrigt för mig att om ett litet tag berätta det för min chef eftersom jag fortfarande är så ny på jobbet och jag hoppas att det kommer att gå bra! Jag har en bra relation till min chef som förhoppningsvis kommer göra det samtalet lite lättare! 

Det var ett par ord om vår start på en framtid som kommer att bli helt magisk om allt går som det ska! Vi håller för stunden på att sälja vår lägenhet och har faktiskt investerat i ett nytt större hem på en adress vi båda tycker om. Vi flyttar inte långt, men till större så att vårt troll bland annat kan få eget rum i framtiden! 

Allt gott! 

Likes

Comments