View tracker

Hemskt ledsen för att jag inte kunnat blogga. Men jag har inte haft internet nu när vi varit i Finland under EM dagarna. Men nu senare kommer ni få uppdatering på hur allt gått.

Medan får ni lite bilder härifrån.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har tänkt på allt prat om rasism och hur folk faktiskt yttrar sig.

Och förstår faktiskt inte varför man är rasist? Vad hjälper det världen? Vad hjälper det dig?

På Wikipedia beskrivs rasism "ordet rasism kan i många fall användas i överförd mening, exempelvis baserat på hudfärg, kultur, art eller härstamning"
Alltså i en lite enklare version som att man dömer människor utifrån hur dem ser ut, var dem kommer ifrån osv.

Att döma människor utifrån var dom kommer ifrån tycker jag är helt sjukt. Varför ska en speciell ras eller människa få ta skit ifrån andra just för att hen kanske inte har samma hudfärg som denne eller att personerna ursprungligen inte kommer ifrån samma land.

Absolut, man får ha egna åsikter. Men att trycka ner någon och uttrycka sig med grova uttalanden TYCKER inte jag är okej. Åsikter får alla ha, men inte åsikter som sätter sig på någon annans bekostnad.

Varför är personer med annan hudfärg helt plötsligt mindre värda? Den frågan ställer jag mig varje dag. Det finns egentligen bara ett svar på den frågan och det är väldigt enkelt. ALLA ÄR lika mycket värda.

En sista sak som jag faktiskt vill säga är att, om du är en person som uttrycker dig rasistisk mot andra eller vet någon som gör det. Sluta med det och sätt dig in i en persons situation som blir hotad, trakasserad osv och se hur det känns. Ingen människa är kallhjärtad och det finns ingen som inte tar åt sig. Samma sak om du känner till någon som uttrycker sig rasistiskt i din närhet, be den personen ta ett extra varv i hjärnan och få den att inse vad denne egentligen håller på med.

ÄLSKA VARANDRA, inte hata. #älskaintehata

Likes

Comments

View tracker

Blus ifrån Bikbok ordinarie pris 249kr men var ett erbjudande nu på 99kr.

Två par jeans ifrån Bikbok 499kr styck. Ett par svarta och ett par mörkblå.

Hårsmycke ifrån Bikbok 129kr.

Ett par silvriga Tom's ifrån Crispins. 599kr.

Likes

Comments

Hemma nu ifrån en liten shoppingrunda tillsammans med mamma, moster och kusin. Shoppade lite saker som kommer i ett enskilt inlägg om en stund. Annars åt vi god lunch och gick runt och klämde och kände.

Likes

Comments

Idag har mamma firats och släkten kom. Vi åt tårta och sånt som dom flesta gör.

Efter detta åkte jag med mina kusiner hem och ska sova här en natt innan Finland.

Vi lagade grillad pizza till middag och jag säger bara, hur gott? Du måste verkligen prova. Använd dig bara utav en pizza sten så blir det hur bra som helst.

Imorgon ska jag och min kusin Lisa till Nacka Forum för att shoppa lite tillsammans med våra mammor. Ska bli supermys.

Vill förresten tacka för så många läsare som jag fått på dessa tre dagar. Kärlek!

Likes

Comments

Mitt vardagliga smink består, skulle jag säga inte av så mycket.

Det är både lite pricy och budget smink. Ville dela med mig utav mitt vardagliga smink och hur jag sminkar mig till vardags helt enkelt.

Det jag använder är:
1. Anastasia Brow Wiz i färgen medium brown.
Denna är jättebra. Ett ganska nyinköpt tillskott, så har inte använt den så länge. Men kan säga att mina ögonbryn blir flawless.

2. Sleek Blush By 3 i färgen Lace. Denna trio av olika färger till rouge är sjukt pigmenterad och har otroligt fina färger. Min favorit just nu i paletten är en korallfärgad skugga.

3.Benefit Hoola Bronzer. Okej, den här bronzern? Vad finns det att säga? Den är GRYM.

4. Maybelline Fit Me puder i färgen 20 Classic Ivory. Det här pudret är super. Även fast det är budget och kostar inte många kronor så köper jag om det så fort det tar slut. Det hjälper min hud till att bli matt och mer kan jag inte begära.

5. Urban Decay Naked 3 paletten. Bästa paletten ever. Grymt bra pigmenterade skuggor. Färgerna gör sig jättefina till blå och gröna ögon.

6. Too Faced "Better Than Sex" mascaran. Bättre mascara tror jag inte går att hitta. I alla fall i min mening. Den har stor borste och gör verkligen fransarna till vingar.

7. Nars Radiant Creamy Concealer i färgen Light2 Vanilla. Denna concealern är bra. Till en början gillade jag den verkligen inte. Den la sig i alla vecken under ögonen. Men efter att ha använt den mer så är den en stor favorit.

8. Ett läppglans ifrån Loreal Paris. Ingen aning om vad det heter men fint är det. Jag kan inte säga mer än att det är en sjukt fin färg och att man får sjukt mycket kommentarer om det.

9. The Balms highlighter "Mary Lou Manizer" Denna highlighter får dina kindben verkligen att skina.

Sedan är det en massa borstar:
1. Eco Tools puderborste.
En grym puderborste som gör det jobb en sådan borste ska göra.

2. Real Techniques Bold Metal Collection "Flat Contour brush" Denna borste har jag inte haft länge alls. Men utav dom gånger jag provat den kan jag säga att kindbenen blir sjukt snygga.

2. Real Techniques shading brush. Också en grym borste som verkligen gör sitt jobb. Det blir jättefint utsuddat i globlinjen. Rekommenderas!

3. Real Techniques detailer brush. Bra om man vill komma åt vid trängre områden eller om man bara vill få till en liten gnutta glitter någonstans på ögonlocket.

4. Eco Tools Concealer brush.
Använder faktiskt denna borste både till att blanda ut concealer under ögonen men också till att blanda ut olika ögonskuggor. Extremt bra till båda.

5. Real Techniques pointed foundation brush. Denna använder jag till att lägga highlighter. Fungerar super.

6. Mac 129 borste. Den använder jag till rouge. Grym borste till rouge. Finns inget mer att säga.

Likes

Comments

European Championship eller som vi svenskar säger, EM.

Det är alltså så att jag ska åka och stötta min syster i hennes kamp om mästerskapstiteln inom hennes klass.

Och för att ni ska få lite klarhet i vad allt det här innebär så tänkte jag ge er lite information i punktform här nedan, för om vad man behöver veta för att förstå lite vad som kommer läggas upp här framöver.

1. Klassen som min syster kör heter GT30. Dessa sista siffror (30) står för antalet hästkrafter. Detta innebär att motorn har 30 hästkrafter, vilket ungefär motsvarar 47 knop. 47 knop innebär i sin tur att den går i ungefär 90 km/h.

2. Man tävlar mot andra ute på en bana, där målet är att komma först i mål efter ex antal varv som ska köras. Sedan delas allt upp i heat och för varje placering som man tar får man olika poäng. Tex. 1a plats är 400 poäng/heat osv.

3. Utrustning som man bär är overall, flytväst och hjälm. Och dem tre är obligatoriska. Över dem kan man ha, handskar, speciella skor och andra bra och ha saker.

4. Killar och tjejer tävlar på exakt samma villkor.

5. Tävlingar finns i hela Sverige och som iår kommer vi åka på tävlingar till Finland och England.

I Finland kommer tävlingen köras emot 22 andra ekipage, vilket är ett stort startfält.

Tävlingen kommer pågå i 3 dagar med tidsträningar, heat, finaler, middagar, festligheter och mycket annat kul.

Vi är sammanlagt 4 olika team som kommer åka till Finland men alla tävlar i olika klasser.
Här är ett youtube klipp från när systern min kör. 

Likes

Comments

Idag så sker inte särskilt mycket. Det är ett par lugna dagar här framöver innan tisdag.

Men idag fyller min kära mamma år, så henne ska vi fira lite smått idag och sen imorgon kommer mina kusiner och mormor för att fira henne lite mer. Så det är väl lite av vad som händer dom två närmaste dagarna.

Senare ikväll tänkte jag skriva ut lite mer detaljerat på vad som kommer ske i Finland och informera dig lite mer om det (så att du kan få en lite mer klar bild)

Men det var väl det för nu. Vi hörs senare!

Likes

Comments