Header

Kungshuset har som tradition att varje år avtacka de barn som ska sluta och börja i skolan. Detta gör vi genom att ha en helkväll tillsammans med sexårsgruppen, som vi kallar för superhjältegruppen. Vi bowlar, äter på restaurang, där varje barn får beställa själv vad de vill äta, sedan avslutas kvällen med övernattning på förskolan.Alla nio superhjältar valde att vara med. Det var nervöst och pirrigt bland barnen på dagen och första frågan när vi skulle gå och bowla kom redan innan frukost.

Vi gick i samlad trupp till Arenan till efter en förväntansfull dag på förskolan.

Det slogs både strike och spärr.

Hela superhjältegruppen på restaurangen.

Innan det var dags att sova hade vi biomys med popcorn.

Det tog inte lång tid före flera av barnen sov, trötta och nöjda med kvällen som varit. Vi pedagoger är så stolta över våra superhjältar som skötte sig så bra både på bowlingen och på restaurangen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Förskolans dag firas av barn och vuxna för att uppmärksamma förskolan och dess verksamhet. På Kungshuset valde vi att dela in vårt firande i två delar. På förmiddagen firade pedagoger och barn tillsammans genom att barnen fick gå runt på fem stationer med olika aktiviteter. Barnen fick blåsa såpbubblor, köra bilplankrace, ta sig genom bana med ärtpåsar, pricka kottar i hinkar och spela bowling med petflaskor och en fotboll. Samtliga stationer var mycket uppskattade bland barnen.

Pedagog frågar ett barn: Har du haft det kul på förmiddagen?

Barn: Jättekul

Pedagog: Var någon station extra rolig?

Barn: Alla var lika kul. Alla fröknar vill jämt att vi ska ha det så kul och det har vi.

På eftermiddagen blev det firande tillsammans med föräldrar, barn och pedagoger. Vi körde på en tårtbuffé som föräldrarna hade bakat till. Här fanns det något som passade alla. Gräddtårtor med regnbågsfyllning, chokladbolltårta, cakepops, banankaka, marängtårta, pajer, och chokladbollar. Tillsammans njöt vi av fika och det härliga vädret på förskolans gård.

Vi alla på Kungshuset är mycket nöjda med dagen och att så många föräldrar valde att vara med och fira förskolans dag.

Likes

Comments

Under höstterminen - 16 och vårterminen-17 har barnen på avdelningen Spiran arbetat med troll som projekt. Barnen har gjort troll av stenar och kottar med tillhörande hus, troll-linbanor, lärt sig hur man kokar trollsoppa och mycket mera.

Igår, tisdagen 16/5-17, avslutade vi projektet med att ha en trollfest. Förberedelserna skedde redan under förra veckan, varje barn fick komma med förslag, tips och tankar om vad de vill göra på festen. Varje barn fick göra varsin trolldräkt av en gammal t-shirt med tillhörande  svans av rep.


Festdagen inleddes med att alla barn och fröknar svidade om till sina trolldräkter, det poppades popcorn som skulle avnjutas samtidigt som det lästes trollsaga. Festen bestod även av disco till trollmusik, rita självporträtt som troll och testa våra egenbyggda troll-linbana.

Sist ut var en troll-runda runt förskolans gård och leken ”sätta svansen på trollet”

Barnens linbanekorgar

Gammeltrollet, som förlorat sin svans i en rävfälla, kom på besök

Om Du har lust att se mer av Kungshusets festligheter så kika in senare i veckan, då kommer Du att kunna läsa om vårt firande av förskolansdag.

Likes

Comments