​Fyra omgångar spelade i min, numera, s.k. "bank" - div 2 Norrland. 

Jag har aldrig spelat pengar på något förut men då jag tror mig veta en del om lagen i denna serie satte jag in 300:- på ett spelbolag och lovade mig själv att inte sätta in mer om de skulle förloras. Utan att avslöja allt för mycket så har det kännts lite för lätt att få de där pengarna att växa...Kanske är det såhär ett spelberoende startar?? =)

Men min överskrift har inget med det att göra utan mer om en otroligt märklig sak som hände i denna serie. I lördags skulle Hudik möta Boden hemma men bortalaget fick matchen framskjuten p.g.a. att de hade spelare sjuka. VAD I HELA FRIDENS DAGAR??? Hur är det möjligt? Oavsett hur många sjukintyg som kan läggas fram som bevis låter det ju helt absurt. Nu ska det ju bli mycket intressant att se vad som händer när nästa lag har några sjuka inför en tuff match, eller inför vilken match som helst för den delen. När Boden dessutom har U-21 lag och yngre seniorer också i föreningen bli det ju ännu märkligare. Nu har SVFF satt sig i en svår situation....Och det här är alltså i div 2.

Jag har inte bara spelat på vissa matcher utan också sett en del. Två hemmamatcher med Bollnäs och en bortamatch streamad med SFF mot IFK Östersund samt en halvlek mellan SFF och Hudik. Våra två södra bidrag i serien har det minst sagt tufft i inledningen av serien. 

Bollnäs har förlorat fyra ?!? matcher med 0-1. Spelmässigt med boll i de två matcher jag sett, mot Boden och Morön, har de vart rätt jämna med motståndet. Det som gör att de inte riktigt räcker till enligt mig är två saker. Den ena är fysik där lagen de möter vinner några fler dueller varje halvlek, är lite tuffare, och över flera 90 minuters matcher är det en faktor som spelar roll. Sedan är det att i offensiva boxen, sista tredjedelen, har lagen de mött haft spelare som kan göra det så avgörande, förvandla målchanser till mål. 

En nykomling brukar ju ofta ha en stark start för att sedan falla lite men inte sällan ändå klara sig kvar. Det talar emot Bollnäs just nu. Orkar man resa sig fler gånger efter sådana här förluster? Hörde jag någon på läktaren drömma högt om någon Dido? 

Laget jag håller mest på då? Jo, för dem har det sett mörkare ut tyvärr. Efter segern mot just Bollnäs (1-0 såklart!) har det gått storsten i maskineriet. De har förvisso mött bl.a. Hudik och Skellefteå och där ska de ju ha det riktigt tufft. Den match som borde göra laget mest fundersamt är den mot Östersund borta. 5-0 till hemmalaget och där var det dels jobbigt att se avsaknaden av ett spel som kan hota framåt, men mest jobbigt att se att spelarna inte brann för uppgiften, framförallt i andra halvlek när det rasade till 5-0. När målvakt Elgh dessutom efter senaste matchen och 0-6 förlusten mot Skellefteå säger att det verkar saknas spelglädje mm låter det som ett tufft läge att vända på trenden också. Lägg därtill att låset bakåt, Stenberg, inte kan spela och det bli ännu tuffare.

Mot Hudik fanns det ändå vissa ljusglimtar tycker jag, kamplust och visst hot framåt och de gör också ett mål. Det spelet mot säg, Täfteå eller Gällivare kan räcka till några poäng. 

Däri ligger nog hoppet. KÄMPA!


Tjingeling!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ett inlägg igen då...

Intresset för fotboll har vaknat ikapp med våren detta år nr två i "lagexil".

Tur att jag fick diverse förfrågningar om fotbollsroller för några månader sedan då jag inte var speciellt sugen. Kanske börjar det vakna eller så är det bara för att "det roligaste" nu ska börja imorgon, seriespel och tävlingsmatcher!

Slut är påfrestande samtal med potentiella nyförvärv, mängdträning i kalla DINAhallen och frustrationen med bortsnöade träningsmatcher.

Har på avstånd följt lagen i div 2 Norrland som fortfarande är den liga i Sverige som jag tycker är mest intressant pga tidigare deltagande i den.

Tänkte ge mig på ett tips hur det går i årets serie, endast med underlag från det jag läst och delvis sett under försäsongen

Toppen:

Piteå, Skellefteå, Timrå, Hudiksvall och Boden.

Kan redan i premiären imorgon vara seriefinal då Timrå och Hudik möts direkt. En match jag har för avsikt att se om en irriterande feber vill ge med sig. Timrå har massor av offensiv kraft med bl.a. Buzukubröder, Robin Bergman ny från Härnösand, Hafizovich och Widahl. Större frågetecken om deras defensiv kan stå pall för en rejäl chans på serieseger. Får de ihop luriga pusslet med flera skickliga "individualister" kan de räcka långt.

Hudik har tappat skickliga spelare som nämnde Hafizovich och även Rabii Hamdan som gått till Team Thorengruppen (populärt steg för Hudikspelare tydligen). Nu vet jag att Hudik har ett riktigt bra lag ändå och fastän det inte känns lika självklart som några föregående säsonger så kommer Henriks samspelta gäng, vanan trogen, återigen slåss om plats ett i serien. Vinstmässigt har inte försäsongen vart succe men genrepet mot Sandviken lovar gott och det fanns förklaringar till dm förlusten mot Ljusne där flera ordinarie spelare matchades mot div 1 motstånd istället.

Hudik har fyllt på sin trupp med spelare från "akademin" och en sådan sak gör ju att jag hoppas lite extra på serieseger för dem denna säsong.

Jag tycker vi i södra Hälsingland ska göra en liknande satsning som gjorts i norr, slå ihop SFF och Bollnäs, ha "steg" och samarbete nedåt i divisionerna samt ett gemensamt akademitänk. Kanske det blir nästa blogginlägg? Hur Hälsingland tar steget till div 1?

Piteå slog div 1 laget Luleå i sitt genrep och kanske känns de som det lag som just idag, med det jag sett/läst ser starkast ut. Kontinuitet på tränarsidan samt rutin från div 1 spel talar för PIF, vara "laget att slå" samt några tunga spelartapp talar emot.

Skellefteå har i flera år spelat en "attraktiv" fotboll för dem som gillar passningsspel och bollinnehav, men har stundtals känts lite uddlösa framåt för den absoluta serietoppen. Kanske kan Leo Englund från GIF Sundsvall råda bot på det. I alla fall har det sett ut så på försäsongen och klart är att Skellefteå kan slå alla lag i serien rätt dag.

Att Pelle Lööf, Hudik, och Leo Englund, Skellefteå, gör upp om skytteligasegern är ingen högoddsare.

Boden har alltid ambitionen att vara i toppen men jag tror inte de lägger sig i fighten om de tre första platserna denna säsong. De gjorde nyligen klart med tre utländska nyförvärv, samtliga genom den amerikanska akademin PSC, men sådana sena värvningar tycker jag låter mer som chansning och desperation än framgångsfaktor.

Mitten:

Härnösand, Morön, Valbo, IFK Östersund

Valbo har bl.a. värvat SFF bekantingarna Björn J, Fäger och Celjo till denna säsong. Ska erkänna att det kliade i kroppen att se de två sistnämnda i Valbos röda tröja, två spelare som jag värvade och hade äran att ha med mig som viktiga spelare som tränare för ett lag som gick från färskt div 3 lag till stabilt div 2 lag.. Grattis till Valbo och därmed ska en mittenplacering vara säkrad för dem och säkert kommer de fälla några seriefavoriter på vägen hemma i Valbo.

Den här artikeln tyckte jag var jäkligt rolig att läsa om laget:

http://www.gd.se/div-2-herr/norrland/infor-division-2-premiaren-lar-kanna-valbo-ff-fran-insidan-skulle-han-trana-lika-mycket-som-han-spelar-cs-skulle-han-vara-i-united

Härnösand känns svagare på pappret än på några säsonger, har bl.a. tappat vasse Bergman till Timrå.

Morön har nämnts på några ställen som ett riktigt bra lag men jag vet inte mer än att skicklige Philip Olofsson gick dit och att notoriske målgöraren Marklund blev kvar. Jag tror inte det räcker till att bli bäst i stan denna säsong.

IFK Östersund har vart ett bra spelande lag alla år jag stött på dem och framförallt hemma brukar de vara svårslagna. Jag tror inte de samarbetar med ÖFK, då hade de tippats högre upp. För svaga på bortaplan för annat än en mittenplacering

Spelar om nytt kontrakt:

Gällivare, Anundsjö, Söderhamns FF, Bollnäs GIF, Täfteå

Jag hoppas såklart på att Bollnäs men framförallt att Söderhamns FF klarar sig kvar i serien.

Ifjol tyckte jag att SFF fick till ett riktigt bra lag på pappret och de klarade sig också bra med en sjundeplacering, bättre än under min tid som tränare samt vann DM igen.

Men nu har de tappat de två klart bästa offensiva spelarna i Nermin och Holm, samt den viktige Fäger som pendlade i prestation men som alltid gjorde ett gediget jobb och mycket poäng. Lägg därtill att viktige, men tyvärr skadeförföljde mittbacken Stenberg dras med skada.

Jag såg lagets genrep mot ett förvisso bra Skiljebo, det såg ändå oroväckande ut. Hemmalaget hotade inte med en enda målchans tills det att en halvskadad?!? Edberg hoppade in sista kvarten och skapade oreda, det bådar inte speciellt gott tyvärr.

Mycket kraft och tanke i den matchen lades på speluppbyggnad som ofta blev plottrigt och slutade med en tappad boll i livsfarligt läge eller en lång chanspassning till en ensam forward på offensiv planhalva som inte kunde göra mycket ensam. (enkelt att vara staketvärldsmästare!!!!!) Skiljebo spelade i Dortmunds färger och likt tyskarna körde de Autobahn genom motståndet.

Förlusten med 1-4 får ses som smickrande men jag hoppas att laget kan återupprepa den prestation de gjorde efter "usla" genrepet 2015 som slutade med torsk 4-1, då mot Uppsala IF. Seriepremiären - vinst med 3-1 mot Sollefteå GIF.

Det som talar för - Elgh i mål gör en lika stark säsong som ifjol, Edberg och Stenberg kan spela kontinuerligt, Rodin fortsätter utvecklas och Robin Olofssons knä håller.

Klarar sig laget kvar kan tränare Dennis med all rätt tatuera in "fotbollsprofessor​" på överarmen (passar ju perfekt för oss som 40 års krisar) =)

Jag håller alla tummar!

Bollnäs slog SFF i DM och förlorade "endast" med 2-1 mot Hudik. Flera av Bollnäs spelare har spelat länge ihop nu och jag tror de klarar sig ok så länge de klarar sig från skador på spelare som Reza, Persson, Foud och Hamode Hussein. De har inte en trupp som är bred nog för att klara skador på 2-3 startspelare. Händer det och jag tror det blir tufft för nykomlingen, annars kan de klara sig kvar.

Gällivare "brittar" sig kvar i serien med tillfälliga fluffspelare en säsong till. Kanske. Snart gör de förhoppningsvis "en Ånge" och kanske inser de att det krävs en grund för att ett hus ska stå längre än några år och att vägen till framgång heter "utbilda" inte "köpa".

Täfteå vet jag inget om förutom att de är bra på futsal, känns som en räddningsplanka till våra två södra hälsingebidrag i div 2 Norrland. Tillsammans med laget från stället jag inte saknar att åka till, "Bredbyn" och Anundsjö. Jag läser att det finns optimism i Ö-vik laget men jag är skeptisk och tror att Friska Viljor snart har bytt plats med AIF om platsen som bästa lag i stan.

Då skulle serien kunna sluta såhär, när jag tippar med en blandning av hopp och tro:

Hudiksvall

Piteå

Skellefteå

Timrå

Boden

Härnösand

Valbo

IFK Östersund

Morön

Gällivare

Bollnäs GIF

Söderhamns FF

Täfteå

Anundsjö

Då har vi två division två lag i Hälsingland 2018 samt ett division ett lag då, äntligen!!!,

​Kan SFF vända en genrepsförlust med 1-4 till premiärseger likt 2015???


Tjingeling!

Likes

Comments

​Dortmund - Bayer 04 Leverkusen 6-2 (2-0)

Tjingeling!

Likes

Comments

Gör ett kort inlägg här igen nu, lite för att testa om bloggen "fungerar" ännu....

Tiden går fort och det känns avlägset nu att jag nästintill varje dag i flera års tid skrev i denna blogg.

Några rader nu när det finns en del perspektiv....

Första halvåret efter att jag slutat som tränare för SFF var jag så mätt på fotboll att jag knappt läste eller såg något alls om sporten.

 Senaste månaderna har dock intresset börjat vakna igen, kanske tog det den tiden att "läka" en något fotbollsstressad hjärna och få perspektiv.

Det ska också nämnas att jag som ett experiment, tränade några pass samt spelade några matcher med Söderala AIK i div 5. Men tre matcher in i serien sade kroppen stop, då hade stukningar, bristningar och andra krämpor avlöst varandra och det blev tydligt att jogga och lite styrketräning var det som gällde från och med nu.

En annan detalj som inte direkt gjorde experimentet värt att fortsätta var de nya reglerna som gällde i femman denna säsong. Gult kort lika med 15 minuters utvisning....det som tidigare vart en avstängning var tredje match för en sådan med min spelstil satte nu laget i klistret varje match, huga!

Nu tittar jag tillbaka på äldre inlägg i denna blogg ibland och kan se tillbaka med glädje på en hel del roliga minnen och matcher.

Efter sommaren har jag följt fotbollen lite närmre och försökt att se en del också., framförallt då matcher med Söderhamns FF och några med Hudksvalls FF. De sistnämnda vilka jag ändå följer på nära håll genom gode vän Åhnstrand..

SFFs försäsong blev ju turbulent sedan jag skrev något här senast. Klas Forsgren, som jag trodde skulle vara en bra efterträdare till mig hoppade av strax innan seriepremiär. Jag visste inte mycket om Klas som tränare förutom ryktet som sa att han hade gjort bra saker i Ljusne AIK, jag gick mest på hur han vart som person och spelare då jag spelade med honom. Men något klickade inte där och istället tog Dennis Olsson över i sista stund.

Inte lätt att hoppa in så nära seriepremiären men med det i åtanke gjorde SFF en bra vår och vann bl.a. mot Bollnäs i DM finalen med 5-0 och tog poäng lite här och där mot varierat motstånd i serien.

Truppmässigt tycker jag att Söderhamns FF fick ihop ett slagkraftigt och intressant gäng denna säsong. Ett lag som "på pappret" kanske skulle kunna slåss om en topp fyra - fem placering om allt stämt. Den kändes betydligt bredare och spetsigare än 2015 års trupp.

Alla tongivande spelare från 2015 fanns kvar, Nermin hade kommit ännu en säsong från sitt benbrott, Marcus Olofsson och Tommy Nordh hade värvats in från div 2 lag, Robin Olofsson och Filip Enarsson tillbaka från knäoperationer samt att de spelare som vart något "gröna" 2015 men fått mycket speltid, var redo att ta ännu ett kliv.

SFF ligger just nu sjua i serien och har chans att tangera klubbrekordet i placering i div 2 som är plats 6. Med en match kvar har man tagit en poäng mer än vad laget gjorde ifjol om jag inte minns fel, och man är klar för spel i div 2 även 2017.

Det är ju inte alls fy skam!

Ändå finns det lite kritiska frågor man kan ställa. Vart hade laget hamnat med en stabil och bra försäsong? Jag hoppas svaret på frågan varför så sjukt många spelare vart skadade finns att hämta där någonstans.

Sedan är det också lätt att vara en "besserwisser" och staketvärldsmästare och peta i hur laget spelar på planen, precis som jag fick höra av diverse folk när jag var tränare. I de senaste två matcherna hemma, Skellefteå och Sandviken, finns säkert en hel del som skulle göras annorlunda om det kunde göras om. 1-6 mot ett, för denna säsong, blekt Skellefteå och sedan en rejäl avkörning mot seriettan Sandviken med 1-7.

Förlusterna i sig inget att prata om men mer hur enkelt motståndet får vinna och hur laget kanske borde gjort istället hade jag kunnat fördjupa mig i och gett min åsikt ....men vem vill verka vara en besserwisser och "know it all"? Det hjälper ju inte heller någon och jag har ju inte alla detaljer om vad som sker i laget.

Min far Kalle och även mor Edit, som sett flera bortamatcher,  har bekräftat att den matchbild jag allt som oftast fått se i de matcher jag sett på hemmaplan inte stämt på bortaplan. Hemmaspöket har besökt Hällåsen förr oxå...

Roligare då att skriva om en bra insats mot Gefle IF i svenska cupen kvalet, starka poäng mot Timrå, Härnösand, Boden, Valbo och hur bra målvakt Simon Elgh vart.

Utan att ta något från laget i övrigt men när "tog" en målvakt så många poäng för sitt lag senast i SFF? Jante Ekholm och Emil Hedvall kanske, men jag vet inte om jag sett dem vara så direkt poängavgörande i så många matcher som jag sett, hört och läst att Elgh vart denna säsong. Mycket riktigt är han också nominerad av ett spelbolag till titeln "Årets målvakt" i div 2 Norrland.

Intressant att se vad man kan göra med en sådan stark trupp, en perfekt uppbyggnadsperiod vilket förhoppningsvis leder till mycket färre skador, och en tränare som får sätta "sin" prägel från dag ett. Vi hoppas det sker 2017!

Hudiksvall då? Lätt att ge beröm nu när jag inte är tränare för ett konkurrerade lag om "tronen i Hälsingland". Men Hudik gjorde något liknande som SFF gjorde inför säsongen 2015, tappade en mängd tongivande startspelare från säsongen innan. Spelare som Bromans, Kashmir, Åkerlund, och Dullughan hade lämnat, kanske någon fler som jag missar.

Var det något år på senare tid som det fanns frågetecken för om Hudik skulle kunna slåss i toppen i serien var det ju denna. Dessa spelare hade framförallt ersatts av några ungdomar från Strand och andra klubbar runt Hudiksvall. Sedan tillkom Rabi från Sundsvall, Eriksson kom åter från Frej och Hafizovic kom tillbaka från Öster.

Men även innan dessa kom tillbaka visade Hudik att de skulle klara sig bra. Henrik och övriga ledare har ju fått jobba med sin spelide några säsonger och har "förfinat" denna varje säsong. Laget har vart spelskickligt med boll denna säsong och har ofta vunnit matcher i slutet då motståndet fått jaga mycket.

Otur för Hudik att ifjol slog Teg ihop ett lag som blev riktigt vassa "Team TG" och vann serien trots en grym säsong av Hudik. I år fanns Sandvikens IF i serien och med de förutsättningar de har SKA de bara vinna div 2. Hudik tävlade länge om första platsen även denna gång men efter förlust i helgen mot Härnösand står det klart att Sandviken vinner och Hudik får kvala. Kalle Karlssons Karlberg väntar först, sedan Eskilstuna och vinnaren i denna serie får möta BK Forward eller IFK Luleå om jag fattat rätt.

Jag ska medge att jag är lite avis, jag minns det kval Söderhamns FF fick göra upp i div 2 hösten 2013 som en av höjpunkterna som tränare. Motstånd man inte mött flera gånger förut, "allt på sin spets", vinna eller försvinna. Hur motiverande som helst!

Ett svårt kval men inte omöjligt. Hälsingland får hålla tummarna!

Övrigt positivt i Hälsingland denna säsong måste ju Bollnäs nämnas som gör comeback i div 2 nästa säsong. Ljusdals damer har det också vart positivt att läsa om. De verkar lyckas få de flesta "spets" spelare i Hälsingland till sig och har visat att det går att hävda sig i div 1, bra publikstöd också.

Ljusne AIK höll hela vägen efter några "nästan" år. Att tränaren avgår med några få omgångar kvar och då laget ligger etta vore i vanliga fall värt ett blogginlägg i sig själv bara det. Ligger en svartvit hund begraven någonstans vid Vårdberget men vad gör det när laget körde ända in i kaklet denna gång. Och lirar i div 3 nästa säsong. Ny tränare? Klas Forsgren...

Jag håller fotbollsflödet i huvudet vid liv bl.a. med instruktörsjobbet för Staffangymnasiets fotbollselever samt ett fotbollsprojekt som ska startas upp på det jobb jag har på Verkstäderna, där det också då och då blir en del streetfotboll med ungdomarna. 

Har annars ambitionen att utvärdera, se, läsa och lära ett tag till, innan det eventuellt blir att tuta och köra igen. Saknar en del av den kontakt man har med ledare och spelare samt några moment från tränarlivet, tävla i grupp och testa det man tränar och talar om mot motstånd,  men jag trivs mycket, mycket bra där jag är nu också.


Avslutar med en "Best of Elva" Söderhamns FF mellan "mina" huvudtränarår, 2013 - 15, ett lag som skulle slagits om det i div 2 Norrland:Tjingeling!

Likes

Comments

"En epilog eller ett efterord är en mer eller mindre fristående avslutning av en berättelse där till exempel karaktärerna kan "prata fritt" till läsaren eller så kan det vara en avslutning där man berättar om karaktärernas öden framåt i tiden. Epiloger kan också förekomma i film, teater eller spel. Antonym till epilog är prolog. Epiloger kan ge läsaren en bättre bild av vad som hände efter att huvudpersonen dött/en katastrof inträffat. De är vanliga i böcker som inte har någon efterföljare, speciellt i sådana som slutar på ett oväntat sätt. Författarens efterord är även de vanligast i sista boken av serien men även fristående böcker"

-Wikipedia


Då kom det ett inlägg till här, ett sista, en "epilog, efterord.

Jag befinner mig på en plats där jag aldrig varit förut, utanför någon fotbollsförening och utan någon ambition att ta mig in i en ny, i alla fall i en överskådlig framtid.

Skulle jag fortsatt denna säsong skulle det vart som heltidsanställd, tränare jag ska inte ljuga och säga att jag haft massor av sådana erbjudanden, det hade jag inte heller väntat mig. Det har dock funnits något där en sådan lösning möjligen skulle kunna funnits..

Jag tackade dock snart nej till det, jag kände rätt omgående att jag inte skulle brinna för det under de förutsättningar som var, då ska jag inte heller göra det..

Sedan har några lokala föreningar hört sig för och haft förfrågan att se mig planen igen...inte helt otänkbart och en del av mig lockades av det ett tag..

.Jag har t.ex. aldrig vunnit div 5, jag började t.o.m. ställa mig och nöta frisparkar igen i DINA hallen på gymnasiefotbollstid (jepp, två av tre i krysset fortfarande och jag är fortfarande mycket ödmjuk efter dem...hahaha) , började se vad jag skulle göra PÅ planen igen på mina joggingturer...det hade vart en syn det.

Samtidigt, jag har vart i sådan miljö hela mitt liv. Det är bekvämt, jag kan det och det är långt innanför trygghetsramarna. Då skriker något i mig, -"utmana dig själv, gör något nytt, utmana dig själv!"

Sedan såg jag en jobbannons på "Verkstäderna" i stan,, ett ställe jag gillat när jag vart där med mina barn eller med skolan. De sökte ungdomsledare, heltid. Jag skickade genast in en ansökan, fick komma på intervju och när jag fick samtalet att jobbet var mitt om jag ville blev jag glad. 

Det innebar att jag får fortsätta att jobba med ungdomar men på något annat ställe än i skolan, mindre tvång och mer lust och nyfikenhet vilket känns rätt just nu för mig.. Det finns en del musikinslag där med bl.a. en inspelningsstudio som jag kommer att få fördjupa mig i, det känns riktigt roligt. 

Det innebär också, med de arbetstiderna jag får där, att jag lägger fotbollen på hyllan. Hur länge får vi se, jag saknar inte alls alla de tankar jag bar omkring på om fotboll hittills, den största delen av de tankarna får jag ge till mina barn nu, helt och hållet "här och nu".

När allt tävlande i fotboll börjar får vi se om det börjar rycka lite igen...

Vad jag förstått har SFF kört igång igen, man har också redan fått in ett starkt nyförvärv i Marcus Olofsson och några starka kort har kritat på för fortsättning och det ser ju helt ok ut hittills, i all fall "utifrån".


Alltid sköne materialare Joel har börjat blogga så besökte ni min sida förut kan ni väl besöka denna nudå om ni vill läsa mer om SFF:

http://nouw.com/joeljoen9


Återigen tack till alla som besökt denna blogg och som jag ser, fortfarande besöker den...men nu kommer inget mer inlägg då det inte blir fotboll för mig nästa säsong.

Tjingeling!


Likes

Comments

zdravo! чао! αντίο! từ! biệt! до! свидания! ลาก่อน! vale! bless! hasta! luego! sbohem! Freilos! nabadgelyo! viszlát! здраво!

Då ska jag avsluta bloggskrivandet, börjar naturligtvis med 14 olika sätt att säga adjö!

Avslutar med att säga TACK! till:

- Spelarna jag haft som tränare i SFF, framförallt under de tre senaste säsongerna, tack för att ni (oftast) orkade lyssna

- Håkan, Joel, Väggen och Erik för att ni bidragit och hjälpt till med allt det närmsta runt laget

- Nåjde och Åhnstrand som jag började assistera i SFF innan jag blev huvudtränare

- Mina assisterande tränare i Anton, Ola, Alex och Robin

- Örjan, Åsa, Sportsgym och Söderhamns Rehabmagasin för fysdelen dessa år

- Peter Renman som jag inför säsongerna talat oftare med än med min fru, grymt jobbat med trupper!

- Ordförande Wicke som trott på mig som tränare för A-laget

- Publiken som kommit och sett oss spela, från div 4 till div 2.

- Min mor och far som slitit på matcher med kiosk, plan, skjutsat och ställt upp för mig och frugan vid behov med barnvakt, utskrifter m.m.

- Till Dragonen där vi ätit innan hemmamatcher!

- Er som läst den här bloggen!

- Alvar Wästman och "femklubben" som bjudit på härliga grillkvällar, anekdoter och på andra sätt gjort att laget blivit bättre

- Joel, Mor och några gånger även Dennis för att ni filmat matcherna

- Största tacket ändå till min fru Marie som aldrig EN ENDA GÅNG bett mig sluta med fotboll trots att hon är den som fått uppleva alla mina "upps and downs" på närmast håll. Hon har plockat ned mig på jorden när jag svävat iväg i medvind och hon har dragit upp mig ur de djupaste svackorna i motvind.


Tack!Over & and out

Tjingeling!

​Tjingeling!

Likes

Comments

Nästa inlägg på denna blogg blir det sista på obestämd tid då. Kanske öppnar jag den igen, om jag hoppar på något annat fotbollsuppdrag. Finns några mer eller mindre spännande alternativ att fundera på där..

Men ska jag vara ärligt har jag inte orkat tänkt på någonting speciellt djupt de senaste dagarna. Försökt vila och återhämtat mig efter en lång säsong, , eller rättare sagt en lång period som "färsk" huvudtränare,.

Tre år där jag tänkt på något som har med fotboll och oftast då Söderhamns FF att göra...ja säkert åtta timmar varje dag sammantaget dygnets alla timmar. En träning, en match, ett samtal, en skada, en laguttagning, scouting, en matchanalys o.s.v........

Jag får en liten skopa fotboll då jag är lärare för specialisering fotboll på gymnasiet i stan, det känns bra och lagomt just nu.

Tydligen har jag ett behov av att skriva av mig här då det sällan vart jobbigt att skriva inlägg,, ofta har det vart skönt att skriva av sig. Nu ska jag försöka luta "bloggstegen" mot taket till en C-uppsats istället...blir inte lika lätt att skriva men mycket nödvändigt.

Bloggen startades dock mest för att min far Kalle och mor Edit skulle få följa det stora intresset som deras son och även döttrar fastnat för. Far Kalle som fick en liten depression när jag vid 17 år flyttade hemifrån med farhågorna att han inte skulle få höra hur det gick på träningarna.....

Men sedan tror jag att det finns fler som följt de ord och tankar jag skrivit ned här, jag hoppas verkligen inte det är mor och far som klickat in ca 13.000 -15.000 gånger i månaden på den här sidan...


I början av 2011 skrev jag det första inlägget, så här såg det ut:

Söderhamns FF ska till division två!!!

"Jo så är det! Men när det händer står skrivet i stjärnorna, gärna redan i år men att vinna en serie är alltid riktigt tufft. Som ni nu kanske förstått kommer denna blogg framförallt att handla om Söderhamns FFs A-lag men säkert även om andra saker som snurrar runt i min värld-musik, film, barn, fru, jobb, vänner och idrott i stort. Jag är Benny Dahlin, veteranen, gubben, gamlingen, kalla mig vad ni vill men spelar och delvis tränar SFF det gör jag, på fredag den 14e (mitt nummer!!!) 34 år ung. SFF är ett lag som jag själv var med och tog upp ur division fyra tidigt 90-tal och sedan har klubben pendlat mellan division tre och division två.

I ca 16 år har jag spelar seniorfotboll i SFF och innan det junior och knatte fotboll. 2009 skulle jag varva ned och spelade då i Trönö i division fyra en säsong. Säsongen blev så lyckosam, "Real Trönö" kallade någon oss då flera fina nyförvärv kom till klubben, att Trönö vann fyran och hamnade i samma serie som SFF. Även om jag hade en rolig tid i Trönö som var ett skönt gäng blev valet inte så svårt när SFF ringde och ville ha mig tillbaka i form som spelare/ledare. SFF hade då haft klubbens kanske mörkaste säsong med sju!?! ihopskrapade poäng och tre tränarbyten. Spelare var naturligtvis lessa, vem hade inte vart det, och jag visste p.g.a. en hälsensinflamation inte om jag skulle kunna spela fotboll vilken öppnade en chans till att vara assisterande tränare i SFF. Inget ont om Trönö men jag saknade också den inställning till träning som alltid hade funnits i SFF då jag vart där. Spelare som smäller på i träning, vill vinna, vill kämpa och hela tiden vill framåt.

2010 blev SFF femma i division tre Södra Norrland som vanns av Kvarnsveden som snuvade Falu FK på seriesegern i sista omgångarna. Falun gick ändå upp då något lag, Ersboda? drog sig ur seriersystemet högre upp.
Jag fick bukt med min hälsensinflamation (tack till excentriska tåhävningar) kom i fin form och spelade alla matcher utom en. Femma kanske låter som ett dåligt resultat av ett lag som kom från division två. Men då ska man ha i åtanke vilket sorts år SFF hade haft i tvåan. Jag ser det som att vi ifjol stoppade raset och i år ska vi börja snegla uppåt igen. För mig personligen blev säsongen knasig då jag både spelade matcherna och skulle vara assisterande tränare till huvudtränare Nåjde. Tyckte väl att jag gjorde båda saker halvdant och funderade mycket när jag var på och påväg in på planen.
Jag blev nominerad som en av hälsinglands tre bästa mittfältare på den årliga fotbollsgalan i Hudiksvall även om jag som bäst kom upp i rätt kapacitet spelmässigt i 4-5 matcher.

I år har vi fått in en kille som även var delaktig ifjol, då som lagledare, Henrik Åhnstrand. I år är det tänkt att Henrik, Nåjde och jag ska vara delaktiga i tränardelen men ha tydliga roller/ansvar. Jag ska mest fokusera på att spela och hålla i fysdelen av vår träning vilket känns skönt då jag fortfarande, med en dåres envishet, tror att jag kan bidra till att SFF gör ett kanonår 2011. (Jag vet att det finns skeptiker men dom som verkligen känner mig vet att gliringar om att jag är slut och liknande bara kastar virke i min eld och gör mig ännu mer motiverad)

Säsongen har just dragit igång tävlingsmässigt med kommunmästerskapet i futsal. (Vi har dock kört på bra även i december i vår egen borg, DINA hallen) Cupen vann vi förövrigt som vanligt, tredje året i rad och bucklan är nu vår.Truppen börjar bli klar och det ser riktigt lovande ut med en mängd hungriga, talangfulla nyförvärv till vårt redan skickliga gäng. Alla har blivit ett år klokare sedan ifjol och jag ser fram emot att blogga om vår väg mot en riktig positiv säsong 2011
!"

http://nrfjorton.blogg.se/2011/january/

Sedan gick det ju sådär....ut ur div 3, tillsammans med Henrik Åhnstrand vanns sedan div 4 innan jag blev övertalad att ta över som huvudtränare, ett beslut från mig som var långt ifrån självklart.

Där fick jag vara med om att gå upp från div 3 direkt och sedan göra två utvecklande år i div 2 som huvudtränare.

Tjingeling!

Likes

Comments

Nu är den förmodade semestern från skrivandet i denna blogg mycket nära...Men innan det sker tycker jag ni ska få läsa om "Årets":


Årets jobbigaste resa - Bergnäset borta...jisses hur vi fick trixa för att komma till match..Resan började 04.00 från Åsen, flyget gick 08.00 någonting från Arlanda. På plats i Luleå väntade hyrbussar som tog oss först till ett lunchställe och sedan till Bergnäsets slitna gamla konstgräsmatta. För att göra det lite tuffare ändå var det sommarens hetaste dag, kändes det som i alla fall. 2-2 var vi nöjda med under de omständigheterna, efter match var det 234 moment för att få komma hem. Hemskt men även lustigt på något vis.

Årets genombrott - Simon Elgh i målet har växt med uppgiften och på hösten var han i många matcher makalöst bra i mål. Gjort en hel del viktiga räddningar för oss.

Simon Elgh!

Årets bästa motstånd - Östersunds FK i kvalet till svenska cupen. De vilade några stjärnor, men jäklar vad bra de va ändå.....och vilket bra motstånd vi bjöd!

Årets överraskning - Snor "femklubbens"utmärkning här...de ska väl dela ut sitt pris senare, spännande vem det blir. Här stod det mellan Elffors, Rosen, Elgh, Berglund, Rhodin, Pee, Lööw, Nordgren, Renman och Sebbe. Då måste jag tänka på vem som verkligen ÖVERRASKAT mig mest....och då är det faktiskt:

FREDRIK ROSEN!

Hade någon sagt till mig i Januari att Freddan skulle spela massor av matcher och i många av dem vara en av våra bättre spelare hade jag kanske inte riktigt trott på det. Att han är en smart och passningsskicklig spelare visste jag, satte mer frågetecken för om han skulla fixa tempot och det fysiska spelet i tvåan. Och det gjorde han ju, med bravur!

Årets bästa spelare - Känsligt att ta ut denna...men nu när jag är borta kan jag göra det. Hade ej tagit denna kategori om jag skulle fortsatt som tränare i Söderhamns FF....Och detta är ju som att bedömma...t.ex. en tränare. En fråga om smak och tycke.

För mig stod det denna säsong mellan Simon Elgh, Fredrik Stenberg, Felix Lingman, Niklas Holm, Pontus Olsson, Nermin Celjo, Simon Fäger och Johan Edberg.

Flera av dessa har haft höga toppar men även, några av dem, någon dal. Sett till jämnheten stod det tillslut mellan Niklas Holm och Fredrik Stenberg, två spelare som jag inte vart nära att byta ut i någon match eller använda som avbytare i den mån att någon konkurerat ut dem....fan kan inte välja, får bli BÅDA!!!!

NIKLAS HOLM OCH FREDRIK STENBERG!

Årets bilder - Den första, när Lööw satt 3-1 till oss i DM finalen där vi vann titeln Nr 1 i Hälsingland, den glädjen, topp 3 hittills i min tränargärning.

Den andra bilden när Stenberg gör 3-1 målet i seriepremiären borta mot Sollefteå. Ett ifrågasatt, nytt, nederlagstippat, lite osäkert lag åkte till Sollefteå, ett helt annat åkte hem. Resten är historia.

Årets inhopp - Jonas Lööw och övriga som byttes in i DM finalen. Det fanns skeptiker när vi i minut 60 gjorde fyra planerade byten direkt. Men har jag tagit ett bra beslut denna säsong var det dessa byten.

Årets skalp 1 - Vi vann, rättvist dessutom, hemma mot Team Thorengruppen med 2-1. Ett av två lag som slog dem denna säsong.

Årets schysstaste kritik - "Ni är det enda lag vi mött i år som vart bättre än oss" Andre, tränare i Team Thoren, ger den ödmjuke vinnaren ett ansikte.

Årets skalp 2 - Hudik i DM finalen...som jag förstod efter smärtade den rejält i norra hälsingland. När hudik sedan slår oss i serien skriver varannan människa från Hudik (OBS OBS OBS nu menar jag ingen från laget Hudik FF) massa skit om mig och oss i bl.a. twitter, det skrivs krönikor och påpekas vilka som är "Hälsinglands flaggskep".. Ska inte bråka med dem mer och jämföra förutsättningar mellan föreningarna. Skönt att vinna finalen av Hälsingland, äntligen, var det i alla fall. Kolla här:

https://www.youtube.com/watch?v=wJwJ3vxDrTU

Årets sämsta insats - Hudik borta, Ånge hemma och IFK Östersund hemma......Hudik var ändå bra, Ånge helt ok men Östersund hemma...den sved länge. Torsk 0-1 ska inte hända där. Skönt att vi tog dem i en betydligt tuffare utmaning på bortaplan.

Årets bästa domare - Martin Palm från Ö-vik. Så jäkla skönt med en domare som är tydlig, det går att prata med denne, han tar hjälp av sitt domarteam i beslut och lägger en bra nivå där det får vara tufft men schysst. BRA!

Årets mål -Holms borta mot Härnösand? Edbergs två mål mot Östersund borta? Smaksak igen men jag gillar målet i minut 4..05 i detta klipp:

https://www.youtube.com/watch?v=IVXVTRXrmoM

Mot samlat motstånd, passningskombinationer mellan flera spelare med få tillslag som går framåt. SNYGGT!

Årets utbrott - Adam Jonsson kan bli....smått irriterad ibland kan jag tycka...=) OM Valbo skickar en faktura på en soptunna så vet vi vem som är den skyldige. Han spöade den bra nog i halvlek, kanske en del i att vi vände 2-0 underläget sedan?

Årets bästa spelare i motståndet - Helt utan konkurrens - "Omoh" i Östersunds FK. Gjorde saker på planen jag inte sett förut. med finter, vändningar mm.....Ruggigt skicklig offensivt.

Årets jäsigaste resa - Gällivare. Skönt med natt tåg, schyssta människor på plats., mysig hemresa i hyttarna, Håkan och Joel i storform.

Årets konstigaste utskällning - När vi gjort 2-2 borta mot Valbo och jag är skitglad efter matchen, vi säkrade kontraktet, skäller någon från läktaren ut mig efter noter. Jag fattade ingenting. Senare visar det sig vara Nermin polare som spelat på att vi ska vända i halvlek.....hahahaha. Då förstår jag, när jag förbjöd våra spelare att anfalla trots två man mer på planen...

Årets värmande ord till mig som tränare -

-"Du är utan tvekan den bästa tränare jag haft. På varje genomgång innan match så har det alltid hörts hur gärna du vill vinna matcherna. Det i kombination med att du varit så noggrann med matchplan och planering smittar av sig på oss spelare och gör att vi vill vinna matcherna lika mycket som dig. Jag tror det varit grunden till en riktigt bra säsong. 

-Spelare i SFF

Där fick jag en egoboost som värmer ända in i märgen...och jag bryter ihop lite igen. Sådant får man sällan höra som tränare under säsong tyvärr. Och är det något jag vill stå för som tränare är det noggranhet och en stor vilja att vinna. 

Jag hör också hur det skakar i svenska Jante....sluta vara självgod!!!

Men alla behöver höra att man gör något bra ibland, även den du kanske inte alls tror behöver det. Tack för orden och kunde jag få en och kanske några spelare att ha den bilden av mig så är jag glad.Har jag missat något?Tjingeling!

Likes

Comments

Här är då resultatet i poängligan för seriespelet denna säsong. Alltså bara serien, INTE Dm, Svenska cupen kvalet, inomhuscuper mm. (här brukar spelare snabbt höra av sig och påminna mig om den där assisten då bollen faktiskt touchade ett hårstrå på honom någongång i april....)


Poängligan - Topp 7 (Mål + Assist = Poäng)

1. Nermin Celjo - 15 + 2 = 17p

2. Simon Fäger - 2 + 11 = 13 p

3. Niklas Holm - 4 + 4 = 8 p

4. Johan Edberg - 4 + 0 = 4 p

4. Johan Pee Persson - 2 + 2 = 4 p

5. Pontus Olsson - 1 + 2 = 3 p

5. David Leander - 1 + 2 = 3 p

Anmärkningsvärt då att Nermin gör hela 15 mål efter sitt allvarliga benbrott ifjol och det faktum att han haft problem med sin andra fot i stora delar av hösten.

Fäger, som jag ibland hör lite frågetetecken om i sorlet om dennes kvalitee, gör 11 assist. Skulle vara intressant att se hur många som slog honom där i div 2 Norrland. Säkert några men inte många kan jag tro.

Holm skolades om och användes länge som central mittfältare från start och gjorde det riktigt bra, men där hade det såklart blivit betydligt fler poäng om han använts på en offensivare position.

Johan Edberg en annan som jag tror kommer producera ännu fler poäng nästa säsong, OM han gör en riktigt bra uppbyggnadsperiod med träning innan seriestart så att kroppen håller sig på topp en hel säsong.


BUSLIGAN

Den här ligan censurerar vi....eller ska jag vara ärlig tappade jag räkningen någon gång i juni....

Flest kort borde dock Joel Nordgren, Felix Lingman, Niklas Holm, Adam Jonsson och Johan Edberg dragit på sig.

Nu ska jag sticka ut hakan och kanske vara dryg igen, men jag menar det. Stort tack till er killar.

Jag bad er tidigt och underströk vikten av att vara heltaggad, lite elakare, spela på gränsen vid varje match och aldrig backa för att kunna tävla mot allt motstånd som på pappret egentligen skulle slagit oss varje gång.

Utan flertalet av dessa kort hade ni spelat i en lite tråkigare division 3 nästa säsong, det är jag övertygad om.

Sedan finns det såklart 7-8 kort här av modellen skitkort, onödiga, men jag tror de som drog på sig dessa lärde sig något av dem också.

Det fanns också matcher där vi var lite för snälla. Ånge hemma, Hudik borta, Härnösand hemma, IFK Östersund hemma. Genast fick vi bekymmer att ta poäng.

Jag bad om ett rövarskepp och fick ett. Precis vad som behövdes.

​"Pee" - delad fyra i poängligan.Tjingeling!

Likes

Comments

​Tjingeling!

Likes

Comments