Något som jag sysslar med på hobbynivå är hårförlängningar! Jag kan inte förklara ordagrant varför det gör mig så glad - kanske att det blir en sådan tydlig förvandling, personen får som en annan hållning, och håret är väldigt viktigt för många personer. Att kunna fläta håret i en fyllig fläta, ha en långt svallande hårman på sommaren, känna sig kvinnligare i vissa fall etc. Hur som, det ger glädje både till mig som får förtroendet att utföra förlängningen samt till personen som ser sig i spegeln när det är klart! Oslagbart!

Det krävs tre gånger mera skötsel när man bär extensions. Man skall sova med håret flätat, borsta håret dagligen och reda ut små eventuella tovor, göra återfuktande inpackningar etc. Det får man vara beredd på och det tar ca tre veckor att bygga en vana. Sedan går hårskötseln utav sig självt utan att man tänker på det!

Rapunzelofsweden har fått in jättefina nyheter och fram till 27:e april får man 10% rabatt om man anger koden: ANNACHAWALA


Bor du i närheten av Södertälje och behöver hjälp med att få extensions isatta till en billig peng och med ett grymt resultat - DM:a mig på Instagram @memmixxBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag är ledig ett par dagar från jobbet såhär mitt i veckan. Det är ganska mycket pusslande i vardagen nu för att få det mesta att fungera. Inom ett par månader hoppas jag att det blivit till det bättre - tänk vad en enda människa kan påverka så många andra negativt? Förstöra, förgöra och ändå inte förstå vad det innebär för andra. Nog om det.

Lite lätt förkyld har man lyckats bli och jag som hade planerat att träna dessa lediga dagar.. Ska nog känna på vikterna imorgon ändå.. :-) Ikväll blir det en längre PW i Järnas skogar medan sonen har fotbollsträning!

Likes

Comments

Jag vaknade tidigt idag, kl: 07:20.. På en SÖNDAG!! Barnen sover fortfarande men min hjärna vill inte sova längre.. Gymmet öppnar strax och jag ska packa väskan och dricka upp min Celsius.. Jag ska dra marklyft idag och träna ben - tungt!
Beställde hem en klänning från Chiquelle tidigare i veckan, simpel men så himla skön! Jag bar den igår när vi firade brorsan som fyllde 25 år!Likes

Comments

Jag klarade utbildningen! Jag blev även licensierad så nu får jag arbeta med det jag brinner mest för! Träning och hälsa! Eftersom jag arbetar heltid på ett läkemedelsföretag ska jag leta efter ett extraarbete som har flexibla arbetstider då jag varannan vecka arbetar eftermiddagsskift. Jag ska först och främst landa i utbildningen som varit eftersom jag fortfarande tror att "jag kan ju ingenting".. Haha, det är en förväntad effekt av allt som man har tagit in under denna intensiva och tuffa period som utbildningen pågått! Jag känner däremot att jag landar mer och mer för varje dag som går, hjärnan har varit som ihopskrynklad och sakta vecklas den ut igen nu. Jag är stolt och väldigt glad att jag klarade av att genomföra denna utbildning med tanke på det bagage jag burit på i så många år tidigare. Jag kan med handen på hjärtat säga att om det inte vore för träningen hade jag inte utvecklats och tillfrisknat från ohälsotillståndet jag tidigare haft. Jag blev mentalt stärkt och drabbades inte av ångest och panikattacker i lika stor utsträckning - jag började inse att jag är visst kapabel, jag är stark, och jag är levande. Nu sex år senare står jag rakryggad och har klarat av en PT-utbildning (!!!) och jag är redo att face the World! Jag vill och hoppas att jag lyckas inspirera till träning och rörelse, inge mod och hopp till dom som behöver detta allra mest. Jag vet hur det känns att inte klara av att knappt gå utanför dörren, jag vet hur ångestladdad tanken på att vistas bland andra okända människor är, jag vet hur mycket kraft det tar att bara få fram ett "hej" och att se folk i ögonen. Jag klarade inte av sådant förut. På riktigt. Studier visar att träning lindrar depressioner både på akut och på lång sikt, och att fysisk aktivitet kan vara lika effektivt som läkemedel vid behandling av depression! Vill ni läsa mer finns dessa studier att förkovra sig i: Dunn m fl 2005, Harris m fl 2006.

Ta hand om er där ute!


Likes

Comments

Eftersom jag vabbar just nu finns det inget utrymme att åka iväg till gymmet. Därför är det bra att ha utrustning hemma att träna styrka på. Idag ska jag inviga min boll från Casall med bland annat överkroppsträning och bålstyrka!

Ska göra 120 armhävningar tänkte jag, och slakta axlar med kettlebellsen!


Likes

Comments

Jag ser så mycket fram emot den 16:e januari! Då börjar den praktiska delen i PT-utbildningen! Jag känner mig redan helt slut från de dagliga studierna men detta skall banne mig sitta så småningom!
Idag har jag pluggat i nästan 6 timmar i sträck.. Nu är jag trött må ni tro!

Likes

Comments

Den 5 December påbörjar jag min utbildning till Personlig tränare! Det må finnas många åsikter kring yrket och jag tror att så länge man verkligen har intresset kan det inte bli annat än bra! Jag har i många år intresserat mig för kosthållning och styrketräning och varför då inte fördjupa mig rejält i ämnena och komma ut på andra sidan som certifierad? Det här passar mig som handen i handsken!

Jag har redan smygbörjat plugga anatomin och jösses vad mycket det är man inte visste om eller kunde!


Älskar't!

Likes

Comments

Jag vill så mycket med livet! Tiden tickar på - flåsar en i nacken! Jag har stora planer för min egna utveckling och väntar med spänning på hur det kommer att arta sig! På måndag är steg 1/3 klar, sen kommer det bli något som kommer att kännas som en evig väntan på att äntligen få komma igång! Om jag ger er en ledtråd så finns den i denna bild:

Likes

Comments

Det är en väldigt enkel och näringsrik maträtt som bara tar 25 min att laga! Inga animaliska produkter - och gott om växtbaserat protein! Den blir allra godast om den har fått stå över natten i kylskåpet! Det "starka" tonar ner sig lite då!
Det bästa av allt - de flesta barnen tycker om denna maträtt!


Recept Linsgryta

1 dl ekologiska röda linser (skölj linserna innan)
1 pkt ekologiska krossade tomater
1/2 ekologisk grönsaksbuljongtärning
2 msk Ajvar (mild)
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1/2 tesked lökpulver
Svartpeppar + lite salt

Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp och låt puttra i cirka 25 minuter. Rör om ofta. Koka basmatiris och servera till linsgrytan! Vi kokade stora mörkgröna broccoli också! Dessa är sprängfyllda med viktiga näringsämnen! Smaskens!
Likes

Comments